אומר רבנו יוסף חיים זי"ע [ בין איש חיל חלק ב' דרוש לשבת זכור ]
עומד לו המן בחודש ניסן ומפיל פור הוא הגורל לדעת מתי הוא הזמן המוכשר ביותר להשמיד את ישראל , והנה נופל הפור על חודש אדר הבא , 11 חודשים קדימה , עד אז... לא רק שאין סיכוי לעשות משהו ליהודים אלא כל ניסיון כזה עלול לגרום מפלה לו בעצמו . לא נותר אלא להמתין בסבלנות כמעט שנה שלימה ! אך אבוי , מה גדול צערו של המן לשבת בחיבוק ידיים ולצפות בתכנית ריאלטי מטופשת... אך לא , לא המן הוא איש שישלים עם מציאות שאינה לרוחו , קם חיפש ומצא פיתרון בעזרת יועציו חכמיו ושרץ אשתו. . . לעשות עץ גבוה 50 אמה לתלות עליו את מרדכי !
ואיך בדיוק קשורים הדברים זה בזה ?
המן ידע שקיימת אפשרות של "המרת מט"ח" , להמיר את צער ההמתנה של שנה שלימה שיש בה 50 שבועות בערך לצער הקיים בעקירת נסר באורך זהה מארמונו הפרטי והכנתו למבצע תלייה שלא היה כמוהו . והוא לא טעה בזה . הבא"ח מביא ראיות מהגמרא לכך .
ובלשונו של הרב : והנה באמת סוף דבר , אעפ"י שהמן ציער עצמו בעשיית העץ לא הועיל לו דבר זה לתקן את עניין הקדימה , שהקדים להתגרות במרדכי הצדיק קודם זמן י"ג באדר , וזאת הקדימה שהקדים להתגרות במרדכי היתה לרעתו עפ"י המזל והמערכה שראה וידע בעצמו שאם יקדים תתהפך הרעה עליו , ונמצא שהקדימה הזאת היתה הסיבה להצלתם של ישראל ונהפוך הוא ששלטו המה בשונאיהם , כי המן הקדים להתגרות בו .
ובאותה הנהגה של המרת צער אחד בצער אחר קל יותר מתנהג הקב"ה עם ישראל , שאם נגזרה על האדם גזירה קשה מאוד יגיע לו מעט צער מעין אותה גזירה קשה ובזה ינצל מהגזירה הקשה , כדברי הגמרא בפסחים קי"ח :
אמר רב חסדא: מאי דכתיב הודו לה' כי טוב - הודו לה' שגובה חובתו של אדם בטובתו, עשיר - בשורו, ואת עני - בשיו, יתום בביצתו, אלמנה - בתרנגולתה.
ממשיך הרב ואומר :
ונראה שישראל זוכין למידה זו בעבור עסק התורה כי בזכותה עושה עימנו טובה זו כעין הגמרא "כל העוסק בתורת עולה כאילו הקריב עולה - בחטאת כאילו הקריב חטאת וכו' לומר שגדול דיבור הפה כאילו הקריב קרבן על המזבח ממש , ולכן בזכות עסק התורה ממיר לנו הקב"ה גזירות קשות וצער רב בדברים קטנים הרבה יותר .
ובזה יובן בס"ד רמז הכתוב אָמַרְתִּי אֶעֱלֶה בְתָמָר אחֲזָה בְּסַנְסִנָּיו תמר לשון תמורה שיהיה צער קטן חלף צער גדול , ובזכות מה ? בזכות "סנסיניו" סנסני ו' תורה שבע"פ שישה סדרים . ולכן התורה נקראת ג"כ "תרומה" ויקחו לי תרומה אותיות "תמורה"
שבזכותה זוכים להנהגה זו .
ולכן אחר גזירת המן עסקו בתורה שבע"פ הרבה וגם הדור קבלוה בימי אחשוורוש כי בזכותה עשה להם הקב"ה תמורה זו שיהיה מספיק צער שלושת ימי התענית תחת גזירת המן שלא נתקיים בהם ההרג ונהפך על שונאיהם וגבר ישראל .
לַיְּהוּדִים הָיְתָה אוֹרָה - זו תורה !
ובזכותה זכו לנס הגדול והעצום וניצולו . וכן עומדים אנו היום במצב דומה מאוד לאז , המנינג'אד הרים ראשו וגאוותו נגד העולם כולו ודברו בפיו להשמיד ולאבד את ישראל מתחת השמיים , היו לא תהיה . ובוטחים אנו בהשי"ת ויודעים כי בסופו של דבר תומר גזירת ספיגת הפצצה הגרעינית במשהו אחר קל וקטן יותר לעיכול ולא עוד אלא שניו-יורק תכנס תחתינו לקיים צדיק מצרה נחלץ ויבוא רשע תחתיו . . .
אך לשם כך זקוקים אנו לזכויות רבות כאמור , מצבנו הרוחני כיום לא עומד בתקן הדרוש לחולל מהפך שכזה .
פורים שמח אחים יקרים! ויהי רצון שנזכה לעשות נחת רוח לאבינו שבשמיים והקב"ה יישמח את כולנו במהרה בגאולה השלימה
נשלח ב-5/3/2015 00:43
פורים שמחלכל חברי הפורום ולכל עם ישראל ושנזכה במהרה בימנו לגאולת עם ישראל
נשלח ב-4/3/2015 20:13
זכור את אשר עושה לך עמלק
ילקוט שמעוני בשלח אמר ר' שמעון בן חלפתא למה היה עמלק דומה? לזבוב שהוא להוט אחר המכה כך היה עמלק להוט אחר ישראל
כאן גילו לנו רבותינו ז"ל את התכונה אולי הכי דומיננטית אצל העמלקים ל-ה-ט מה שיתורגם היום לאובססיביות. הוי אומר רוצים לזהות עמלקים? חפשו את הלהט והדבקות שלהם במטרה, להילחם בכל דבר שבקדושה, דוגמאות לא חסר לצערנו
1. ארגוני השמאל למינהם המקדישים את חייהם להילחם ביישוב ארץ ישראל שכל תשוקתם היא לעקור התנחלויות וכו', פתחתי בדוגמא הזו משום שהיא הדוגמא הבולטת ביותר לעמלקיות שכן בזמננו יישוב ארץ ישראל חשוב בשמיים יותר מכל דבר אחר אפילו מלימוד תורה. רק ה'חרדים' הדפוקים עדיין לא הבינו זאת.
2. התשקורת הישראלית הנלחמת בכל דבר שבקדושה הדרת נשים הפרדה בין גברים לנשים וכו' דברים שאינם נסבלים מבחינתם והם נלחמים על זה בטרוף ממש.
3. בעולם, ארגונים וגופים למינהם שרואים אצלם אובססיביות לגנות את מדינת ישראל האו"ם, עיתון כמו הניו-יורק טיימס, הבי בי סי, סקיי ניוז, כל מיני כאלה שמסריחים מאנטישמיות בכל אלה נמצאים נשמות עמלקיות המכתיבות את המדיניות האנטי-ישראלית.
4. וכמובן המשטר באיראן, חמאס, חיזבאללה וכן על זה הדרך.
לכל הרשימה הזאת מכנה משותף אחד בולט מאוד - אובססיביות לישראל.
מהרה נזכה כולנו לראות במחיית עמלק מתחת השמיים ויהיה ה' שלם והכסא שלם אמן.
נשלח ב-1/3/2015 23:22
יפה מאוד הקשר של בנימין נתניהו עם מרדכי שהיה משבט בנימין. אגב בספר התודעה כתוב שהמזל הטוב של חודש אדר ניתן במיוחד לבני יוסף. חוץ מזה שיוסף היה מלך ששמו הלך בכל העולם, ועכשיו אני נזכר בניו יורק טיימס שהכתיר את ביבי בזמנו כKING BIBI.
נשלח ב-1/3/2015 16:03
"כי אני הכבדתי את ליבו ולב עבדיו למען שיתי אותותיי אלה בקרבו" - אני חולה על הפסוק הזה !
האבסורד או במילים אחרות "ההשגחה" היא כזו שדווקא בגלל התנגדות הערב -רב בארץ והלחץ הטוטאלי שהפעיל או-בהיימה למנוע את הנאום בקונגרס הדבר עורר סקרנות, וביקוש להיות נוכח בנאום, לשיא. כבר ממש המון אנשי תקשורת וחברי קונגרס משתי המפלגות מרימים את שתי הגבות ואומרים:" אם בנימין נתניהו כל כך מתעקש אולי הוא יודע דברים על ההסכם המגבש ואו-בהיימה הסתיר מאיתנו.ואם עשה כך יש סיבה וכדאי שנדע עליה" .. .
איך השקר מתקלף כמו קליפת בצל . .. קליפה. .קליפה. . .
יא חביבי יא חלאוולאוו -מה רבו מעשיך ה'
נשלח ב-1/3/2015 13:48
יפה מאוד!! אהבתי
חזק וברוך דנדוש שיכנעת אותי באמיתות האנלוגיה
לדידי פשיטא לי שלא בא כל סיפור הנאום הזה אלא כדי להשפיל את אובמה ימ"ש ולרומם את מדינת ישראל והעמוד בראשה בעיני האמריקאים ואולי אף כל העולם ואיראן והסאגה הגרעינית רק במקרה נדחפו לכאן שלא בכוונה..
נשלח ב-1/3/2015 12:25
חבר'ה העסק מתחממם לשיא: כמו שאמר רב הפורום: "לא לחינם סיבבה השגחה העליונה את הנאום הזה לשבוע הזה כדי לקיים באובמה צורר היהודים את הפסוק אשר החילות לנפול לפניו נפול תפול!"
והדבר מקבל סיבוב ומהירות וטמפרטורה גבוה
נתניהו ממריא לוושינגטון: "ביקוש שיא להשתתף בנאום" נ.ב. קשור או לא, ראיתי שלנתניהו בעצם קוראים בנימין ומורדכי היה "איש ימיני" וכידוע לכם ביקשו אז בשושן כל הגויים המלומדים של אז ממורדכי:"מה יש ?כמו שיעקב והשבטים השתחוו שבעה פעמים לפני עשיו ככה תשתחווה גם את "וחולוסטו אל סיפור" ענה להם מרדכי איש ימיני: "אני משבט בנימין ובנימין היה בבטן רחל ולא השתחווה עם כל השבטים לפני עשיו. . .וגם אני לא אכרע ולא אשתחווה לפני המן הרשע"
האנלוגיה נמשכת. . . . הדמיון בין שני האירועים המתמשכים גם הוא- נמשך
"נתניהו הורס הברית עם אמריקה בשביל קולות" כמו במקרה מורדכי גם על מר נתניהו מבית ומחוץ, לא אהבו את "ההסתכסכות" עם נציגי השלטון אז, וכמה מפליא ... גם היום, ישנם רבים שמעדיפים להחניף לרשע בעבור עוד קצת שקט ושומן למערכת
נכנסנו לשבוע הנאום בקונגרס ולשבוע חג הפורים הבעל"ט. חשבתי אם לומר "ולהבדיל".. אבל כמו שאני רואה את זה מדובר על שני אירועים חשובים שיש בהחלט קשר ביניהם והכל לטובת עם ישראל בע"ה! לא לחינם סיבבה השגחה העליונה את הנאום הזה לשבוע הזה כדי לקיים באובמה צורר היהודים את הפסוק אשר החילות לנפול לפניו נפול תפול! ואת הנפילה הראשונה חטף הכושון בבחירות בנובמבר האחרון אשר דחפוהו לביתו הלבן אבל וחפוי ראש ועל-כך התבטא כבוד הרב ואמר שמכאן ואילך מעמדו ימשיך להתדרדר והוא יהפוך ללעג וקלס בכל העולם בגלל רדיפתו את מדינת ישראל. ובכן אין לך שבוע מתאים יותר להגשים נבואה היסטורית ואקטואלית זו מהשבוע השמח הזה! שישו ושמחו אחיי ורעיי בשבוע הזה, ומכאן נאחל כולנו הרבה הצלחה לרה"מ אשר ללא ספק מלווה ע"י השגחת השי"ת הישירה!
נשלח ב-1/3/2015 08:21
גם אני כמו תופון רק בלי הסרקסטיות ובלי לקום בשעות כאלה מסתייג מהחידוש אבל למרות זאת משהו בכל זאת רואים שיש כאן אבל לא יותר מזה. בקיצור נקסט
נשלח ב-1/3/2015 04:21
קמתי מוקדם מדי ולא מתחשק לי לחזור לישון.
בוקר טוב לכלל חברי הפורום ובוקר טוב גם לדני.
קראתי את הודעתך והתחשק לי בטבעיות לענות בסרקסטיות העוקצנית המאפיינת אותי. אלא מה, שהרגשתי את רוחו של המתחבר מנשבת על עורפי שעצרה אותי באמצע "השוונג" כמו ששוטר עומד בצומת ואתה בדיוק בא לענות בפלאפון תוך כדי נהיגה. אז לקחתי נשימה.
תשמע, האמת שכבר נחשפתי לאנלוגיה הזו בעלון "סוד החשמל" - הן של השבוע האחרון וכמדומני גם לפני שבועיים התייחסו לכך. זה מדהים מצד אחד, אבל שונה לדעתי מצד שני. למה מדהים - האנלוגיה כפשוטה. מסתדר היטב היטב בפאזל. למה שונה - כי כאן לא מדובר בצעד גלוי של "להשמיד, להרוג ולאבד" כפשוטו. מה גם שיש מדינות נוספות שמתנגדות בגלל האינטרס של עצמן להתחמשותה הגרעינית של איראן, שמאיימת על מדינות שכנות וכן גם על אירופה.
לסיכום: לטעמי, האנלוגיה לא מושלמת, אבל עדיין מרגיש שיש פה משהו. כאן המקום לומר שאולי בגלל שזו שנת הקץ, כפי שנאמר בסוף יום כיפור: *אל נורא עלילהבּ-שעת ה-נעילה - אותיות בעתה+בתשע"ה נעילה, הווי אומר שהעלילה [תיקון העולם בששת אלפי שנה] נגמר בנעילה - בעתה. אם לוקחים את האות "ש" כנגד שעת ה"ש" - נשארות אותיות בעתה. ומתי שעת הנעילה שהיא גאולה בעתה - בתשע"ה. נמצא שלפי חשבון זה הקץ הוא בתשע"ה. ואם הנעילה בתשע"ה אז המשיח צריך לבוא בשנה שלאחר מכן.
אחים ואחיות זה ארוך... אבל חשוב מאוד ומדהים. אל תתעצלו...תקראו ולא תתחרטו : בעודי בוהה בלוח שנה הבוקר, נפל לי האסימון פתאום .... פעם היה מלך בשושן, השליט החזק ביותר בעולם, שבז מאוד, או הפגין אדישות או אולי אפילו שנא יהודים. היום יש נשיא בוושינגטון, השליט החזק ביותר בעולם, שמפגין אדישות או אולי אפילו שנאת יהודים. פעם אחת היה פרסי שרצה להרוג את כל היהודים, אבל הזדקק לאישור של המלך כדי להמשיך בתכנית שלו. כיום יש פרסים שרוצים להרוג את כל היהודים, אבל צריכים את אישורו של הנשיא להמשיך בתכניתם. למלך לא ממש היה איכפת, כל עוד ירוויח משהו בשבילו - הרבה כסף.... לנשיא לא ממש איכפת, כל עוד ירוויח משהו בשבילו - עסקה עם הפרסים.... המלכה היהודית רצתה לספר למלך מה באמת קורה, אבל להיפגש ולדבר עם המלך היה מסוכן מאוד. ראש הממשלה היהודית רוצה לספר לנשיא ולקונגרסו מה באמת קורה, אבל להיפגש איתם זה מסוכן מאוד. יש אנשים שחשבו שהמלכה לא צריכה ללכת אל המלך, זה ירגיז את המלך ויניע אותו לעשות דברים גרועים יותר. יש אנשים שחושבים שראש הממשלה לא צריך ללכת, זה רק ירגיז את הנשיא ויניע אותו לעשות דברים גרועים יותר. המלכה ביקשה מהיהודים לצום ולהתפלל להצלחת משימתה. הם עשו זאת, המלך קיבל את דבריה והעלילה להשמדת היהודים סוכלה. האם אנחנו צמים ומתפללים להצלחת שליחותו של ראש הממשלה? האם הנשיא והקונגרס יקבלו את דבריו? האם העלילה להשמיד אותנו תסוכל? אנו צמים לפני המפגש של המלכה עם המלך בתענית אסתר. ראש ממשלת ישראל הוזמן לתת מענה לקונגרס של ארצות הברית ב- י"ב באדר. השנה התענית אסתר מתחילה ב -י"ב באדר...!!! אם גם לכם יש צמרמורת...תעבירו הלאה