בס"ד
מתוך כוונה לחסום את ליברמן יש משא ומתן בקרב המפלגות הדתיות על איחוד משותף כאשר שס תהיה בראש
זה כרגע במשא ומתן אבל כנראה כמעט סופי סוף סוף אנחנו מצליחים להתאחד איזה נחת רוח להשם יתברך
הכוונה היא ליצור בלוק של המפלגות הדתיות עם רשימת דרישות משותפת. הדוחפים המרכזיים לכך הרב מלמד מבית אל ואישתו הרבנית שולמית מלמד שמנהלת את ערוץ 7. ראש האיחוד הלאומי כצל'ה פועל בעניין אצל הרב עובדייה יוסף ואיש ערוץ 7 יהושע מאירי פועל בקרב הרבנים הליטאים, הרב שטיינמן והרב אלישיב.
יושב ראש האיחוד הלאומי, יעקב כץ נפגש לפני כשעה קלה עם יושב ראש ש"ס, הרב אלי ישי על מנת לבנות גוש דתי - חרדי גדול לכנסת ה - 18.
מאת: אברהם ברגמן כתב "חדשות 24" יום חמישי י"ח בשבט תשס"ט
בראיון ל 'חדשות 24' אמר יעקב כץ - 'כצל'ה' אמר כי בפגישתו עם יו"ר ש"ס הרב אלי ישי הוחלט כי האיחוד הלאומי שקיבל 4 מנדטים יחברו למפלגת ש"ס על מנת לגבש גוש גדול ויחד יוכלו לפעול למען הצרכים של הציבור הדתי - חרדי.
בראיון ל'חדשות 24' מספר יעקב כץ על המפגש שלו עם השר אלי ישי:
"קודם כל הייתה פגישה מאוד לבבית, אנחנו חברים, אני חבר טוב של אלי ישי כבר הרבה שנים.
מאוד מעריך אותו, מאוד אוהב אותו. איש ישר דרך, אמיתי, לא ערמומי ואני חושב שהוא אהוב על כל הציבור, כל הציבור בישראל למד לאהוב את אלי ישי, איש ברוך כישרונות שהצליח להקים יחד עם ידו הארוכה של מרן הרב עובדיה יוסף מפלגה שעוסקת בקדושה ובטהרה בדברים חשובים.
אנחנו החלטנו שאנחנו נשתף פעולה כיוון שהוא המפלגה היותר גדולה, והוא יהיה תמיד המוביל, נתתי לו רשות להודיע בשמנו על כל העניינים החשובים שקשורים למוסדות חינוך, לתורה, לישיבות, לתקציב. הוא יכול להופיע ולדבר בשם החבורה כולה כי כולנו מאמינים באותם דברים, רוצים אותם דברים, חפצים באותם דברים, לבנות יחד גיבוש גדול דתי-חרדי, הרבה יותר מכל אחד בנפרד."
עוד הוסיף ואמר: "אנחנו הולכים למסור את הנפש על כל מוסדות התורה, על קצבאות לילדים לדתיים ולחרדים ולכל הציבור שלנו בלי יוצא מן הכלל, אני אוהב את החרדים, אני אוהב את הרבעס, אני אוהב את האדמו"רים אני אוהב את ראשי הישיבות, אנחנו אוהבים את מורי ההוראה בישראל הם מורי ההוראה של כולנו, אנחנו קשורים לכולם. נעשה את הכול כדי שנוכל לדאוג שעם ישראל יתמלא בתורה בקדושה ובטהרה."
בתשובה לשאלתנו האם יש מצב שהם יחברו לציפי לבני במידה והיא תיתן יותר למפלגות החרדיות והימיניות השיב: "היא יכולה לתת מאה מליון דולר, לא נחבור אליה אף פעם לאישה שהייתה מוכנה למסור גרגיר מארץ ישראל, אנחנו לא נשב איתה אף פעם."