בית פורומים פורום הפילוסופיה

ה' הוא טוב - ההוכחה הניצחת!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2009 11:55 לינק ישיר 
ה' הוא טוב - ההוכחה הניצחת!

כולם מכירים את השאלה המפורסמת אם אלוקים ברא אותנו להיטיב לנו אז למה לא ברא אותנו ישירות בגן עדן, הטוב הנצחי? התשובה, מפורסמת גם היא בשם הרמח"ל, עוד לפניו כבר באר"י, כדי שלא נאכל נהמא דכיסופא (לחם בושה, לחם חינם) ואם נרויח את שכרינו תהיה הטובה גדולה יותר.
אבל עכשיו אני שואל אותכם ידידי, אם אלוקים הוא כלל אינו טוב אלא רע, למה בכלל ברא אותנו פה, שיברא אותנו ישירות בגהנום!...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 02:25 לינק ישיר 

נכון, אבל כיוון שכל מטרת הבריאה להייטיב, אז הרע כאמצעי לא מהותי אלא רק מוגדר כך.
נשמות שנאבדו מן העולם זה לא תחום שאני בקי בו מספיק כדי להבין איך זה עובד, אבל אולי במכלול זה לא רע כי יש לזה מטרה טובה לכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 02:17 לינק ישיר 

אם לדעתך כל שהמטרה היא טובה, אין הרע האמצעי יכול להיחשב כרע מהותי. א"כ, כל שהמטרה היא רעה אין הטב האמצעי יכול להחישב כטוב מהותי. עכ"פ, עושר שמור לבעליו ל"רעתו", האין זה רע מהותי. אותם נשמות שנאבדות מן העולם ללא תקנה, האין הרע שלהם רע מהותית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 02:13 לינק ישיר 

מה זאת אומרת?! אפשר גם לשאול את התינוק! אפשר גם לשאול את האנשים שחיים בעולם וכל הזמן מקטרים כמה רע! אבל אני מנסה לראות את הדברים מהצד במבט חושב ולא רגשי/אישי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 02:08 לינק ישיר 

תשאל את הרודף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 01:51 לינק ישיר 

"מטרת ההכאה הינה טובה" לכן המכה להבנתי אינה רוע מהותי.
עוד דוגמא: רצח הוא רע, אדם שהורג 'רודף' עושה מעשה רע מהותית?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2009 01:45 לינק ישיר 

אין כאן רוע, היות ומטרת ההכאה הינה לטובה. והאבא אינו רע. ומעתה אמור מטרת ההכאה הינה טובה. וממילא, משתמשים עם רוע כדגי להיטיב. ומכאן, שההכאה הינה רעה במהות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 22:42 לינק ישיר 

מחשבון, כאב [לצורך הדוגמא] זה דבר רע, ועדיין רק בהגדרה ולא במהות,
ילד בן שנתיים זוחל על מנת להכניס אצבעותיו לשקע, האבא הטוב לוקח את ילדו שעדיין אינו בר דעת להבין, ומכה על ידו, ומעתה הילד ידע שלא להתקרב לשקע כי זה כואב. [בלי להיכנס לעניין החינוכי בבקשה] המכה אמנם כאבה אולי אפילו כאבה מאד וזה רע אבל האם תאמר שהיה כאן רוע מהותי ואפילו לרגע קט?! זו כוונתי רע בהגדרה ולא במהות, [חפצא, חלות וכדו'] לעומת זאת הטוב הוא מהותי. כמובן שכל זה רק לאחר האמונה בא-ל המיטיב עם ברואיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:30 לינק ישיר 

יגעת ומצאת, אני אאמין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:26 לינק ישיר 

אכן לדידי כך, אבל אחשוב על דוגמא מוצלחת יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:23 לינק ישיר 

העייפות הזמנית היא מהותית! והמהות תחלוף כעבור זמן. ולדידך גם העירנות אינה מהות כי היא תחלוף כעבור שמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 02:21 לינק ישיר 

ב'חפצא' ב'חלות' ב'עצם', איך שלא תקרא לזה זה לא באמת רע, אולי מצאתי דוגמא, עכשיו אני עייף אבל זה רק זמני אחר כך אהיה ערני, אין בנאדם עייף במהות זו רק הגדרה זמנית, כמו כן רציתי לומר שגם בעולמנו שנברא בהנהגת הטוב, לא קיים בו רוע ב'עצם'. וד"א לא ענית לי על העניין הדקדוקי עיין לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:50 לינק ישיר 

אז אני לא יודע מה זה מהות!!! עוד מעט תגיד לי שזה רע, אבל אין לזה "חלות דין"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:46 לינק ישיר 

רע, רע, רע, אבל רק בהגדרה, לא במהות! והרחבתי למעלה, כך זכורני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 01:44 לינק ישיר 

הגיוניי, לו היה קורא לעצמו "גולם החולם",  התגובה היתה יותר ענינית...

וסליחה שיחסתי בטעות את ההוכחה לנבואה במקום להגיון. (חכם עדיף מנביא)...

יעקב, אני לא מבין מה שאתה אומר. רצח זה טוב או רע. כעס זה טוב או רע. גאוה זה טוב או רע. וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2009 18:39 לינק ישיר 

גולם, למקרה שלא שמת לב, אז אני פתחתי את האשכול הזה ולא זכור לי שהקדשתי אותו לאף אחד!
והייתי שמח אם בכ"ז תמצא לך זמן לקרוא את התגובות ולהגיב בצורה ענינית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > ה' הוא טוב - ההוכחה הניצחת!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext