בית פורומים החרדים והאינטרנט

גאולה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2009 22:14 לינק ישיר 
גאולה

הנה קיבלנו על עצמנו כמה חברים המודאגים ממצב מדינת ישראל ודואגים על עניין הגלות וקיבלנו על עצמנו את יום חמישי הבא עלינו לטובה כה' שבט התשס"ט 19.2.09 יום תענית לזירוז הגאולה וביטול גזרות מעל עם ישראל
כל הרוצה להשתתף עליו לקבל תענית ביום רביעי במנחה והמעוניינים יפנו לקישור וירשמו את שמם לתענית וכמה שיהיו יותר אנשים יהיה לזה יותר כח
http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2577633&whichpage=2&forum_id=20388

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2009 22:45 לינק ישיר 

בס"ד
נעים מאד המשקיף אבל חייבים מעשים ולא רק תעניות בלי שום שינוי מעשים וללא לימוד הזוה"ק וחכמת האמת ולימוד תורה לשמה שרק זה יועיל לעם ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2009 22:27 לינק ישיר 

בס"ד
תקרא טוב ותחשוב טוב שוב אם ברצונך להתעסק עם אלוקות, או לעסוק בפשטות ולהתפלל ולעשות מצוות כאחד האדם.

(ז) ובהקדמת הגאון הרמ"ח לוצאטו ז"ל לספרו קנאת ד' צבאות. כתב שם על הכת הרעה הטועים בפי' דברי רשב"י ז"ל בזה הלשון. קנאת ד' צבאות תעשה זאת סמל הקנאה העגל הזה יצא ראשונה לקחת משל לנמשל ולדון תוכו כברו. והרשות הנתונה לנביאים לדמות צורה ליוצרה היתה להם למוקש לעוות אמרי יושר ולסלף דברי צדיקים. "כי לא יחפוץ כסיל בתבונה". העמיקו שחתו לחשוב עליו מחשבות לומר התירו פרושים את הדבר אשר צוה ד' אלקינו אותנו "לא תעשה לך פסל וכל תמונה",כי נתן נתנו גוף ומקרי גוף אל יוצר האדם חלילה לנו כו'' עכ"ל. וכתב אח"כ על הטעות הנ"ל בזה הלשון. "כי שקר המפורסם נקל להמלט ממנה והכל יודעים כי אחד אלקינו ואין עוד אחר וצדיק באמונתו יחי'' להסיר ממנו תבנית כל גוף וכל מקריו וכאשר לא ירעו דבריו אשר בפי נביאיו הזכיר שמו במקרי הגוף האלה כי ידענום אשר המה למשל ומליצה כן לא ירעו ולא ישחיתו חכמת יושר אם מצאנום בפי חכמיו".עכ"ל:

(ח) וזה לשון הרמ"ח לוצאטו ז"ל בספרו קל"ח פתחי חכמה סי' ז'. זה ודאי שכל כך דברים שאנו מזכירין בספירות דברי צורה וגשמית א"א להיותם כך בהם בשום פנים כי זה הי' ככפירה ח"ו ומקרא מלא הוא כי לא ראיתם כל תמונה כו' ואם היסוד זה אנו משימין כהוגן כו'' וע"ש באורך.

שמות השמות שמוזכר על כל ספירה והנהגה שם בפ"ע הוא ע"ד שאמרו במדרש רבה פרשה שמות פרשה ג' וז"ל "אמר הקב"ה למשה שמי אתה מבקש לידע לפי מעשי אני נקרא פעמים שאני נקרא באל שדי בצבאות באלקים בהויה. כשאני דן את הבריות אני נקרא אלקים וכשאני עושה מלחמה ברשעים אני נקרא צבאות וכשאני תולה חטאיו של אדם אני נקרא אל שדי וכשאני מרחם על עולי אני נקרא הוי' כו' הוי אקי"ק אשר אקי"ק אני נקרא לפי מעשי עכ"ל המדרש. וזהו ענין השמות היינו כשהוא מתנהג בהנהגה הזאת הוא נקרא בשם זה וכשהוא מתנהג בהנהגה הזאת הוא נקרא בשם זה. ועל דרך זה הם ג"כ הכינויים (הרבה) [הרבים] שהוזכר בספרים הכל לפי פעולותיו יעויין בנפש החיים שער ב'' פרק ג'' באורך. וידוע שבהשי"ת אין בו שינוי כמ"ש אני ד' לא שניתי רק השינוי מצד המקבלים שכבר הוקבע ההנהגה שכשיהיה המקבלים זכאים יהי' כך וכך ואם לא יהי'' כך וכך ואח"כ השינוי הוא רק מהם. ויעויין אדרא רבא דף קמ"א כללא דכל מילין עתיק דעתיקין כו'' כולא חד כו'' לא שני ולא אשתני ולא ישתני כו'' ומסיטרא דילן כו'' צריך הוא לעלם ולעלמי עלמין ע"ש
https://www.kaduri.net/Index.asp?CategoryID=131&Page=1&Flag=1

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > גאולה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext