בית פורומים הנה ימים באים

מלחמת איראן - ישראל יוצאת לדרך!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2009 16:56 לינק ישיר 
מלחמת איראן - ישראל יוצאת לדרך!!!!

איראן מגבירה את קצב העשרת האורניום. הקימה מעל כור המים הכבדים באראק גג ענק המכסה את כל שטח הכור, כדי שלוויינים לא יוכלו לעקוב אחר המתרחש בתוכנית הפלוטוניום האיראנית

תוקן על ידי המשקיף ב- 20/02/2009 16:53:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2009 08:46 לינק ישיר 

DEBKAfile - We start where the media stop

איראן החלה לייצר 1000 טילים מדגם סאג'יל Sejil II, ונערכת לייצור 500 משגרים ניידים.

יום שני, כא תמוז תשס"ט, 07:49, 13 ביולי 2009

המקורות הצבאיים והאיראנים של תיקדבקה: בניסיון לנצל את ההישג הצבאי של שיגור טיל ששני שלביו מונעים בדלק מוצק, בעל טווח של כ-2000 ק''מ המסוגל לפגוע בדייקנות רבה במטרה, (ב-20.5), החליטו האיראנים להפסיק את ייצור טילי השיאהב 3, המונעים בדלק נוזלי, ולגשת מיד לייצור מאות טילים המונעים בדלק מוצק.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי התוכנית האיראנית השאפתנית קבעה לעצמה מטרה לייצר 1000 טילי סאג'יל Sejil II, במשך 5 השנים הבאות. במילים אחרות כ-200 טילים בשנה. מומחים צבאיים מערביים סבורים כי כי אין לאיראנים קווי ייצור המסוגלים לייצר כמויות כאלה של טילים, והיא איננה מסוגלת לייצר יותר מאשר 10 עד 15 טילים בשנה. אולם מקור מודיעיני מערבי אומר, כי אם איראן תקציב את הכספים הדרושים לייצור כמויות גדולות של טילים, והמדובר במיליארדי דולרים, היא מסוגלת להגיע לייצור של קרוב ל-30 טילים בשנה.

ההבדל הגדול שבין טילים המונעים בדלק נוזלי כמו השיאהב 3, לאלה שמונעים בדלק מוצק הוא, כי כדי לשגר טיל המונע בדלק נוזלי יש להוציאו ממאגרים ולתדלק אותו במשך כמה שעות, דבר החושף את הטיל ואת ההכנות לשיגורו ללוויינים צבאיים אמריקנים וישראלים. לעומת זאת טיל המונע בדלק מוצק אפשר לשגר ללא הכנות מוקדמות. לוויינים צבאים, ואמצעי מעקב אחרים כמו מערכת המכ''ם האמריקנית המתקדמת נגד טילים FBX-T המוצבת בבסיס חיל האוויר נבטים בנגב, תוכלנה לזהות את השיגור הטיל סאג'יל Sejil II, רק לאחר שהטיל ישוגר ויהיה באוויר בדרך למטרה.

המקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי האיראנים, נערכים עתה, בעזרתם של טכנאי טילים סיניים, גם לגשת לייצור משגרים ניידים לטילי ה- סאג'יל Sejil II. השילוב של טיל המונע בדלק מוצק המשוגר מכלי רכב נייד, תאפשר לאיראנים להשיג הפתעה מוחלטת בשיגור הטילים, מאחר שלווייני הריגול אינם מסוגלים לעקוב אחר כל המשגרים הניידים המוצבים בנקודות שונות המרוחקות זו מזו. כמו כן, הרכבת הטילים על משגרים ניידים מקשה מאוד על הפגיעה בהם מהאוויר.

המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי אין ספק שהאיראנים משקיעים את כל משאביהם ומאמציהם, לייצר בזמן קצר ובמהירות כמות גדולה של טילי סאג'יל Sejil II , דבר שיבטיח להם אפשרות של התגברות על מערכת טילי היירוט מדגם 'חץ', ופגיעה במטרות בישראל.

לפי החישובים האיראנים, וגם אלה של מומחי טילים מערביים, אם איראן תשגר היום בבת אחת כמה מטחים של עשרות טילי שיאהב3, וכמה טילי סאג'יל Sejil II, אל מטרות בישראל, תוכל מערכת טילי 'החץ' לפגוע רק בחלקם. כמה טילים איראנים יצליחו לחדור ולפגוע במטרות בישראל. אולם המומחים המערביים מציינים גם, כי בשלב זה אין לאיראנים את מספר המשגרים הדרוש להנחתת התקפה נרחבת כזו של טילים, אולם הם מזהירים, כי האיראנים מתקרבים במהירות לקראת יכולת כזו.

המקורות שלנו מציינים, כי התפתחויות אלה מצביעות על כך, כי ישראל ואיראן מצויות עתה במרוץ חימוש קדחתני של טילים, ואמצעי נגד ליירט אותם. ישראל מזרזת את ייצור טילי 'החץ' 3, בניסיון לתת תשובה לטיל סאג'יל Sejil II. במקביל, מאיצים האיראנים את ייצור הטילים החדשים שלהם במאמץ להקדים את הצבת טילי 'החץ' החדשים.

בזמן האחרון נשמע הערכה בחוגים צבאיים ומודיעיניים ישראלים, כי בגלל המצב הפנימי השורר באיראן, ייאלץ המשטר להזרים כספים רבים יותר לרווחת ההמונים האיראנים, ובכך יואט קצב פיתוח תוכניות הגרעין והטילים האיראניות. עתה מתברר כי המצב הוא הפוך. לא רק שהאיראנים אינם מאטים את קצב פיתוח התוכניות הצבאית שלהם, אלא הם מאיצים אותן.

Copyright 2000-2009 DEBKAfile. All Rights Reserved.

******* src="http://www.google-analytics.com/ga.js" type="text/">

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2009 08:08 לינק ישיר 

איראן: מוכנים לאפשרות שישראל תתקוף את מתקני הגרעין שלנו
איראן מוכנה לאפשרות שישראל תתקוף אותה – כך אמר בכיר בפרלמנט האיראני אלדין ברוג'רדי בשיחה עם עיתונאים ביפן. ברוג'דרי המכהן כראש הוועדה לביטחון לאומי ומדיניות חוץ אמר כי ארצו מוכנה לפעולה "אמיתית ומכריע" אם ישראל תתקוף את מתקני הגרעין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 18:07 לינק ישיר 

באמת ראיתי את הדברים ואתה סיכמת אותם
וכנראה שאנו ממש בפיתחה של התקפה על אירן
חייבים לנצל את המומנטום שנוצר עקב הבלאגן שם
זה הזמן לתקוף כאשר הם מעורבבים עם עצמם
הערכה בשלושת השבועות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 17:59 לינק ישיר 

שימו לב לסמיכות של 3 פרסומים שונים תוך יומיים.

יום ששי : צוללת ישראלית עברה בתעלת סואץ - התעלה רדודה מה שכנראה לא מאפשר לצוללת לעבור אותה מתחת למים, ובכל מקרה הפרסום עצמו מלמד על שיתוף פעולה צבאי בין ישראל למצרים בנושא איראן.

יום שבת\ראשון : סיכומים שהיו או לא היו בין ישראל לסעודיה בדבר שימוש במרחב האווירי שלה לצורך תקיפה באיראן,  הפרסום הזה מלמד על שיתוף פעולה צבאי בין ישראל לסעודיה בנושא איראן. 

יום ראשון - היום : סגן נשיא ארה"ב, בראיון ב ABC עונה 3 פעמים (מה שמעיד על כך שזו לא פליטת פה) לשאלה אם ארה"ב תאפשר לישראל לתקוף באיראן, בתשובה שזה ענין שלה כמדינה ריבונית. מה שמראה על שינוי קו מחשבה בנושא בין ישראל לארה"ב (כנראה לאחר האכזבה שלהם מתוצאות\בלאגן הבחירות).

לפי הפרסומים השונים אלו השחקניות הראשיות במקרה של תקיפה באיראן, וכמו שזה נראה כרגע האקדח שנראה
במערכה הראשונה אכן יירה במערכה השלישית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 17:41 לינק ישיר 

בכיר באמ"ן חשף היום (שני) בדיון בוועדת חוץ וביטחון
כי על פי ההערכות המודיעיניות של ישראל, עד סוף 2009
יהיה בידי אירן מספיק אורניום מועשר בכדי להכין את פצצת
הגרעין הראשונה. לטענת ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין,
תת-אלוף יוסי ביידץ, "יש בידי אירן טילים שיכולים
להגיע לעומק ישראל. השעון האירני מדביק את שעון
ההידברות הבינלאומי".

(וואלה)

זה מצחיק כבר יש להם פצצה אחרת מה כל הביטחון הזה שלהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 20:42 לינק ישיר 

להערכתי, בחודש אב תהיה המלחמה ע"פ ספר זרובבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 21:36 לינק ישיר 

הרסת אותי מצחוק ראית שאף אחד לא הגיב לרעיון שלך לקחת את זה בסבבה ואמרת לעצמך שזה היה רעיון טוב חיחיחי

למה מזניח אותך נשמה איך אני מבסוט שחזרת וחזרת בגדול
אתה ממקימי הפורום הזה איך שהוא עזבת אותי לאנחות והלכת למנוחות
אני מכריז עליך שאתה הניק המצטיין להיום אשריך!!!

תוקן על ידי המשקיף ב- 25/05/2009 21:35:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 17:27 לינק ישיר 

מרדכי,

תודה לך,  רעיון  מעניין

המשקיף

(זו פעם אחרונה שאתה מזניח אותי.....!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 15:16 לינק ישיר 

אוףףף ווואאאההה
העניינים בהחלט מתחממים הולך להיות רציני פה באיזור
יפול מצדך אלף ורבבה מימינך אליך לא יגש
מקווה לראות את היתגשמותו של הפסוק
לכן עוזי לי בכל אופן נראה שכן יהיה משהו עם איראן וישראל
עוד נראה
יוסי
תודה הייתי צריך לראות את ההודעה הזאת היא ממש חשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 14:48 לינק ישיר 

מפקד הצי האיראני: שלחנו ספינות מלחמה למים בינלאומיים  

סוכנויות הידיעות, 14:20, 25/05/09 מפקד הצי האיראני, אדמירל חביבולה סאיירי, אמר היום כי איראן שלחה שש ספינות מלחמה אל המים הבינלאומיים, כולל למפרץ עדן, במטרה להראות את יכולתה של המדינה להתמודד עם איומים חיצוניים.

דבריו של סאיירי, כפי שצוטטו על ידי סוכנות הידיעות איסנא, מגיעים חמישה ימים לאחר שנשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, הודיע כי ארצו ביצעה שיגור מוצלח בטיל קרקע-קרקע מתקדם, שמגיע לטווח של 2,000 קילומטר ומכסה את כל שטח ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 11:20 לינק ישיר 

נראה לי שהניסוי הגרעיני שעשתה צפון קוריאה היה של פצצה גרעינית
אירנית ,כלומר ניסוי בשביל האירנים,   הקשרים הידועים בין צפון קוריאה לאירן הם אלו שסייעו גם  לאירנים בשיגור הטיל ל - 2000  ק"מ לפני מספר ימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2009 09:43 לינק ישיר 

אני מסכים עם כל מילה חוץ מדבר אחד!! לא תהיה מלחמה בין ישראל לאיראן!!!!!
בישראל ירעדו מפחד זה כן אבל מי שיסבול זה העולם ואנחנו נשב בצד כמשל התרנגול
ואני מבסס את דברי על ילקוט שמעוני
שקיים בסרט הזה של הפצצה הגרעינית למי שרוצה לראות
http://www.myib.co.il/include/nuclearbomb1.wmv

תוקן על ידי עוזימזרחי ב- 25/05/2009 9:41:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 21:05 לינק ישיר 

לדינה אפשר לפתוח על זה אשכול נפרד
בינתיים תראו את זה
 ''ההנהגה האירנית מחויבת לאירן גרעינית''  

"ההנהגה האירנית מחויבת לאירן גרעינית"
יום ראשון, 24 במאי 2009, 19:32 מאת: טלי גולדשטין, מערכת וואלה! חדשות

מודאג ממה שאירן עושה בהחבא. מייקל מאלן (רויטרס)

שיגור הטיל האירני הסתיים בהצלחה (רויטרס)בראיון לרשת ABC, אמר מייקל מאלן, ראש המטות המשולבים בארה"ב, כי "עדיף שלא ארה"ב ולא מדינה אחרת יתקיפו את אירן"

"היעד האסטרטגי של אירן הוא השגת נשק גרעיני", כך אמר היום (ראשון) ראש המטות המשולבים של ארצות הברית מייקל מאלן בראיון לתוכנית "השבוע" עם ג'ורג' סטפנופולוס ברשת ABC. מאלן נשאל האם הערכת המודיעין האמריקאי מ-2007, לפיה אירן עצרה את תוכנית הגרעין שלה, מיושנת או פשוט לא מדויקת יותר. זאת במיוחד על רקע שיגור מוצלח של טיל קרקע-קרקע על ידי אירן בשבוע שעבר.

"אני סבור שאירן ממשיכה לצעוד במסלול הגרעין. ההנהגה שלה מחויבת לכך. אירן ערכה ניסוי טילים מוצלח בשבוע שעבר. היא ממשיכה לשפר את מערכת שיגור הטילים שלה ואת יכולת שיגור הטילים. הכוונה האירנית ברורה מאוד ואני סבור שאם תשיג את יעדה, כל האזור יסבול ובסופו של דבר, העולם כולו", ענה מאלן.

לשאלה האם הוא סבור שאירן פתחה מחדש בתוכנית הגרעין שלה, ענה מאלן כי הוא אינו יכול לדון בפרטי הנושא, "אך אני עדיין מודאג ממה שאירן עושה בלי ידיעתנו", הוסיף. המראיין המשיך להקשות על מאלן: "בשבועון 'ניוזוויק' פורסמה כתבה ממנה עולה שבמספר פעמים מנהיגי אירן אמרו דבר אחד ועשו דבר שני. הם אמרו שהם לא מעוניינים בנשק גרעיני, ושנשק גרעיני הוא לא מוסרי, אך בפועל לא כך הדבר".

"כמובן שאפשר שאירן משקרת לגבי כוונותיה", השיב מאלן, אך גם אני מוצא שזה מוזר שמדינה איסלמית המחשיבה עצמה כשומרת האיסלם, מפתחת נשק שלפי דתה הוא אינו מוסרי. מדיניות זו מוכיחה עד כמה חשוב הדיאלוג שהנשיא ברק אובמה רוצה ליזום עם אירן, במהלכו הוא מעוניין לגלות כיצד באמת חשים המנהיגים הדתיים האירנים. ממה שראיתי, אירן כן מפתחת נשק גרעיני. אני מאמין בכך בשלב זה".

פרסומתלדברי מאלן, אירן תפתח נשק גרעיני במהלך שלוש השנים הקרובות. "עמיתי הישראלים מאמינים כך וגם אני", הוסיף. כשנשאל מה מדאיג אותו יותר, אירן גרעינית או מלחמה עם אירן בעקבות תקיפה ישראלית או אמריקאית, ענה מאלן: "שתי האפשרויות מדאיגות אותי. אני חושב שהשלכות תקיפה באירן בשלב זה תהיינה רציניות ביותר. כמו גם ההשלכות של אירן בעלת נשק גרעיני. משום כך, החשיבות של הדיאלוג עמה היא ראשונה במעלה. עלינו לשקול את כל האפשרויות העומדות בפנינו אך אין לנו מרחב גדול לתמרון. הדיאלוג עם אירן ייחשב להצלחה רק אם בסיומו לאירן לא יהיה נשק גרעיני".

לסיכום העניין, שאל המראיין את מאלן האם לדעתו אפשרי הדבר לתקוף את אירן צבאית בעלות סבירה של חיי אדם (אם אכן יש דבר כזה "עלות סבירה"). "לא אערוך ספקולציות על מה אפשר או אי אפשר לעשות. אני מעדיף לא למצוא את עצמי בעמדה שבה ארה"ב - או מדינה אחרת – תתקוף את אירן בשביל לעצור את תוכנית הגרעין שלה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 20:54 לינק ישיר 

אני גם מאוד התרשמתי מההרצאות האחרונות שלו ורואים בם שינוי בהרצאה האחרונה בנתניה
עלו כמאה איש וקיבלו עליהם תשובה הרב אמר שבכל יום הוא בהרצאה אחרת וכל שבוע כ1000
איש מקבלים עליהם תשובה הוא ממשיך למכור את האנציקלופדיה במחיר 100 כדי שיותר אנשים יעמדו בזיכוי הרבים עם האנציקלופדיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2009 19:38 לינק ישיר 

כי כנראה הוא מבין שאיומים לא עוזרים אלה תשובה...
הוא מריח את הסוף כמו כולנו ועושה מה שאפשר להמתיק.
כל הכבוד לו על ההשקעה - באמת מפעל חיים!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > מלחמת איראן - ישראל יוצאת לדרך!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext