בית פורומים ספרים וסופרים

שו"ת הפוך בה והפוך בה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2009 08:40 לינק ישיר 
שו"ת הפוך בה והפוך בה

מקבץ שאלות ותשובות. רובן נשאלו להרב חיים קנייבסקי.

• האם יש איסור דאורייתא להשתזף בשבת משום צובע. השואל לא נרגע גם לאחר שקיבל תשובה שלילית, ושאל מדוע לא נגזור אטו ממרח משחת שיזוף (השואל: הרב בלום. כוכב חדש בתחום כנראה. רבעון קרית ספר אדר תשס"ט).
  • קריאת שמע: אדם שעצר באמצע מילה כדי לשמוע 'ה' אלקיכם אמת', האם יצא יד"ח, והאם צריך להתחיל המילה מחדש. (הרב גמליאל הכהן רבינוביץ. שם).
  • האם מותר לשמש מטתו לאור נורית המזגן. (אחד הספרים: דולה ומשקה/שאלת רב).
  • הקדמת ימין לשמאל: אדם ששתי רגליו מגרדות, האם צריך לגרד קודם את הימנית. תשובה: ישפשפם זו בזו... (שם).
  • הרב גרוס: בהיות שגדולי הדור גזרו ללבוש גרביים בעובי 40 דנייר, האם מותר ללבוש שתי גרביים של 20 דנייר זו ע"ג זו. תשובה: אסור, דעשרים דנייר לאו שמיה גרב (שו"ת אום אני חומה).
  • שמעתי שיש להנ"ל תשובה מדוע אין דין לבוד בחולצה קרועה של אשה.

זה מה שאני זוכר לע"ע. המשך אולי יבוא.

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי לוצאטי ב- 04/03/2009 8:43:48

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2016 22:58 לינק ישיר 

makpizz כתב:
..//

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2016 22:27 לינק ישיר 

makpizz כתב:
..//

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 14:42 לינק ישיר 

הרב גראס הוא ת"ח.

אבל יש דברים מוזרים.

אמרו משום הגר"ש וואזנר שזה קשור ללימוד קבלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 14:09 לינק ישיר 

ג' השאלות של פותח האשכול הם ענייניות ונדונו בהרחבה בפוסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 03:36 לינק ישיר 

אמנם אנו בתשעת הימים ולא בפורים אך כיון שפורסם חשבתי שכדאי לפרסם... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4258883,00.html מה שמזכיר את ספרו של המשוגינער עילוי על הלכות הכנסת אצבע לאף שנדמה לי שהביאו פה פעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2010 10:51 לינק ישיר 

וזה שבחים שמצאתי אודות מ"ג

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2774013&whichpage=&forum_id=771

המעשה שהיה כפי המדויק היה במו"ר הרב גרוס שליט"א שנכנס לגרי"ש יום אחרי הרב רוזנבלט ושח לפניו בזה"ל, אמר לו שהוא מקפיד בכל טבילה במקווה, [וכידוע מורי הרב גרוס שליט"א טובל למעלה מחמש פעמים ביום!] על חציצה לגמרי, וטרם שנכנס לפני מרן הגרי"A שליט"א כמנהגו הלך לפני זה למקווה, אולם כיון שמקפיד על חציצה אזיהוא סרק זקנו שלא יהיה קשרים, וממילא הוי ממש כביכול הסתפר בחול המועד שבו התספורת אסורה, ואם כך שאלתו בפיו האם עבר על איסור.
מרן הגרי"ש שליט"T חייך בעונג ונפנף בידיו לאות ביטול שלא חטא ולא כלום.
בדרך חזור סח מורי הרב גרוס למקורביו שעד עתה לא נתעורר לשאלה הזאת כיון שהטבילה במקווה היתה מצווה שדוחה שאר עבירות אולם כעת שזה לכבוד הגרי"ש התיר לעצמו להקשות קמי מרן.
הסיפור הוא מרגש וגדול ואני אישית נתרגשתי מאד מגדולתו של רבינו שליט"א.
צאו ולמדו כמה חביבים תלמיד חכמים אלו על אלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2010 00:07 לינק ישיר 

האמת היא שתלמידי חנן 10 מתקנאים בתלמידי רשב"ם 23 (אם אני זוכר נכון את הכתובות...)
ואין זה נובע מכבוד התורה אלא מדרך הקרדומים.

וכמובא לעיל המה אפיקורסים גמורים מבזי התורה ולומדיה.

תוקן על ידי כלבאשבוע ב- 08/03/2010 00:08:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 18:02 לינק ישיר 

בואנה אליהו. במקרה אתה זה הרב זעליג שחיבר את הספר? כי בדיוק את הגמרא הזאת הוא מביא בהקדמה. אבל במחילה זה לא ממש קשור כי לא מבקשים שאדם תהיה לו דעה אחידה בכל דבר כל הזמן אבל אם הרב אלישיב {עפר אני תחת כפות רגליו } נוטה באופן די קבוע לחזור בו אז עם כל גדלותו {עפר אני תחת וכו'} פוסק הדור הוא לא. ואם הוא ספקן והססן בטבעו {עפר אני וכו'} למה הזעלגים מסתובבים סביבו ומסבכים את כלל ישראל בתשובות סותרות. ועוד מתפארים ומספרים בשבחו שהוא עונה לכל אחד די מחסורו {הוא מספר שם בהקדמה שפעם שאלו את הרב אלישיב שאלה וענה שאפשר להקל. השואל יצא והדלת סבה על צירה ויכנס שואל אחר עם אותה שאלה ולו הורה להחמיר}  
אני לא מבין מה השבח הגדול {עפר וכו'} אולי זה שבח של ימות המשיח שלא ימצאו הלכה ברורה במקום אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 11:32 לינק ישיר 

שבת קטז ע"א "אין ולאו ורפיא בידיה"

וברש"י "אין ולא - זימנין אמר ליה אין, זימנין אמר ליה לא".

ולחזור לענין הבדיחותא. ראיתי בספר אחד שאלה להגר"ח קניבסקי האם צריך לקרוא בקרית ספר [גם] בט"ו.
תשובה: כמדומה שאינו סמוך לבני ברק......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 08:12 לינק ישיר 

כלבאשבוע כתב:
הקפצה לכבוד פורים השתא.

יש חומר חדש?...

הנה לך. יהודי בשם {הרב} זעליג קוסובסקי הוציא עכשיו ספר יבקשו מפיהו. שאלות/הטרדות לגרי"ש אלישיב {מרן שליט"א בלשון המחבר. להלן מר"ש} על הלכות פורים.

אני מוכרח לציין שלא מצאתי שאלות מגוחכות של ממש ואם זה היה נכתב סתם בסגנון של שמש קטן הרושם את הנהגות רבו היה לנו איזה לקט יושר מודרני ותו לא. אבל הרצינות שהוא עושה את זה גומרת מצחוק {אם זה לא היה שלנו כמובן}. הכל מלא בהערות מסודרות. כל שאלה רשום באיזה שנה נשאלה ואם הוא אז הוא כותב שאינו זוכר באיזה שנה אבל נדמה לנו תרפפ"ו וכד'. {בעמ' קכא הוא מציין על תשובה מסוימת שניתנה בפורים עצמו ונפק"מ שאפילו שהיה זה בכדי שיעשו הורה מר"ש שא"צ}

והנה כמה פנינים
"השולח לחבירו מנה שהמשלח אינו אוהב יצא ידי חובת משלוח מנות" {עמ' מא}

"אם יכול לומר שה [עם פתח תחתן השי"ן] כשמכים יותר מדאי בהמן?"
{עמ' קטז. אגב - הסוגריים במקור!! מי שנורא מוטרד שידע כי מר"ש מתיר. ברוך ה' }

"האם המנהג להגביה קולו כשקורא בלילה ההוא הוא גם בקורא ביחידות?" מר"ש אומר שכן. השאלה ממשיכה. "האם מגביהים רק בשתי מילים האלו או משם ואילך? ומר"ש עונה, רק בשתי מילים אלו. {עמ' קכה.}

תחזיקו חזק רבותי "מר"ש אינו מכה בהמן" !!!!!!!!!!!!!! {עמ' קל}

"לתינוק שנימול בפורים יקראהו באיזה שם שירצה ולא חייבים לקרוא לו מרדכי " {קסג. נכון בהערה הוא מביא שביוסף אומץ סי' תתרצח כתב שמנג פפד"מ כן לקרא מרדכי לתינוק שנימול בפורים. אבל מה הוא חשב? ששאר בני הגולה והרב אלישיב בכללם מחויבים לזה}

לשם האיזון כדאי לדעת שיש כמה הלכות מעניינות בספר כמו למשל דברי הרב אלשיב שאף שאפשר לשלוח מנות דבר שחבירו אינו יכול לאכול. מותר לשלוח מאכל חלבי גם למי שאכל בשר. ולשאלת הרב זעליג מדוע הרי צריך לחכות שש שעות. ענה מר"ש שדי בשלוש שעות. {עמ' מא}
את עצם התשובה לא הבנתי כי אם כן יהיה מותר לשלוח רק אם יכול לאכול עוד באותו יום? אבל נראה לי שההולנדים קיבלו כאן חיזוק משמעותי. {בהערה מנסה הרב זעליג לצמצם את הסקופ ומעיד שמר"ש אמר לו כמה פעמים שריך לחכות שש שעות שלמות. אבל אי אפשר להשתחרר מהרושם שדעת מר"ש ששש שעות זה אולי מנהג טוב אבל לא חיוב גמור}

עוד דבר מעניין שעלה לי משם. אם שנים קנו ביחד משלוח מנות שיש בו שיעור כפול ונתנו אותו לאדם אחד יוצאים שניהם חובת משלוח מנות {עמ' מח}

ועוד דבר זה שהרב אלישיב לא רואה כנראה כלל עניין להחמיר את הבנין ציון של משלוח מנות ע"י שליח {עמ' נו)

הקטע המפחיד בספר זה הסתירות בתשובתו של מר"ש. אני ממש לא רוצה לזלזל אבל זה נראה ממש רע.
למשל בעמ' פב הוא מביא ששאל את מר"ש איפה עדיף שנשים ישמעו קריאת מגילה בביתם ביחידו או במנין של נשים. שנה אחת אמרכך ושנה אחת אחרת. {בהערה הוא מפלפל שמעיקר הדין דעת מר"ש שעדף לשמוע במנין אפילו של נשים אבל במציאות דעת מר"ש ששומעים יותר טוב בבית. נו נו זה עדיין לא נראה טוב.}

או בעניין ספרדי ששומע מגילה ביום מאשכנזי האם יענה אמן על ברכת שהחינו {לדעת הב"י לא מברכים שהחיינו ביום} שנה אחת אמר שיענה שנה אחת אמר שלא {עמ' קלו}

למה מחמירים לא לטעום לפני קריאת המגילה. שנה אחת אמר מר"ש כמו בכל המצוות ומשום חביבות מצוות מגילה החמירו אף בטעימה ושנה אחת אמר שחוששים שמא מתוך רעבון הצום {תענית אסתר} ימשך אחר אכילתו. {עמ' קנב. החשש שמא מחמת הצום ימשך באכילתו תמוה מאד. הרי בירושלים והשנה גם בכל מקום הצום וקריאת המגילה אינם תכופים}

גם לגבי דקדוק בקריאת המגילה יש סתירה {לא ממש מפורשת} דעת מר"ש שאם הבעל קורא חיסר אות אחת אפילו וא"ו דויאמר לא יצאו י"ח. {עמ' קכב) ואילו בהמשך הורה מר"ש שאם קרא ספר זכרונות במקום ספר הזכרונות יצא י"ח {עמ' קכב}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 10:29 לינק ישיר 

שמו של מחבר הקונטרס הוא יעקב קפלן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 00:22 לינק ישיר 

קלויזמן
שמו של הקונטרס הזה הוא "שער מציון", והוא באמת שווה סקירה מיוחדת. יש שם פנינים מדהימים, בכל סוגי הפונטים הקיימים, כולל כתב יד קודשו של המחבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 14:50 לינק ישיר 

[כדאי להפנות (אם לא לאחד) לאשכול נוסף בעניין זה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 08:31 לינק ישיר 

מפניני רבעון קרית ספר, אדר התש"ע.

שאלה להרב קנייבסקי:
גבאי שקורא לבנו לעלות לתורה איך יאמר: "יעלה בני", "יעלה בני פלוני", או "יעלה פלוני בן פלוני" ?
תשובה: כרצונו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 02:08 לינק ישיר 

הקפצה לכבוד פורים השתא.

יש חומר חדש?...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > שו"ת הפוך בה והפוך בה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext