בית פורומים שידוכי חרדים

השידוך והרשמיות המועילה שלו..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2009 01:31 לינק ישיר 
השידוך והרשמיות המועילה שלו..

מטרתי באשכול היא לא לעסוק בשאלה האם צורת ההיכרות דרך שידוך רשמי עדיפה אלא האם היא משקפת את הדבר האמיתי אותו אנחנו מחפשים-מידת ההתאמה.

70% מהבחורים  בישיבות מתאימים ל70% מהבחורות בסמינרים,מפגישים בין שניים,מדברים ביניהם מה אני רוצה מה אתה רוצה מה אני שואף מה את שואפת...ובינגו!הם רוצים את אותו דבר,שואפים להקים את אותו בית...אז עושים עוד שתיים שלוש ארבע פגישות ומתארסים.
לדעתי הדבר המכריע,הוא פשוט הנתונים.אם בד"כ השאיפות הם ברב המקרים אותם שאיפות,אז מספיק שבחורה תראה טוב ותדבר יפה ושהוא  יראה מספיק מרשים  וחכם וזהו,אתם רוצים אחד את השני..אה,וגם שתהיו מספיק מודרנים  או לא..

לא כל אחד שיהיה לי  נ ח מ ד  או  נ ע י ם  לדבר איתו יתאים לי  ל נ י ש ו א י ם.אני יכולה לדבר שעות עם אדם ולהנות בחברתו אבל בשום אופן לא הייתי מסוגלת לחיות עם האופי שלו.
איך אפשר להחליט מה מ ת א י ם בלי להכיר את האופי של הבנאדם?
חמש בחורים שונים שנפגשתי אתם,ושונים הכוונה ש ו נ ים לגמרי אחד מהשני,טענו שזה מתאים להם.מענין,כי מבחינתי אף אחד מהם לא היה קשור אלי משום כיוון,אז כנראה שלכולם הנתונים שלי התאימו אבל לא  א נ י.
ולמה נראה לי שלהכיר את האופי אני לא כ"כ יכולה?
בגלל שכדי שמישו יפתח אלי מספיק אנחנו צריכים להיות די סגורים על זה שאנחנו רוצים אחד את השני...

אז כולם נואמים שהשידוך המקובל והרשמי זה הכי טוב כי כאן רק השכל משחק ..ואני אומרת -מי אמר בכלל שצריך רק שכל?כל מי שמתאים לי בשאיפות מתאים לי לחיים ??אז אולי הוא רוצה ללמוד כל היום אבל הוא לא בנאדם,ואני לא הלכת ללמוד עם בחור חברותא,אני הולכת לחיות איתו.אוקיי,לומד תורה,אשריך,אבל זה העובדה היבשה.אני רוצה וצריכה לדעת מי  א ת ה.

יש לי חברה טובה שנפגשה עם די הרבה בחורים ואף אחד לא התאים לה.היא רצתה בחור חזק,שילמד כל היום וכו' ,וכולם היו כאלה,אבל הם "לא התאימו".עם החתן שלה היא נפגשה שלוש פגישות וסגרה.כשדיברתי איתה,היא היתה באורות וטענה שמהרגע הראשון ידעה שזה זה ושיש בו את כל מה שהיא רצתה תמיד... כי,כן,כמובן היא מכירה אותו כבר ישר והפוך.
אני לא חושבת אני בטוחה שהרגשת ה"זה זה"שלה היתה  כי היה לו בדיוק את הפרצוף שהיא ראתה בחלום,לא שום דבר מעבר לזה.היא בשום אופן לא יכולה להכיר אותו,אולי יש עובדות ודעות  ע ל י ו,אבל  א ו ת ו היא לא מכירה,נקודה.
אצל חברות  שנפגשות בשידוך שונה מהמקובל-מחליפות מספרים מהתחלה,קובעות את הפגישות באופן עצמאי ולא בבית מלון חנוטות בבגדי שבת, ראיתי שרמת הפתיחות שיש להם בפגישות הרבה יותר גדולה,ובגלל שאין הרבה רשמיות יש יותר זרימה והם באמת מכירות את הבחורים הרבה יותר לעומק.הענין הוא שהבחורים שנפגשים בדרך הזו הם לא בחורי ישיבה רגילים,ורגילים כונתי שלומדים עדין בישיבה וירצו ללמוד בכמה שנים הראשונות,ובחור מהסוג הזה זה לא מה שאני מחפשת..

זהו,אז נראה לי שכל ההצגה הזאת של השידוך המקובל שאולי שומרת מפתיחות יתר,שלא אמרתי שהיא יותר טובה,גורמת בסופו של דבר לנטרול של פתיחות רצויה שדרכה היינו יכולים להכיר את השני יותר טוב ונכון.
אולי יש כאלו שכן הגיעו לרמת פתיחות מספקת,עם כל התאטרון שהם היו צריכים לתפעל במקביל,והתארסו מתוך הכרות עמוקה מספיק עם הצד השני,מה שלי בכל אופן אמרו תמיד זה ש"עם האדם האמיתי חיים אחרי החתונה".שיסלחו לי אותם חכמים אבל החיים שלי אמיתיים עכשיו בדיוק כמו שהם יהיו אמיתיים אחרי החתונה,והאדם שאני  יבחר עכשיו אמור להיות אותו אדם גם יום אחרי.

וואי, כתבתי מגילה....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 21:36 לינק ישיר 

גם חברות שאת מכירה את הבנאדם שנים - את לא יכולה לדעת מה יהיה. רק אחרי חתונה מתגלים כל ה'פנים' (לש' פן - צד) של המיועד. הן לטוב והן למוטב. כך שלא בטוח שזה הפתרון.

לדעתי א. צריך הרבה תפילות שאכן זה יהיה האיש הראוי.
ב. לא להכנס לפאניקה. מקסימום.. ישראל מעל המזל, ותמיד אפשר להסתדר עם המזלות....
ג. במקרה ואכן אין התאמה. ואת זה אפשר לדעת ר ק אחרי חתונה (אני מדברת על דברים שלא ניתן לראות מלכתחילה, עוד בפגישות), אז פשוט לראות מה ניתן לעשות לפני שפונים ח"ו לרבנות.. (יעוץ וכד')

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 12:42 לינק ישיר 

לילי,יפה אמרת בהחלט יש צדק בדברייך.
אבל בכל אופן גם בצורת הרשמיות גם אפשר ליראות ,כמובן לא אחרי שלש פגישות ולצאת אם סיסמאות, שזה זה  מרגישים שזה זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 03:36 לינק ישיר 

lily20 כתב:
ברסלב הבין אותי.

:o
הגיע הזמן לקרוא שוב את "גברים ממאדים נשים מנוגה"..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 03:02 לינק ישיר 

ברסלב הבין אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 02:49 לינק ישיר 

תרי זוזי, אתה צודק בכל מילה. אבל היא כנראה מדברת על ה30 אחוז כפי שכתבת... מי שמחפש סוג מסויים של ריגושים קשה לו להבין איך זה ייתכן שמתחברים תוך כמה פגישות בודדות למה שהם שחיפשו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 02:28 לינק ישיר 

כמה הערות:

"70% מהבחורים בישיבות מתאימים ל70% מהבחורות בסמינרים"
- מסכים. אבל אם את מה-30% ואת מנסה לעבוד בשיטה של ה-70% ייתכן שתהיה לך קצת בעיה.

"לא כל אחד שיהיה לי  נ ח מ ד  או  נ ע י ם  לדבר איתו יתאים לי  ל נ י ש ו א י ם.אני יכולה לדבר שעות עם אדם ולהנות בחברתו אבל בשום אופן לא הייתי מסוגלת לחיות עם האופי שלו. איך אפשר להחליט מה מ ת א י ם בלי להכיר את האופי של הבנאדם? "
- אם תדברי שעות עם אדם ותבלי גם בחברתו תוכלי להכיר גם את האופי (אלא אם כן הוא סוציופט או משהו כזה ח"ו)

"ולמה נראה לי שלהכיר את האופי אני לא כ"כ יכולה? בגלל שכדי שמישו יפתח אלי מספיק אנחנו צריכים להיות די סגורים על זה שאנחנו רוצים אחד את השני..."
-לא נכון. את לא צריכה להחליט שאת רוצה להתחתן עם מישהו כבר בפגישה הראשונה. מספיק שיהיה לך נחמד איתו, שאין משהו שממש מפריע לך ושאת מוכנה לצאת לפגישה נוספת. להיפתח אחד לשני זה תהליך והוא אמור לקחת זמן.

"אז כולם נואמים שהשידוך המקובל והרשמי זה הכי טוב כי כאן רק השכל משחק ..ואני אומרת -מי אמר בכלל שצריך רק שכל?"
- אף אחד לא אומר רק שכל. אני מסכים במקצת: יש הרבה דגש על השכל (ואולי יותר מדי לפעמים) אבל אף אחד לא אמר רק שכל.

"יש לי חברה טובה.."
-גם לי יש חבר טוב שהתארס אחרי 3 פגישות. לכולנו יש כזה חבר. אם זה לא מתאים לך אז זה לא יקרה לך כך אז קחי את הזמן בלי לחץ.

"הענין הוא שהבחורים שנפגשים בדרך הזו הם לא בחורי ישיבה רגילים,ורגילים כונתי שלומדים עדין בישיבה וירצו ללמוד בכמה שנים הראשונות."
-לא מסכים. ישנם בחורים רבים שגם חושבים כמוך. גם בישיבות הסטנדרתיות. ועוד תפגשי כאלו.

"וואי, כתבתי מגילה.... "
נכון :o)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 02:05 לינק ישיר 

תלוי מה את מחפשת בשידוך. יש מגזרים (חסידיים בעיקר) שמחפשים אשה שאפשר לחיות אתה. (כתבת "בשום אופן לא הייתי מסוגלת לחיות עם האופי שלו." תלוי כמה את מוכנה לשבור את האופי שלך...)
יש כאלו שמחפשים גם יותר מזה, אך לא אכפת להם בדיוק מה הם דמיינו לעצמם בחלום, אם האם רואים שישנה התאמה ביניהם, הם יאפסו את החלום שלהם מחדש...
ו-כן. יש כאלו שמחפשים בדיוק את מה שהם דמיינו ורצו. אך לפעמים הם ילכו על זה רק אם הם מדמיינים שזה מה שהם חלמו ורצו, וכשאינם יודעים כלל את ההאמת שמאחורי הבן/בת זוג, ומידת ההתאמה שלהם זל"ז. וזה כבר יותר מידי, לדעתי.......
השילוב -תמיד מנצח!! (לחפש את הזויווג המתאים, ויחד עם זה למצוא בו את הזרימה והריגושים שחיפשנו...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2009 01:42 לינק ישיר 

lily20 כתב:

אצל חברות  שנפגשות בשידוך שונה מהמקובל-מחליפות מספרים מהתחלה,קובעות את הפגישות באופן עצמאי ולא בבית מלון חנוטות בבגדי שבת, ראיתי שרמת הפתיחות שיש להם בפגישות הרבה יותר גדולה,ובגלל שאין הרבה רשמיות יש יותר זרימה והם באמת מכירות את הבחורים הרבה יותר לעומק.הענין הוא שהבחורים שנפגשים בדרך הזו הם לא בחורי ישיבה רגילים,ורגילים כונתי שלומדים עדין בישיבה וירצו ללמוד בכמה שנים הראשונות,ובחור מהסוג הזה זה לא מה שאני מחפשת..

תנסי במרכז הרב. תמצאי גם וגם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השידוך והרשמיות המועילה שלו..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext