עמוד האש
לא מזמן קראנו בפרשת השבוע על עמוד האש והענן שהלך עם בני ישראל בגאולה הראשונה, והיום שמעתי על הגאולה
השניה בעיניים של אמן, שאולי מעולם לא היה בבית כנסת ולא קורא את פרשיות השבוע, אבל למד תנ"ך, והתרשם
עמוקות מקריעת ים סוף, וגאולת ישראל משעבוד מצרים.
האמן הזה קשור לפרוייקט 55 המופיע בפורום הזה, ואעביר כתבה גם לשם, אבל היום כשביקרתי בסטודיו שלו ושמעתי
על 'עמוד האש' וגם ראיתי את אותו עמוד - כפי שהוא נראה בעיניו, התרשמתי עמוקות וביקשתי שיסביר לי מהו אותו
עמוד אש אותו יצר ובנה עבור הסוכנות היהודית.
האמן: פרופ' ג'ון בייל, יליד דטרויט, הגיע בגיל צעיר לישראל ומנעוריו עסק באמנות, הציג במוזיאונים, היה מנהל מחלקת
האמנות בבצלאל בירושלים, היום - מעל גיל 70 מעביר את שעות היום מבוקר עד לילה בציור, תדפיסי משי, פיסול,
צילום וכל התחומים הקשורים באמנות, וגם מעביר סדנאות יצירה בבית האמנים בתל-אביב בשעות הערב.
עמוד האש
לשאלתי מהו עמוד האש בעיניו, אחרי שהראה לי אותו (למטה צילום - צילומים נוספים יובאו לאשכול פרוייקט
55), השיב שישראל עברה גאולה שניה כשהעם עלה לישראל, ועמוד האש שליווה את העם לא היה עמוד אש כפשט
המופיע בתורה בגאולת מצרים, אלא הרוח הציונית שהובילה יהודים מכל תפוצות העולם לעלות לארץ ישראל. בעיניו
"עמוד אש" הוא מרכז השידרה של העם היהודי, המלווה אותו שנים, גם בגלות, וברגע שהבעירה הפנימית לעלות
לארץ ישראל פיעמה בלבבות היהודים - הם גם עלו וגם כבשו וירשו את ארץ ישראל.
וכיצד זה בא לביטוי ביצירה האמנותית ? - הוא הראה לי את השלבים הראשונים עד שהצליח לבנות את עמוד האש
ולהציב אותו בסוכנות היהודית. תחילה בסקיצה רישומית, לאחר מכן תבניות קטנות מזכוכית צבעונית, ורק לאחר שהמבנה
עבר ביקורת והכנה פנימית לעשייה - נבנה עמוד האש והוצב במקום.
הנה שני שלבים ביצירת עמוד האש :
תוקן על ידי 3ברית ב- 03/03/2009 18:09:48
 |
|
|