בית פורומים חבלי משיח

מחקר: אמונה דתית חקוקה במוח האנושי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2009 15:06 לינק ישיר 
מחקר: אמונה דתית חקוקה במוח האנושי

לפי NEWS1 כתבה מאיה שני (מבקשת להסביר לי איך אני נותנת קישור לכתבה).

מחקר שבדק יהודים, נוצרים ומוסלמים מצא שאזורים מסויימים בקורטקס "נדלקים" כתגובה לאמירות דתיות.

האמונה הדתית חקוקה במוח האנושי בלבד, ולא אצל חיות, כך טוענים חוקרים שבדקו ומצאו שיש תנועה באזור מסוים של המוח שהתפתח מאוחר יותר ולא קיים אצל אף חיה מלבד האדם, כאשר המח נחשף לאמירות דתיות. "אנו מעוניינים להבין היכן במוח מיוצגות מערכות אמונה, בייחוד, אלה הייחודיות לאדם בלבד", אמר פרופ' ג'ורדן גרפמן, מוביל המחקר.

המחקר, אשר התפרסם ב-Proceedings of the National Academy of Sciences, ודווח (יום ג', 10.3.09) בטלגרף, מציע שיש יותר מאזור אחד השולט באמונה דתית. עד עתה כונה האזור השולט באמונה הדתית "אזור הה'", אולם החוקרים מצאו שיש אזורים שונים במוח אשר מטפלים באספקט זה או אחר של האמונה. "התוצאות שלנו ייחודיות בכך שהן מעידות על העובדה שיש תיווך מוחי באזורי מוח מוכרים למרכיבים הספציפיים של האמונה הדתית, והן תומכות בתיאוריות פסיכולוגיות מוכרות אשר מייחסות את האמונה הדתית לפונקציות קוגניטיביות אבולוציוניות", אמר פרופ' גרפמן.

במחקר השתתפו 40 איש מבני שלוש הדתות המרכזיות. הם התבקשו להאזין לסדרה של אמירות על ה', ולאחר מכן נשאלו אם הם מסכימים עם האמירות או לאו. באותה עת ערכו החוקרים מיפוי של מוחם. הממצאים הובילו לכך שכאשר האמירות היו חיוביות, כלומר כשה' מעורב במה שקורה בעולם, האונה הקדמית הגיבה, אותה אונה אשר חשה אמפתיה כלפי אחרים. אולם, כאשר האמירות היו שליליות, כגון: ה' מלא זעם, הפעילות המוחית הייתה באונת הרקה ובמערכת העצבים המרכזית. ואילו כאשר האמירות היו מופשטות יותר, קליפת הרקה התחתונה - זו שעוזרת לנו להבין מטאפורות - הגיבה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2009 19:56 לינק ישיר 

המשקיף כתב:
טוב מברוכ על שנכנסנו לחדרי חדרים

על פי התורה האמונה היא מושרשת בנו בלידתנו והיא לא כרוכה בשום פעילות מוחית כי האמונה היא מעל השכל והשכל הוא המוח וחז"ל לימדו אותנו שהיכן שנגמר השכל באה האמונה חז"ל לומדים את זה מהציווי של השם במצרים להקריב שה לבית אבותם ולקשור אותו לרגלי המטה איך יכול להיות הרי המצרים הם עובדים לטלה הוא האלוהה שלהם ואנחנו עבדים איך נעשה את זה זוהי אמונה מעל השכל

המשקיף, תודה שהבעת את דעתך,  שאני שותפה לה: על פי התורה האמונה מושרשת בנו בלידתנו והיא מעל לשכל.

אני מבקשת להפנות לתגובות לאותו מאמר, שהגיבו דתיים וחילוניים באתר של הרב רוטר ישעיהו.

תודה על ברכת הדרך.

תוקן על ידי 3ברית ב- 11/03/2009 20:11:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/3/2009 19:30 לינק ישיר 

טוב מברוכ על שנכנסנו לחדרי חדרים
הכתבה הזאת שהביאה אורית מריחה ריח רע של כפירה רק שהיא מוסוות בצורה טובה רק שאיך שהוא אני מאוד פעיל בפורום אחר דוקא על הכתבה הזאת אז מה שהכתבה הזאת אומרת זה בעצם כך

"התוצאות שלנו ייחודיות בכך שהן מעידות על העובדה שיש תיווך מוחי באזורי מוח מוכרים למרכיבים הספציפיים של האמונה הדתית, והן תומכות בתיאוריות פסיכולוגיות מוכרות אשר מייחסות את האמונה הדתית לפונקציות קוגניטיביות אבולוציוניות",
אותו פרופסור אומר כך הם גילו את מה שתמיד חשבו אך לא ידעו שישנם במוח מרכיבים הקשורים לאמונה דתית אשר מייחסות את האמונה הדתית לפעולות קוגניטיביות דהיינו פעילות מוחית אבולוציוניות דהיינו אישור רשמי על ידי מחקר לתורת דרווין
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%94

על פי התורה האמונה היא מושרשת בנו בלידתנו והיא לא כרוכה בשום פעילות מוחית כי האמונה היא מעל השכל והשכל הוא המוח
וחז"ל לימדו אותנו שהיכן שנגמר השכל באה האמונה חז,ל לומדים את זה מהציווי של השם במצרים להקריב שה לבית אבותם ולקשור אותו לרגלי המטה איך יכול להיות הרי המצרים הם עובדים לטלה הוא האלוהה שלהם ואנחנו עבדים איך נעשה את זה זוהי אמונה מעל השכל
לכן לדעתי האשכול הזה ראוי להימחק ממקום קדוש זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2009 15:21 לינק ישיר 

אורית תודה, בדיוק רציתי להביא את זה מרוטר.

אני לא בטוחה שהאתר שהבאת ממנו מרשה להעתיק, יש בזה פגיעה בזכות יוצרים.

השארתי לך הודעה בפרטי איך יוצרים קישור. המשך יום מבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > מחקר: אמונה דתית חקוקה במוח האנושי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext