אנזימים במחיות פרי - הסיפור שמאוחרי השאלה
ערב טוב
אני מצרף את הסיפור שמאחורי השאלה שלי , יש לו לדעתי ערך כשרותי ודברים שראוי שיאמרואני משמש כמשגיח כשרות מטעם הרבנות בחברת מזון הגדולה בתחומה בארץ. לקראת פסח הבעל"ט הוזמנו למפעל מחיות פרי מחברת SVZ שהיא בין היצרניות הגדולות בעולם של מחיות ורכזים ולה מפעלים רבים בכל רחבי תבל. המחיות הגיעו לארץ בהכשר של הרבנות הולנד לפסח (הבול הכתום המפורסם) ובליווי תעודה מתאימה (ואישור מחלקת היבוא ברה"ר). כאשר הגיעו החביות לארץ התברר כי אחד המוצרים הגיע מהמפעל של החברה בארה"ב הנמצא תחת השגחה של הכK ונשא עליו שני סימוני כשרות כK ורבנות הולנד. מאחר שהיה מוזר לי שרבנות הולנד נותנת כשרות לפסח למפעל בארה"ב ביקשתי את תעודת הכשרות האמריקאית ושם התברר לי שהכשרות היא לימות השנה בלבד. החלה התכתבות עניפה ביני ובין שני נותני הכשרות שבסופה התברר שבחלק ממוצרי המפעל יש אנזימים שמקורם בחמץ (דווקא בחומר הספציפי אין) וכן שהחומר יוצר ללא השגחה לפסח אבל החמור בעיני הוא שהרב בהולנד הצהיר שהוא נתן את הכשרות לפסח על סמך ההצהרה של החברה שאין במוצרים שום מרכיב בעייתי. (אנזימים וחומרים מצללים)והכשרות ניתנת ע"י הרבנות הולנד למוצרים מכל מפעלי החברה.
מקובל היה לחשוב שכאשר יש "בול" של הרבנות הולנד מדובר בהשגחה צמודה ומסתבר שלא תמיד זה כך וזה לדעתי פרט שראוי ונכון לפרסם.
 |
|
|