| נשלח ב-16/12/2002 16:56 |
|
| |
שוויון לנשים (התפתחות ההלכה)
למרות שמן התורה אין ירושה לבת במקום שיש בנים, רווח כיום ללא מוחה להתחלק עם הבנות.
איה הקנאים בענין הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 09:01 |
|
| |
לפי הרמב"ם הם חוכמת התורה האמתית, ונראה לי שכך סבר הרבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 08:54 |
|
| |
בעב איני בטוח שדברים אלו הם ת"ת. ואם יש עניין להבינם ואין פטור מפורש לנשים – מדוע לא? ואם מי שדעתה קצרה אנוסה היא, אבל מה תעשה מי ש(חושבת ש)דעתה רחבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 08:24 |
|
| |
היכן חידוש זה נאמר לפני האדמו"ר מליובאוויטש? ואדרבא, לדעת הרמב"ם דברים אלו עמוקים משאר דברי תורה, ואם שאר דברי תורה אין ללמדן לנשים שדעתן קצרה, כ"ש הדברים העמוקים האלו.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/02/2011 08:26:44
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 00:27 |
|
| |
קלונימוס- כתבת שהאישה לא מחוייבת במצוות. אתמהה! מצוות תלמוד תורה אינה כל המצוות, ונשים חייבות במצוות רבות שאין הזמן גרמן ולא רק.
סתם כך לידע הכללי, הרבי מליובאוויטש מדגיש בשיחותיו לנשים את ששת המצוות שחיובן תמידי- להאמין בה', לירא ממנו ולאהוב וכו', שהן בשוה גם על נשים, ומסיק מכך לחיוב לימוד והתבוננות המביא לאהבת ה' וליראתו. כלומר- העמקה בדברים שהם מהות היהדות. מה שבחורי ישיבה חרדים רבים לא חולמים לעשות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 16:25 |
|
| |
צענע אני מדבר על מציאות. אם תצליחי לשנותה אשמח בשמחתן של כל הנערות וכדותי
כך לא חושבים את זאת יודעים- נערה שרק תדחה ביד שמאל- לא יהיו לה חתנים -נערה שרק תקרב לא יהיו לה בתולים. אצל נער לפי שעה זה לא יכול להיות, אבל מי יודע אולי תצליחו לשנות חוקי הטבע. ואז נדבר שוב.
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 15:33 |
|
| |
ולמה גורלה יהיה רע ומר יותר מאשר גורלו של נער כזה?
כי כך חושבים כולם.
ומדוע חושבים כך כולם?
כמובן שרק בגלל ההשקפה השובניסטית העומדת בבסיס הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 15:21 |
|
| |
אםשלום קצת פרופורציה-השימוש בהוא לא גבר- שכיח יותר מאשר- היא לא אשה, כשגבר לא ממלא את הפונקציות הגבריות הפיסיות- אומרים עליו הוא לא גבר, כשהוא לא- ביחס לאשה אומרים עליו הוא לא גבר, כשאשה לא מתפקדת כאשה ביחסים לא אומרים עליה היא לא אשה אומרים היא קרירה,
צענע הבעיה היא באמת יותר אצל הנערות הצעירות- מדרך הטבע ולא השוביניזם- ולא אצל הנערים. הנערה המחוזרת צריכה את החוכמה של השדיים, לדחות ביד שמאל ולקרב בימין, אם היא לא תדע את החוכמה הזו, לא טוב יהיה גורלה.
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 14:14 |
|
| |
אמשלום
ולעניין התורה מסיני אוכל להוסיף לך מדרש משעשע משיר השירים (תורה מסיני ממש) שלמדתי היום מירוחם באשכול סמוך .
ממדרש זה נובע שרק אצל אישה חייבת להיות "שמאל דוחה וימין מקרבת" ואם זה לא כך זה ממש מעורר דאגה-אבל רק אצל האשה... המקור:
"סנהדרין דף קז תנו רבנן: לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת. לא כאלישע שדחפו לגחזי בשתי ידים, ולא כיהושע בן פרחיא שדחפו לישו הנוצרי בשתי ידיו /המשפט האחרון השלמה של השמטת הצנזורה/
שלמה המלך דואג- אחות לנו קטנה ושדים אין לה- מה הדאגה ? היא קטנה אין לה שדיים. שתהיה גדולה יהיו לה.
הסביר לי פעם מישהו מישהו- שדים זה ר"ת שמאל דוחה ימין מקרבת- כשלאשה אין את התכונה הזו, זו דאגה "
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 14:03 |
|
| |
[בע"ב,
א. ירוחם לא דיבר על "מבנה נפשי" אלא על "מבנה נשי". ב. עדיין לא הבנתי מה הקשר.
ירוחם,
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא...
ברור שאמהוּת יכולה להיות חוויה מעצבת ומכוננת בעבור נשים רבות, אולם צמצום התודעה והזהות הנשית לכדי אמהוּת בלבד היא טעות. נסה את אותה ה"שיטה" על גברים - המבנה הגברי מאפשר לגברים להוליד, האם גבר שאינו מוליד אינו גבר? המבנה הגברי מאפשר לגברים להיות בעלי כוח פיזי, האם גבר שאינו מרביץ אינו גבר? וכן הלאה. משום מה כשמשתמשים ב"שיטה" הזו על גברים זה נראה מגוחך ומעורר זלזול, אולם באשר לנשים זו נחשבת כמעט "תורה מסיני".]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 10:47 |
|
| |
אםשלום כנראה למדתי משהו חדש ממך. עד לרגע זה ידעתי שהרגשות האמהים של האשה.(כלומר כל מה שלפני ואחרי) הם הרגשות הדומנינטים ביותר אצלה, ויש להן השלכות מעבר לכך. כנראה שאני צריך להחליף את דיסק המידע על נשים שבראשי
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 10:25 |
|
| |
בהתיחס למה שכתבת שמבנה נפשי מאפשר אך לא דורש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 10:13 |
|
| |
[בע"ב,
א. איני פסיכולוגית ובודאי לא הפסיכולוגית שלך. ב. מה הקשר?]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 09:02 |
|
| |
אמשלום האם יש משהו במבנה הנפשי שלי שמביא אותי לעצכ"ח? לפעמים נדמה לי שכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 07:21 |
|
| |
[ירוחם,
"המבנה הנשי" אינו דורש מנשים ללדת. הוא מאפשר זאת. העובדה שלמישהו יש פוטנציאל לעשות משהו, אינה בהכרח מגדירה את זהותו. לכל בני האדם יש כוחות רבים בכוח (קרי: בפוטנציה), אבל לכל אחד ואחת מאיתנו יש את זכות הבחירה האם וכיצד להשתמש במי מהם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 00:10 |
|
| |
"כדברי צענע"" איני יודע מה היו טענותיה של צענע"
אילו היית קורא את הודעתי בעיון היית מגלה שאלה לא היו דברי כלל (האם לא שמת לב למרכאות?) אלא אלה היו דברים של טוקבקיסט שעצכח הביא והוא הסיק מהם מסקנה שלדעתי היתה שגויה לחלוטין.
(עיין בעמוד קודם ושם תמצא את הודעתו של עצכח)
|
|
|
|
|