בית פורומים עצור כאן חושבים

סקר - מי השולט בכיפה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2009 13:33 לינק ישיר 
סקר - מי השולט בכיפה ?

לחברי הפורום,
כשותף [- לא כל כך ] חדש בפורום אני מוצא שלא תמיד קל לי לחוות דעתי באשר לניק מסויים לאיזה זרם הוא שייך, אם כי ברור שמשתתפי הפורום אינם מקשה אחת  ויש כאן נציגים של כל עם ישראל למחלקותיו [- תרתי משמע ].

ברם, למרות שיש לא מעט חברים שברורה כבר דעתם והשקפתם אותה הביעו באשכולות השונים. מכל מקום ישנן סיטואציות שמן הסתם יעמידו אפילו אותם על פער [- ואולי קונפליקט ] שיש בין מה שאנו חושבים ואומרים השכם והערב ובין מה שאנו רואים לנגד עינינו.

להלן ניסחתי שני מקרים מקבילים שיעזרו לנו לדעת מה באמת עובר לנו בראש והוא מתאים לדעתי לכל חברי הפורום

א-  הכרת אותו עד היום כחובש כיפה סרוגה, והנה אתה שוב פוגש אותו, אך לראשו.. כיפה מקטיפה שחורה

בכנות, מה עבר לך מיד בראש ?  האם חשבת שהוא מתכוון להתחזק בעבודת ה' או שמא התדרדר מעט ?

ב- הכרת אותו עד היום כחובש כיפה מקטיפה שחורה, והנה אתה שוב פוגש אותו אך לראשו.. כיפה סרוגה

בכנות, מה עבר לך מיד בראש ?  האם חשבת שהוא מתכוון להתחזק בעבודת ה' או שמא התדרדר מעט ?

ואודה למי שיביע דעתו הספונטנית דווקא  [- לא זו שלאחר מחשבה שניה ] בשני המקרים -  עם נימוק קצר.

מצפה לתגובתכם ,
את דעתי אומר ברשותכם, לאחר מכן.

תוקן על ידי יושל ב- 23/01/2009 13:31:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 06:30 לינק ישיר 

מיכי,
אתה ממליץ 'להמנע' מלעסוק מהגדרה ומשיוך למחלקות בתוך 'עם ישראל', וקובל על פותח האשכול שגורם לחברי הפורום לעסוק בכך בעל כרחם, כביכול. ברצוני לשאול, האמנם אתה מאמין בכך? האם ייתכן לדעתך 'שלא' לעסוק  בהגדרה למחלקה כזו או אחרת מתוך כל אלו הקיימות בעם? האם השיוך לסקטור ציבורי מסויים הוא לא 'מחוייב המציאות'? האם הזהות האישית אינה נושקת לזהות הציבורית?
יושל,
מכיוון שאשכולך לובש נימה מעט 'אישית', אנסה אכן לענות בצורה קרובה לזו.
האמת היא, שהמחשבה הראשונה שעוברת לי בשני המקרים, היא איננה מחשבה 'דתית' בכלל, אלא, מחשבה 'חברתית', גם זה שהשחיר עצמו, וגם זה שהלבין עצמו, לא נראים בעיני, פחות או יותר דתיים בגלל ה'שינוי' הזה, אלא, הם פשוט נראים בעיני 'שונים' ממה שהיו קודם.
איני רואה בשינוי זה, בהשקפה ראשונה, לכל הפחות, שינוי בעל ערך ומשמעות דתית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 20:13 לינק ישיר 

ללינקי,

חזק וברוך על תחיית האשכול,

עדיין לא נכנסתי ללינקים שהבאת, אך כולי תקווה שהם יתרמו לחידוש התגובות.

תשובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 10:24 לינק ישיר 

מנהגי כיסוי הראש (שמניך טובים)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2159756&whichpage=109#R_14

אם אחד מהם יוריד את הכיפה אבל יישאר ערכי (רב_סיינפלד)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1119465

ערב עיון: מה מסתתר מאחורי הכיפה? (שלויימלע)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1174287

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2009 07:16 לינק ישיר 

מה קורה עם כיפתך -
http://www.youtube.com/watch?v=VJC2ls2HndI&NR=1

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 13:19 לינק ישיר 

לOFFנועה

יתכן שאותך היה צריך לשאול לגבי אשה שעוברת ממטפחת לפאה נוכרית ולהיפך..

אך גם אם נזרום לפי הדוגמה הלא דמגוגית שכתבת -  למשל מי שהלך עם ירמולקע לבנה והחליף לשחורה, נחשד בהדרדרות.
מדוע  הוא ייחשד בהדרדרות ע"י אדם שמשחר נעוריו חובש ירמולק'ע שחורה בחברה שבה כולם חובשים ירמולק'ע שחורה ??

וכנ"ל  הדוגמה השנייה שהבאת  - לעומת זאת, מי שיחליף משחורה ללבנה, יחשד בהשתגעות.......

האם גם חובשי ירמולק'ע לבנה יחשבו שהוא השתגע ??  

הרי את זה באנו לחשוף כאן, האם בתוכנו מקננת אמת אחרת מזו המוצהרת באמצעות הכיפה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 02:41 לינק ישיר 

תשובתי הספונטאנית לגמרי:

לשאלה הראשונה - לא יודע מה איתו. נימוק - ג"כ לא יודע.

לשאלה השניה - לא יודע מה איתו. נימוק - ג"כ לא יודע.

(ירוחם, גילוי נאות: לי זה קרה פעם (כשש שעות). אמנם, לאו דווקא מהסיבות שאתה מתכוון אליהם.)

פעם דיברתי עם חבר שבעבר השתתף בפורום, שאולי אלך לאיזה מקום חרדי, לא משנה כרגע הסיבות, ודיברנו שאחבוש שם כיפה שחורה, אבל אמרתי לו: וכשאני אחזור הביתה הרי לא אוכל להחליף, אינני לובש מסכות. אז הוא סבר שאולי כיפה סרוגה שחורה יהיה יותר טוב. אמרתי: זה בגדר 'סרוגה', אבל עם "ריח הגט" של "שחורה". ואז הוא מייד פנה למי שלידו: ראית, גם אצלם (כלומר אצל הדת"ל) יש 'חילוקים' ודקדוקי קנייטשים... כ"כ הוא התפלא... דעו לכם: אצל כל חברה ואצל כל יחיד יש חילוקים הגיוניים יותר והגיוניים פחות.

(מי שלא הבין - לא אמרתי דבר על הרקע שהיה לי ולקרוביי לפני ועל מה שעשיתי אז בסוף, לא אמרתי עליהם דבר - לא לכיוון זה ולא לכיוון אחר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 21:55 לינק ישיר 

לדעתי עצם הצגת השאלה הזו היא דמגוגיה!
גם אם אראה מישהו שהלך עם שטריימל והחליף לכובע קנייטש זה נראה שהוא בירידה.
למרות שכולנו יודעים מי הם חובשי השטריימלים.
שנוי מעצם טיבעו יוצר תחושת סיכון.
למשל מי שהלך עם ירמולקע לבנה והחליף לשחורה, נחשד בהדרדרות.
 לעומת זאת, מי שיחליף משחורה ללבנה, יחשד בהשתגעות.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 18:42 לינק ישיר 

ל -  ( מיכי, אם אינני טועה)

תודה, ואומנם התכוונתי שבפורום מיוצגים  עמ"י למחלקותיו וכו' .

מ"מ, אין בכוונתי לקטלג את החברים, אלא להצביע על תופעה שעל פניו יש בה כדי להצביע על כך שכנראה גם אנשים רציונליים [- כרוב משתתפי הפורום ] נפעלים בע"כ עפ"י אמות מידה שנקבעו בדרך זו או אחרת ע"י החברה.

זו גם הסיבה שחשוב שאשכול זה יהיה בבחינת אל תעצור כאן לא חושבים אלא עונים מיד מה עבר לך בראש .

ו אני יודע שזה קשה לחברי עצכח..

תוקן על ידי יושל ב- 25/01/2009 18:45:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 00:17 לינק ישיר 

אני אחשוב שהוא איבד את הכיפה הסרוגה, ונאלץ בבושת פנים לחבוש את השחורה, וקיווה שאפ אחד לא יראה אותו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2009 21:33 לינק ישיר 

יושל
לפעמים שטריימל הוא תחפושת טובה, כפי שנאמר: ילבש שחורים ויתעטף שחורים ויעשה מה שלבו חפץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2009 20:56 לינק ישיר 

יושל,
אין כאן נציגים של עם ישראל למחלקותיו, אלא נציגים של עצמם. אחד הדברים שמאפיינים רבים בפורום הוא שהם אינם מוכנים להיות נציגים של אף אחד, ולא מחוייבים להיכנס למגירות המקובלות בחברה הדתית או הלא-דתית. אז מדוע להכניס אותם לשם בכוח?
זה מזכיר לי את כל הסקרים ששואלים אותך האם אתה ציוני-דתי/חרדי/מסורתי וכדו', ומאלצים אותך לקבל את החלוקה הזו עצמה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סקר - מי השולט בכיפה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext