בית פורומים שידוכי חרדים

כדאי לי להתחיל לצאת לשידוכים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2009 15:52 לינק ישיר 
כדאי לי להתחיל לצאת לשידוכים?

אני בחורה בת 18,
אני מאוד בוגרת בשכל, יש לי השקפות והכל טוב אצלי ב"ה שאתחיל לצאת.
אבל....אני כרגע בה' סמינר, ואני חוששת אם זה לא מוקדם מדיי?
לא כדאי שאסיים גם את ו' סמינר...ואז להתחיל לצאת??
 שאסיים את המקצוע שאני לומדת ואז לצאת לשידוכים?
לא יודעת מה לעשות!
אוווףףף...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2009 22:45 לינק ישיר 

גם אני מצטרף לנ"ל.

משגיחשליטא

בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2009 22:31 לינק ישיר 

קריסטל כתבה:

תגדלי חמודה. תגדלי ובשקט. תתבגרי עוד קצת. תסגרי פינות. תמצאי מקצוע.

אני יודעת שהיית מעדיפה עוד קצת להתבשל על אש קטנה... להפנים את לימודי הסמינר, לייצב אותם בליבך, לחשוב באמת על הדברים ולא כי כל החברות הן כך וכך... יש התבגרות מדהימה בשנה הזו.
בגיל 19 תתחילי. זה גיל יפה ולגיטימי להתחיל. וזה לא קשור להשקפות או לשכל ישר, זה קשור לזה שעכשיו זה הכי חשוב לשקט הנפשי...

תנסי לחשוב מה את מחפשת- ושלא תעיזי לענות לי: "בן תורה"!
כן,יופי, זה מה שכולנו רוצים, תגידי מה את מחפשת, מה חשוב לך, המידות-איזה? מה לא תוותרי? על מה תתפשרי? מה חשוב שיהיה באב לילדייך? במה תעבדי? תנסי לחשוב שני צעדים קדימה...
תעבדי על המידות שלך!! כי זה הזמן!!! את כבר לא תהיה בחורה בין בחורות...זה שונה. תקראי ספרים, תתחזקי, תגמרי תהילים, תתחנני עם דמעות שילך לך בקלות ושיהיה צדיק, שתלמודו בידו, שתזכי להיות אם ראויה, אויש, זה הרי לא נגמר....

טוב, זו דעתי. 

כרגיל קריסטל- בלשונך הזהב...
היטבת לתאר גם את דעתי!

תוקן על ידי Lilly ב- 12/02/2009 22:28:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 21:42 לינק ישיר 

הכל נכון.

אבל לצאת ממסגרת של לימודים, לעבודה, בלי נישואים, זו בעיה.

אם כי ו' סמינר זה גיל מצויין (אפי' שזה יהיה רק 19 או 19.5).

orn135

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 12:37 לינק ישיר 

קריסטל....קבלתי את דעתך.
פשוט לוחצים עליי, המדריכה כל פעם באה אליי בהצעות.
"יש לי בחור טוב מאוד בשבילך ממשפחה טובה מאוד" כבר כמה פעמים היא ניגשת אליי עם הצעות טובות ואני דוחה את ההצעות ואומרת שאני צריכה ללמוד...
אז אני חושבת לעצמי, כאילו אם זה הזיווג שלי? אז אולי אני מפספסת אותו שאני אומרת לה:" לא עכשיו"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 01:31 לינק ישיר 

תעזבו את הילדה,
כולה בת שמונה עשרה, מה הנהירה הזו?!

רואים שהיא לא בשלה לכך עוד, ההיסוס במילים, עצם השאלה... מה הלחץ, ההורים מגרשים אותה מהבית!?

יש לכם מושג כמה חשוב ההשנה של מעבר בין 18 ל-  19 בנות....
למה בחורה בת שמונה עשרה צריכה להתמודד עם כל הבלגן של נישואין, ובינו לבינה ועיניינים...
תגדלי חמודה. תגדלי ובשקט. תתבגרי עוד קצת. תסגרי פינות. תמצאי מקצוע.

אם תגיע הצעה מטריפה תסבי אליה תשומת לב. אבל לא להתחיל לחזר אחר הצעות ברגע שנכנסים לזה לא יוצאים.
אני יודעת שהיית מעדיפה עוד קצת להתבשל על אש קטנה... להפנים את לימודי הסמינר, לייצב אותם בליבך, לחשוב באמת על הדברים ולא כי כל החברות הן כך וכך... יש התבגרות מדהימה בשנה הזו.
בגיל 19 תתחילי. זה גיל יפה ולגיטימי להתחיל. וזה לא קשור להשקפות או לשכל ישר, זה קשור לזה שעכשיו זה הכי חשוב לשקט הנפשי...

תנסי לחשוב מה את מחפשת- ושלא תעיזי לענות לי: "בן תורה"!
כן,יופי, זה מה שכולנו רוצים, תגידי מה את מחפשת, מה חשוב לך, המידות-איזה? מה לא תוותרי? על מה תתפשרי? מה חשוב שיהיה באב לילדייך? במה תעבדי? תנסי לחשוב שני צעדים קדימה...
תעבדי על המידות שלך!! כי זה הזמן!!! את כבר לא תהיה בחורה בין בחורות...זה שונה. תקראי ספרים, תתחזקי, תגמרי תהילים, תתחנני עם דמעות שילך לך בקלות ושיהיה צדיק, שתלמודו בידו, שתזכי להיות אם ראויה, אויש, זה הרי לא נגמר....

טוב, זו דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 01:20 לינק ישיר 

יש כאלה שטוענים שעדיף להתחתן מוקדם בגלל שככה יותר גמישים בדעות ובכל מה שקשור בינו לבינה תתיעצי עם ההורים שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 01:07 לינק ישיר 

אני בדעה שכן כדאי לך עכשיו לצאת א.את בגיל שיש לך אפשרות לבחור ולקבל הצעות הרבה יותר טובות מאשר בעתיד כי אז יש כבר את השכבות היותר נמכות ממך שגם מוכנות לשמוע.ב.שזה יותר חשוב בגיל צעיר שכזה האדם עדיין בתהליך התבשלות ועיצוב האישיות שלו ועדיין נתון לשינוים במהותו ולכן ברגע שמתחתנים בגיל צעיר יותר קל ללמוד לחיות אם עוד מישהו ולנסות ביחד ללמוד להסתדר ולותר אחד לשני שזה הא,ב של חתונה.(אגב דבר זה ג"כ הוכח במחקר בארה"ב שהגיע למסקנא שאין דבר יותר טוב מאשר להתחתן בגיל צעיר)ובקשר ללימודים א.יש דברים יותר חשובים מזה.ב.יהיה לך זמן גם בעתיד וגם בשנה הראשונה להשקיע בזה מתוך מנוחת הדעת.
בכ"א שיהיה לך המון הצלחה בכול אשר תפני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 09:59 לינק ישיר 

חצי שנה עד שנה לפני סיום השנתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/2/2009 09:21 לינק ישיר 

אני חושבת שרק בעוד שנה -שנה וחצי  תתחילי בשידוכים .
אין מה למהר את עד תתבגרי יותר ומתונה  יותר לעניין שידכים

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/2/2009 01:36 לינק ישיר 

אולי תקדישי את הזמן בינתיים להשלמת בגרות ולנסות להירשם לאיזו מכללה ללמוד מקצוע רציני (מחשבים, ראיית חשבון וכד'), הרי אחרי החתונה קשה יותר לעשות הסבה מקצועית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2009 01:36 לינק ישיר 

עדיף לך לגמור את הלימודים ואחר כך להתחיל בשידוכים .. שלא יפגע בלימודים חס וחלילה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2009 16:02 לינק ישיר 

חכי לעוד שנה
מומלץ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כדאי לי להתחיל לצאת לשידוכים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext