| נשלח ב-25/3/2009 23:24 |
|
| |
בחורי ישיבות וג'נטלמניות
יש לי שאלה ממש מציקה ואני רוצה שתענו לי עליה בכנות.רק בכנות
אני רוצה מאד להתחתן עם בחור ישיבה,אבל אני מרגישה שזה בא לי בקונפליקט עם דברים אחרים שאני רוצה.נפגשתי עם כמה בחורים והגעתי למסקנה שבחורי ישיבה לא יודעים מה זה רומנטיקה.הכל אצלהם רובוטי כזה כאילו עברו איזה קורס מזורז,טרום שידוכים,שהסבירו להם כמה כללים בסיסים כמו לקנות שתיה ולפתוח את הדלת של המונית..יש לבחורים מושגים בכלל,הם יודעים איך להיות רומנטיים?או שזה רק אם הם רואים סרטים?זה ממש הגעיל אותי כשהיתי עם בחור שהיה נראה אחד שלא מבין כלום מהחיים שלו והוא הציע לי לצאת לטיל בחוץ או פתח לי את הדלת של המונית והרגיש ג'נטלמן גדול.
עכשיו כולם יקפצו ויגידו לי שברור שבחורים מבינים אבל אני לא מתכונת לכל הטקסים המבוימים האלה.זה לא רומנטיות ולא ג'נטלמניות ולא כלום.בחורי ישיבה הצטיירו בעיני כבורים בנושא הזה או לחילופין משחקים לפי כללים מוכתבים את מה שאמור להיות להם באופן טבעי.זה ממש לא מה שאני מחפשת...
אני באמת רוצה לדעת מה דעתכם,אולי אני בכל זאת טועה?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 25/03/2009 23:40:40
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 22:55 |
|
| |
התחלתי לקרוא את דברייה של לילי, מיד באתי להסכים איתה!
אך כשראיתי את מה שהכוונה רשם חזרתי בי!
הכוונה זה נקרא מאמר כובש לבבות!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 21:41 |
|
| |
| חמקן1 כתב: |  |
לא סותר שצריך לבדוק טוב עם מי אתה עושה את הטעות שלפחות יהיה נחמד |
|
wow...u all r pratically little Mr. sunshine
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 19:57 |
|
| |
אופק כבר כתבה
לאהוב פירושו לסבול.
אהבה = סבל
כדי להימנע מסבל אתה צריך לא לאהוב, אבל אז אתה סובל מחוסר אהבה.
חוסר אהבה = חוסר סבל
חוסר אהבה = סבל
לכן-
לאהוב פירושו לסבול, לא לאהוב פירושו לסבול, לסבול הוא לסבול. (בכל מקרה נסבול..)
אהבה = סבל
חוסר אהבה = סבל, כך שבכל מקרה יהיה לנו סבל...
סבל = סבל
להיות מאושר פירושו לאהוב, לכן להיות מאושר פירושו לסבול, אבל סבל הופך אותך לאומלל.
אושר = אהבה, מזה נובע:
אושר = סבל
סבל = אומללות
מכאן, שכדי להיות מאושר אתה חייב לאהוב או לאהוב לסבול או לסבול מיותר מידי אושר.
אושר = אהבה
אושר = אהבת סבל
אושר = סבל מאושר
בכל אופן אני מיצטרף לאיחול של מישתוקקת שתעשה את הטעות ותיתחתן
לא סותר שצריך לבדוק טוב עם מי אתה עושה את הטעות שלפחות יהיה נחמד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 09:12 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | רומנטיקה זה הדבר שמשכנע אנשים לעשות החלטות שהם יתחרטו עליהם לחיים
|
|
מאחלת לך לעשות את הטעות הגדולה הזו ולהתחתן!!! מאחלת גם לעצמי וכמה שיותר מהר!
|
| נשלח ב-11/8/2009 01:11 |
|
| |
אני עוד צעירה...מותר לי לחלום.
עוד לא הפכתי לצינית, מבוגרת ומרירה..אני מאמינה באהבה ורומנטיקה.
ואגב סרטי קולג' אמריקאיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 00:49 |
|
| |
| אנגלה כתב: |  | ליטאי, זו לא הרומנטיקה, רומנטיקה זה הסימפטום.
אתה מדבר על אהבה...ואהבה היא הטעות הכי נכונה שאנחנו עושים.
You know you are in love
when you see the whole world in her eyes,
and her eyes, anywhere in the world.
|
|
זה נשמע כמו איזה משפט מסוף סרט קול'ג אמריקאי כלשהו כשהגיבור ואהובתו מתאחדים ורואים אותם על רקע של שקיעה, ושומעים את הקול שלו מקריא את זה כשהפריים מתרחק.
קאט.
החיים זה לא מה שקורה בסרטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2009 00:12 |
|
| |
ליטאי, זו לא הרומנטיקה, רומנטיקה זה הסימפטום.
אתה מדבר על אהבה...ואהבה היא הטעות הכי נכונה שאנחנו עושים.
You know you are in love
when you see the whole world in her eyes,
and her eyes, anywhere in the world.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 23:42 |
|
| |
רומנטיקה זה הדבר שמשכנע אנשים לעשות החלטות שהם יתחרטו עליהם לחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 18:00 |
|
| |
יש בחורי ישיבה רומנטיים, זה פשוט שהם בעצמם לא יודעים שהם יכולים להיות כאלה, ואף נדרש מהם. תפקידנו הנשים, לאפשר להם... ההבדל בין אישה לאישה זה הזמן שייקח לה לעשות את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 23:02 |
|
| |
הקפצה...
מצאתי את השאלה שניה לפני שפתחתי אשכול כזה בעצמי. שאלת השאלות שמטרידה ברמה זו או אחרת כל בחורה עם לב פועם וכמיהה לחיות עם מישהו שיאהב אותה, ויהיה מסוגל להראות את זה גם לעיתים רחוקות...
| הכוונה כתב: |  | |
אומר לך מהי רומנטיקה בעיניי, עיניו של בחור ישיבה!
רומנטיקה זוהי דרך חיצונית לבטא רגש פנימי עמוק.
רומנטיקה היא גם דרך חיצונית שמלבה ואף יוצרת לפעמים את אותו הרגש.
הוא נקרא 'אהבה'.
רומנטיקה זוהי דרך לבטא את ה'מיוחדות' של בת הזוג בעיני בן הזוג. (ולהיפך)
לתת לה את ההרגשה והידיעה שהיא 'מיוחדת', 'ייחודית', שהיא חשובה לו, ושהיא בראש מעייניו.
שהרגע יחד איתה הוא רגע 'מיוחד', זה לא סתם רגע.
רובינו פעמים שנוטים לטעות בזה,
שמים את כל הדגש על הפרחים, התאורה המעומעמת, הנרות הצבעוניים, לפתוח לה ת'דלת,
לטייל על חוף הים, לקנות לה ורד, לקטוף לה את הירח, או ליסוע איתה לאי בודד וכו' וכו'..
כל מה שרואים בסרטים..
נכון! זה נחמד, זה אפילו יפה מאוד, וזה יוצר אוירה.
אבל זה יוצר רק אוירה רומנטית, זהו רק מסייע, ולא עושה רומנטיקה.
אלו הדברים הקטנים שהייתי מגדיר אותם כרצויים, אבל לא חשובים.(במשך חיי הנישואין כן חשובים) ופעמים שאפילו הם מפריעים, בעיקר כשזה מלאכותי.
הרומנטיקה האמיתית מתבטאת בהרבה יותר מזה.
היא מתבטאת למשל בצורת ההקשבה שלו אלייך, דוגמא קטנה, להסתכל לך בעיניים כשאת מדברת ולהקשיב לך, לנסות להבין אותך, ולא לשוטט במבט סביב, או לחשוב מה לענות, זוהי רומנטיקה, זה מעיד על שימת לב אלייך, דברייך חשובים בעיניו, רק את מעניינת אותו,
לא הסביבה.. את מיוחדת כרגע..
לתת לך לומר את דברייך עד הסוף, גם אם יש לו משהו ממש ממש בוער לומר,
זו ג'נטלמניות, זו רומנטיקה, את מעניינת אותו, את חשובה! הדברים שיש לך לומר יותר חשובים משלו.
זה מתבטא גם בחיי היומיום השיגרתיים..
ביצירת 'רגעים מיוחדים' ביניכם מסתם רגעים או מבטים חולפים..
זה מתבטא גם בשימת הלב שלו לדברים המפריעים לך, או לדברים האהובים עלייך.
אם הוא ישים לב שמפריע לך המקום, הוא יציע לעבור משם, למרות שמבחינתו זה בסדר גמור.
אם הוא ישים לב שמפריע לך שהוא עושה משהו מסויים, הוא יפסיק, גם אם הוא ממש אוהב לעשות את זה.
אם הוא ישים לב שקר לך או חם לך, הוא יעשה משהו בנידון, גם אם לא נוח לו כרגע.
אם הוא ישים לב שאת אוהבת משהו מסויים, הוא ידאג שיהיה לך את זה, ואם לא עכשיו, אז בזמן אחר או מקום אחר,
אבל זה ישב לו בראש והוא יזכור את זה, הוא יזכור אותך. כי את חשובה לו, את מיוחדת בשבילו.
להתקשר אלייך סתם באמצע היום לומר התגעגעתי, כי הוא באמת התגעגע, זו רומנטיקה.
לקנות משהו קטן בשבילך ללא סיבה כי הוא הרגיש שהוא רוצה, זו רומנטיקה.
לתת לך לנוח כשאת עייפה גם אם זה כרוך במאמץ, זו רומנטיקה.
להקל עלייך במצבי לחץ, זו רומנטיקה.
לא לצאת מהבית בלי לומר שלום, זו רומנטיקה.
להחמיא על אוכל שעשית גם אם הוא ממש נורא, זו רומנטיקה.
לשמוע אותך, או לתת מילת עידוד כשקשה, זו רומנטיקה.
ועוד ועוד.. אני מאמין שהבנת את הנקודה.
אומר אותה בקיצור במשפט אחד.
"להיות 'בן אדם', להתחשב בצרכים שלך יותר משלו, זו רומנטיקה". (ואולי זו בעצם אהבה....?)
ועכשיו אענה לך על שאלתך.
שאלת אם קיימים בחורי ישיבה רומנטיים או שכולם לא מבינים כלום..
אמרת שאת רוצה בחור ישיבה, אבל זה מתנגש לך עם רצונות אחרים.
אז ככה..
קיימים בהחלט בחורי ישיבה רומנטיים, קיימים הרבה מאוד אפילו,
הרבה שיודעים להיות 'בני אדם', יודעים להתחשב..
מה שאת בעצם צריכה לחפש לדעתי, זה אחד שיש לו את היסוד והבסיס להיות כזה. (לא משנה אם הוא בחור ישיבה או לא) אחד שידוע במידות טובות, אחד שתרגישי ותדעי שהוא יהיה מוכן לעשות הכל בשביל חיי נישואין יפים ומאושרים.
אחד שתרגישי שהוא קורא אותך, מבין אותך, ולאו דווקא אותך, אלא הוא ער ורגיש לצרכיהם של אחרים.
לא נפגשת עם אחד כזה עדיין? כנראה שעדיין לא מצאת את שלך, עדיין לא הגיע הזמן.
לא נפגשת עם הבחורים הנכונים, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים!
אם תחפשי את האחד 'שידליק לך נרות' בפגישות, ויקטוף לך פרחים, סביר להניח שלא תמצאי בין בחורי הישיבות.
(ולמען האמת גם בציבורים האחרים ידוע שקשה למצוא גברים רומנטיים באמת, ולא רק בין בחורי הישיבות)
ובטח שלא בפגישות הראשונות, ולא רק בגלל שהוא לא יודע, אלא כי זה מיותר ואפילו מפריע.
למה?
כי כל הדברים החיצוניים נועדו כדי ליצור אוירה שתוביל למטרה מסויימת,
להשיג ולכבוש את בת הזוג.
מטרת הפגישות ההתחלתיות בשידוכים היא לא כזו, המטרה היא לבדוק את ההתאמה, ברגע שיכנסו אביזרים רומנטיים זה יטעה, זה יבלבל את החושים ויסתיר מהשכל לראות אם זה זה, או לא. דבר שיגרום להחלטות שגויות שעלולים להתחרט עליהם ברגע של התפכחות.
|
|
הכוונה,
רציתי להגיד לך תודה על מה שכתבת, אף פעם לא התבוננתי על זה בצורה שכזו, והאמת היא שזו הצורה הנכונה. אבל עדיין מה לעשות, עדיין יש בי, ואולי כי אני עוד קטנה ותמימה ועוד לא שברו לי את החלום הזה, אבל עדיין יש בי ובכל אחת את החלום לרומנטיקה גם כמו בסרטים. רומנטיה קיצ'ית ולעוסה בדיוק של ורדים אדומים ונרות. אני לא מצפה לזה בפגישה, ברור שלא, אני מצפה למישהו שאני אדע שהוא יעשה את זה עבורי אחר כך. שהוא רוצה לעשות את זה בשבילי.
אני לא חושבת שמישהי מצפה לראות מבחור מחוות רומנטיות בפגישה, גם פתיחת הדלת המאוסה איננה העניין. את רוצה לראות שזה מישהו שאחר כך יעשה עבורך דברים כאלה, את מחפשת בתוך כל ההתרחשויות את הרגעים הקטנים הללו שבהם תוכלי ללמוד עליו שהוא שם, עמוק בפנים, בעצם רומנטי. ומה זה בכלל רומנטי?
את רוצה לדעת שלו הוא היה יכול, הוא היה עושה עבורך את הדברים הללו, כאן ועכשיו...להרגיש.
בכל אופן, לי מאוד עשית סדר בראש ובעיקר הזכרת לי שרומנטיקה אמיתית, עד כמה שזה מפתה כרגע, היא לא בפרחים, ולא ביאכטה או באורות המעומעמים. וזו התשובה. רומנטיקה אמיתית זה מישהו שאוהב אותך. ככה פשוט. תודה לך.
לתרי,
קודם כל אני מרגישה לא נעים בשבילך. עצוב לראות שגם כשבחור עושה את המאמץ זה מתקבל בצורה הלא נכונה, ויש לזה שני פנים, אנשים יגידו לך שיצאת עם הבנות הלא נכונות, אני לא חושבת שזה זה.
חשבתי על זה לא מעט לעצמי תמיד..האם בכלל ניתן לדרוש מבחורי ישיבה טובים להיות רומנטיים, אם הם בכלל מסוגלים לתפוס את המושג רומנטיקה. ומראש החלטתי שאם אני יצפה מהם להיות רומנטיים, חבל לי מראש..זו הבעיה, וכמה שזה עצוב היא שבנות התרגלו לא לדרוש מבחורים להיות רומנטיים כדי לא להתאכזב. זה כבר לא מצופה מבחורים להיות רומנטיים, ככה שהבנות למדו להנמיך ציפיות, לא לקוות, לא לחכות... ואז שמופיעה פתאום משום מקום מחווה רומנטית, אין להן מושג איך להתמודד איתה (וככל שמדובר בבחורה יותר פרום זה יותר מסובך) הג'סטה הרומנטית היא הפתעה, לא הפתעה לא נעימה חלילה, אבל משהו מרענן שכבר נשכח מלקוות לו, נמאס מלחכות לו.. או שמעולם אפילו לא העזה לחלום עליו. מבין?
וקריסטל, אחחח..את כבר לא תקראי את זה. אבל כל מילה פנינה.
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2009 13:42 |
|
| |
לומדעס
מסכימה מסכימה, זה באמת מגוחך להיות רומנטי לפני הזמן... ולא יודעים מאיפה לאכול את זה...
עכשיו אתה חייב לי תגובה ב"האופק ורוד מידי ?"...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 21:25 |
|
| |
ובעיקר הזדהיתי עם הדברים הבאים שנאמרו כאן על ידי קריסטל כמדומני:
גברים מתחילים להיות רומנטיים כשהם יודעים בודאות שאיתך זה עד הסוף
בחורות: לכו על זה. קצת סבלנות וזה יגיע. מה לעשות אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו להיות רומנטים ולפשוט את הרגשות למול בחורה שאולי תראה בכך את ההכי לא גברי שיכול להיות.
אז המתינו קצת. בפגישה מתקדמת יותר תוכלו לראות אם זה קבוע אצלו או שהוא באמת כן רומנטי (ונראה לי עדיף אחד שרומנטי רק לאמיתי ולא לכל בחורה זרה שפוגש, לא?
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 21:17 |
|
| |
אני לא מבין את כוונת המתלוננות,
שהרי מה רציתן: שלא אפתח לכן את הדלת וכו'??
הרי אז תורידו אותי כי אני לא מתנהג כמו שמתבקש ונהוג (ורוב הבחורות ירימו גבה אם אחרוג מהכללים הלא כתובים ובפרט בפגישה ראשונה ושניה).
אז אנחנו עושים את זה כי זה מה שרוצים שנעשה ולא כדי להרשים.
גם אני מרגיש מטופש בקטע הזה של הפתיחת דלת ועוד דברים אבל זה שאנחנו עושים את זה שלא מעצמנו אלא כי כך ה"כללים" - זה לא אומר שאנחנו לא כאלו (ג'נטלמנים) -- כי אנחנו (לפחות חלקינו ואפילו רובינו) כאלו ועוד איך! ובגדול!!
והרבה יותר מאשר החילונים ודומיהם הבוגדנים כל כך והגסים כל כך!!!
חשבי על כך.
סברא פשוטה: את לא יכולה להוכיח שמישהו הוא לא משהו מזה שהמשהו שהוא עושה הוא מוכרח לעשותו בין כך. אז זה לא אומר ומוכיח עליו אולי את זה. אבל גם אין הוכחה להיפך.
דברים פשוטים.
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 20:36 |
|
| |
באמת שאין להאשים את הישיבה בוחרים בכך שאין נהירים להם נימוסי הג'נטלמניות. אמנם מידות ודרך ארץ הינם מהמידות שהתורה נקנית בהם, ולכן אין לכסות על בעיות מהסוג הזה.
לזכותם של הבחורים יש לציין שלחלק מהבנות יש את אותה בעיה. ונימוסים או חיזורים שלא לפי הספר מרתיעים אותן.
כל אשה יהודיה עובדת המון כדי להפוך את בעלה ל 'מענטש'. ולכן בכל מה שקשור לג'נטלמניות זה חלק ממערכת החינוך שלנו. אולם בכל הקשור לחוסר במידות אין הוא ראוי להיקרא בחור ישיבה .
מן הראוי שהשדכנים ידריכו את הבחורים והבחורות מעבר לפן הטכני כיצד להתנהג כמו ג'נטלמן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 21:25 |
|
| |
אני לא חושבת שהסרט זה אמור לפתוח את העיניים של הבחור.
אני ממש לא בעד שבחור יראה סרטים.אפילו נגד רבתי.
הפתיחות הנדרשת היא לא מסרטים ומגורמים חיצונייםאלא פתיחות מעצמו. פתיחות נקיה לא חיקוי של משהו שראה.
ה' יזכני לבחור שלא ראה סרט בחייו. זה כ"כ צורם לי.
|
|
|
|
|