בית פורומים בחדרי חרדים נתניה

מחזירים עטרה ליושנה : היידיש כובשת את נתניה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2009 09:09 לינק ישיר 
מחזירים עטרה ליושנה : היידיש כובשת את נתניה

מחזירים עטרה ליושנה: היידיש כובשת את נתניה

מיטב הקלאסיקות היידישאיות עולות על הבמה בנתניה וזוכות לתגובות נלהבות. "השפה הפכה חלק מחיי ואני מבין מדוע אוהבים אותה, יש בה עסיסיות וחוכמה", מספר אחד השחקנים

ציפי קפל 

פורסם:  10.03.09, 07:47

נתניה נכנעת בשמחה לטרנד היידיש כובש האולמות, כאילו שאין לנו את השכונה החרדית הגזעית 'קרית צאנז', שם הילדים נולדים 'בילד אין' עם יידיש מהרחם.

אז אם אתם רוצים להתלהב ולהצטרף, בבקשה: ביום חמישי שעבר התקיים מופע סטירי ביידיש, "לא רק אלטע זאכן", בפני אולם מלא ב'מרכז דוד', שברחוב טשרניחובסקי.

כוכב המופע, השחקן יוני אילת, ושתי הזמרות המלוות, הפגישו את הקהל עם מיטב הקלאסיקות היידישאיות, שירים של איציק מאנגער, ח.נ.ביאליק ואחרים. סיפורים ושירים מרגשים ומבדחים מתרבות היידיש, שבה "תמיד עין אחת בוכה והשניה צוחקת", כדבריו של שמואל עצמון, שחקן מוביל בתחום, שיופיע אף הוא בנתניה.

יוני אילת: "כשסיימתי ללמוד משחק לא האמנתי שהיידיש תשתלט ככה על החיים האמנותיים והאישיים שלי. כיום לאחר מאות הצגות ומופעים מוזיקאליים ביידיש, השפה הפכה חלק מחיי ואני מבין מדוע אוהבים אותה, כי יש בה עסיסיות וחוכמה".

יוני אומר כי למופעי יידיש יש היום ביקוש רב לא רק בקרב 'זקנים', וכי בימים אלו הוא אף מוציא לאור דיסק ביידיש, הכולל אחד עשר שירים צועניים בעיבודים עכשוויים, כמובן עם הטאצ' היידישאי ההכרחי- כינור, אקורדיון וקלרינט.

בעמותה לחינוך בלתי פורמלי החליטו לקיים סדרת אירועים ביידיש הכוללת ערבי שירה המתבססים על הומור יהודי, דוגמת המופע "שיר יהודי שבלב", בכיכובם של ד"ר מרדכי ישקובסקי והזמרת מרינה יעקובוביץ'. א-מחייה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים נתניה > מחזירים עטרה ליושנה : היידיש כובשת את נתניה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext