| נשלח ב-27/2/2009 14:52 |
|
| |
ספרים רבותי (וגבירותי) ספרים!
כבר מזה עידן ועידנים עלתה במחשבה לפני לפרסם אשכול שימליץ אודות ספרים העוסקים או נוגעים באופן כזה או אחר בשידוכין, אם בצורה כוללת ואם באופן פרטני.
אשכול זה ככלל נועד להמליץ על ספרים שנוגעים בעניינים אלו.
כיוון שהפורום מוגדר כ"שידוכי חרדים", הקוראים מתבקשים לא לכתוב באשכול זה אודות ספרים שמקורה אינו עולה בקנה אחד עם ההגדרה (…למרות ש"גברים ממאדים נשים מנוגה" נראה לכם מתאים).
אין לכתוב באשכול זה שום ביקורת שלילית אודות איזה ספר שהוא, שהרי אם את/ה לא אהבת, יתכן שמישהו אחר יאהב, ולמה למנוע טוב מבעליו?
ביקורת חיובית אפשר ורצוי לכתוב, תוך תיאור קצר של מה אהבתם.
ומיד מקבץ הספרים הראשון.
|
ואני מוסיף (אסיק_good) אבקש שתכניסו גם תמונה של הספר, מחיר ואתר שבו אפשר לקנות אותו און ליין (אם יש כזה)
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/02/2009 15:07:11
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2010 01:22 |
|
| |
אשכול חשובביותר!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 11:36 |
|
| |
| אחת_מאלף22 כתב: |  | יש מצב להמליץ על ספר לא יהודי, משהו ברמת הפסיכולוגיה?
|
|
בס"ד
כן.
|
|
|
| |
שכינה ביניהם - הרב משה בלייכר
בירור מהותו של קשר הנישואין ויסודות בדרך בנייתו.
בין נושאי הספר: מדוע בני אדם מתחתנים? מהי דרך הבניין של קשר הזוגיות? כיצד בונים נורמליות של חיים מתוך גדלות ורוממות רוח, קשיים בחיי הנישואין, ועוד.
איש וביתו - הרב אליהו כי טוב
הלכות והליכות הבית היהודי. מצא את מקומו ברבבות בתי ישראל בארץ ובגולה.
הספר ערוך בשפה קולחת וחיה, עם מקורות ומאמרים בענייני חינוך לחיי משפחה.
ברית הנישואין - הרב גינזבורג
הספר כולל שלשה מאמרים הנועדים להעמיק אצל בני הזוג את קשר האהבה שביניהם, אהבה פנימית וטהורה המשמחת לב אלקים ואדם.
כמשוש חתן על כלה -נעמי וולפסון
ספר זה מכוון להדריך את הזוגות בבניית המסגרת האינטימית והייחודית של אהבה ואחוה, שלום ורעות, המושתתת על תורת ישראל - עץ חיים למחזיקים בה.
|
|
|
|
|
| |
הי
יש מצב להמליץ על ספר לא יהודי, משהו ברמת הפסיכולוגיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 11:30 |
|
| |
שידוכים בדרכה של תורה
הספר – אוצר בלום של עצות והדרכות בכל פרטי הדינים שבסוגיא קשה וענפה זו... הרב המחבר שליטא... מלבד היותו ת"ח גדול המעמיק ביגיעת התורה, הפליג מאוד בהרבצת תורת המוסר... וזכה להעמיד אלפים בדרך האמונה הצרופה". (מתוך ההסכמות לספר) מאת: הרב מרדכי משה דולינסקי.
| מק"ט: fl-6431 |
|
|
| המחיר שלנו: |
|
36.00 ₪ |
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 16:13 |
|
| |
|
והספר המומלץ הבא הוא:
האיש מקדש/ הרב יעקב ב. פרידמן
נראה לי מיותר לציין את כשרון כתיבתו של הרב פרידמן, ואת יכולתו המדהימה לקלוע במילים לנפש האדם. יצא לו כבר מוניטין בספר "שטייגען" אותו פרסם ובמאמריו הרבים (שמופיעים מידי פעם לפעם גם בראשי של בח"ח).
הספר הזה מכיל "יסודות קצרים חדים עם מירב הבהירות האפשרית" בדרך להקמת בית בישראל.
הספר מנסה להפגיש את העומד בפני נישואים עם מציאות החיים לאחריהם והדרך להתמודד איתה באופן הנכון והמועיל...
הספר מיועד בעיקר לבנים (שמה לעשות, זקוקים ליותר חינוך) ולכן נכתב בלשון זכר, אך פונה לשני המינים (על פי המחבר בהקדמתו).
מילה שלי: ספר ענק! נכתב בציניות נחמדה, מאוד קריא, וזורם. ומבין השורות אפשר למצוא חוכמת חיים חשובה. אני נהנתי.
|
תמונת הכריכה:
מחיר: כמעט 60 ש"ח (תלוי איפה).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 18:10 |
|
| |
קראתי את השני והשלישי ומאוד מומלציפ!! בייחוד זה של הרב שך! מי שאוהב את דרך החיים הזו ואת הדרך שהוא מוביל יתאהב בספר ודאי.
צר לי שאיני יכוהל להביא תמונות, אבל בנות, תתעוררו- ספרים כמו
"רעים אהובים" י.מלכה
"שירת הבית"- לא זוכרת. :)
"הבית היהודי"- לא זוכרת. :)
הם ספרי חובה.
טוב יש עוד כמה אבל זה לא לענין, אני אל זוכרת מי כתב אותם.. :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 15:08 |
|
| |
לאחרונה קניתי 2 ספרים חדשים קשורים לשידוכים
1. יסודות הבית
2. נפשי בשאלתי (כרך ב' מתוך 3 ספרים שאינם קשורים לשידוכים)
מומלץ!
תוקן על ידי חברמן100 ב- 27/02/2009 15:07:39
אני מחפש שידוך, לא תעזרו לי?
מוכנים להיות שליחי של הקב"ה למצוא לי את הזיווג המיוחל?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 15:01 |
|
| |
והספר המומלץ הבא:
אורחות הבית / מרן הגרא"מ שך זצ"ל (נכתב ע"י נכדו הרב ברגמן)
מסוג הספרים שמתארים את דרכיהם של חכמים, ואת פסקיהם ואורח הוראותיהם.
הספר מלא ברעיונות והדרכות ממרן הרב שך זצ"ל בנושאים מגוונים, החל משידוכין (התלבטויות, מידות, נק' הכובד בבחירת בן/בת זוג וכו'), דרך הנהגות בבית, פרנסה, אמונה ובטחון, תפילה, ועוד כהנה וכהנה נושאים שנוגעים בהקמתו של בית בישראל.
בספר יש גם הדרכות מעשיות בתור דוגמאות.
מומלץ לבחורי ישיבה בתקופה הצמודה להתחלת שידוכין ובמהלכם, ולסתם עמך בית ישראל.
|
מחיר - 46 ש"ח - כאן
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/02/2009 15:01:56
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 15:00 |
|
| |
והספר השני - איך אפשר בלי "הבית היהודי" - הרב שמחה כהן
בס"ד
אמנם הספר ברובו עוסק בזוגיות שלא פחות חשוב לבחורים ובחורות בשידוכים להכין את עמם ולהבין למה הם ניגשים.
מלבד זאת בחלק הראשון של הספר ישנם כמה פרקים שעוסקים במיוחד בנושא השידוכים.
"הבית היהודי" עוסק ביחסי אנוש ומשפחה ובנימים העדינים של נפש האדם.
הוא נכתב על ספרות חכמינו הענפה, גובש למאמרים לאחר הרצאות בפני רבבות מאזינים, מפגשים עם אלפים, ושיחות עמוקות עם עשרות זוגות ובכך עבר את כור-המבחן. יחודו של הספר - שאינו מוציא את נושא המשפחה מכלל יחסי אנוש וחברה, והרעיונות המועלים בו מסייעים לאדם לשפר את תחושת בטחונו האישי על ידי הכרת עצמו ולפתח יחסי חברה תקינים עם הסובבים. מאת הרב שמחה כהן. (לספר שני חלקים)
מומלץ ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 14:54 |
|
| |
והספר הראשון שאני ממליץ עליו הוא:
"פרקי מחשבה"/ הרב עזריאל טאובר
בסדרה יצאו כבר ארבעה כרכים (מהותו של יהודי – אמונה ובטחון, הבית היהודי, י"ג מידות וכרך על שיר השירים)
ההמלצה שלי היא על שני הכרכים הראשונים (אותם קראתי לעת עתה). אמנם אפשר לקרוא כל כרך בפני עצמו, אבל עדיף להקדים ולקרוא את הכרך הראשון ("מהותו של יהודי – אמונה ובטחון"), כיוון שבו מובאים העקרונות והיסודות עליהם מדברים שאר הכרכים.
הכרך השני אודות "הבית היהודי", אינו ספר הדרכה, אלא מציג את תכלית הנישואין ומטרתם באור יהודי, ומכניס משמעות בציפיה לחיי נישואין ובחיי הנישואין עצמם.
מומלץ בחום, בקור ובכל מזג אוויר.
|
בכל עניין, בכל שאלה. בינתיים.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/02/2009 14:58:13
תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/03/2009 1:21:34
|
|
|
|
|