שניאור תפסיק עם התמונות
ילקוט שמעוני אסתר רמז תתרנד
הפיל פור הוא הגורל, אמר רבי חמא בר חנינא תנא כיון שנפל לו בירח אדר שמח שמחה גדולה, אמר נפל לי פור בירח שמת משה רבם, והוא אינו יודע שבשבעה באדר מת משה ובשבעה באדר נולד משה, הפיל פור הוא הגורל, אמר רבי חמא בר חנינא אתה הוא גורלן של בני, הפיל גורלות לימים ולא עלתה בידו והפיל למזלות ועלתה בידו מזל דגים, אמר תפושים הם בידי כהדין נונא, אמר לו רשע הם אינם בידך אתה בידיהם, מה הדג הזה פעם הוא בולע פעם נבלע, כך אתה נבלע בידיהם ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם, הפיל ביום ראשון ולא עלה בידו דכתיב אם לא בריתי יומם ולילה חקות שמים וארץ לא שמתי, יום שני המשכילים יזהירו, בשלישי נברא גן עדן, ברביעי שמש בגבעון דום, בחמישי נברא זיז שדי, בששי בהמות בהררי אלף, בשבת ישראל שומרי שבת, ונסה לחדשים, בניסן טלה לפסח, באייר ירד המן, בסיון נתנה תורה. בתמוז לא תקום פעמים צרה, וכן אב, באלול מעשר בהמה. תשרי חגים, מרחשון נבנה הבית בירח בול, כסליו חנוכה ונגמרה מלאכת המשכן, טבת מזלו גדי ונזכר ואת עורות גדיי העזים, שבט מזלו דלי זכות משה דלה דלה, אדר דגים לבלעם כדגים, אמרו חכמים העץ של ארז היה שהשליך המן גורלות, השליך על הגפן ולא עלה בידו, אמר נמשלו ישראל לגפן שנאמר גפן ממצרים תסיע, השליך על הזית ולא עלה שנמשלו ישראל בו שנאמר זית רענן יפה פרי תאר, השליך על התפוח ולא עלה בידו שנמשלו ישראל בו שנאמר תחת התפוח עוררתיך, השליך על הרמון ולא עלה בידו שנמשלו ישראל בו שנאמר הנצו הרמונים, כפלח הרמון, השליך על התמרה ולא עלה בידו שבה נמשלו חנניה מישאל ועזריה שנאמר אמרתי אעלה בתמר, והשליך על האגוז ולא עלה בידו שבו נמשלו כנסת ישראל שנאמר אל גנת אגוז ירדתי, השליך על ההדס ועל הערבה ועל האתרוג ולא עלו בידו שהם פרקליטין לישראל ומבקשים עליהם רחמים שנאמר ולקחתם לכם ביום הראשון וגו', השליך על הקנה אמר ליה הקב"ה שוטה נמשלו ישראל לקנה שהוא עומד במים והולך על כל רוח ורוח, אף על פי שהמים קשים הקנה עומד במקומו, ולא נמשל לארז שהרוח שוברתו, ועובדי אלילים נמשלו בו שנאמר הנה אשור ארז בלבנון ובישראל כתיב כקנה אשר ינוד במים, הנה הארז מוכן לך מששת ימי בראשית על העץ אשר הכין לו:
ועכשיו אני שואל על דברי המדרש כיון שנפל לו בירח אדר שמח שמחה גדולה, אמר נפל לי פור בירח שמת משה רבם.
ראיתי את התשובות היפות של יוסףרוקר אני עוד מחכה לעוד תשובות
 |
|
|