בית פורומים בחדרי חרדים בני ברק

מה יהייה על עתיד המדינה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2009 10:53 לינק ישיר 
מה יהייה על עתיד המדינה ?

שלום חרדים יקרים,
שאלה לי לכם:
כיצד אתם רואים את עתידה הכלכלי של מדינת ישראל בשעה שעוד ועוד כספים מועברים (בעקבות לחצים קואליציונים)
לישיבות ,כוללים ולחינוך החרדי על חשבון כספים למערכים מייצרי הכנסות ועתיד כגון מדעים,חיזוק החינוך הטכנולוגי, מענקים לסטונדטים,סיוע לחיילים משוחררים ?

האם אתם מסכימים שהחרדים כמגזר מהווים מגזר שלרוב אינו יצרני (כמעט כל הגברים אינם עובדים אלא עוסקים כל חייהם בלימודי קודש ועבודת השם בישיבות) וככל שהוא גדל כך גדל הנטל הכלכלי על המדינה שבה על חשבון כיוונים יצרניים
שהם מנוע הצמיחה הכלכלי של מדינת ישראל ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2009 14:11 לינק ישיר 

הבה נעמיד הדברים על דיוקם:
החרדים- עובדים ועובדים. הליטאים- אינם עובדים.
ומעשה שבאו לגר"ח קניבסקי וסיפרו לו שבקריית ספר אין ציבור חסידי משמעותי.
השתומם הגר"ח ושאל:
"אז מי מוכר שם בחנויות?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2009 11:17 לינק ישיר 

הכל בבלאט אחד גדול.
כל ההנחה שלו בנויה ע"ז שהציבור החרדי "כמעט כל הגברים אינם עובדים", וזה שטות ממדרגה ראשונה. הציבור החרדי עובד ועובד. אנחנו רובנו משלמים מיסים. מעניין אותי מאוד לראות את החלק היחסי שלנו בתשלומי המס, מול החלק שלנו באחוז האוכלוסיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 20:52 לינק ישיר 

שלום לכם חברי פורום יקרים.

השאלה של aravahi היא שאלה קשה ונוקבת, וגם לצערי אמיתית.

אני חושבת שצריך מצד אחד לתת כתף לישיבות וכוללים ותלמידי חכמים כדי להאדיר תורה
בישראל, אבל באותה מידה צריך לתת לשכבות מצוקה גם אם אינם שומרי מצוות, הרי כולנו
אחים ואי אפשר להפקיר אחים בעת צרה.

התשובה של ללא-רחם לא ריאלית, אי אפשר לקיים מדינה ללא צבא, וגם אי אפשר להתעלם
מצרכים רוחניים תרבותיים של ציבור חילוני (אני לכשלעצמי שייכת דווקא למגזר הדתי), והגיע
הזמן להפסיק לשאוב כספים על חשבון האחרים לישיבות, כוללים ולחינוך הדתי - שאם זה
יימשך גם להם לא יהיה.

אלוקים אוהב את כל בניו, אבל עני שזועק לשמיים מתקבלת מיד תפילתו, והנה אנחנו רואים
שמצב הישיבות, למרות המענקים והכספים שהממשלה מזרימה להם - גרוע מאד מבחינה
כלכלית. אם כולנו נתאחד ונעזור אחד לשני, גם לישיבות יהיה ולכולם יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2009 16:59 לינק ישיר 

חלק מכריע מתקציב המדינה אינו מיועד למערכים מייצרי הכנסות כהגדרתך. אלא להבלים תרבותיים ואקדמיים שכל קשר בינם להכנסות מקרי עד אינו קיים.
וזאת מבלי להתייחס לתקציב הבטחון. וכבר הובטחנו בתורתנו ''אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמרו -- ונתתי שלום בארץ''. כך שאם המדינה תשקיע חלקיק ממה שהיא נותנת לבטחון, לתלמידי הישיבות ואברכי הכוללים היא תשגשג ותצמח הרבה יותר. מלבד הרווח הצדדי של חסכון עצום בחיי אדם ובמשאבים שיוכלו להתפנות לצרכים טובים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 15:33 לינק ישיר 

אני לא רואה כל סיבה להשקיע בטכנולוגיה ויצור כחול לבן  .קוי היצור של מיטב החברות בארץ כבר מזמן עברו למזרח הרחוק . האוניברסיטאות היוקרתיות , ממש לא נמצאות בארץ אלא בחו"ל . וההכנסות של המדינה גדלות והולכות מהמכס על היבוא של המוצרים מחו"ל.  אז למה בדיוק צריך לשפוך תקציבי ענק על על התרבות החילונית  שאינה תורמת בסופו של תהליך למדינה עצמה? אל תגיסו את החיילים ולא תצטרכו לתת להם מענקים שונים ומשונים פנסיות  ומענקי הסתגלות ורשימת הבזבוזים הענקית עלהציבור החילוני בכלל לא קטנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2009 13:07 לינק ישיר 

לא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים בני ברק > מה יהייה על עתיד המדינה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext