בית פורומים שידוכי חרדים

שאלות באמונה! אתם שואלים אנחנו עונים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2009 15:16 לינק ישיר 
שאלות באמונה! אתם שואלים אנחנו עונים!

בס"ד

ובכן, מוחי הקודח פולט לכם/ן בזה עוד אשכול, מקווה שתאהבו.

אני מאמין שלחלקכם לפעמים בשעות משבר ברגעי לחץ עולות שאלות אמוניות.
ולא רק בסגנון של "למה אני לא מתחתן/ת"

אלא גם בסגנון:

1. האם באמת בורא עולם דואג לי לשידוך?
2. האם בורא עולם מוריד לי שידוך כי זה לטובתי?
3. האם באמת (כמו שהרבה רבנים אומרים) כל בחור/ה מקרב/ת אותי ל"אמיתי" שלי?

ועוד שאלות...

אני גם מאמין שחלק ממכם ששואל את השאלות גם עונה לעצמו תשובות (או שח"ו לא)

אני אשמח, וכולנו ביחד נשמח לשמוע את שאלותיכן וגם את תשובותיהן בצידם.
אם יהיו אלו שאלות ללא תשובות נשמח אנו לענות לכם עליהם.

זהו תמציתו של האשכול, שאלות של: איך, למה, כמה, עד מתי, אם בכלל, וכ"ו.

תשאלו, ואנו נשתדל לענות.
כיתבו תשובות לשאלות ששמעתם.

---------------------------------------------------------------------

אני יודע שאשכול זה יעורר תגובות נזעמות על כך שנותנים במה להתרסה כנגד...
אבל אני חושב, ששאלות ההתרסה מסתובבת כיום ברחוב ומתחת לכל עץ רענן, הבעיתיות עם השאלות האלו שלא תמיד יהיה מישהו באיזור לתת תשובה. וכששואל נשאר בשאלה לפעמים הוא "חוזר בשאלה".

ואתם שואלים, ומי ערב לך שתוכל לתת תשובה לכל שאלה שתישאל כאן? (ואז היזקת יותר משהועלת, כיוון ששאלה פה חשופה ליותר צופים) ובכן, אני מתחייב בלי נדר שכל שאלה שתישאל פה ותישאר ללא מענה (רציני) מצד חברי הפורום אני אגיש אותה לפני רב מומחה בעניין ואעביר את תשובתו לכאן.

--------------------------------------------------------------------

אני מבקש בכל תוקף, לא להסיט אשכול זה בשום צורה.
לא לנסות לעודד ולנחם. לא לתלונן על אשכול "כפירה" אך ורק לתת תשובות, או כמובן לשאול שאלות. 
יש לך תשובה, כתוב אותה. יש לך שאלה, כתוב אותה ג"כ.
יש לך עידוד, או טענות כנגד מנהל הפורום הפושע, כתוב בסמול-טוק. לא כאן!

תוקן על ידי אסיק_good ב- 09/02/2009 15:22:38

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2009 23:08 לינק ישיר 

מנ_here כתב:

וידוע המעשה מהסטייפלער שבחור מבוגר שאלו היכן הבת פלוני שלי? וענה לו שיתכן ודחה אותה במו ידיו.  (במידה והסיפור אמיתי רואים שיש מושג שאדם דוחה במו ידיו את זיווגו)
לגבי המעשה הזה, שמעתי ממקור מהימן שר' חיים קניבסקי שליט"א מאד כעס שהוציאו את הסיפור הזה החוצה, זה היה ספציפי לאותו אחד, ואין להסיק מזה שום מסקנות!

ובכל זאת, אפשר עדיין ללמוד שיש כזו מציאות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2009 21:56 לינק ישיר 

ירון777 כתב:

וידוע המעשה מהסטייפלער שבחור מבוגר שאלו היכן הבת פלוני שלי? וענה לו שיתכן ודחה אותה במו ידיו.  (במידה והסיפור אמיתי רואים שיש מושג שאדם דוחה במו ידיו את זיווגו)
לגבי המעשה הזה, שמעתי ממקור מהימן שר' חיים קניבסקי שליט"א מאד כעס שהוציאו את הסיפור הזה החוצה, זה היה ספציפי לאותו אחד, ואין להסיק מזה שום מסקנות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/3/2009 01:49 לינק ישיר 

קריסטל, יש צדק בדברייך. אולם מקובלנו מרבותינו (יש סיפור מהחזו"א, אולי בהמשך) שהרגש הוא דבר מכריע. מה שצריך וחובה לברר זה באיזה שלב פונים להתייעץ עם הרגש, האם בשלב הבירורים הוא כבר משפיע או שכמו שכתבת, בזמן הזה זה יכול להיות מסתם כאב בטן..
לכן המלצתי נשארה בעינה. לשאול רב, ובאשכנזיותי כי רבה אומר שעדיף רב שעסקו בתורה במשך כל היום, ודעת תורה מדברת מגרונו, מלחפש כל מיני עוסקים בשמות וכו'. (ואיני מדבר מרבנים שעוסקים בזה, אלא שהמגדיר של רב צריך להיות ברור, שלא נטעה אחר "מקובלים" כאלה ואחרים...)

[הסיפור אצל החזון איש - באו אליו עם מקרה של בחור יתום, שנפגש הכל היה מתאים, אלא שהבחור מתקשה להחליט, ושאלו את החזו"א האם זה באמת השידוך של הבחור או לא. החזו"א אמר שאינו עונה לשאלות כאלו (האם זה משמיים וכדומה..) אולם אחרי שלחצו ואמרו שהבחור יתום ומצטער מאד, הסכים לענות. ואחרי שחשב כמה דקות, ענה להם שזהו השידוך המיועד משמיים! אבל הבחור טען שאינו מרגיש כך.. והחזו"א השיבו שיפגש עד שירגיש!!!

אולם יש להדגיש שצריך להבין מהו הרגש הזה, כי 'אהבה' היא רגש שמתפתח אך ורק אחרי החתונה, ולא לפני. ולכן מומלץ וכדאי וראוי להתייעץ עם רב!!!]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 21:20 לינק ישיר 

שירה, אי אפשר לקחת החלטות כה גורלייות בגלל תחושת בטן מסתורית, ואם באותו יום עבר עליך יום דכאוני...? או להיפך-יום מעולה...? אנחנוב רגש לא אוביקטיבים.

מצד שני יש משהו בענין הזה של חיבור לשם, של נגינת השם על הלשון-הרבה מכם בטח יצחקו- הרבה פעמים מגלגלים את שם הבחור על השפתיים שוב ושוב ורואים שיש מן סוג של זרימה טובה שנח עם השם, שאתה מרגיש בבית, שזה טוב. ויש שמות שכמה שתנסה להתחבר אליהם-אתה קולט שזה לא שלך.  חשבתי שאני מטורפת, עד שנתקלתי פעם בהרצאה על הדבר הזה וזה קיים מסתבר. הרי הקשר הזוגי הוא כה רוחני שיש הרבה מהלכים נשגבים שקיימים זה כנראה חלק מזה.

אבל דעי לך שירה, שסתם ככה בחיים אנחנו מחוייבים להשליט שכל על הרגש, ורגש זה עוצמה וזה טוב אבל הוא צריך להיות מוגבל. אחרת ההחלטות שלך משוחדותץ והן תחזקנה מעמד לזמן מוגבל.  את יודעת יש הורמון בגוף שכשיש ניצות ומתאהבים הוא משתחרר ומרגישיםב עננים והוא מחזיק בין שנתיים וחצי לשלוש אם הבחירה שלך היתה אינטואטיבית בלבד הרי שבשנה הרביעית תתפסי את עצמך-יו, מה עשיתי!!! מצד שני אם תתני לשכל להוביל אותך תגלי אחרי 20 שנות נישואים-שזה בדיוק אותו הגבר איתו התחתנת. את צריכה לוודא שהשכל קבע לך סיבות מספקות למה לבחור דווקא בו- סיבות קיימות ועמידות ויציבות שהן שמה גם אחרי שהוא יהפוך להיות בטטה עם קרחת ועייפות כבדה.... :-)

מבינה?

ואפרופו רב, אני לא ניסיתי אף פעם, אבל יש רבנים שמתעסקים עם שמות, יש שמות שיש להם פוטנציאל ויש שממש לא. נסי לבדוק.

בהצלחה!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 12:17 לינק ישיר 

מנ_here וואי העלתה באמת רעיון שלא חשבתי עליו לישאול רב!!זה באמת רעיון מעולה
תודה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 02:14 לינק ישיר 

שירה8000, שאלה חזקה. נראה לי שכדאי לשאול רב, בגדול הייתי אומר שיש כאן בעיה אחרת, מי שניגש לפגישה בחצי לב, יתייחס לזה בהתאם וממילא השיפוט הולך לכיוון השלילי..
אבל בהחלט יתכן שיש לתת לרגשות להחליט אפילו בשלב הבירורים.

בכל אופן שיהיה בהצלחה, ושבקרוב תבשרי שבן גורלך מצא אותך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 01:55 לינק ישיר 

מורןדג1 לא ניראה לי ככ שקריסטל הבינה למה התכוונתי בשאלתי
אני התכוונתי לישאול שלא משנה מה אמרו על הבחור בבירורים אפילו לפני ששמעתי את השם שלו אני מרגישה תחושה שזה לא זה (אני בנ'א שחי לפי התחושות והאינטואיציות שלי)עכשיו שאלתי היא האם אני צכה ללכת לפגישה מתוך קטע של השתדלות וכו או פשוט להאמין שכשזה יהיה זה לא יהיה לי תתחושה הזאת
הקיצער האם להוריד רק כי התחושות שלי מבשרות שזה לא ולהאמין שכשזה יהיה זה אלוקים לא יתן לי תתחושה הזאת או לא להאמין בזה ולעשות השתדלות מה מול מה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2009 01:22 לינק ישיר 

שירה, אני ממש מסכימה עם מה שקריסטל כתב...
הוא ממש כיוון לדעתי תני לאלוקים את הפתח והוא ידאג כבר לשאר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 18:00 לינק ישיר 

שירה, תמיד תקחי את הבירורים בערבון מוגבל. כולם משוחדים וכולם רוצים רק לטובת ה"בחור". את צריכה להגיע לפגישה חשדנית משהו ולאמת כל פרט שנתנו לך. לא יאמן כמה מפארים בחור שרוצה כל חייו לשבת וללמוד והוא בפגישה ראשונה מספר לך שהוא שבוע הבא יוצא להיות עורך דין..... מטריף כמה רחוק מרחוק.

עכשיו, בבירורים-אם יש תוכן בעייתי כמו לדוג'- שאת רוצה בחור ישיבה והבחור אינו כזה-את לא תצאי איתו.
אבל אם לדוגמא אורמים לך בחור קצת כהה-ונגיד שלא בא לך כהיים. כן כדאי לצאת ולאמת עד כמה כהה ועד כמה זה בטל בשישים...   מנסיון.

לכן, יש עקרונות ואידיאלים-שעליהם לא תקחי "ריסק" ][סיכון] אל תשכחי שגם לצאת יותר מדי זה לא טוב.... את צריכה לסנן היטב רק מה שמתאים אבל להיות עם האצבע על הדופק שפרטים קטנים שברי גמישות את נותנת להם סכוי.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2009 01:30 לינק ישיר 

יש לי שאלה  אשמח אם יש למישו תשובה עליה אם מציעים לי בחור ומשלב הבירורים לא ניראה לא שאני יכולה להצביע על משו ספציפי אבל בכללי לא ניראה לי שזה מה שאני רוצה האם אני צריכה להיפגש ולדעת שאני חוזרת ואומרת לא בהמטלה שאני עושה את ההשתדלות שלי או להאמין שאם זה היה הבחור שלי אלוקים לא היה נוטע בי את התחושה וההרגשה שזה לא זה עוד לפני שראיתי בכלל?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2009 23:32 לינק ישיר 

שמעתי פעם את זה ממישהוא אין לי ממש מקור לענין אבל ניראה לי שזה יכול לסדר משהוא באמונה שלנו שאלוקים אכן מזווג זיווגים...
אומרים שהעולם כמנהגו נוהג תכלס אחרי שאלוקים ברא את העולם הוא ברא אותו בדרך שילך לפי קווים מסוימים יהנו דרך הטבע וכול שינוי לא טיבעי (כמו קריעת ים סוף) ניקבע מראש בבריאת העולם.
 ככה ששואלים הכופרים אם כן אלוקים ברא את העולם אבל אינו מנהיג אותו אלא שאלוקים יושב ומזווג זיווגים....
שוב לא יודעת מאיפה של זה אבל לי זה עזר להבין ולהפנים שאין מי שידאג לנו חוץ מאבינו שבשמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2009 22:37 לינק ישיר 

תודה על התשובות המחכימות.
בינתיים שאלתי את הראש ישיבה שלי. הוא אמר לי שיש מחלוקת ראשונים המובאת בהקשר לסוגיה של 'שמא יקדמנו אחר'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 01:30 לינק ישיר 

התחברתי לרעיון של "תמים תהיה עם ה' אלוקיך". אם נתחיל לחשוב על כל  יצור כזה או אחר, שעלינו להתחתן איתו כי אולי הוא המיועד, פשוט נשתבש. זה מפחיד מידי.
ניתן ללב להוביל, ה' הוא זה שמנחה אותו. כל עוד כמובן אנחנו לא מתערבים, ולגמרי משתטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2009 00:56 לינק ישיר 

איני מתיימר לתת תשובה. יותר כמו נקודות למחשבה...

א. לומר אי אפשי ודאי שיכול - אף אחד לא יכריח אותו להתחתן. (לא שמענו הרבה סיפורים כדוגמת חזקיהו המלך או רבי מיימון אבי הרמב"ם)
ב. המעשה אצל הסטייפלער בעקרון זה משהו רחוק, חו"מ שהוא פגש אותה ודחה בגלל בררנות - ולכן כדאי להתייעץ עם רב בעניינים אלה.
ג. בגמרא כבר מובא שצריך למהר ולסגור שידוך - שמא יקדמנו אחר. אולם יש שפירשו שזה נאמר רק על זיווג שני, ובזיווג ראשון הכל על פי הבת קול.
יש עוד כמה גמרות מעניינות בנושא, ובספרים העוסקים בשידוכים תוכלו ללמצוא אותם עם פירושים מיוחדים.
ד. הנושא מורכב, אבל לנו יש כח ה'תמימות' תמים תהיה עם ה' א-לקיך.. נעשה מה שביכולתנו, והוא יעשה את שלו - מוציא אסירים בכושרות, ויש לו דרכים מופלאות איך להפגיש את המיועדים זל"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2009 21:28 לינק ישיר 

אוקיי. יש לי שאלה לדיון:

אנו מאמינים שהקב"ה קובע מי יהיה זיווגו של אדם.
ואולם אדם יכול לומר אי אפשי (איני רוצה) לכאורא כמו בכל דבר אחר. (מה דעתכם?)
זה מוביל בעצם למסקנה מפחידה: אנשים הקובעים לעצמם גבולות וסייגים עם מי יצאו ועם מי לא, מתחתנים בסוף עם מישהי שאינה הזיווג האמיתי שלהם.
גם פה יש המון חשבונות, כי הרי הבחורה שאותו אדם מתחתן איתה, גם היא מיועדת למישהו. אז איך זה עובד?
יתכן גם שהכל תלוי בזכויות של האדם כמו בכל דבר. מי שיש לו יותר זכויות מצילים אותו מכל מיני מכשולים.

נושא מורכב.

מה דעתכם\ן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלות באמונה! אתם שואלים אנחנו עונים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext