כפי שוודאי שמתם לב הנושא עלה לדיון בפורום בכל מיני ווריאציות.
שלוש דיונים של "הרווקים" נסובו סביב בעיה שנוצרה כתוצאה מהכרות ווירטואלית
בשלושתם- המקרה קרה אצלנו - אז אל תגידו לא ידענו- לא שמענו- לא ראינו- אצלנו זה לא קורה- וגם לא יקרה.
כי זה קורה.
ועד שתחשף האנונימיות של הכותבים [אם בכלל] אני מניח שהם לא יוצאי דופן פה בפורום.
הם התחילו כבחורים ועלמות נורמטיביות שנכנסו פה לפורום כדי לדבר ולהתדיין בנושאים שבוערים לכולם.
זה המשיך בתור הערה צדדית על נושא מסויים
והמשיך בדיון עליו - וההמשך כבר ידוע.
להזהיר מהסכנות של זה כבר הזהרתי ואת דעתי הבעתי [ואני אביא אותה פה מהסמול טוק] וכן את מה שכתבה כוונה.
לנושא הדיון:
בואו נניח לרגע בצד את אופי הפורום שמוגדר כחרדי ולכן אמור לפחות להיות מחוייב לנורמות שלו- וכן כל החברים אמורים להיות מחוייבים לכללי הפורום.
כי אצל כל אחד זה אישי ואתם כבר ילדים גדולים ותעשו מה שנראה לכם. [לדעתי]
אני רק לא רוצה שזאת תהיה תופעת מפתח. [וגם ווילה בקיסריה - להבדיל- שאת הראשון אני מבקש]
לי אישית זה נראה כמו שאלות באתר כיפה לחברים מקשיבים על נערים ונערות בגיל 16-19 אם לא יותר או פחות שמסתבכים בנושאים האלה.
עכשיו נתמקד בשאלות פשוטות -
1. האם לדעתכם קשר שנבנה בתחילתו בצורה ווירטואלית אין לו סיכוי גם לאחר שהוא התמסד?
2. האם זה רע,טוב או לא נורא שאנשים בוחרים לעצמם להתחיל קשר כזה?
3. מה צריך להיות היחס שלנו כלפי כאלה שמכירים בדרך כזאת שלא בתמימות ?
4. לכאורה למפרע מתברר ממקרים מוצלחים שאין כל רע בהכרויות כאלה?
[בנושא הזה אני יכול להראות לכם עשרות אם לא מאות של מקרים שהכירו ברשת והתחתנו]
5. האם לכם יש התנגדות להכיר בדרך כזאת?
6. מה היתרונות או החסרונות לדעתכם בהכרות דרך הרשת?
7. אולי מהשמיים כוונו שיכירו דרך פה?
אלה שאלות עיקריות אתם מוזמנים לשאול ולענות על כל מה שסובב את הדרך הזאת.
העברה מהסמול טוק
עוצר וחושב כתב [ערוך]:
קודם כל מזל טוב לניקים המאושרים כל הברכות ועוד.
דבר שני,
אני לא רוצה לקלקל את השמחה והכל אבל אם לא שמתם לב יש לנו זוג פורום (זוג שהכיר בפורום).
אני יודע שאנחנו לא יכולים לשלוט במה שאנשים עושים בתיבה הפרטית שלהם.
אבל איך שהסיפור התנהל אמור ללמד אותנו לא לעשות את הטעויות שהם עשו.. [וככה היה בסיפור של הרווקים הקודם]
זה מתחיל בהודעה כמו
" באשכול X שכתבת Y זה לא נכון הלכתית כי Z"
מכאן נגרר לדיון
מאון לאון לדעות אישיות בנושאים כלשהם
ואז כל אחד מדמיין שהוא רואה התאמה
הופה עברנו למשהו שהוא לא כזה "ענייני" אלא יותר "אישי".
אתם יודעים..זה נראה כבר יותר רע מהכללים של סניף בני עקיבא - דיבור בין בנים לבנות צריך להיות רק ענייני ולא מעבר. [לא רלוונטי אם מקיימים את זה או לא - אבל מכם מצופה יותר]
קחו לתשומת לבכם.
דבר שני, בהתחלה כשקראתי את ההודעה הראשונה של הסיפור אמרתי לעצמי -"חביבי, בן כמה אתה? קח אחריות על המעשים שלך"
חבר'ה - אחד הדברים שלא משחקים בהם זה רגשות של אחר וגם פתיחות לבן המין האחר.
למשל - הבחור שלנו - כמו שעשני כתבה לא התכוון לשום דבר מעבר והוא רק דיבר בהתחלה על משהו ספציפי ונגרר.
אם בשלב מסויים היינו עוצרים אותו ושואלים- אתה יודע שאם ההורים שלה יתפסו את זה היא תאכל אותה בגללך ? - מוכן לקחת אחריות על זה ?
אם כן - אל תבוא ותקבול על זה.
אם לא- אל תתעסק בזה בכלל.
מזלנו במקרה הספציפי הזה שהיה להורים שלה מספיק שכל ולבחור מספיק אחריות לקחת את זה למקום רציני ואמיתי - בדרך כלל זה לא קורה.
ליאור כתבה [ערוך]:
ותפסיקו כבר לשפוט על זה שהם הכירו פה, זה היה משמיים נקודה אתם ראיתם שהוא אמר מההתחלה שהם לא התכוונו להכנס למשהו אישי וזה התחיל ממשהו תמים, נסתרות הן דרכי הא-ל.
אולי הם בכוונה היו צריכים להכיר פה? אתם יודעים את התיקון שלהם? אל תשפטו תיהיו תמימים עם מה שה' עושה וזהו
עוצר וחושב כתב:
ליאור - אני לא שופט אף אחד. מבחינתי שיהיה לו חיים טובים ומאושרים וממש לא אכפת לי איך הוא הכיר.
מה כן אכפת לי - שלא יהיו עוד מקרים כאלה - כי רובם לא נגמרים בסוף טוב כמו במקרה הזה.
מבחינתי אם הבחור והבחורה יכולים לקחת אחריות על החיים שלהם בנושא הזה כולל הפשלות וכל אי-הנעימויות שיהיו - אז בכבוד.
אני לא אעודד את זה בפורום שלנו כי הוא פורום חרדי.
אני לא אעודד את זה בכלל כי זה מתכון לצרות.
תעשו אתם את השיקול שלכם אם לשלוח הודעות תמימות או לא כי מהר מאוד התמימות תגמר.
ואל תהיו תמימים יותר מדי - "הוא רק רצה ורק שלח ורק אמר" כי ה'רק' הזה הוא מה שמזהירים אותנו שוב ושוב.
היום אומר לו כך..מחר אומר לה קצת יותר...והיא אומרת לו והופס -- "אנחנו ממש מאוהבים..לא יכולים להפרד...2000 שקל הוא הוציא עלי אז בטוח אני שווה משהו בשבילו..."
כמו שבלי נאמנות אין אזרחות ככה בלי התחייבות אין התאהבות [כוונתי לאהבה אמיתית]
כמו שהיה בסיפור הרווקים הקודם - היא אמרה לו שהיא מנתקת את הקשר אז הוא אמר "בסדר".
לו זה לא יכאב יותר מדי..אפשר לחשוב היתה הלכה.
לה זה יכאיב.
המקרה יכול להיות גם הפוך שהוא הולך שבי אחריה ולה לא אכפת - או שאכפת לה אבל לא מסוגלת להוציא את זה לפועל.
אל תסבכו עם זה. זה החיים שלכם לא סיפור וירטואלי שיהיה וייגמר
[ואם הוא ייגמר בכאב של מישהו זה רק בגלל שיש בסיפור לפחות אחד שהפנים שה'אהבה' הוירטואוזית שמתרוצצת בין שניהםהיא וירטואלית בלבד-הפוגע]
- זה כל מה שאני רוצה להגיד
כוונה כתב:
צהריים טובים לכולם/ן.
שבוע טוב, וחודש טוב בקרוב.
עוצר וחושב.
נאה אמרת, ונאים הם דבריך.
ניכר הכאב מדבריך, ואכן כך ראוי שיהיה.
אך אם אתה רוצה למנוע כליל דברים מהסוג הנ"ל,
תיאלץ לסגור את הפורום,
ולסגור כל פורום מכל סוג שהוא,
לבטל את המושג 'תקשורת' ו'אינטרנט' וכדו',
דבר שכפי שאתה מבין לא כל כך רלוונטי בדור הזה.
אין זה אומר שאני בעד קשרים כאלו,
ההיפך הוא הנכון!!!
דעתי היא שקשר שמתחיל בצורה כזו, ללא בסיס נכון, ולא בצורה הנכונה, אין לו הרבה עתיד!
גם אם נראה שהוא נע לכיוון חתונה. (ואיחוליי לזוג המדובר שלא יהיו כדעתי).
צריכים לדעת שברגע שנותנים במה, (פורום, וכדו')
או שנכנסים לבמה כזו, באופן אוטומט נחשפים לדברים כאלו.
ואין מי שיכול לומר 'לי זה לא יקרה', (גם מנהלים).
לכן אל לך לבוא בטענות, בטח לא רק לרווק, (ניכר מהסיפור שהוא לא האשם היחידי)
ובוודאי אם זה לא התרחש בכוונה תחילה.
ולכן גם אחזק את דבריך,
ואוסיף:
גם אם אתם חושבים שתוכלו להתמודד עם זה, ו'לקחת אחריות' על המעשים,
עדיף שלא להיגרר לכיוון.
כתבת "דיבור בין בנים לבנות צריך להיות רק ענייני"- לדעתי לא צריך להיות בכלל.
בתקווה להבנת הכוונה.
הכוונה.
נ.ב.
כדאי גם שמדי פעם יהיו תזכורות כאן בנושא.
עוצר וחושב כתב:
בתחילת דבריי הזכרתי שאין ביכולתנו לשלוט על הדבר.
ואולי אני לא רוצה למנוע בכלל.
ברור לי שדברים כאלה ימשיכו לקרות גם פה וגם במקומות אחרים- כל מה שרציתי להבהיר למי שתוהה אם זה יקרה לו או לא כשהוא יתחיל בתמימות - שכן, זה יקרה לו. ושהוא צריך לדעת מה זה יגרום ולאן זה עלול להגיע.
ממש לא אכפת לי מה יעשו בפועל [חוץ מהאכפתיות הכללית כלפי בני אדם וכלפי הפורום הזה ספציפית] - כי אלה לא החיים שלי.
אתם רוצים לשחק באש - אין בעיה רק תוודאו שאתם יודעים למה נכנסתם.
אני בכלל לא טוען נגד הבחור הרווק אני רק מזהיר את האחרים כמו שהוא הזהיר.
ואם יש אשמים בסיפור שלו זה באמת לא רק הוא.
כל דברי מכוונים גם לבנים וגם לבנות. [בעיקר יותר לבנות כי לרוב הן הנפגעות העיקריות].
שתי הערות נוספות:
1. נכון, גם למנהלים זה עלול לקרות. בסופו של דבר גם אני בחור רווק [מה שאסיק לא יכול להגיד]
2. אני לא רוצה לחתוך אם לקשרים כאלה אין עתיד או יש עתיד כי ממש אין לי שמץ. ואני מכיר הרבה זוגות שהתחתנו מכאלה דברים וחיים טוב והכל יפה מבחוץ כמו אצל כאלה שהתחתנו כתוצאה משידוך.
הבעיה היא הדרך לחתונה - שבדרך כזאת [שלא בשידוך כללית. ווירטואלית ספציפית] יכולה לגרום הרבה יותר כאב ובעיות משידוך ממש.
שוב,
מי שמוכן ולא אכפת לו מזה - טוב.
מי שאכפת לו מזה ולא מוכן- גם טוב.
זה כמו שאני אתריע בפני כל מי שיוצא לכביש- אתה יכול לעשות תאונה!
התראה לנוכח הסכנה בלבד ולא קביעה מה יותר טוב אם בכלל.
עד כאן ההעברה.
תורכם.
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 22/02/2009 15:18:43
נשלח ב-18/3/2009 09:38
אם זה אמין או לא אינני יודע אולם כל הנושא נפתח בגללו.
בינתיים הם עוד לא התחתנו רק התארסו. אולם לגופו של נושא זאת היתה גישה חריגה ומשום שההורים של הבת עלו על זה, הנושא התקדם לכיוון שידוך.
אם זה יהא לגיטימי, כולם ינסו להתחיל עם כולם (כמובן בעדינות) והתוצאות יהיו כפי שאמרתי.
נשלח ב-18/3/2009 01:26
שרפ בקשר ללינק ששלחת אז א.זה סיפור שלא ניראה אמין
ב.בסוף הם התחתנו וחיים באושר אז מה הביגדיל?
נשלח ב-18/3/2009 01:23
שרפ ברור שלא צריך לקחת את ענין ההכרות הפורום כדרך היחידה אבל גם לא צריך להבהל מזה כמו מאש ולצאת נגד זה בצורה אפסולוטית..
ד.א אני יעיין בלינק שהוספת
נשלח ב-18/3/2009 00:58
shira8000 כתב:
שרפ אם קשר יתחיל מכאן ברור שהשאלה הראשונה היא האם אנחנו מתאימים לחתונה ועל זה אני מאמינה שידברו ואם זה ניראה מתאים מה הסיבה שהבחור\הבחורה יתאכזבו??שוב הסיבה היחידה יכולה להיות מראה חיצוני בלבד...ואם זה יהיה סיבה יותר עמוקה שהם לא מתאימים אז אני מאמינה שהם ידעו להפסיק תקשר בצורה מכובדת הרי בסה''כ מסתובבים כאן חברה רצינית לא ילדים בני 16 שמחפשים ריגושים!
בנוסף, הרי שכל אחד ינהל קשר עם חמש בחורות שיראו לו הכי מתאימות וכל אחת עם שלושה בחורים שיראו לה הכי מתאימים (כמובן מבלי שאחד יודע על השני), מתח שיעבור כחוט השני בכל האשכולות, רצון לרצות ושיתעניינו בבן אדם במקום בכתיבתו, סיפורי שברון לב וכד'.
נ.ב. אני באופן אישי חרד"ל ואם הבת שלי תכיר (בבוא הזמן ז"א בשנה שלישית באוניברסיטה או רביעית במכללה) בחור מצויין (עדיף בחור ישיבה או בוגר ישיבה כמובן) בלי שידוך אני לא אצטער. אבל מלכתחילה, ברור שאנו נתכוון לדרך של הכרה על ידי הצעות מחברות ושידוך, כמו שאנו באופן אישי הכרנו.
נשלח ב-18/3/2009 00:19
"אובייקט", אה??
חשבתי שהנקודה הייתה אלטרנטיבות לשידוך.
היא יכולה לשלוח הודעה פרטית אבל נראה לי שדבריו של שרפ לגבי האופי הציבורי של הפורום נכונים גם לגבי הצד הפרטי: עד שכבר יש אנשים שאפשר לדבר איתם, חבל להרוס את היחסים ע"י ניסיון להכיר.
נשלח ב-17/3/2009 23:52
זה לא הנקודה,היא יכולה גם לשלוח הודעה פרטית בפורום הזה לאוביקט שיראה לה פוטנציאלי
נשלח ב-17/3/2009 23:42
lily20 כתב:
שרפ
צודק לגבי הפורום באופן ספציפי,אבל נאמר שהיא רוצה להכיר בחור מכל פורום אחר שלדעתה מכובד מספיק,והם נפגשים והיא מגלה שאין ביניהם התאמה לנישואים,מה קרה?
איך זה בשידוך אם לא כך?לא מתאים-מורידים.
על איזה פורום אחר מדובר? חסידיניוז?
אני לא פוסל היכרות דרך האינטרנט מסיבה עקרונית, רק שמעשית זה לא נראה לי רלוונטי להכיר דרך סתם פורום.
נשלח ב-17/3/2009 22:33
שרפ אם קשר יתחיל מכאן ברור שהשאלה הראשונה היא האם אנחנו מתאימים לחתונה ועל זה אני מאמינה שידברו ואם זה ניראה מתאים מה הסיבה שהבחור\הבחורה יתאכזבו??שוב הסיבה היחידה יכולה להיות מראה חיצוני בלבד...ואם זה יהיה סיבה יותר עמוקה שהם לא מתאימים אז אני מאמינה שהם ידעו להפסיק תקשר בצורה מכובדת הרי בסה''כ מסתובבים כאן חברה רצינית לא ילדים בני 16 שמחפשים ריגושים!
נשלח ב-17/3/2009 22:07
שרפ
צודק לגבי הפורום באופן ספציפי,אבל נאמר שהיא רוצה להכיר בחור מכל פורום אחר שלדעתה מכובד מספיק,והם נפגשים והיא מגלה שאין ביניהם התאמה לנישואים,מה קרה?
איך זה בשידוך אם לא כך?לא מתאים-מורידים.
נשלח ב-17/3/2009 22:02
שרפ.
כל מילה זהב!
נשלח ב-17/3/2009 21:53
לדעתי זה לא ב -א' רבתי.
מי אמר שכאשר תפגשי עם אדם עמו יצרת קשר לפני הפגישה באופן מעמיק (כי זה לא רק שתקראי תגובות, תבקשי טלפון ותקבעו פגישה אלא זה לאחר תקופה של קשר דרך האינטרנט), כאשר את מלאה בדמיונות לגביו (ולהיפך) תוכלי לבחון את נושא הנישואין באופן אובייקטיבי כפי שהיית בוחנת אותו בפגישה יותר רשמית. הרי באופן מעשי מרבית הבנות כאן לא גדלו בחינוך מעורב המאפשר להם להבחין בין מערכת יחסים חברית למערכת יחסים לצורך נישואין.
שנית וזה חשוב יותר, אם זה יפתח, הרי שכל נרשם חדש ונרשמת חדשה ינסו להתחיל עם כולם (ובהנחה שמדובר ברווקים) ובמקום פורום זה יהפוך לדרך לגישוש למטרת היכרויות.
נדמה לי שמוטב שזיווג אחד נוסף יעבור דרך שדכנים מאשר שהפורום יהפוך למרכז היכרויות.
נשלח ב-17/3/2009 21:20
כשחושבםי על זה עד לא מזמן חשבתי שזה רדוד ואפילו בזוי להכיר בחור באינטרנט (וחשבתי כך משום שלא נחשפתי לפורום הנלל מורכב מחרדים ובראושי היתה מחשבה על צאטים וכיוצא בזה שמורכב מאוכלוסיה גדולה..) אבל להכיר דרך הפורום הזה תכלס למה לא??? הרי רואים את הבן אדם לאורך זמן בכול מני נושאים ואם יוצא לדבר לעומק ומגלים יש התאמה אשריכם.. למה לא
נשלח ב-17/3/2009 20:41
ברור אלא מה
נשלח ב-17/3/2009 20:17
לילי
אותם הדברים יכולים להיאמר גם כלפי בחורים
נשלח ב-17/3/2009 16:43
טוב ורע הם מושגים יחסיים.יכולה להיות הכרות מכובדת ויכולה להיות הכרות שמובילה לצרות והסתבכויות רגשיות,כמו שגם שידוך יכול להיות כזה.אותן בחורות שיתכתבו יומיים עם בחור על מזג האויר וירגישו שהן מאוהבות הן אותן אלה שכשיפגשו בשידוך עם בחור קצת חתיך זה יספיק להם בשביל שירצו להתחתן אתו.חולשת אופי וקלות דעת לא גורמת להכרות בדרך זו או אחרת להיות שלילית או חיובית.