בית פורומים שידוכי חרדים

בעקבות הבחירות- האם בן הזוג אמור להבין אקטואליה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2009 22:05 לינק ישיר 
בעקבות הבחירות- האם בן הזוג אמור להבין אקטואליה?

עד כמה אתם מחפשים בן/ בת זוג המעורים במה שקורה בעולם ויש להם דיעה מגובשת לגבי נושאים אקטואלים שעולים?

כשהנשמה מאירה גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים.
הרא"ה קוק זצ"ל

תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/02/2009 0:48:30

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2009 22:31 לינק ישיר 
האם הבחורים מודעים לאקטואליה?

סוף עידן מדינת הרווחה החרדית

אם עבור כלל העולם היהודי מדובר במשבר חמור, עבור העולם החרדי מדובר במשבר קיומי. רוב הציבור החילוני, הניזון מעיתונות שאינה יודעת כלום ואשר מתעקש שלא להבין כלום, חי בתחושה שהחרדים בישראל חיים בעוני הולך ומחריף. בפועל, החברה החרדית בישראל סיימה זה עתה את תקופת השגשוג הכלכלי הגדולה והארוכה ביותר שידעה מעודה.

בכל שנה (לפחות בשנים 2007-2005) זרמו אליה מכל רחבי תבל מאות מיליוני דולר כתרומות, כהשקעות וכתמורה על מוצרים ושירותים. רובו המכריע של הכסף הזה בא, באופן ישיר או עקיף, מרווחי הגאות העצומה בתחום הנדל"ן בעולם.

הגאות הסתיימה, העושר נמחק וזרם הכסף נעצר. ואולם לא זו בלבד שהחברה החרדית ממשיכה להזדקק לעזרה חיצונית (לאחר ש"גזרות נתניהו" מ-2003/4 שמטו את הקרקע מתחת להנחה שהממשלה הציונית תפרנס את החברה החרדית ללא הגבלה), אלא שבינתיים צמחה בה שכבה של בורגנות, שהתרגלה לרמת חיים גבוהה יותר ותתקשה לחזור למצב הקודם. באשר לכלל החברה החרדית, הממשיכה להתאפיין באי-שוויון בהכנסות ובעושר ברמה המתאימה למדינה דרום אמריקאית או לתאגיד צפון אמריקאי, קריסת מערך התמיכה מחו"ל הוא בגדר אסון של ממש.

מה תהיה התגובה לאסון הזה לאחר שיופנם? בשלב הראשון תהיה ודאי דרישה גוברת לפעולה מצד ממשלת ישראל. כתוצאה מכך יעשו המפלגות החרדיות כל מאמץ להצטרף לקואליציה, למרות שנוכחותן בה צפויה לא להיות נחוצה, אם הליכוד וקדימה ילכו יחד כפי שמתבקש במצב המשברי המתהווה. אבל בלי קשר לקונסטלציה הפוליטית - גם לממשלת ישראל לא יהיו המשאבים הדרושים למשימה של הצלת העולם החרדי הישן. מסתבר שאין פתרון שיש ביכולתו לשמר את המבנה החברתי הייחודי של החברה החרדית בישראל ? מבנה שצמח בעיקר מאז עליית הליכוד ב-1977. פשוט אין מספיק כסף, ולכן מבנה חברתי זה נידון לכליה. במונחים של וול סטריט, המודל העסקי החרדי קרס, ואי אפשר לשקם אותו.

מעבר למשמעויות הקשות מאוד ברמה האנושית, קשה לדעת מה יהיו תוצאות ההתמוטטות הזאת. מכל מקום, אין ספק כי אילו הגיבו החרדים ביתר התלהבות לניסיון שנעשה בשנים האחרונות לעודד את הצטרפותם לכוח העבודה הכללי בישראל, היתה המכה כואבת פחות. אבל ההזדמנות הזאת פוספסה במידה רבה.

האם המנהיגות החרדית, הקשורה למוקדי ההון החרדיים בחו"ל שהיו לנחל אכזב, תהיה מסוגלת לספק תשובות לכלל העדה? האם תקום מנהיגות חלופית? האם תהיה למשבר הכלכלי השפעה על התחום האידיאולוגי-תיאולוגי? כרגע ניתן רק להציב את השאלות הקשות. התשובות יתבררו במהלך חמש השנים הבאות, אם כי כבר עתה ניתן להמר שהחברה החרדית של 2015 תיראה ותתנהג באופן שונה מאוד מזו של 2007.

ממגזין ארץ אחרת
http://www.acheret.co.il/bin/en.jsp?enDispWho=Article^l953&enPage=ArticlePage&enDisplay=view&enDispWhat=object

על הכותב
http://www.hamartzim.co.il/lec-inside.asp?id=228#form

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2009 22:22 לינק ישיר 

ועל זה אני אומר: רחמונעס! לאן הגענו????

פעם היו מחפשים בחור שיודע ללמוד, ומה מנו יהלוך אם הוא 'מייבין' בפוליטיקה?? וכי משנה לו מי ראש הממשלה - פוקר זה או פוקרת זו?
והיום זה 'נושא לדיון' - האם צריך שיבין כי הרי הוא 'חי' פה..
(לא שאני נגד - ר' אלחנן וסרמן היה קורא עיתון (חרדי - כמובן) מידי יום. ועוד רבים מהגדולים, אם כי איני יודע אם עשו זאת כבחורים - אבל לעשות מזה 'עניין'? זה ישנה לו ולו במשהו לחיים של מאה עשרים שנה בעולם הזה?)

מילא תשאלו על 'מרחפים', נו.. אבל 'אקטואליה'?

(מכירים את הסיפור עם ר' משולם איגרא? תחשבו על זה..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2009 22:12 לינק ישיר 

אם אני אדם שמתעניין במה שקורה מחוץ לד' אמותי, אז חשוב לי שגם פרטנרי לעתיד יהיה כזה.

אישית אני שונאת פוליטיקה וכאלה שבטוחים שהם יודעים ומבינים בה הכל אבל חשובה לי התענינות מתונה, אינטלגנציה כללית ואיכפתיוית בסיסית מהמתרחש בעולמנו הקט ובארצנו חסרת המנוחה.

מן הסתם כשהמשפחה גדלה ויש ילדים, נושאי השיחה הבוערים הם לא ממש ציפי וביבי ושות' אבל עדיין, לא כדאי לאבד קשר עם העולם החיצון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2009 01:08 לינק ישיר 

אכן ככה זה מצטייר בעיני, נושאי השיחה של בעל ואישה הם על עניני היומיום. מפחה, ילדים, עבודה, קהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 23:27 לינק ישיר 

האמת שבתור רווק, היתי בטוח שאשוחח עם אשתי כל הזמן על ספרים שנקרא, פילוסופיה וכד'.

בפועל השיחות הם על העבודה שלה (בהחלט מרתק), ילדים ובית (קניות וכד').

נושאים כספיים עפ"ר אני אוסף מידע מראש מעבד אותו ויושב עם אשתי כאשר המידע כבר מעובד, לדון עמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 22:50 לינק ישיר 

הי, זאת נועה.

הזוגות הנורמליים שאני מכירה מדברים על כל נושא שרק שייך. וגם על מה שקורה סביבם, וזה בפירוש כולל אקטואליה, מצב וכו'...

מעניין אותי על מה מדברים הנורמלים שאתה מכיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 19:48 לינק ישיר 

נועה_האחת כתב:
על מה כן נראה לך לדבר איתה?

על כל נושא שזוג נורמאלי בעולם מדבר, זוגות נורמאלים לא ראיתי שנושאי השיחה שלהם (בדרך כלל) כוללים פוליטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 13:21 לינק ישיר 

הוא לא צריך להיות גאון בענייני אקטואליה אבל הוא צריך לדעת דברים בסיסיים ..
בכ"ז הוא גר בארץ הזאת .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 13:07 לינק ישיר 

על מה כן נראה לך לדבר איתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 02:43 לינק ישיר 

אני באופן אישי מתעניין ומתמצא טוב בנעשה, אך נראה לי הזוי במיוחד לדבר אם אישתי על ביבי או ליבני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 01:26 לינק ישיר 

עניני פוליטיקה זה ניראה לי מידי גברי (לא אמרתי שלא תדע מי ראש הממשלה) סתם הרגשה שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 01:17 לינק ישיר 

עד שלא תקלתי באנשים שאין להם מושג ממטר אחריהם ולפניהם לא הבנתי כמה זה מפריע לי...

כן. תהיה חלק מהעם שלך גם אם הוא לא שחור לבן.
תהיה חלק מהמדינה שבה אתה יושב-ואם לא נאה לך-תעבור לאיטליה.
תהיה עם ראש על הכתפיים, לפעמים זה הופך להיות שיחה-וכדאי שתדע מי זה ביבי...

:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2009 01:11 לינק ישיר 

דווקא אני כן בעד אחד שיבין עניין. ויתעניין. כן, גם במה שקורה מעבר לשטיבל שלו. במה שמתרחש עם אנשים שאינם מהחצר שלו.
מעצבנים אותי הבחורים שלא איכפת להם ממטר למשל ממה שקורה בארצינו הקטנטונת.
ואני לא מתכוונת לפוליטיקה. הלכלוך והרפש האלו נמצאים מספיק בפונוביז',אז פוליטיקאי בנשמתו יכול להיות חניוק, פרום, צדיק, ולדשדש בביצה הזו.
אני מדברת על איכפתיות ממה שקורה סביב ומשפיע עלינו, על עתידנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 01:07 לינק ישיר 

חחח מצידי שלא יבין בזה הכל..
הבל הבלים וחרטה ברטה כל הפוליטיקה הזו היא לא יותר מהשחטה לנשמה נקודה, לא אז ולא היום לא התעניינתי בשטויות האלה, בע"ה שיבוא המשיח במהרה ויעיף את כל אלה שחושבים שהם ב"שלטון"
הכל שם שחיטות שקרים ומה אין שם בשביל מה להכניס את עצמך לזה זה מיותר, ואם אדם לא מתעניין בפוליטיקה זה לא אומר שהוא חיי בבועה סליחה, זה שהוא לא מתעניין בדברים מטומטמים אז הוא חיי בבועה? זה שהוא ידע על השחיטות ששם וכל השטויות האלה זה יעשה אותו "אין" יש לכם שטויות אתם שתיהיו בריאים

תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 10/02/2009 1:03:23

אין עוד מלבדו!
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2009 22:56 לינק ישיר 

שוב, מעורה. לא מעורבב.
אני לא מסכימה איתך. זה לא פרמטר בפני עצמו אלא פרמטר שיכול להראות על יכולת חשיבה, למידה, ניתוח והתעניינות במה שקורה סביבך, א"א לחיות בבועה.
ועם כל זה, אני מסכימה לגבי ידיעה ממוצעת. ז"א, אם כבר חורשים סביבך על נושא מסויים אז תדע מה אתה עצמך חושב על זה.
אבל לא יותר מזה..

כשהנשמה מאירה גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים.
הרא"ה קוק זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בעקבות הבחירות- האם בן הזוג אמור להבין אקטואליה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext