| נשלח ב-24/2/2009 00:37 |
|
| |
הדרך לקדושה !!!
אהלן חברים.
מאוד מעניין אותי העניין של האיך הצדיקים עושים ניסים. ולא רק הם.
הרי יש אנשים שגם מתפללים כל היום ושומרים מצוות ולמה התפילה שלהם לא "מתקבלת"
וכמו הרב כדורי עליו השלום היה עושים ניסים לאנשים.
האם שאלו פעם את הצדיקים כמו הבאבא סאלי או הרב כדורי הרבי מליובאוויטש או עוד צדיקים איך השיגו רוח הקודש ופעלו בעליונים ותחתונים?
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/02/2009 0:48:44
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 06:55 |
|
| |
זה החילותי בס"ד להביא מאמרים קצרים בדברים המועילים להשגת רוח הקודש מהי רוח הקודש קול המדבר עמו ומוסר לו דברים(תגיד את זה לפסיכולוג הוא ישר מאשפז אותך)
הנכנס לבה"כ. כבר נודע משארז"ל, שחייב אדם לנהוג מורא בבה"כ, כמ"ש וממקדשי תיראו. וגם זש"ה בבית אלהים נהלך ברגש, ר"ל, שירגיש האדם וירתיע בעצמו בהכנסו לבה"כ, מרוב פחדו עליו, איך נכנס בבית אלהים ית"ש:
ודע, כי זה הענין מועיל מאד אל שלימות האדם והשגת רוח הקודש עליו, והוא, קודם שתכנס תמתין מעט, ותשהה, ותכוין ליכנס במורא ופחד, לפני אלהים ית"ש, ולא תכנס בפתע פתאום כמי שאינו מתיירא ח"ו, וע"כ קודם שתכנס תאמר פסוק, ואני ברוב חסדיך אבא ביתיך. ותכוין בתיבת ברוב חסדך, שהוא סוד החסד עליון, שאנו צריכין לו תמיד, ובפרט ליכנס עמו בהיכל המלך כדי שיפיק שאלותיו בכח החסד ההוא, ואחר שתאמר זה הפסוק בכוונה, אח"כ תכנס בבה"כ:
היה אומר, להר"א הלוי יצ"ו, בענין השגת החכמה, הוא תנאי הא', למעט דיבורו ולשתוק כל מה שיכול, שלא להוציא שום שיחה בטילה, כשארז"ל סיג לחכמה שתיקה. תנאי ב', כל דבר שלא תבין בתורה, תבכה עליו ותרבה בבכיה, גם עליות הנשמה בעולם עליון, ולא תשוט בהבלי העולם, תלוי בזה שתישן מתוך הבכיה. עוד אמר לההר"ש אוזיד"א, מי שיושב מ' יום בלי שיחה בטילה, ישיג בודאי השגת רוח הקודש בלי ספק. טוב לאדם שיצייר אותיות הויה נגד פניו בניקוד יראה יהוה וז"ס שויתי ה' לנגדי תמיד, וזהו הגורם להביא יראה גדולה בלב אדם, ולזכך נפש הטהורה. צריך האדם להרחיק עצמו מריח הנבילה, כי הוא פוגם מאוד בנפש, וראיה מן בשמים במ"ש, שמחזירין את הנפש. וגם הריח טוב, ארז"ל שעליו נאמר כל הנשמה תהלל יה. וגם הסתכלות האדם בנהרגין ובנצלבים, פוגם מאוד בנפש האדם, אף ברחוק מאה אמה פוגם
בענין הטבילה של קרי היה מקפיד בו הרבה כדי לטבול בזמנו ולא יעבור שום טבילה אעפ"י שהיה לו חולי קשה הנקרא שבירה שנקרע כריסו ויצאו בני מעיו לתוך הכיס של בצים והטבילה מזיק לזה הרבה מ"מ לא נמנע מלעשות טבילה עד שפ"א בעת החורף היה קרירות הרבה וגערה בו אמו ולא הניחהו לעשות טבילה ולא עשה ומ"מ לא סר ממנו השגת רוח הקודש והיה לו השגה גדול כמקדם מפני שאמר מורי זלה"ה מי שרוצה להשיג ב זאת החכמה אינו מועיל לו שום דבר בעולם כמו הטבילה שלא יעבור זמנו ויהיה בכל עת בטהרה וקדושה כדי שלא יסתלק ממנו השגתו ומכח הטבילה יתגדל בו השגה גדולה גם א"ל מורי זלה"ה שהזוכה בנפש יתירה אזי אין מאירין במצחו העבירות שעשה כי הארת תוספות נפש מכסה אותם בשבת ואם האדם הוא טמא קרי אזי ניכר במצחו ואין הארת הנפש יתירה מכסה אותם עד שיעשה טבילה ויסיר מעט הרושם ממצחו כי אינו נכרית כ"כ. גם כדי לבטל הכעס צריך לטבול ב"פ בשבוע יום שלישי ויום ששי ויכוין כי מקוה גי' קנ"א שהוא אהי"ה דההי"ן שהוא גי' כעס וע"י טבילה עם זאת הכוונה יתבטל הכעס:
ודע כי צריך האדם להזהר בתכלית בברכת הנהנים כי גוף האדם נהנה מהם ומתקדש [שער הגלגולים דנ"א ע"ב] בברכות אלו וכמ"ש ותורתך בתוך מעי וגורם שפע עליון באדם ע"כ. [פירוש הפסוק עי"ש רש"י] ועיין לעיל סוף ד"ה ענין ברכת המזון וז"ל בברכת המזון צריך להראות שמחה יתירה בלבו וכמ"ש בזוהר תרומה על בועז ויאכל וישת ויטב אל לבו דבריך על מזוניה בשמחה ובטוב לבב. והטעם הוא כי הנה ענין האכילה נת"ל שהוא בנוק העליונה האוכלת שפע הזכר ועל ידי מה שאנו מכוונים באכילתינו אנו ממשיכים לה השפע ומזון וממה שאנו ממשיכין לה היא מחלקת אח"כ ונותנת מזון ואכילה אלינו ולכן צריך לברך ברכת המזון בעיין טובה ובשמחה יתירה להראות לפניה כנדיבים בעין טובה ולא כצרי עין ואז גם היא נותן לנו מזונותינו בשמחה ובעין טובה ע"כ. וזה ודאי בכל ברכת הנהנים מכיון שהגוף נהנה מהם וזה בברכת הנהנים שהוא בחיצוניות העולמות ועד"ז בברכת המצות וכמ"ש בגמרא ברכות דף ל' על אביי דהוה בדח טובה ואמר תפילין קמנחנא [ולעד"ן שע"י השמחה מבריח את הקליפות כמ"ש רבינו בכונת הודו בשער הכונות]:
עוד בברכת הכהנים עיין בשער רוה"ק די"א ד"ה גם וכו' כי עיקר השגת האדם רוח הקודש תלוי בזה לפי שעל ידי הברכה מתבטל כח אותה הקליפה שבמאכל ההוא ומזכך בזה החומר שלו ונעשה זך ומוכן לקבל קדושה והזהירני מאד בזה יע"ש כי קצרתי:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:54 |
|
| |
כן בכל אופן מה שאני יודע הרב חנניה אלנקווה אולי יש עוד אבל אני לא מכיר תכל'ס
בכל אופן הנה הטלפון של הרב אורי חנניה אלנקווה תדבר אתו אוליי הוא יוכל לתת כיוון תחזור תודיע מה קורה
הטלפון:025860687
הפלאפון:05285299597
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 23:11 |
|
| |
כן את הספרים האלה אני מכיר. השאלה אם יש היום מישהו שיכול ללמד את חכמת הצירוף
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 22:33 |
|
| |
ניפ נאפ תעלה לפה את הטלפון של הרב אורי חנניה אלנקווה יש לו ספר מדהים על חכמת הצירוף וכמובן ספריו של הרב אבולעפיה ובשערי רוח הקודש למהרח"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 22:23 |
|
| |
האם מישהו יודע על חכמת הצירוף ואיך לומדים אותה?זאת אומרת החלק המעשי או ייחודים עליונים. האם יש ממי ללמוד בדור שלנו? או ספר שאפשר ממנו ללמוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 22:17 |
|
| |
אמן ואמן
|
| נשלח ב-25/2/2009 21:57 |
|
| |
י"שתבח ה"בורא ו"יתהלל ה"יוצרתאמין לי הלוואי והייתי מכיר צדיק כזה....בא לי לבכות שהצדיק הלך לעולמו מבלי שהספקתי להכיר אותו. חבל שהיום אין מי שידריך אותי בעל רוח הקודש שרואה את שורש נשמתי. מי ייתן וכל אחד מאיתנו יפגוש צדיק כזה או יהפוך לכזה בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 21:54 |
|
| |
צברית אם אני יזכה לרוח הקודש אני יספר לך איך זה ומה זה בינתיים אולי נסתפק במקורות אני יעשה חיפוש בלי נדר
שופי
וואה ברוך מחיה המתים צדיק לראות הודעה שלך בבחינת ראיית מלך המשיח צוחק..
ברוך הבא
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 18:39 |
|
| |
הרב ברוך שפירא - חייו ותורתו מאת: אורי חנניה אלנקוה
קטעים אלו יופיעו בקרוב בס"ד בקונטרס: עמק הדרעא הנספח לספר המלכות לרבי דוד דרעא הלוי
הרב"ש, נולד ברוסיה בט"ו בשבט התרס"ב. הראשל"צ, הרב מרדכי אליהו שליט"א, הגדירו בהספד: "מ-ל"ו צדיקים שהיו בדור".
בספר מקדש מלך, ראה ספר אקטואלי לימינו. הרב שפירא ברוך זצ"ל היה בקי בחכמת הצירוף, בקבלת ספרד, בקבלת אשכנז, בחסידות, במקרא ובגמרא. בצעירותו היה תלמיד-חבר של הסטייפלאר.
ברבות השנים נדד בארץ ישראל מהצפון לדרום והשתלם בחכמת התורה ובמדעים כאיש אשכולות. כעשרים וחמש שנה ישב במצפה רמון, לדבריו, כדי לזכות ברוח הנבואה, במקום בו עבר אליהו הנביא בדרכו הארוכה, הוא היה עורך התבודדויות ותצפיות – התבוננויות מול המדבר. פעם אחת צפה באייל המטה ראשו ימינה ושמאלה ובסופו של דבר רץ עד הגיעו אל מקור המים המיוחל. התרגש הרב באומרו: עתה הבינותי את דברי דוד המלך: כְּאַיָּל תַּעֲרֹג עַל אֲפִיקֵי מָיִם כֵּן נַפְשִׁי תַעֲרֹג אֵלֶיךָ אֱלֹהִים (תהלים מב), יש כאן דרך בדביקות בש"י ובלימוד תורתו הנמשלת למים.
הרב ברוך שפירא היה ידוע כבעל רוח הקודש ולכל תלמידיו נתן ניתוח מעמיק של שורש נשמתם ויעודם, בדיוק מבהיל הרעיון. בסוף ימיו נתיישב הרב ברוך בירושלים במעלה אדומים ולאחר מותו הודפס ספרו - "חקר נבואות אחרית הימים והתאמתן לימינו".
הרב נלב"ע בי"ח בטבת התשנ"ו, בכל שנה ביום זה, מקיימים אנו, תלמידיו, כנס תורני לזכרו בירושלים. זכותו תגן עלינו ועל כל עם ישראל
זֶה הָרַב בָּרוּך שַׁפִּירָא שִׁיר לִכְבוֹד הָרַב בָּרוּךְ שַׁפִּירָא זצוק"ל לחן: חֶדֶר קָטָן מאת: אורי חנניה אלנקוה (תלמידו)
זֶה הָרַב בָּרוּך שַׁפִּירָא
מִן הַנְּבִיאִים
לִנוּ דְמוּתוֹ מְחַסְרָא חַסְרָא
כָּאן בְּאֵין רוֹאִים
חָכְמָתוֹ הִיא הַנּוֹדַעַת
לְשֵׁם וְלִתְהִילָה
שֶׁבַע הַחָכְמוֹת בִּינָה וַדַעַת
וּבַתְּפִלָּה
נִשְׁמָתוֹ בְּסוֹד טִיסַת הַמַּלְאָכִים
עָלְתָה וְרִחֲפָה
בְהֵיכָלוֹת רַבִּים כִּבְנֵי הַמְלָכִים
טָסָה בִּתְנוּפָה
זֶה הָרַב...
אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מִשְׁכַּן הַשְּׁכִינָה
קְדֻשָּׁה רַבָּה
כָּל מֵנִיף יָדוֹ עָלֶיהָ נִתְכַּנָּה
מַרְשִׁיעַ בִּמְסִבָּה
חָזָה הַגְּאֻלָּה קֵץ הַפְּלָאוֹת
בִּנְיַן הַבְּחִירָה
נִקְמַת מוֹת קְדוֹשִׁים וְהַתְּלָאוֹת
דַם הַעֲשָׂרָה
זֶה הָרַב...
הַזֹּהַר הַקָּדוֹשׁ סֵפֶר הַמַּלְכוּת
סֵפֶר יְצִירָה
אוֹתָם לִמֵּד בְּחֵן בְּבַקְּשׁוֹ זְכוּת
כֶּתֶר הַתּוֹרָה
רָזֵי הָאוֹתִיּוֹת וְהַצֵּרוּפִים
רַלַ"א הַשְׁעָרִים
הַחַשְׁמַל וְגַם אוֹרוֹת הַמַקִּיפִים
הֵם הַמְאִירִים
זֶה הָרַב...
בדידי הווה עובדא
בשנת התשמ"ו, יצאתי לבדי למרוקו על מנת לצלם, לתעד ולתחקר עבור ספרי שיצא לאור מאוחר יותר: סאלי וחכמיה, אודות קהילת יהודי סאלי, עירו של אור החיים הקדוש ושל אב משפחתנו הרב רפאל אלנקאוה, רבה הראשי הראשון של מרוקו. לפני שיצאתי, ניגשתי אל מו"ר הרב המקובל הצדיק, רבי ברוך שפירא. להפתעתי הוא אמר לי: דע לך שנשמתי טסה לאספמיה בכל לילה ללמוד מתורתו של רבי דוד הלוי מחבר ספר המלכות. כדי להבין דבר תמוה זה, אציין כי הרב המקובל המלומד בניסים, הרב סעדיה לוי נחמני זצ"ל אמר כשנודע לו שהרב ברוך שפירא נפטר, כי הוא היה צדיק גדול ויחיד במינו שידע את סוד טיסת המלאכים. הרב ברוך שפירא בירכני ואמר לי לגשת לציונו של רבי דוד הלוי מדרעא. ביום האחרון לשהותי במרוקו, לאחר נסיעה ארוכה, בחזרה מציונו של רבי דוד ומשה, עליתי לכיוון מרקש, על מנת להשתטח על קברו של רבי דוד ומשם לשדה התעופה במרקש, לאחר 20 יום של שהות במרוקו. בצומת דמנאת - מראכש, נעצר הנהג הערבי הנאמן ואמר לי: דע לך כי בשעה 20:30 יש לך טיסה, השעה כעת היא 18:00 ואני חושש שלא נספיק להגיע בזמן לטיסה, אם ניסע גם אל הצדיק. התלבטתי קשות ואז נזכרתי בברכתו של הצדיק הרב ברוך שפירא ובציוויו שאגש אל הצדיק רבי דוד. אמרתי לעצמי, אולי לא תסתייע מילתא בידי להגיע בהזדמנות אחרת, מצד שני אני עלול להחמיץ את הטיסה. אזרתי עוז ואמרתי לנהג: ידידי, הצדיק איתנו ובעזרת ה' נגיע אל הצדיק ונספיק לטיסה, סע מהר. הנהג שהיתה בו אמונה גדולה, קיבל את דברי ובגבורה ובמיומנות רבה, נסע ודהר אל הצדיק, מבלי לדעת בדיוק היכן ציונו. בסיעתא דשמייא הגענו אל הצדיק, השתטחתי תוך שאני מרוגש מאד ולאחר דקות ספורות דהרנו לכיוון מראכש, לשדה התעופה. מחוגי השעון דוהרים ואני תפילה. ליבי פעם בחוזקה, אמרתי לנהג, תוך שאני עודד את עצמי, אל תדאג, בעזרת ה' נגיע לטיסה. שרתי בלחן חגיגי את המזמור בתהילים: שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהֹוָ"ה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה, ממש הָיִינוּ כְּחֹלְמִים, פניתי אל הש"י בבקשה שזכותו של הצדיק תעמוד לי ואצליח להגיע בזמן. פניתי אל הצדיק ואמרתי לו - רבי דוד, אתה ראית כיצד מסרתי את נפשי בדרך לא דרך כדי להגיע אליך, אני בְּצָיוֹן (במדבר) ומבקש להגיע לְצִיוֹן, אנא ממך הצדיק המלומד בניסים, השתדל למעני בשמים, שהטיסה תתעכב ואוכל להצטרף לנוסעים. אמרתי ולא ידעתי את אשר אמרתי. פלאי פלאים, הגענו לשדה התעופה בשעה 20:30, השעה היעודה לטיסה, אך כידוע ליודעי מהלכי הטיסה, צריך להגיע קודם לכן, לביקורת ולנסיעה עד למטוס. נעמדתי מצד אחד נפעם ומצד שני בחשש שמא עלה בכבש ופנה לסובב והרגע ממש ימריא המטוס ואני על הקרקע. צעקתי בתחינה אל קצין המשטרה במקום, אנא ממך עצור את ההמראה. פונה אלי הקצין בחיבה ואומר לי: הירגע, המטוס לישראל עדיין לא הגיע מספרד (מקום הולדת הצדיק), יש עיכוב של 5 שעות בטיסה. לא האמנתי למשמע אוזני, אך תא חזי עדיף מתא שמע, כשנכנסתי לרחבת הנוסעים, מצאתי את כל הנוסעים שבאו איתי (היתה זו טיסת שכר) יושבים עצובים. הדהדו באוזני מילות המזמור הנזכר לעיל: אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה. סיפרתי לנהג וחשתי כיצד מתקיים בו המשך המזמור: "אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים". סיפרתי לנוסעים הנדהמים כי אני שמח שהמטוס התעכב. אל תהיו עצובים, אמרתי להם, הבה ונתפלל תפילת ערבית חגיגית ונסעד סעודת מצוה, הלא זמן רב יש לפנינו. בסיום התפילה שרנו את מילות המזמור: בְּשׁוּב יְהֹוָ"ה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים, כשאני וחברי מחייכים באומרנו את הפסוק: הִגְדִּיל יְהֹוָ"ה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים. ישבנו וסעדנו סעודת מצוה מאולתרת וסיפרתי לחברים אודות הצדיק ולמדנו מתורתו. כששבתי ארצה, ניגשתי אל הרב ברוך שפירא וכשהתחלתי לספר לו על הנס, צחק הרב ואומר: אני יודע, ליוויתי אותך בדרכך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 15:53 |
|
| |
קראתי איפהשהו שהרב ברוך שפירא היה ראש הל"ו והיה ענק בקבלה ובקיא בחכמת הצירוף והיה יודע את טיסת המלאכים.באמת הלוואי שהייתי מכיר צדיקים נסתרים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 10:20 |
|
| |
הייתי מבקשת להבין את המושג 'רוח הקודש', כי מדברים על דבר שנראה נשגב מאד,
מהי אותה רוח קודש ואיך מרגיש אדם שמקבל אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 09:57 |
|
| |
ר' חיים ויטאל מזכיר את עניין ברכות הנהנין בכוונה ובשמחה כדבר ראשון וחשוב מאוד כדי שאדם
יגיע להשגה ורוח הקודש , ממה שקיבל מרבו האר''י הקדוש.
עוד דבר שמזכיר בשער רוח הקודש ששמע מהרב סאגיס ששמע מרבו האר''י שמי שרוצה השגה צריך להקפיד על טבילה יום יום.
עוד משער רוח הקודש שמי שרוצה השגה ילמד כל יום לא בעיון אלא בגירסא דווקא, 40 או 50 עלים (דפים) של זוהר. (בערך שעה או שעה ורבע).
ועוד תנאי חשוב למי שרוצה רוח הקודש , צריך ללמוד גמרא בעיון כשעה ביום ולכוון להסיר את הקליפה המסובבת את ההלכה.
יש לציין שגם רבינו הקדוש מברסלב בשיחות הר''ן , כותב ר' נתן בשם רבו שמי שרוצה השגה חייב להיות למדן בגמרא עם רש''י ותוספות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 00:32 |
|
| |
שמעתי את הנושא הזה לפני כמה חודשים בשיעור של הרב טיכנר (ליקוטי מוהר"ן). הוא
התייחס לנקודה שהועלתה כאן בכותרת, אנסה להביא את הדברים מזכרוני ומקווה שלא אשגה:
נאמר שיש שער כנגד כל שבט ושבט. שנים עשר השבטים התפללו וכיוונו כל אחד לשער המתאים
לו, אחד לשער האחראי על הפרנסה, אחד לשער האחראי על העבודה, אחד לשער האחראי על
הזוגיות ועוד וכך פתחו שערי שמים, תפילתם היתה מתקבלת והברכה היתה משתלשלת לעולם
העשייה.
אחרי שהשבטים התפזרו, הכנסת הגדולה תיקנה את תפילת 13, שכוללת את התפילות של
שנים עשר השבטים. היום כשיהודי מתפלל הוא צריך לכוון לשער שהוא זקוק לקבל ברכה ממנו,
אבל אנחנו לא יודעים בדיוק איך לכוון לכן ממה שהבנתי מהרב טיכנר, כדאי להיות מרוכזים מאד
בתפילה ולא להכניס מחשבות אחרות תוך כדי תפילה (יצר הרע במתכוון מכניס מחשבות זרות).
הצדיקים, אני חושבת, יודעים לכוון את תפילתם, וגם לחדד את האמת הפנימית, שידוע שד'
הוא אמת, ו"קרוב השם ליראיו ובריתו להודיעם" וכאן חבוי הענין של רוח הקודש שהשם נותן
לצדיקים האמיתיים שבדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 00:03 |
|
| |
וואלה תאמין לי קראתי ספר על הצדיק רבי חיים סינוואני ואמרתי לעצמי הלוואי והייתי מכיר אותו בחייו או הלוואי ואני יזכה להכיר צדיק נסתר כזה שאתה יכול לבוא אליו הביתה לדבר אותו וכאלה ולקבל ממנו הדרכות, אם מישהו מכיר אז בכבוד שישמח אותנו
אני מכיר את הרב עמוס מנתניה שאמרו עליו שהוא אחד מל"ו צדיקים נסתרים ושהרב ברלנד והרב שלום ארוש יושבים אצלו כמו תלמידים
והוא פעם בשבוע בליל שישי מגיע למירון ונשאר שם עד חצות
אם יש עוד צדיקים בכבוד נשמח להכיר אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 22:22 |
|
| |
היום יש צדיקים שמתקיים בהם "הצדיק גוזר הקב"ה מקיים"?או כאלה בעלי רוח הקדש האם אתם מכירים צדיקים נסתרים?
|
|
|
|
|