| נשלח ב-25/5/2005 00:18 |
|
| |
אני חושבת שהתשובה הטובה ביותר למאמר הזה היא תנועת "במעגלי צדק"! כמה מילים על התנועה החשובה הזו מתוך האתר הרשמי:
עמותת "מעגלי-צדק" נוסד לפני כשנה, על ידי מספר פעילים חברתיים מירושלים.
אנו, צעירים מבניה ובנותיה של הציונות הדתית, הקמנו את הפורום מתוך אמונה כי תורת ישראל הינה תורת חיים, העוסקת במכלול תחומי החיים. אנו מאמינים כי לתורת ישראל ולציבור הציוני דתי, יש נקודת מבט ומטען ייחודי בעלי חשיבות רבה לדיון סביב גיבוש המדיניות החברתית כלכלית של מדינת ישראל וקביעת סדרי עדיפויות וסולם הערכים שלה, על כן מבקש להביא את כל אלה אל תוך אותו דיון מהותי ערכי מוסרי. מתוך תחושה זו אנו מבקשים לצרף לשיח הדתי ולהעלות על נס גם את העיסוק בסוגיות חברתיות- כלכליות מן הזווית היהודית הלכתית.
מתוך הבנה כי כיום אנו חיים במדינה יהודית ריבונית, אנו סוברים כי יש לעסוק גם בעקרונות היסוד החברתיים, המדיניות והצדק, ולא רק בטוב הלב, החסד והצדקה.
. הפורום פועל במספר תחומים :
• הוצאת עלון "במעגלי צדק" המבקש ליצור שיח הלכתי-דתי בתחומי חברה וכלכלה.
• גיבוש פורום המורכב מרבנים ופעילים חברתיים שיגבש, בין השאר, תו תקן חברתי אשר יוצע לכל בעל עסק לצד תעודת הכשרות,.
• איסוף חומר הכולל מאמרים, שאלות ותשובות בענייני חברה וכלכלה, לקראת הוצאת מערכי שיעור וספר בנושא.
• עריכת כנסים, שבתות וימי עיון בנושאים של יהדות וחברה.
הפורום מגדיר את עיקר עבודתו כעשייה ופעילות אקטיבית לשינוי המצב, ומבקש להזמין את ההנהגה והציבור הרחב לקחת חלק בעשייה זו.
http://www.mtzedek.org.il/about.asp
אני ממליצה ביותר לצפות בעלונים שהתפרסמו ונמצאים באתר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2005 23:48 |
|
| |
דבר אחד אני יודע על תנועת ש"ס הם עושים המון לבוחרים שלהם. את כל המדינה הזאת צריך לסדר מחדש אחרת המצב לעולם לא ישתפר.
לאט לאט מתקדמים אך אני חולק על המסמך בדבר אחד, שאם אכן כולם ילמדו תורה כל היהודים בחול ישובו ארצה וארץ ישראל תהיה שלמה אכן יפתרו הרבה אם לא כל בעיותינו.
בכדי להגיע למצב אידיאלי זה צריך לעשות סדר והרבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2002 15:36 |
|
| |
סליחה שאני מתערב.
כהקדמה הנה מובאה ממאמר ארוך מאוד.
ובכן, יש מעשייה מפורסמת יחסית בתלמוד שבה מתואר המצב הבא: אתה ועוד בן-תמותה יוצאים לשוח במדבר. שניכם מתרשמים מצורות הסלעים ומזני הלטאות המגוונים, ולפתע פתאום הוא זועק: "לעזאזל! שכחתי את המימייה שלי!"
אתם מבצעים הערכת מצב חפוזה ושוקלים את האפשרויות. דבר אחד בטוח: בחמת שלך נותרה כמות מספקת של מים לשובו חי של אדם אחד בלבד לאזור המיושב (ולדאבונך, אין קליטה בסלולרי). אז אתם יכולים להתחלק במים - ושניכם תגוועו.
אתה יכול למסור את צפחתך לעמיתך בהפגנת זולתיות מרשימה, ותמות מוות עלוב, אטי ונוראי תחת החמה המדברית הקופחת על ראשך ללא רחם. מאידך, אתה יכול לקחת את נאד המים שלך ולהתחפף, ולהשאיר את ידידך בשטח, שבו מחכה לו גורל אכזרי זהה. מה אתה עושה? מה אתה עושה?
http://www.azure.org.il/hebrew/8-maghen.html
מאמר מאד ארוך, תמציתו: שאי אפשר לאהוב את כולם. משאבי האדם מצומצמים ויש הרבה דיני קדימה. יש הלכות מדוייקות כאשר אין לך לכולם ומה עדיף לעשות.
זה פשוט שאי אפשר לסייע לכולם וקשה לעזור באופן אישי לכל אחד. ההשתדלות היא - שאחרים יטלו יוזמה בתוך החברה שלהם ויקימו ארגונים דומים לדאוג למי שנזקק לזה.
ועוד קטע נבחר מהמאמר ההוא:
וכל זה מתקשר לעניין נוסף, שגם הוא גלוי וידוע לפני כל בר-דעת, אך מטעמים שונים אינו זוכה לתהודה הראויה: מכיוון שהאהבה משחקת תפקיד כה בכיר ומרכזי בחיי כל אחד מאיתנו, ומכיוון שהאהבה שעליה מדובר תמיד תהיה מבחינה ומעדיפה בטבעה, בני אדם, מאז ולתמיד, בכל דורותיהם ובכל מושבותיהם, יעדיפו לבלות בחברתם של
אנשים מסוימים, מאשר בחברתם של אנשים אחרים. הם לנצח ייצרו קבוצות מיוחדות, קבוצות קטנות וקבוצות גדולות, קבוצות שאליהן הם מרגישים קשר מיוחד, תחושת שייכות מיוחדת. הם לעולם יתייחסו באופן רגשי לקבוצות הללו על פי דגם של מעגלים בתוך מעגלים, כשהם אוהבים את החוגים הקרובים יותר משהם אוהבים את החוגים הרחוקים. הם תמיד ישתדלו להנציח את הישויות המשפחתיות, החברתיות-תרבותיות ואף הפוליטיות האלה בכל כוחם. והם תמיד יבחינו בין החוגים המיוחדים להם, ובין אלה המיוחדים לא להם - אלא לאחרים.
ואידך זיל וגמור
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2002 09:43 |
|
| |
אני חולק על המאמר הזה מכל וכל.
לכל דת וקבוצה דתית, ואף מפלגה דתית, יש 'סדר יום חברתי' אלא פשוט קוראים לו בשמות אחרים.
(נכון, למעט סעיף 'עובדים זרים')
זה פשוט שקר מוחלט שהחסד החרדי מתמקד בקהילה החרדית פנימה.
מדינת ישראל הרשמית מודה לא פעם כי במקום שהיא כשלה מבחינה חברתית, הצליחה החברה הדתית. מעניין מאד שמפלגות בעלות 'סדר יום חברתי' לא חשבו אף פעם על הקמת ארגון ארצי להשאלת כלים רפואיים, תרופות, הקמת בתי תבשיל, שיקום אסירים וגמילה מסמים, ואפילו על גני ילדים עם ארוחת צהריים. (למעט אולי 'נעמת', אבל שוב, זה ארגון וולנטרי)
כותב המאמר פשוט לא מעודכן, וכנראה לא חי בישראל בכלל, אם הוא קורא לרפורמים בישראל להתגייס למען זכויות הפלשתינאים. הוא פשוט לא מכיר את אנשי 'בצלם' הישראליים, ואת 'נשות המחסומים' השומרות על התנהגות החיילים, ועוד כהנה וכהנה, שרבים מהם נשלחים על ידי התנועה ליהדות מתקדמת ו'היחידה למעורבות חברתית' שלה. (אני קצת מכיר, מה לעשות)
ממש ההיפך הוא הנכון: התנועות הדתיות בימינו, ככל שהן יותר פונדמנטליסטיות הן נוקטות באיסטרטגיה של עזרה לחלשים לשם הגברת כוחן. באותו עיתון 'הארץ' מופיעים לפעמים מאמרים התוקפים את ש"ס ומשווים אותה לתנועת החמאס לענין אימוץ השכבות החלשות.
מה זה אם לא 'סדר יום חברתי'?
יש 'סדר יום דמוקרטי-הומני-מערבי-חברתי', ויש 'סדר יום חברתי' כפשוטו, כאן ההבדל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2002 08:50 |
|
| |
סהרור,
ברוך שובך.
המאמר שהבאת מעניין, אבל הוא אך מצביע שבעולם הפוליטיקה אין מייצגי היהדות דוגלים מספיק לרווחת החלשים וכו' וכו'.
לנו כחושבים דרוש קודם עיון מעמיק בסוגיה עצמה; על יסודות הקפיטליזם מול יסודות הסוציאליזם, עד כמה ראוי לתת דגים למי שאינו רוצה להשתמש בחכה, עד כמה שסילוק העוני מיטיב לכלל המצב במדינה, כמה לעזור לזרים לעומת המקומיים וכו' וכו'.
|
|
|
|
|