| נשלח ב-9/2/2009 01:29 |
|
| |
ענין גבוה וענין עמוק
יש לפעמים נושאים שהם כאילו מעבר לתחום ההשגה שלך ואתה לא אמור להבין בהם, כשתתחיל לדבר על איזה מהם, יהיה מי שיאמר לך "זה נושא גבוה מידי בשבילך" ולעומתו יהיה מי שיאמר "זה נושא עמוק מידי בשבילך" מכירים את זה, נכון?
אוקיי, אני יכול להבין שיש ענינים מעבר לתפיסה שלי, אני בן אדם בסה"כ, אבל את זה תסבירו לי, חברים יקרים, איך אפשר להשתמש גם בלשון "גבוה" וגם בלשון "עמוק" שהם שני מושגים הפכיים לכאורה ובכל זאת לרצות בהם את אותו המכוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 19:16 |
|
| |
גם גובה, גם עומק, שניהם רחוקים מאיתנו.
הם לא הפכים כלל וכלל
גבוה- נמוך
עמוק- רדוד, שטחי
שניהם הפכים של משהו בגובה פני הקרקע, בפני השטח. כל אחד מכיוון אחר.
במחשבה שניה, הם לא הפכים, הם אפילו יותר מהפכים!
זה באמת מעניין....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 21:10 |
|
| |
שערי דעה, את דברי כתבתי ע"פ אינטואיציה ולא הייתי בטוח, לכן תודה על הפידבק!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 18:07 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | הפועלמזרחי, מענין, אתה חושב שהם שני מושגים שונים, באמת אתה משתמש איתם לפי החלוקה שהצבת להם?
גם אצלי משום מה נתפס שענין גבוה בא לסמל איזה ענין מחוץ למושגים שלנו כמו מושג בקבלה או משהו כזה ואילו דבר עמוק הוא דבר שכלי קשה שיש להתאמץ להבינו בשכל, לא יודע, כך נראה לי. |
| גם אני חושב כך,
לדעתי לכתחילה נוצר השימוש הזה בלשון על יסוד החלוקה הנ"ל, ובמשך הזמן זה הורגל בפי הבריות שמערבבים את המילים כמו רוב המילים בלשון
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 17:54 |
|
| |
ת'אמת, בדרך כלל, אני לא שומע מאחרים שאומרים לי זהמידי גבוה/עמוק בשבילך, אם כבר, אני אומר לאחרים... בכל מקרה, כשאני אומר, אני משתמש רק עם הביטוי עמוק, כמו שאומרים להעמיק במחשבות, ולא אומרים להגביה במחשבות,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 15:55 |
|
| |
הפועלמזרחי, מענין, אתה חושב שהם שני מושגים שונים, באמת אתה משתמש איתם לפי החלוקה שהצבת להם?
גם אצלי משום מה נתפס שענין גבוה בא לסמל איזה ענין מחוץ למושגים שלנו כמו מושג בקבלה או משהו כזה ואילו דבר עמוק הוא דבר שכלי קשה שיש להתאמץ להבינו בשכל, לא יודע, כך נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 10:54 |
|
| |
הם שני מושגים אחרים.
חשיבה עמוקה היא מה תצא לפועל מהדברים שאני אמור להביע/לומר וכו'.
חשיבה גבוהה היא מבחינת רוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 09:28 |
|
| |
ובכן, דעתי היא:
המושגים הללו נועדו לבטא בדרך ההשאלה וההמחשה רובד במחשבתך / בשכלך, שעל מנת להגיע אליו תידרש התאמצות וחפירת יתר,
ומאחר שהמח שלנו אינו תנאי דרך טופוגרפיים, ניתן להשתמש בשני המונחים ולהגיע לאותה מסקנה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 01:49 |
|
| |
אני מסכים שזה בא לבטא דבר קשה השגה, אך האם זהו רק ביטוי שהתרגלנו אליו או שבאמת יש קשר בין הביטוי למה שהוא בא לבטאות?
כי אם באמת יש קשר אז יוצא ששני הפכים יש במשמעותם לבטא דבר אחד, וזה קצת מוזר.
אא"כ תגיד שזה רק לשון מושאלת ואין בה שום שייכות לדבר עצמו שהיא באה לבטא, אבל אז אשאל אותך למה משתמשים דוקא בלשונות אלו ולא ב"דק" או עבה" למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 01:37 |
|
| |
הנקודה שבאים להגיד היא לא המשמעות המילולית של מילים אלו. אלא, המשמעות הסמנטית של המילים. זאת אומרת "גבוה" ו"עמוק" הם מילים שבאים לבטא דבר קשה השגה, הוי אומר אין ביכולתך כעת להבינו. [בתקווה שזה לא מידי "גבוה" או "עמוק" בשבילך ]
|
|
|
|
|