בית פורומים פרחי מיאמי

כל שלא כתב דברים אלו... לא יצא ידי חובתו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2009 10:57 לינק ישיר 
כל שלא כתב דברים אלו... לא יצא ידי חובתו.

טוב, הבטחתי. הבטחות צריך לקיים.

והנה הסיקור על הדיסק החדש "מיאמי-יבא", ולמרות שהדיסק יצא בשושן פורים, הסיקור יהיה דווקא ברוח ההגדה של פסח. (ותודה ל"הדובר" שנתן לי את הרעיון באמצעות האשכול שלו "כנגד ארבעה בנים").

שינוי השם - על שום מה?

מאז ומעולם, במשך שנים רבות, נקראו האלבומים של פרחי מיאמי על שם השיר באנגלית שהופיע באלבום. ואפילו כולנו חכמים, כולנו נבונים, כולנו בקיאים בהיסטוריה של פרחי מיאמי, מצוה עלינו להזכיר את בסיעתא דשמיא, כלל ישראל יחד, שבת ירושלים, תורה היום, מן השמים, אחד אחד וכו', שאר האלבומים של פרחי מיאמי שנקראו על שם השיר באנגלית, עד שבא "רווח" ושינה את המסורת.

רק הלך "רווח" ובא "מיאמי משיח" והנה אחריו "מיאמי יבא". לא עוד  Boys Choir, אלא רק ירחמיאל ביגון ומיאמי.

אם זה עושה טוב למכירות? אני לא בטוחה. אבל גם לא בטוח שהמכירות של פרחי מיאמי תלויים באמת בשם האלבום. כל דיסק שהם יוציאו ימכור בלאו הכי.

בכל מקרה, אם זה היה תלוי בי, האלבום היה נקרא "מעם ה'". ובכלל השיר "יבא" לא נראה לי כזה להיט גדול ע"מ לקרוא לדיסק בשמו.

מעשה בחמישה מעבדים שהיו מסובין ב...

איפה באמת? נראה שירחמיאל בילה את שלושת השנים האחרונות בטיסות בקו תל-אביב-ניו-יורק. שלושה מעבדים אמריקאים, שניים ישראלים. מקהלת הגברים-ישראלית אף היא. הנגנים - חלקם ישראלים וחלקם אמריקאים ובסיס המקהלה, היינו ילדי המקהלה והסולנים, אמריקאים אף הם.

לעניות דעתי, ריבוי המעבדים דווקא עושה טוב לאלבום הזה. למרות שאהבתי מאוד את העיבודים של ישראל לאם ומשה לאופר בשעתם, כאשר כל אחד מהם עיבד אלבומים שלמים לבדו. ההצטרפות של מונה ב"רווח" קצת צרמה לי. הכל היה ישראלי מדי, כבר לא המיאמי הרגילים... אולם כעת, על אף שמונה משתתף גם הוא בעיבודים לאלבום, לא מרגישים אותו מאוד חזק. כלומר, למעט השיר "זמן שמחתנו" -שזה עיבוד מובהק של מונה, למשל את השיר "אוים ונורא" - לא הייתי חושבת שהוא עיבד אלמלא היה כתוב כך שחור על גבי לבן בעטיפת האלבום.

את עמלנו - אלו הסולנים

ירחמיאל ביגון, האיש שעשרות ילדים עברו תחתיו. תחילה מהססים, חסרי ביטחון, מתרגשים ומתביישים, ואחרי כמה שנים תחת שרביטו של המנצח, יוצאים ביד רמה, ובעיקר - בקול רם. זוכרים את יהשוע בנדר בתחילת דרכו? ואת דורון לוין? יאיר קניג שלא פצה פה בסולו ועכשיו כל סולו שלו הוא תאווה לאזניים?

כמו שירחמיאל אמר בראיון אצל נחום סגל, לא נותרו הרבה ילדים מתקופת "רווח" במקהלה, ולאמן ילדים חדשים זה לא דבר פשוט. אבל נראה שהוא הצליח ובגדול. אולי קצת ביד חזקה ובמורא גדול, ואני מקווה שלא בזרוע נטויה, אבל הוא עושה את העבודה כמו שצריך וכמו שהרבה מנצחים אחרים היו מאוד רוצים לעשות אותה.

ניתן להתווכח עד כמה סולן מסוים מוצא חן בעיני (באזני) או לא, ניתן גם לחלוק על ביגון לגבי כמות קטעי הסולו שקיבל סולן אחר, אבל נראה לי שאף אחד לא חולק שכל סולו באלבום הזה הוא באמת מושקע. ומי שרוצה לחלוק, אדרבה, נשמח לשמוע את דעתו.

כמה מעלות טובות...

אז כמה מעלות שבאמת מצאו חן בעיני באלבום "מיאמי יבא":

מקהלת הגברים - היא קיימת, יש לה נוכחות, אבל כל כך בעדינות שהיא כמעט לא מורגשת, וזה מעולה. כך בדויק זה צריך להיות. נראה לי שביגון מצא סוף סוף את האיזון הנכון בין מקהלת הילדים - שהיא העיקרית והדומיננטית, לבין מקהלת הגברים שתורמת הרבה לאלבום, אבל לא אמורה להיות כ"כ בולטת (ואולי אפילו אגריסיבית - כמו ברווח).

אני מקווה שהקשבתם טוב לאלבום והגעתם גם למסקנה המתבקשת, שיש באלבום הזה עדינות מסוימת שלא הייתה ב"רווח". למרות שהשירים הקצביים הם מאוד שמחים ואולי אפילו רועשים וחדשניים, עדין שומעים את המקהלה מאוד יפה, המוזיקה לא מנסה "לגנוב" את ההצגה משירת הילדים, אלא מרוממת את שירת הילדים לדרגה גבוהה יותר. לגבי השירם השקטים - "ותערב" הוא שיר מדהים, עם עיבוד מדהים של משה לאופר ושירה מעולה! גם "אשא עיני" ו"מהרה" - אין בהם את הכבדות שהייתה בשיר "ממקומך", או את הישנוניות בשיר "ואהבת"...

ואילו לא יצא כל האלבום הזה אלא בשביל השיר "עזור נא" - דיינו. נראה לי שזו הפעם הראשונה שירחמיאל נותן לילד שיר סולו שלם לבד לבד, בלי מקהלה ובלי ירחמיאל עצמו.

היה נותן בהם סימנים

תמיד שכיוצא אלבום חדש, קשה ללמוד את הסולנים החדשים. עד שלומדים לזהות את הקולות לוקח תקופה מסוימת. כשיצא "רווח" הייתי בטוחה שלעולם לא אלמד את שמות הסולנים בע"פ ובודאי שלא אדע לזהות את קולותיהם, אבל בסוף, כמו שניתן לשער, למדתי הכל בע"פ. לכן הפעם לא נבהלתי מכמות הסולנים החדשים, אם כי יש מדי הרבה ילדים עם שמות כמו משה-יעקב (בראון), אריה-משה (האריס), עקיבא ועוד עקיבא ועוד עקיבא, משפחות רבות שיש להם שני ילדים במקהלה (ברוין, אברמוביץ, הרשקוביץ, אייל וג'ייקובסון), יש את דוד הרשקוביץ ומצד שני את דוֹויד קרנזר, גם בראון וברוין די מבלבלים, והשמות של משפחת אברמוביץ נותנים לי הרגשה שאנחנו בבבל העתיקה, שוקדים על הגמרא (חנינה, רבינא, עקיבא - איך הגיע לפה בנימין? הוא לא שייך לתקופה הרבה יותר קדומה?).

אז טוב שיש לנו את יושי ואת יאיר, את יגאל ואת דורון, את שמולי וגם את בִּינִי שא"א להתבלבל בהם.

לכל המבולבלים למיניהם - אל ייאוש! עוד קצת מאמץ ותלמדו את כל הסולנים.

מה נשתנה?

כמה שינויים-חידושים שלא היו באלבומים קודמים:

- קבוצת ילדים שעושה הרמוניות כמעט לאורך כל האלבום, אמנם הקבוצה משתנה אבל הבסיס שלה נשאר כמעט אותו דבר (שני האברמוביצ'ים ובראון), שמתם לב בשיר "גלה", נשמע שלבנימין רבינא אברמוביץ יש תפוח אדמה רותח בפה בזמן שהוא שר "גלה גלה"...

- שיר שמושר ע"י שמונה מחברי המקהלה בלבד. הכונה כמובן ל"בעבור דוד". לדעתי זו טעות גדולה. אין ענין שבאלבום יהיה שיר כזה. אולי בהופעה זה מעניין ומגוון ששיר מסויים מבוצע ע"י חלק מהמקהלה בלבד, אבל באלבום שלם אין בזה שום ענין. מה יפה בזה בדיוק? במיוחד שחלק גדול מהקבוצה הזאת כבר לא במקהלה...

חסל סידור פסח...

לסיום, בגדול מאוד נהניתי מהאלבום. הוא מתנגן אצלי מאז צאתו וכנראה עד אחרי פסח ללא הפסקה. תמיד יש ביקורת מסוימת, אבל השבחים עולים כאן על כל ביקורת, לכן גם מיעטתי לציין חסרונות.

תקשיבו טוב לעיבודים באלבום, יש הרבה מה ליהנות מהם. שימו עין על יהודה גורקין - יש כאן סולן עם עתיד מבטיח, ואני מקווה שיאיר ויושי ישארו עימנו עוד תקופה ארוכה, כי למרות שקולותיהם משתנים הם עדין תורמים המון המון למקהלה.

לא פירטתי על כל שיר, אבל השתדלתי להביא נקודות למחשבה שנובעות מכל שיר ושיר.

מחכה לשמוע את דעתכם (לא על הסיקור, על האלבום!)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 22:26 לינק ישיר 

זמן שמחתנו זה שיר כיפי אך מיאמי טיפוסי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 22:16 לינק ישיר 

איך לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 21:53 לינק ישיר 

?we need you   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 21:48 לינק ישיר 

גם אני אהבתי את זמן שמחתינו רק מוזר קצת הבלאגן בסוף...מישהו זוכר איפה היה בלאגן כזה בהיסטוריה שלי מיאמי (לא קשה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2009 21:16 לינק ישיר 

אפשר לחלוק עליך?
את השיר זמן שמחתינו אהבתי ממש!!!!!!!!!!-דווקא בגלל הסוף זה פשוט excellent לא יודעת אני אוהבת את כל הלא שגרתי!!!!!!!!!!!!!!! 
דבר שני עדיף שיגיעו מעט לארץ מאשר שלא יגיעו! ? to be understood

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 16:51 לינק ישיר 

טוב, אחרי סיקור של יושר ממש מיותר לסקר...

בכל מקרה כמה הערות דובר מקצועיות:

שמתם לב לכפילויות? "עזרי מעם ה'" גם בשיר באנגלית וגם בשיר אשא עיני, וכמובן פיוט אדיר איום ונורא שמתחיל וחותם את האלבום.

ירחמיאל ממעט לשיר באלבום הזה. לא יודע למה. הרי הסמל המסחרי של כל השירים זה ההצטרפות של ירחמיאל עד לסיום השיר, ככה זה היה מאז ומעולם (יותר נכון מ-84). מעניין שבעטיפה של האלבום הוא דווקא מופיע הרבה יותר גדול ובולט...

"מהרה". שיר נפלא, לחן נפלא, אבל לדעתי מיותר! התרגלנו כבר 22 שנה ללהיט העל, בשביל מה צריך חדש? זה כמו להלחין "יעלה ויבוא"/"נקדש"/אני מאמין חדש! לדעתי לא היה צריך להוריד כי הוא זה מה"נצחיות" של "מהרה" הישן.

השיר שאהבתי יותר מכל - "גלה" שמזכיר מאוד מאוד את "רווח". בשנים האחרונות יש טרנד כזה בשירי המקהלה, שירים קצרים יותר וקליטים יותר, לחזור על אותה מילה כמה פעמים, גם הלחן יותר קל ופשוט. אולי ירידת הדורות...?
בכלופן, כבר סימנתי את הכוכב הבא! תזכרו את השם הזה - משה אריה בראון. השירה אצלו חזקה וברורה, גם אהבתי את ה"קפיצות" הנחמדות הללו ב"והוי-פע והי-נע-שא".... בהחלט צפוי להיות להיט.

גם את השיר "אשא עיני" אהבתי מאוד, שיר מיאמי אותנטי, ידעתי שיבוא היום וירחמיאל ילחין את הפסוק הזה. וכשאני נוסע בנוף הררי נחמד להשמיע אותו...

מישהו יכול להסביר לי מה הבלאגן בסוף השיר "זמן שמחתינו"? מישהו שכח לסגור ת'מיקרופון באולפן! (וגם שכחו לציין "לא הוקלט ביום טוב")

בשיר הסולו "עזור נא" - יש יותר מדי סולו ופחות מדי מקהלה... אולי היה כדאי לשלב את המקהלה גם בשיר הזה. דרך אגב יש עוד כמה שירי סולו בהיסטוריה של מיאמי! (גם שירי סולו בלי ירחמיאל) חפשו ומצאו!

אני מסכים בהחלט שהעניין של שמונת הילדים מיותר כמו בעטיפה, לדעתי האישית שמונה ילדים זה בסך הכל אילוץ, בגלל שאי אפשר להביא כל כך הרבה ילדים להופעות ברחבי העולם מביאים שמונה. זה לא מקהלה! זו להקה כמו הקינדרלעך! למה שמיאמי ילכו בעקבותם?

אקיצר, אהבתי כמובן את האלבום, אלבום יפה, מרגש, ומקצועי לא פחות מ"רווח"! כעת נותר לחכות למספרים!

שבת שלום לכולכם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2009 13:46 לינק ישיר 

טוב, מהמממת הכתיבה שלך זה היה צפוי!!!!!!!!!!!!
יושר לגבי ההתבלבלויות של השמות-שמוילי גם מבלבל.....
השיר בעבור דוד דווקא אהבתי ששרים אותו בקבוצה קטנה, (קצת גיוון) סתם ככה אני אוהבת את השיר הזה- אולי בגלל שאי רגילה לשמוע אותו לפני עם כמה ילדים............
האלבום פשוט מעולה....... אני לא פסיקה לשמע אותו- רק מעצבן שהוא מוגן ושאני לא יכולה להעתיק אותו לאמפי....
~שבת שלום ומבורך~ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2009 11:16 לינק ישיר 

צר לי יושר,

אך אני הולכת לחלוק עלייך ובגדול.

לא אכנס לפרטי הפרטים של הסולנים בפרט לגבי הצעירים כי הרי ידוע שקולותיהם יכולים להשתבח ולהתפתח עם הזמן.

לגבי יאיר - הבעתי כאן את דעתי בעבר שככל שהוא מתבגר כך גם קולו משתבח, קולו בהחלט נשמע יפה יותר עכשיו אך אני חושבת שירחמיאל מתח אותו - כלומר, השתמש בו מדי באלבום הזה.

בקיצור לגבי כמה שירים:

איום ונורא - שיר חדשני לירחמיאל לעומת שנים רבות של החלנות, בסה"כ אהבתי למרות שקשה לי להתחבר למילים איום ונורא כשיר תוסס ושמח וה-"אוי גוואלד" מיותר לחלוטין - לדעתי.

ברך - אני פשוט לא מצליחה להקשיב לשיר הזה במלואו, הוא צורם לי, בפרט הקטע שבו שרים: "לטובה, לטובה, לטובה, לטובה, לטובה........." טוב, קלטתם. זה ממש נוראי.

השיר השני - השיר באנגלית, טרם למדתי את מילים. מאד אהבתי את השיר למרות שהוא הזכיר לי איזה שיר או שניים מהעבר.

השיר עזור נא הקשיבו טוב טוב - העיבוד פה פישל לדעתי, למרות שהוא שיר יפה ומושר היטב.

יושר - יש שיר אחד שהיה בו רק סולן ללא מלווים וזה היה שיר באידיש באלבום כלל ישראל אם אני לא טועה וירחמיאל אף ציין זאת בראיון עם נחום סיגל בשבוע שעבר.

והנה דובדבן, למבינים באנגלית תקראו את הסיקור של חיים רובין:
 http://lifeofrubin.com/2009/03/19/my-review-of-the-miami-boys-choir-cd-yovo/#comments

לגבי כל השאר, לאחר שהקשבתי משך חודש אוכל באמת להגיב.

תוקן על ידי greenie ב- 20/03/2009 11:16:01

תוקן על ידי greenie ב- 20/03/2009 11:33:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2009 11:12 לינק ישיר 

ואווהו! אהבתי.

אם לא הייתי כ"כ עסוקה כרגע, הייתי בטוח קוראת עוד פעמיים- שלוש...

2 דברים קטנטנים:
1. דווקא ב"אוים ונורא" שומעים ממש מונה! אהבתי את העיבוד.
2. מסכימה לגבי מה שכתבת על השיר "בעבור דוד". וסליחה על ה- - - - אבל הביצוע די גרוע. (כבר שלשלת ג'וניור עם 4 סולנים היו נשמעים הרבה הרבה יותר טוב.)

(אגב, ציפתי קצת להתייחסות לשיר באנגלית...)

ותודה על העידוד ב"היה נותן בהם סימנים"...
(ותודה בכלל על ההשקעה. ניהנתי!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > פרחי מיאמי > כל שלא כתב דברים אלו... לא יצא ידי חובתו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext