בית פורומים ספרים וסופרים

"זכרונותיה של סבתא רוסיה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2009 19:43 לינק ישיר 
"זכרונותיה של סבתא רוסיה"

נתקלתי בספר מלא וגדוש על יהדות ליטא ורייסן, במאה ה-19.

הספר נקרא: Memoiren einer Großmutter , ונכתב על ידי פאולין ונגרוף-אפשטיין (קראתי את הספר בתירגומו האנגלי). הספר הינו זכרונותיה של יהודיה ממשפחה של מתגנדים, ומהווה עדות לכל אירועי הזמן -- בפרט מגמות החילון וההשכלה. יש המון מידע על אורח חייהם של יהודי ליטא ורוסיה הלבנה, אשר רובו הוא עדות לפי תומה של המחברת.

הספר מתעד הרבה דברים שאינם מופיעים במקומות אחרים, בפרט בכל שזה קשורל חיי הנשים. דוגמא מעניינת: ונגרוף כותבת על תגלחת הכלה אחרי החתונה, איך שנהגו לגלח את שערות הכלה. זה המקור היחידי שמצאתי, שבליטא (טרום ההכשלה) נהגו ככה.

חבל שהספר עוד לא תורגם לעברית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:07 לינק ישיר 

לפלא שלא הזכירה שם דבר ולא חצי דבר מפעולות רבותינו נשיאינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2011 10:20 לינק ישיר 

נשמע ספר מעניין מאד. באמת חבל שלא מתורגם לעברית?
האם המחברת נותרה שומרת תומו"צ?

אולי תעלו עוד כמה תיאורים ונקודות מעניינות מן הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 18:50 לינק ישיר 

אני קראתי את הספר הזה ברוסית. הוא פשוט השאיר אותי נפעמת. בדומה לרוב יהודי רוסיה לא ידעתי שום דבר על הלכות החיים של אבותיי, איך הם חיו, איך הם הרגישו את יהדותם ובעיקר- למה הם עזבו את היהדות. הספר הזה פתח לי את העיניים וסביר את כל התהליך ההסטורי של חילון מתוך חווית חיים של אישה שעברה את זה ולא כפרק בספר היסטוריה. זה פשוט מרתק ומלמד מאוד. וזה בהחלט הראה לי גם את השורשים של השואה.
אני ממליצה על הספר הזה בחום לכל אחד שרוצה להרגיש את קצב החיים הנפלא של היהודים במאה ה-19, להבין איזה דילמות עמדו בפניהם ואיזה שינוי עמוק חל אז בחברה היהודית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 08:31 לינק ישיר 

מעניני דיומא:

ועליהם אני קורא ויספר המן לזרש אשתו. (שואל ומשיב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2009 02:40 לינק ישיר 

יש ראיות רבות נוספות שבכל אירופה המזרחית, אוקריינא, רוסיא, ליטא, פולין, גליציה נהגו במנהגים אחידים בכל הנוגע לתגלחת שערות ומצוה טנץ, ומנהגי חתונה אחרים (הכל התבטל בליטא ורוסיה בגלל גזירת הלבוש (שכללה גזירה נגד גילוח) ולא בגלל שהתמשכלו (אם כי יש לזקוף גזירת הלבוש למשכילים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2009 20:00 לינק ישיר 

על מנהג ליטא (בבפרק זמן כל שהוא) בגילוח שער הראש לנשים ניתן אולי ללמוד גם מדברי הנצי"ב בהעמק שאלה על השאילתות חלק ויקרא שאילתא צ"ו עמוד קע"ד טור ב'. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > "זכרונותיה של סבתא רוסיה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext