| נשלח ב-10/2/2009 20:40 |
|
| |
למה נברא העולם????
היי כולם!
אני חדשה פה בפורום, ולא יודעת אם נושא האשכול באמת מתאים לפורום הזה. אז אם לא, תגידו...
אז ככה, יש לי שאלה שמנקרת במוחי זה זמן רב והינה היא לפניכם:
"למה נברא העולם הזה? למה?"
ואסביר את עצמי
למה אלוקים ברא אותנו? היה תוהו ובוהו ואז הוא ברא את העולם, למה? כי שיעמם לו או מה? לפעמים אני מרגישה כמו המשחק שלו! כמו איזה צעצוע של אלוקים שהוא משתעשע בו. נותן לו כאב חולי ויסורים שפע ברכה הצלחה וכו'...
ועוד משהו,
מה המטרה של העולם בסופו של דבר? כולל העולם הבא... זה בעצם מתחבר לשאלה הקודמת. למה יש את כל זה?
למה בכלל נברא העולם???
מקווה שתוכלו לענות ולעזור לי
סתם עוד אחת...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 00:18 |
|
| |
למה ברא עולם גשמי, כתבתי לעיל בשם ר' חיים ויטאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 00:08 |
|
| |
חבדניקית! אחרי שברא את העולם אפשר לומר שברא אותנו [עם תורה וכו'] כדי שתהיה לו כאן דירה בעולם הגשמי אבל זה לא עונה על השאלה למה בכלל ברא עולם גשמי? ד"א בספרים שחיפשת בהם יש סיכוי שתמצאי תשובה דתית, אבל פילוסופית?! בלתי סביר בעליל!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:27 |
|
| |
בס"ד
כדאי שתילמדי אנגלית לפני שאת משתמשת בה...
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 21/03/2009 23:33:04
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:26 |
|
| |
אי נואו האב טיים נאו.
אמשיך בפעם אחרת.
לילט!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:22 |
|
| |
הסיבה שברא אלוקים את בני האדם עם בחירה ויצרים, כדי שלא "נהמא דכסיפא" ועייני באורך בספר "דרך השם" לרמח"ל, ותמצאי שם הרבה נחת.
ומה שכתבת נתאוה וכו', אין זה המטרה. אלא לאחר שכבר היו נבראים.ועייני במדרש תנחומא פרשת בחוקותי, אות ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:16 |
|
| |
מפריע לך בחיים?אל תכנסי לאשכול הזה!
אם ביקשת תשובות-קבלי אותן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:13 |
|
| |
בס"ד
אני לא מאמינה
בקשתי מרציונליסטי לנעול את האשכול.
למה פתחת אותו רבונו של עולם?
למה???
וכי חסרת צרות אנוכי?
בבקשה ממך, נעל אותו שנית.
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 21/03/2009 23:14:04
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 23:06 |
|
| |
אם לא הבנת זה היה רק דימוי שמרבים פשוט להשתמש בו!!!
תשובתך עונה רק על מדוע יש נבראים בעולם, אבל מה אם כן ברא את העולם עם בחירה חופשית ויצרים ובכלל בני אנוש?הרי הקב"ה יכול לרחם על כל דבר("ברוך מרחם על הארץ,ברוך מרחם על הבריות")וכד'.
ה"בא לו" בא אכן מחסר-בדירה בתחתונים,ולא מחסר בגלידה...
ואם מפריע לך השימוש בביטוי "בא לו" תוכל החליפו בביטוי המקורי-"נתאווה הקב"ה להיות לו דירה בתחתונים"(מאמר "באתי לגני")
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 22:47 |
|
| |
חבדניקית, לא בגלל ש"בא" לו, הוא לא אחד משועמם, מסכן, שחסר לו גלידה. ובא לו לברוא עולם. הנה ציטוט מ"עץ חיים" לר' חיים ויטאל: 'וכשעלה ברצונו הפשוט להאציל הנאצלים לסיבה נודעת. והיא, להיקרא רחום וחנון וכיוצא. כי אם אין בעולם מי שיקבל רחמים ממנו, איך יקרא רחום? וכן על דרך זה כל הכינויים'. ס"צ.
ובמילים אחרות: בריאת העולם באה מחסר מסויים. שבריאת העולם באה לחפות על החסר הזה.
וזאת התשובה הדתית לשאלה: למה נברא העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2009 21:59 |
|
| |
סתם אחת-מבח' דתית יש תשובה- הקב"ה רוצה שנעשה לו כאן למטה בעוה"ז הגשמי דירה (דירה-שירגיש "בבית" מה שנקרא...כמו שבנאדם בביתו מתגלה בכל מהותו הפנימית ומתנהג כמו שהוא באמת-כך ה' רוצה להתגלות כאן, דווקא בתוך הגשמיות המוגבלת כמו שהוא לגמרי בלי כל ההעלמות וההסתרים)
ואיך עושים את זה?כמובן-מקיימים תומ"צ שהן הדרך להתגלות ה' כאן למטה, שתושלם רק כשתבוא הגאולה האמיתית והשלמה במהרה בימינו אמן.
ולמה ה' רוצה שנעשה לו כאן דירה?
אז כמו שלבנאדם רגיל יש תאוות ורצונות(בא לי)ללא סיבות ממשיות,עכשיו "בא לי" גלידה.למה "בא לך"גלידה?אין סיבה ממשית.
כך כביכול "בא" לקב"ה שתהיה לו כאן למטה דירה דווקא, ושזה יעשה דווקא ע"י אנשים כמונו עם תאוות ויצרים שמקיימים תומ"צ ומתגברים על עצמם.
כל מה שהסברתי נכתב בספר התניא, ולי דווקא תמיד היה ברור כל מה שהסברתי ומעולם לא עלתה לי שאלה זו.
באשר למהות אלוקים-כבר נכתב שהקב"ה הוא טבע הטוב להיטיב ומי שאינו מאמין לדברי חז"ל גם לא יאמין בשאר קביעותיהם שהתבררו כנכונות(כמובן)במשך השנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 16:28 |
|
| |
חזק הסיכום שלך!!! אהבתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 16:26 |
|
| |
השאלה שאלתית. אך ההוכחה לכך לא מי יודע מה. היות וזה לא תלוי ברצון. טוב ורע אצל אלוקים, זה מהות, ומהות אינה תלויה ברצון. אלא הוא טוב או רע. והשאלה היא אכן שאלתית, מנין שהמהות שלו טובה, שמא המהות שלו רעה.
מבחינה דתית, הרי זאת לא שאלה. מבחינה פילוסופית, איני בוש לומר: איני יודע. אחשוב, בל"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 16:08 |
|
| |
ומי קבע שהוא במהותו טוב?
הוא גם יכל לקבוע שהוא במהותו רע, לא?
הוא קבע שהוא טוב, כי כך הוא רצה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 16:06 |
|
| |
נו, אז מה עם הוא טוב???
היה חסר לו ההטבה!!! וכנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2009 15:58 |
|
| |
| אופק20 כתב: |  | ולמה ה' רוצה להיטיב?
לזה יש תשובה?
דומני שלא... כל המושג של רצון גם אצל הקב"ה וגם אצל בני-אדם הוא יש מאין,
למה רצית לבחור היום בטוב, ומחר ברע? ככה. כי רצית, ותראו שאי אפשר ללכת יותר אחורה. |
|
ה' רוצה להיטיב כי הוא במהותו "טוב"
|
|
|
|
|