בית פורומים פורום הפילוסופיה

בין ילדים למבוגרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2009 22:24 לינק ישיר 
בין ילדים למבוגרים

כשתינוק בוכה, נותנים לו מוצץ והוא נרגע. כשהוא קצת גודל והוא כבר ילד ולא מחזיק מוצץ אז נותנים לו לטיפה או סוכריה כדי להרגיע אותו. אבל אדם מבוגר כשכואב לו ורע לו, אם תיתן לו סוכריה זה לא יזיז לו כלום, איפה באמת נעוץ ההבדל ביניהם?
יש אימרה, מהו ההבדל בין צעצועים של ילדים לצעצועים של מבוגרים? תשובה - המחיר בלבד. בהחלט, גם למבוגרים יש צעצועים כילדים אבל זה לא ירגיע אותם בעת מצוקה למה? מה ההבדל?
חשבתי כי ההבדל הוא בכך שהעולם של ילד מסתכם רק במובן הרגעי במה שרואה סביבו בלבד וברגע שהוא חי, אז אם רע לו אבל שניה אחרי זה הוא קיבל סוכריה אז כבר טוב לו והוא רגוע. אבל אדם מבוגר מסתכל על החיים יותר לעומק ואם הוא נמצא במצב דיכאון אז זה ג"כ לא בגלל דבר רגעי וממילא יצטרך דבר עמוק שיפתור לו את בעייתו כדי שירגיע אותו ואם לא ימצא דבר כזה אז יחפש אפשרות להסיח דעתו אם על ידי שתייה או דברים אחרים אבל דבר שהוא רגעי לא ירגיע את בעייתו העמוקה, משא"כ ילד, אצלו החיים פשוטים כי הוא חי את הרגע וכשהרגע רע אז רע לו וכשהרגע טוב אז טוב לו.      

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2009 02:20 לינק ישיר 

חמוד ונכון!(השיר)
עוד הוספה-אם תינוק בוכה זה בגלל שהוא רעב ולא בגלל שהוא טרוד בבעיות פרנסה,ולכן ניתן  להרגיע אותו במההירות, מהשאין כן מבוגר.(בקיצור-בעיות מבוגרים קשות יותר לפתירה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 22:38 לינק ישיר 

פנאי יש, ביקוש לא היה: (אמנם לא קשור לפילוספיה, אך חביב)

גיל תינוק הוא גיל גילה
גיל חדוות ההתחלה

ילד- גיל הגילויים
גיל גילוי עובדות חיים

גיל הנער- גיל גלים
גילגולים ובלבולים

גיל ביניים- גיל גולגולת
כובד ראש אחר בלבולת

וזקנה היא גיל גלולות
מחושים ומחלות

גיל רשמי מצב הלוח
גיל "פנימי" מצב ברוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 22:33 לינק ישיר 

מחכים שתמצאי פנאי ותשתפי אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 13:45 לינק ישיר 

מכירים את השיר של נ. שמר על הגילאים? אמנם לא כ''כ קשור אך נזכרתי בו כשקראתי האשכול.

באם אינכם מכירים כתבו ואמצא לי פנאי לשתף אתכם בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 05:52 לינק ישיר 

אני גם מצטרף להסכמה רק יש לי הוספה קטנה בטעם הדבר, החיים של ילדים הם פשוטים ורגעיים בגלל שלא עברו הרבה בחיים שלהם והם מכירים רק את מה שחוו אבל אצל מבוגרים החיים הרבה יותר מורכבים בגלל כל מה שעבר עליהם ובאמת זה לא מתחלק רק למבוגרים וילדים אלא ככל שמתבגרים נעשים החיים מורכבים ועמוקים יותר. 
יתכן שזה גם מסביר את העובדה שיש ילדים שבאופי שלהם הם מאד בוגרים ולעומתם מבוגרים שהם ילדותיים מאד ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2009 01:00 לינק ישיר 

אכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 23:07 לינק ישיר 

תודה.

אם אני מבין נכון זה אומר שאתה מסכים ואין לך מה להוסיף, צדקתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2009 01:05 לינק ישיר 

כל הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > בין ילדים למבוגרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext