בית פורומים א חרדים ספרדים

המהלך המבריק של ש"ס חדרה בהקימה את המטה החילוני.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2009 22:45 לינק ישיר 
המהלך המבריק של ש"ס חדרה בהקימה את המטה החילוני.

ש"ס מסתערת על וועדי העובדים

29/1/2009, 09:52  יאיר אטינגר

כמי שרואה עצמו כחבר בממשלת נתניהו, אלי ישי הבטיח לוועדים להיאבק למענם נגד ההפרטה של החברות הממשלתיות

תגיות : ש"ס / אלי ישי

תצלום: אלון רון
מפלגת הספרדים שומרי תורה, ש"ס, מסתערת על קהל חדש: ועדי העובדים הגדולים במשק. יו"ר המפלגה, אלי ישי, שהשבוע כבר מיהר להכתיר את בנימין נתניהו כראש הממשלה הבא, נפגש בחודש האחרון עם ראשי ועדים בניסיון לקבל את תמיכתם בבחירות הקרובות. כמי שרואה עצמו כחבר בממשלת נתניהו, ישי הבטיח לוועדים להיאבק למענם נגד ההפרטה של החברות הממשלתיות.

לבני: הבחירה היא או ביבי וש"ס - או אני
קואליציית נתניהו-ישי-ליברמן עומדת בפני סכנה?
ישי: רק נתניהו כראש ממשלה

בפגישה סגורה שקיים עם כ-25 ראשי ועדים בחיפה, לפני שבוע וחצי, הוא אמר כי בממשלה הבאה "חרב ההפרטה תהיה מונחת על צווארי כל הוועדים", אך הוסיף כי יסייע להם להתגונן מפניה. "ברוב המקרים ההפרטה לא צודקת", אמר, והתייחס במיוחד לתוכנית לפטר 2,500 עובדי חברת החשמל. "תראו איזה דה-לגיטימציה עשו לכם, דיברו על חשמל בחינם. זה לא צודק ולא הוגן", אמר. בפגישה בחיפה השתתפו ראשי הוועדים בצפון, ובהם נציגים של חברת החשמל, מס הכנסה, בתי הזיקוק, עיריות ומכבי האש. פגישות נוספות קיים ישי בחודש האחרון גם עם ראשי וחברי ועדים בחדרה ובאשדוד. בש"ס אומרים, כי הפגישות הללו נערכו "כחלק מהפנייה של המפלגה אל מעמד הביניים בזמן של משבר כלכלי".

הפנייה של ישי מתקבלת בהתלהבות בחלק מהמקרים. בפגישה שהתקיימה בחיפה אמרו אחדים מראשי הוועדים כי בדעתם להצביע ש"ס בבחירות הקרובות. פיני סולומון, יו"ר ועד העובדים של מס הכנסה, אמר לישי כי הוא "מקווה שתקבלו הרבה מנדטים. אני מצביע לכם, ואני לא דתי". הוא לא היה היחיד. גם דבידה יעקב, יו"ר המחוז הצפוני בוועד עובדי חברת החשמל, אמר כי יצביע ש"ס. בשיחה עם "הארץ" אמר יעקב, כי הפגישה שיזמה ש"ס איננה הבעת תמיכה מוצהרת של ועדי העובדים בש"ס, ועם זאת התגובות בקרב הוועדים חיוביות. "בעבר מפלגת העבודה באמת תמכה בנו, אבל היום כולם הפכו להיות קפיטליסטים חזירים. אני לא סומך על אף אחד מהם, רק על ש"ס", אמר יעקב.

ש"ס ניצלה את האהדה שיש לה בקרב חלק מוועדי העובדים, והקימה לאחרונה "מטה חילונים", שחלק מפעיליו המרכזיים הם חברי ועדי עובדים. כך למשל, דודי שקד, חבר ועד חברת החשמל, המופיע באתר האינטרנט של המטה כאומר ש"ש"ס היום זה בית חם לעבודה המאורגנת". אילן כהן, פעיל אחר במטה, אף הוא עובד חברת החשמל, אמר ל"הארץ" כי "כל ועדי העובדים מחפשים עכשיו לובי, בגלל התוכנית להפריט אותנו. ביבי הולך להפריט את כל החברות, ואנחנו מחפשים תמיכה. אז למה אני לא הולך למרצ? למה אני לא הולך עם שלי יחימוביץ'? כי ש"ס בניגוד אליהם נותנת לי את הפינה הימנית שאני צריך".

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > המהלך המבריק של ש"ס חדרה בהקימה את המטה החילוני.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext