|
|
| נשלח ב-25/2/2009 16:56 |
|
| |
סיירת הוא איש בוגר וחכם שבדרך כלל בקו, הפעם הוא צריך להבין שצריך גם להתיישר עם הקו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 17:12 |
|
| |
חבל שאתם לוקחים את זה למקומות כאלו, בסה"כ הדיון פה סביר הרבה יותר מאשר אם היה מתנהל בבח"ח.
לא כל מה שברור לך, סיירת, ברור ומוסכם ע"י אחרים, ומותר ואולי אף רצוי לחשוש כשאנו עוסקים בתלמידי חכמים.
בפרט, שגם לשיטתך עליך להסביר מדוע בסופו של דבר הוסרו החתימות והמכתב בנוגע לרב איפרגן לא פורסם.
אולי לא כצעקתה?
אולי נערך עימו איזה בירור והוחלט לרדת מהעניין?
תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 25/02/2009 17:15:19
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 17:16 |
|
| |
אגב, זו התמונה אליה התכוונתי. (כשלעצמה חסרת משמעות, כמובן. גם אני יכול לסדר לי אחת כזאת)
אינני זוכר אם פורסמה ביום ליום או במקום אחר.
תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 25/02/2009 17:13:15
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 19:57 |
|
| |
סיירת זה לא יחיד זה רבים (לא אחת אמרו זאת כאן) אינקיל.
אנחנו לא מתישרים עם קו שהוא עקום. (כן באנו לתקן את העולם ואנחנו לא מתבישים בכך ).
הנושא עם אותו יחצן לא התחיל היום ולא התחיל עם הבחירות וכל עוד זה עמד לבחירה חופשית של הציבור זוהי זכותו ללכת ולעשות כרצונו . ( זה שהוא יתבע בשמים על כך שבמקום להחזירם לה" יתברך הוא לקח את כספם באמתלא של תיקון וכד " זה עניין נוסף)
הנושא התחיל שנציגי הציבור טעו טעות מרה וקשה כאשר הכשירו אותו והביאו אותו לפני מרן.
זהו , הוא קיבל את הגושפנקא (הרי הוא סיפק להם את הסחורה כמתבקש ) מכאן ואילך התחיל ביזוי והשפלה של מרן עט"ר .
מה יגידו פשוטי העם ? הדרך שלו ודרך התיקונים שלו היא דרך התורה , הרי הוא קיבל ברכת הדרך אצל מרן. מכאן ואילך זיל גמור .
ולכל אותם המבקרים אותנו על איזה ביזוי ת"ח אתם מדברים? אנחנו עומדים באמת ובקנאות על כבודו של שר התורה ואתם מה ? מיקרים עובד ע"ז רח"ל .
עולם הפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:18 |
|
| |
סיירת, אתה מוציא דברים מהקשרם ובזה צדק פטרוס שאינך רחוק מההסדרניק.
א. בזה שמרן בירך זה לא ראיה שהוא מסכים לדרכו.
הדרך של מרן ברורה וסלולה, מעולם לא תמך בדברים לא הגיוניים וגם שעשו כל מיני דברים
לצרכי ציבור אע"פ שהיתה תועלת מכך דעתו לא היתה נוחה מעניינים אלה והוא ביטל דעתו כדי להגדיל תורה.
איני יודע מי הכניס את הרנטגן למרן אבל כל אחד יכול להיכנס ולא צריך לעשות עניין מכל דבר.
דרך אגב אני לא חושב שהוא יותר גרוע מהאחים ספרא או ספדייה שמתקבלים בכבוד מלכים אע"פ שאיני יודע אם הם שומרים תו"מ. מרן הסביר פעם על חשיבות החזקת תורה, גם כאן אפ"ל לא ייגרע זה שמחזיק כ"כ הרבה תורה.
ב. לא כל דבר שלא ברור ולא ידוע הוא בהכרח ע"ז.
גם אם אנחנו לא מבינים ולא מקבלים וזה לא דרכינו, לא אומרים על זה ע"ז. גם פה הגזמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:43 |
|
| |
רוטל ,לא כל אחד יכול להכנס למרן ותפסיקו לטהר את השרץ באלף תירוצים עם פיתולי בטן.
יש ח"כ מש"ס שלא יכולים להכנס למרן , יש נציגי ציבור גדולים מכל הארץ שלא יכולים להכנס למרן , יש ת"ח חשובים מאוד שלא יכולים להכנס למרן .
מכניסים את מי שרוצים ביקרו ואם רוצים מאוד מכניסים גם צלמים .
או שאתם כותבים מתוך תמימות או מתוך טיפשות או מתוך שניהם.
אני רוצה לראות את הרב משה שפיר איש ההשקפה של עונג שבת מרים את הכפפה ומכשיר את המעשה הנ"ל . בבקשה , נראה אם הוא יעשה זאת ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:57 |
|
| |
אל תבלבל את המח. מי שרוצה להיכנס לרב (ושאין לו מטרה אחרת )
יכול להיכנס .
תן לי שם אחד של נציג ציבור או ת"ח אפילו לא חשוב מאוד שרוצה להיכנס למרן ומנעו ממנו
אל תכפיש סתם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 00:22 |
|
| |
רוטל
אני יכול להתערב ?
אתה לא צודק . אף אחד (נורמלי ) לא ינקוב בשמות .
אם אתה כ"כ רוצה לדעת תעיין באשכולות כאן בפורום הספרדי בשנה האחרונה ותדע לבד .
לגבי נושא האשכול יש גם חומר לא מעט בח"ח .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 00:43 |
|
| |
אתם לא מבחינים שהביקורת שלכם היא על הרב. ? נניח שהשומרים בפתח אישרו לו כניסה רק בגלל שהוא "שווה" קולות. אבל הרב מברך אותו, ומאחל לו הצלחה כנגד כל רודפיו.
לפי הדיווח ב"בחדרי חרדים", הרב הזמין אותו ואמר לו מילים חמות מאוד ושלא יבהל מהרדיפות.
ככה נכתב שם:
מי שלא יצא נגד הרב איפרגן, היה הגר"ע יוסף, שלא הביע דעה. זאת, למרות שרשימת ש"ס רצה ברשימה מקבילה לרשימתו של 'הרנטגן'. בכנס הניצחון שערך לאחר הבחירות, הכריז הרב איפרגן: "כל נציגי אינם שלי, אלא של מרן רבנו עובדיה יוסף והם ישמעו אך ורק למרן".
בעקבות זאת הזמין הגר"ע יוסף את הרב איפרגן לפגישה, והשניים שוחחו ביחידות למעלה מ-10 דקות. במהלך דבריו חיזק הגר"ע יוסף את הרנטגן, ואמר לו: "אל תחת ואל תפחד. גם אותי רדפו בירושלים בצעירותי, עד שבא הרב עזרא עטיה זצ"ל ועמד לצידי. תמשיך להגדיל תורה ולהחזיק עוד הרבה כוללים בדרום".
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=8485&cat_id=9
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 00:47 |
|
| |
בניהו , הביקורת אינה על הרב . אם היית בקי ברזי רחוב הקבלן היית מבין שהביקורת לא מתקרבת לרב .
ממתי אנחנו מאמינים למה שנכתב בח"ח? זה הרי שתול ומיוחצן.
מי שרצה לסתום לנו את הפה על גור וחסם אותנו לא נאמין לו בקל וחומר על מרן עט"ר .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 09:37 |
|
| |
סיירת האם אתם יכולים לספק תשובה לשתי שאלות:
1. למה הוסרו החתימות ונגנז המכתב, כנגד הרב המכונה 'רנטגן', מלפני הבחירות לרשויות המקומיות?
2. האם יש רב תלמיד חכם, שיודע בבירור ככלי ראשון דברים איומים ונוראים על הרב איפרגן אישית (כלומר, לא על מקורבים ומשמשים), כטענתכם, והוא רוצה להכנס למרן ולהעיד בפניו אך הכניסה נמנעת ממנו?
בלי תשובות לשאלות הללו כל העניין חסר, מפני שאי אפשר לבסס דברים על שמועות שאסור להאמין להן גם אם למיחש מיבעי.
תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 26/02/2009 9:33:40
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 12:18 |
|
| |
בבקשה, אם יש לך מידע אחר, שהרב מחה בו ולא כיבד אותו, אדרבא, תעלה אותו. נראה לך שהרב לא יודע עם מי הוא מדבר? ודאי שתפקיד אנשי בית הרב לא לאפשר לכל אחד להכנס. והם מבקשים מהרב לפני שמכניסים מישהו, כי זמנו של הרב חשוב לכל תלמידיו, ועם זה ברור שמי שנכנס אל הרב זה מרצונו והסכמתו של הרב. אם הרב קיבל אותו בחביבות, הביקורת שלך היא על הרב ולא על "אנשי הבית".
בלי להביע עמדה לגופו של עניין, כי איני מכיר את האיש ואין לי נתונים שהוא עשה משהו פסול (פסול לפי ההלכה, לא לפי ההשקפה הבני ברקית).
תוקן על ידי בניהו01 ב- 26/02/2009 12:14:31
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 23:31 |
|
| |
שונרא אנחנו מקבלים את הצעתך ואחדד את דעתנו .
ההתנהגות שלו אינה ע"ז במושגים הלכתיים אבל כל הגילוים שלו אינם מצד קדושה יתרה וההתנהגות שלו לאותם אנשים הבאים לקבל את עצתו היא לא ראויה .
הוא מעוניין בכספם לא ראינו שהוא מדבר איתם ומעודד אותם לעזוב את דרך החטא ולחזור לעבוד את ה" .
הכסף שלהם (וזה כסף בהחלט גדול ) עונה על הכל . להם ,זה משקיט את מצפון הבגידה בה" ובתורתו וליחצן זה טוב ע"מ להניע את גלגלי ה 4*4 שלו .(את מפעל החסד והתמיכה ).
אותם אנשים שהכניסו אותו למרן עוד יגיעו ימים אשר הוא ידרוש את התמורה מהם באיזה מינוי של איש מטעמו כח"כ או נציג ציבור .
האנשים שם בבית החשוב לא מבינים בהשקפה הזאת אותם מעניין קולות ואת זה הוא מספק ובגדול .
זוהי לא יהדות .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 00:03 |
|
| |
הדבר היחיד שלא ברור לי עכשיו מה יותר מכוער,
הניצול הציני או הקנאה שלכם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 01:06 |
|
| |
סיירת, נסחפת..
על מה אתה מבסס את הטענות הללו? מניין אתה מבין כוונות ורצונות..?
וכל מי שבא לדבר איתך, או לתרום למשהו שאתה עושה אתה מקרב אותו ליהדות?
גם מי שלא נוהג בדרך שיגרתית ומוכרת לך, כפי כל כללי ה"השקפה" עדיין נשאר יהודי כשר. ...
תתקוף קודם את המהרסים והפושעים האמיתיים, אחר כך תבקר את אלו שלא מקרבים ליהדות את כל התורמים למפעליהם.. לא קם קול זעקה כאשר מנכ"ל מאוחדת בא לרב אלישיב, או מנכ"ל אקספון נכנס לרב קנייבסקי, שהם אנשים חילוניים לחלוטין. רק כשזה הרב עובדיה, יש מי שחושב שיש מה "לכוון" בהשקפה בביתו....
תפנימו שיש אנשים בירושלים ובנתיבות שהשקפתם שונה מההשקפה הרווחת בתפרח ובבני ברק, והם לא צריכים להתנצל על כך בפני אף אחד.
|
|
|
|
|