בית פורומים פורום הפילוסופיה

אקטואליה - בחירות בראי הפילוסופיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2009 01:02 לינק ישיר 
אקטואליה - בחירות בראי הפילוסופיה

מכיון שראיתי שאנשי הפורום אינם מדברים מעניין הבחירות, החלטתי אני להכניס זאת מהדלת האחורית.

נעלה לעצמינו תאוריה, שמחר ביום הבחירות יהיה יום גשום מאד. ואף אחד לא ילך להצביע חוץ מאיזה מתנחל אידאולוג,

שבכ"ז ילך להצביע. ואותו מתנחל יצביע ברוך מרזל.האם זוהי "דמוקרטיה" ? שמכיון שכל כלל הציבור הצביע ברגליים. זאת

אומרת, העדיף לא ללכת להצביע והביע בזאת את דעתו שאינו מעוניין להשפיע על תוצאות הבחירות. ולא רק, אלא, אף סומך

על אלו שכן יצביעו. א"כ, ברוך מרזל אמור לקבל ע"פ ה"דמוקרטיה",  120 מנדטים. ולהיות ראש ממשלה, בבחירה של כל

בעלי זכויות ההצבעה במדינה, שהצביעו ברגליים...  או שה"דמוקרטיה" היא שלטון הרוב, שזהו שלטון העם. והלא ברור לכל

בר דעת שהעם אינו רוצה את ברוך מרזל בכנסת. וכל מה שלא הלכו להצביע זה רק מכיון שסמכו על רוב העם שכן ילך

להצביע. וכשקרה לבסוף מה שקרה, מתברר למפרע, שאין זה רצון העם. ויאלצו לבצע בחירות חוזרות.

מה דעתכם ? מה הדמוקרטיה האמיתית, דורשת לעשות בכזה מצב ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 04:32 לינק ישיר 

ok אין לי טענות...  [אם אתה יכול שלח לי באישי, מעניין אותי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 04:15 לינק ישיר 

זה מסיבה אחרת לגמרי, אין לי אפשרות לפרטה כאן, מצטער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 03:46 לינק ישיר 

ומה תאמר על סגירת האכול "למה נברא העולם" ??? הא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 03:14 לינק ישיר 

פילוסופיה לעולם אקטואלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 02:32 לינק ישיר 

לרציונליסט, אם נעלת את האשכול "בעיות כלליות באתר" כי זה כבר לא רלונטי.
אז תנעל גם את זה, כי זה לא אקטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 22:39 לינק ישיר 

יש דברים שלא מסבירים, פשוט צרך לשבת ולחשוב מה יכולה להיות עומק ההברקה, אדרבה תנסה אתה להסביר...

בקשר למכאן ולהבא למפרע, רעיון חמוד, אבל מה תגיד בקשר לברכה? מתי יברכו, ג"כ מכאן ולהבא למפרע?!... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 22:33 לינק ישיר 

לא הבנתי מי הם הרשעים ? המתים ? אנחנו ?

אני חושב שההצבעה עצמה היא בזמן שלשול הפתק למעטפה. ובהכנסת המעטפה לקלפי מתברר למפרע שחלות ההצבעה חל כבר אז. אולם אם הבוחר מת באמצע מימוש זכותו הדוקרטית, שוב, מתברר למפרע שהצבעתו לא הועילה. ויש לדון אולי זה מכאן ולהבא למפרע. ועיין בגר"ש שקופ' זצ"ל שדן בכך בארוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 22:15 לינק ישיר 

רבותי, עכשיו אחרי שהצבענו וקיימנו את המצוה עם כוונה, ברכה, כל אחד לפי ענינו,

נפלה לי הברקה, ידוע שאצל החרדים גם המתים מצביעים ש"ס או ג' ושמעתי שההסבר בזה הוא שאחרי שמתים ומגיעים לעולם האמת אז כבר ברור מה צריך לבחור...

אבל לא זה עיקר מה שבאתי לומר לכם, אלא שעכשיו הבנתי את הפשט בחז"ל שאומרים:

"אפילו רשעים שבכם מלאים מצוות כרימון"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 23:11 לינק ישיר 

כל מפלגה צריכה להגיש מראש 120 חברי כנסת פוטנציאלים אז למה שלא יהיו לו אותם?

אז לדעתך כל הרשימה ההזויה שלו צריכה להכנס לכנסת? הזוי לחלוטין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 21:23 לינק ישיר 

בעיקר השאלה, נראה לי שברוך מרזל ילך לכנסת, ויהיה ראש ממשלה. אלו הם חוקי המשחק, לענ"ד.
השאלה היא, האם יש לו רשימה של 120 חברה איתו, ואם לא, אולי א"א אח"כ להרכיב רשימה, וממילא יהיו בחירות חוזרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 21:18 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
הנפק"מ בשאלה הנ"ל זה אם היה צריך לברך מתי היו עושים את הברכה? 

אתה צודק, אבל לא שאלתי על ברכה מפני שהייתי יכול לצאת ידי ספק בכך שהייתי מברך לפני לקיחת הפתק ותוך כדי דיבור הייתי מכניס אותו בתוך המעטפה לתיבה... הכי גרוע, חברי הקלפי ממר"צ היו חושבים אותי קצת למשוגע.. אבל מה איכפת לי העיקר שאני מקיים את מצות גדולי הדור... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 21:07 לינק ישיר 

הנפק"מ בשאלה הנ"ל זה אם היה צריך לברך מתי היו עושים את הברכה?
לכאורה זה תלוי בשאלה מתי מקיימים את המצוה.
לי דוקא נראה שהייתי מברך בלקיחת הפתק של ג' כי זה הרבה יותר משמעותי, בפעולה הזאת אתה מראה את ההכנעה שלך לגדולי הדור, אבל אחרי שהפתק במעטפה אז לא נוסף הרבה בזה שהיא מוכנסת לתיבה, רק זה שאני כבר לא יכול לחזור בי אבל על זה לא מברכים כי זה שלילי והמצוה היא רק בדבר חיובי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:42 לינק ישיר 

המחשבון, תודה על האיחול אבל מה זאת אומרת שלשול טוב? שלא יתפקשש לי החוצה כמו איזה דיסלקט?! או שתוכן השלשול יהיה טוב?

גם אם מצוות לא צריכות כוונה אבל ברור שיש הידור לכוון.
וגם למד"א שצריך כוונה ידוע דעת החיי אדם שבאופן שמעשה המצווה מוכיח שהוא באמת מעשה של מצווה אז גם אם לא כיון יצא י"ח, אבל כאן זה לא שייך כי יש הרבה שכופרים בכך שזה מצוה ומצביעים על דעת עצמם וממילא לא ברור מהמעשה שהוא מצוה לכן חייבים לכוון, לדעתי, למד"א זה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:30 לינק ישיר 

הגיוניי, שלשול טוב! מאחל: המחשבון.
צ"ע, אם מצוות צריכות כוונה או לא, בנידון דידן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:25 לינק ישיר 

שאלה יפה שגורמת לחיוך, אבל נראה לי ג"כ כתשובת המחשבון, אע"פ שבעצם לקיחתי את הפתק אני מקיים את מצות הרבנים אבל ה"חלות" של המצוה תחול רק בשלשול.

טוב שעוד לא הצבעתי כי עכשיו אני יודע מתי צריך לכוון...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אקטואליה - בחירות בראי הפילוסופיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext