בית פורומים נוער חרדי

סיפור חדש בהמשכים - מיוחד לבין הזמנים - מאת חברי פורום נוער חרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2009 20:23 לינק ישיר 
סיפור חדש בהמשכים - מיוחד לבין הזמנים - מאת חברי פורום נוער חרדי

הכללים כמו בסיפור הישן. כל אחד מוסיף מספר שורות.
אפתח בקטע ארוך יותר כדי לתת כיוון צעיר ועכשוי יותר לסיפור כדי שיצליח יותר מהישן שהיה קצת עתיק ומסובך..
ובכן:

מהשם אשה לאיש

שמוליק נכנס לביהמ"ד מהורהר משהו באיחור סימבולי של 7 דקות. בחור בשידוכים לא?..
בעודו מהלך באולם הרחב הרגיש שמוליק במשהו מוזר.
מין התרחשות סמויה. מבטים סוקרים. עינים ננעצות.
נו באמת, זה האיחור? חשב שמוליק, על מה מדובר פה??

בחשש מה התיישב שמוליק במקומו ופתח את גמרתו ואכן לא עברה כדקה לפני שניגש אליו מקדמת בית המדרש אבי קרנובוביץ.
אבי קרנובוביץ למי שלא יודע הוא מחשובי בחורי הישיבה. איש סודו של המשגיח ר' שלום המתקרא בפי כל 'ר' שולעם'. בחור שעצם בואו בסתם כך של יום לדבר איתך ועוד באמצע הסדר ובאמצע בית המדרש הוא מעשה שגורם לך אחד מהשנים: או להתכבד בכך ולהרגיש 'מקורב', או להרגיש פחד ויראה כי מה כבר יביא את אבי לצעיר בועד חמישי כמו שמוליק אם לא שבאמתחתו מסר חשוב מאד מהמשגיח שליט"א?
והמשגיח למי שלא יודע איננו נוהג לקרוא סתם כך ביום רגיל לבחור 'רגיל'...

"ר' שולעם רוצה לדבר איתך. הוא נמצא עכשיו בחדרו."

כשאגלי זיעה מטפסים על גבו קם שמוליק במהירות וצועד החוצה מביהמ"ד לעבר חדרו של המשגיח.
בראשו מתרוצצות להם מחשבות איומות מחד ומשמחות מאידך. מה הוא רוצה???

שמוליק להזכירכם הוא בחור 'רגיל'. לא טוב ולא רע. לא למדן ולא בטלן. לא צדיק ולא רשע. 'בחור טוב'..

"ר' שמואל אתם יכולים לשבת", פותח המשגיח,
"אתם בודאי יודעים על מה קראנו לכם"..

"-אהממ.. לא. לא.."

"
נו ר' שמואל "תמים תהיה עם השם אלוקך", אם מישהו מוצא די.וי.די. מתחת המזרון שלך אז תמים אתה לא.."

שמוליק מחויר: "הרב אני לא יודע על מה מדובר, אין לי שום קשר לזה!!"

-"שמואל אם יש קשר או אין קשר את זה תשאיר לנו. בינתיים אתה יכול לקחת את חפציך ולנוח קצת בבית"---

"אבל" - מנסה שמוליק אבל פני המשגיח מבהירות כי אין מקום לדיון.

שמוליק יוצא מבוהל מהחדר ורץ בחדרו מבולבל כולו. בדרך הוא מתנגש בפתאומיות ב... "אהלן שמוליק מה קורה?" – זהו דני – חבר החדר של שמוליק.

"אהמ.. אני.."

"הכל בסדר?"

"אהמ.. כן.. כן.."

תוך עשר דקות שמוליק כבר בחוץ בדרכו אל עבר תחנת האוטובוס המביאתו בואכה ירושלים מעיר התורה והחסידות שם שוכנת ישיבתו – ישיבת 'בית ירמיהו'.

שתי מחשבות מטרידות את מנוחתו של שמוליק: של מי הדי. וי די? ומי שם אותו מתחת למיטתו, או בעצם: מיהו ה'מפליל' המרושע??

'דניאל' – חולפת במוחו מחשבה.. זה דוקא מתאים לו הקטע עם המכשיר אבל ברור שלא מתאים לו ככה להפליל אותי. הוא כל כך נחמד וטוב אלי. לא. אין מצב..

שמוליק נכנס ופניו חפים לבית הוריו.

שקט שורר בבית.

רק כשמתקרב שמוליק לחדרו מבחין באחותו מיכל: "מה קרה?" - היא מחטטת..

"אהמ.. אנ'לא מרגיש טוב.."

"רפואה.." מפטירה אחותו ושבה לעיסוקיה.

מיכל תאומתו של שמוליק לומדת ב'סמינר המתחדש' שבירושלים, אולם בעוד מיכל עסוקה רבות בשידוכים ויוצאת תכופות לפגישות, אצל שמוליק העסק משום מה 'תקוע'. שמוליק מחפש את 'מחברת השידוכים – שמוליק' – כך נכתב בלורד על גבה ומדפדף בה קלות.

שלשה שמות לא מוכרים. זה כל מה שרשום שם. ומתחת שלשתם רשום: 'לא חזרו'.---

מה יהיה איתי? – מהרהר שמוליק נוגות.

ועכשיו גם זה נפל עלי...

<האמת יצא לי יותר ארוך ממה שתכננתי אבל ההמשכים שלכם לא חייבים להיות ארוכים כל כך.

קדימה! ובהצלחה!!>

תוקן על ידי שובב_רציני ב- 29/03/2009 21:17:49

תוקן על ידי שובב_רציני ב- 30/03/2009 2:00:06

וגילו ברעדה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 17:02 לינק ישיר 

נו אולי שימשיכו אני לא כל כך מוכשר לזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2009 10:38 לינק ישיר 

כעבור ימים מספר....

שמוליק חזר מהישיבה חיטט הוא בתיבת הדואר לראות אם יש מכתב מעניין עבורו :

"חשבון טלפון ,חשבון חשמל ,תרומות ,אוף ,אין איזה משהו מעניין בשבילי ?! אווו הנה ,לכבוד שמואל ישראל "
שמוליק פתח את המעטפה במהירות וגילה לתדהמתו את הכרטיס טיסה  , " יואוו איך שכחתי מיזה עוד יומיים הטיסה !!!!!! "
דילג הוא חיש מהר על המדרגות , ופרץ לביתו כרוח סערה
אמא עדיין לא הספיקה להבין מי מה מו וכבר פתח שמוליק את פיו

שמוליק : "אמא אל תשאלי מה קרה ?! "

אמא : "מה קרה שמוליק ? "

שמוליק : "הטיסה לדוד מוטי היא עוד יומיים ולא הכנתי כלוםםםםםםם ,טוב ,מי שרוצה אותי אני לא בבית ,טוב אמא ? "

אמא : "טוב שמוליק יקירי ,לך תכין את המזוודה שלך ,ואל תשכח לקחת בגדים חמים !! "

שמוליק :"טוב אמא אין בעיה ,ביוששששש "

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2009 17:20 לינק ישיר 

נכון.

שמישו ימשיך!! וכולנו אחריו---------

וגילו ברעדה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2009 17:21 לינק ישיר 

אפ'חד לא ממשיך? חבל!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2009 12:35 לינק ישיר 

וחייגה,צליל תפוס ענה לה היא ניסתה שוב ועודפעם היה תפוס
היא הכניסה את הטלפון לתיקה והחלה פוסעת לאיטה לעבר תחנת האוטובוס
המחשבות רצו במוחה במהירות מסחררת,פטירת בעלה,הענין הרגיש עם שמוליק והישיבה,מיכל ושידוכיה וכעת גם שלמה אביו של דניאל שאיתו נפגשה...
"אנא ה',עזור לי,אני לא יכולה כבר להתמודד עם הכל,עזור לי ב-ב-ק-ש-ה " אנחה עמוקה פרצה מליבה השבור.
לפתע נעצרה על מקומה כהלומת רעם,אינה שמה ליבה למבטי העוברים ושבים שננעצו בגבה,
היא לא האמינה למראי עיניה,היא ראתה אותה במידרכה ממול מביטה בחלון ראווה של איזה חנות...היא רצתה לצעוק,לקרוא לה לפני שתעלם שוב,אך קולה בגד בה,היא לא הצליחה להוציא הגה מפיה
היא חצתה את הכביש במהירות,מכוניות צפרו בבהלה אך היא לא שמה ליבה לכך,כמו היתה שקועה בחלום ילדות ישן ועמוק ששקעה אליו פתאום,היא התקרבה אליה ועמדה מולה,כך במשך מספר רגעים.
"ההיא" הסתובבה וכשראתה את שרה עומדת כך מולה פרצה מפיה קריאה נרגשת,הם נפלו זאת על צוארי זאת בחיבוק אמיץ,"שנים שלא ניפגשנו ולא הצלחתי ליצור איתך קשר" לחשה שרה תוך כדי שדמעות זולגות מעינה..היא חשה שאסתר חברתה מימי הילדות נשלחה אליה כמלאך מושיע בדיוק שהיתה מבולבלת כ"כ וביקשה עזרה מה',תמיד היו קרובות וחיזקו אחת את השניה,אך כעת חשה קרובה יותר מתמיד,היא סיפרה לה את כל סיפור חייה ואסתר הטובה שמעה,הקשיבה, האזינה והשתתפה בצערה,ראו על פניה צער אמיתי...
ואז היא הציעה לשרה הצעה ששרה לא יכלה לסרב,הצעה שתשנה את חייה מן הקצה אל הקצה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2009 23:20 לינק ישיר 

אבל מה יהיה עם שמוליק? הוא יכול לקחת את זה מאד קשה, אוי שמוליק העדין... - מהרהרת שרה בנוגה.... - ואולי, אולי זה הזמן לנסות את 'אפיק מרדכי' -גיסי המזדקן לו לבדו בחו"ל...שמוליק תמיד רצה לנסוע לבקרו......
 --אך מצד שני איך לדבר איתו על זיווג שני - שני לראשון - שהוא בעצם אחיו המנוח.....??....---

הענין הטריד מאד את ראשה המוטרד ממילא של שרה.

-מה אפשר לעשות??

כל כך מסובך...... קריעת ים סוף.......

בהחלטה מהירה הוציאה את הטלפון מכיסה................

וגילו ברעדה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 18:44 לינק ישיר 

הוא כיחכח בגרונו ויישר את גבו ואמר : " תראי שרה ,אני חושב שכדאי שנסיים את הפגישה ,נדבר כבר מחר ונקבע את הפגישה הבאה ,רק שתדעי דבר אחד ,אני מבטיח לך שאני לא יוותר עליך יותר בחיים .."
הוא הניח את הכסף על השולחן ויצא מן המסעדה בסערת רגשות ..
היא ישבה שם ,עדיין המומה מכל השיחה שהתנהלה עד עכשיו ,היא לא מאמינה ,זה באמת קורה ,היא נשבתה בקיסמו שוב ,בדיוק כמו פעם ,היא קמה מן הכסא ,סידרה את בגדיה ויצאה מן המסעדה ..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2009 18:02 לינק ישיר 

במקום תגובה הוא פרץ בבכי,
מבעד לדמעות הוא הצליח לפלוט "חשבנו שאנחנו זה שנקווה האם נפגש או לא ואנו בוחרים את בני הזוג שלנו, כנראה שאנו טועים"

והיא במקום לענות, החזירה לו בבכיה.

כך התחילה הפגישה הראשונה, הרבה מילים לא היו שם, אבל היו שם הרבה דיבורים ללא מילים,
הלב דיבר,
הם ישבו דוממים האחד מול רעהו, שעה, שעתיים, חמש שעות תמימות! מבלי להחליף מילה, מלבד אנחות קלות, ומילה כאן מילה שם,

לאחר חמש השעות......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2009 15:32 לינק ישיר 

היא לא מאמינה ,היא יודעת מאיפה פניו מוכרות לה ,היא יצאה איתו לפני כמעט שלושים שנה ,הם כבר כמעט שברו צלחת ,היא זוכרת על מה נפל השידוך ,ההורים שלו דרשו הרבה כסף ולא היה להורים שלה אז הכל התבטל ,אבל עכשיו ,עכשיו זו הזדמנות חדשה לאהבה ישנה ..
היא מביטה בו ולחלוחית בעייניה ,"כן שלמה ,זאת אני ,עבר הרבה זמן ....."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2009 23:29 לינק ישיר 

"ממ... את?.. את?.. זה רק אני שחושב שאת מוכרת לי מאיפשהו או שגם את?.... אם לא אז קבלי את דברי כאילו לא אמרתי אותם כלל וסליחה...."

שרה צמצמה בעיניה.

ליבה דפק כפטיש.

האמנם???

וגילו ברעדה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2009 23:21 לינק ישיר 

שמוליק:"דוד מרדכי ,אני יחשוב על זה ויחזיר לך תשובה ,אני פשוט לא בבית עכשיו ,בסדר ? "
מרדכי :"אין בעיה ניהיה בקשר ,כל טוב "
שמוליק :"להתראות ,כל טוב "

מויישי : "מי היה בטלפון שמוליק ?"
שמוליק :" דוד שלי ,הוא רוצה שאני יבוא אליו לחג לחו"ל .."
מויישי : "נו ,למה לא ,לא יזיק לך קצת לנקות את הראש ,אני חושב שכדאי לך לענות להזמנה בחיוב ..."
שמוליק " אני יחשוב על זה רבי משה ,ועכשיו כדאי שאני יזוז כי מחכים לי בבית ,אתה יודע הנקיונות של פסח וכל זה .."
מויישי : " כן ,כן ,כמובן ,לך תעזור בבית ,זה מצווה מאוד חשובה ,גם כיבוד הורים וגם חסד ......."
שמוליק : "כן ב"ה ,להתראות רבי מויישה ,תודה על הכל ,כל טוב ."

בנתיים בבית אמא מתכוננת לפגישה עם שלמה (אבא של דניאל ) היא מרגישה את הלב שלה דופק במהירות ,זאת הפעם הראשונה שלה אחרי מות בעלה ,היא לוקחת נשימה עמוקה אחרונה ויוצאת מן הבית ..

באותו זמן ,עומד שלמה מול המראה ,גם לו זאת הפעם הראשונה מאז מות אשתו ,הוא נאנח קלות ,נזכר הוא לפתע באשתו המנוחה אך מהר מסלק הוא את המחשבה הסוררת מעל פניו ,"אני חייב לנסות להתחיל מחדש ,אסור לי לחשוב עליה עכשיו ,זה ממש לא במקום "מסדר הוא את העניבה נושם נשימה ארוכה ויוצא מן הבית .
בדרך הוא נתקע בפקק איום "דווקא עכשיו כולם נזכרו לצאת מן הבית ?!" אומר הוא בכעס מתוך לחץ .

שרה הגיעה למסעדה ,התישבה לה באחד הכסאות וחיכתה לשלמה .."מעניין למה הוא מאחר .." זרקה היא שאלה לחלל האויר ..
לפתע ראתה היא אדם הנראה בסביבות ה-50 לחייו ,היא זזה קצת מאי נוחות ,והוא קלט אותה הוא ניגש אליה ושאל אם שמה הוא שרה ,היא נענתה בחיוב ,הוא התישב למולה פתח את פיו ואמר :

תוקן על ידי 20sweet ב- 04/04/2009 23:27:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2009 12:25 לינק ישיר 

באותו זמן בקצה השני של העולם ,יושב מרדכי ,דודו של שמואל ,ומביט באלבום המשפחתי ,נזכר הוא בימים טובים יותר ,ימים שכל המשפחה היתה שלימה ,מעיני ראובן ,היה ניצוץ של שמחה ,אחח כמה כואב לו על אחיו שנפטר ,הוא היה אחיו היחיד והיחיד שבעצם נשאר לו במשפחתו לאחר שהוריו - ניצולי שואה, אודים מוצלים מאש הלכו לעולמם, ועכשיו גם הוא כבר איננו  ,לפתע עלה רעיון בראשו " ימי בין הזמנים של ניסן קרבים ,למה שאני לא אזמין את שמואל אחייני ?! לא ראיתיו מאז הלוייתו של אביו " כך חשב לעצמו ,חשב ועשה ,שלף את הפלאפון מכיסו וחייג את המספר ,מחכה לשמוע את הקול שכה התגעגע אליו ..

שני צלצולים ...שלוש ..ושמואל עונה :

"הלו"

"שלום עליכם ,מה שלומך אחייני היקר ?"

"חסדי ה' " , "מתי רואים אותך ? ,התגעגענו ..."

"על זה בדיוק רציתי לדבר איתך .." מה דעתך לבוא לבקר את דודך "הזקן" ? " 

תוקן על ידי המקשיב ב- 01/04/2009 10:56:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/3/2009 17:14 לינק ישיר 

"תודה רבה" ענה שמוליק, "אני...." הוא גמגם, "ר' שולעם היה המשגיח בישיבה שלי"
"היה?!" מוישי, בנו של ר' שולעם הביט בתמיהה בשמוליק, "הוא משגיח בישיבה גבוהה, ואתה נראה בגיל הזה בדיוק"
"הוא... בישיבה הקודמת שלי"
מוישי התיישב על אחת הכיסאות, "אז איפה אתה עכשיו?"
"עכשיו?" הוא בהחלט לא רצה לומר איפה הוא עכשיו. אבל עיניו של מוישי הביטו בו כמחכות לתשובה, היה בהן משהו שגרם לו לפלוט את התשובה בלי לחשוב פעמיים."בבית"
"אוהו" ההפתעה היתה ניכרית בעיניו של מוישי. הוא השפיל את ראשו וליטף את זקנו.
"לא כל כך נעים להיות בבית" הוא מלמל. שמוליק הסכים איתו בשתיקה. בבית הוא צריך לראות את אמא לבד, בלי אבא, ולספר לה מתישהו על ההשעיה מהישיבה.
"מה גרם לך לחזור הביתה?" מוישי שאל בהתעניינות כנה
שמוליק התיישב על אחת הכיסאות למול מוישי. היה בו משהו שלא היה באף אדם אחר. ואז הוא מצא את עצמו מספר לו. מספר לו על הישיבה
ועל החבר הטוב ביותר שלו שכנראה בגד בו.
וגם על אמא הוא סיפר, והחיסרון הגדול כל כך מאבא.
"זה לא קל לאבד הורה" קולו של מוישי נשבר.

תוקן על ידי ד_שחר ב- 30/03/2009 17:11:44

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

תוקן על ידי שובב_רציני ב- 31/03/2009 0:48:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 15:33 לינק ישיר 

בס"ד

ושמוליק, שמוליק שוכב על המיטה בביתו מנסה לדמיין את עתידו. מה יהיה איתו? הוא יתום זה כבר גורם שלא בצדק לרבים להתרחק מן השידוך איתו. ועכשיו, עכשיו הוא גם בלי ישיבה.

ואז הוא נרדם.

הם הגיעו לרח' שבטי ישראל. ארבעים ושנים ארבעים ושנים ארבעים ו... הנה! הוא טיפס עד לקומה השלישית ואז ראה את השלט הכסוף "מש' פרלמן". הוא דפק על הדלת. דפק פעם דפק פעמיים ואז פתחה לו את הדלת אישה שעייניה אדומות.

"שלום.." היא אמרה בקול חלוש.

-"שלו...." הוא לא הספיק לגמור את המילה ופנחס הקטן קפץ הישר אל זרועותיה של אימו.

מאחוריה הגיח אדם בעל חזות של אברך חשוב הוא ניגש אל שמוליק "שלום עליכם, תודה רבה... כבר לא ידענו מה לחשוב, תודה רבה! בא תיכנס... הלכתם הרבה?"

-"אה..... לא כ"כ רבה..." התחיל שמוליק לגמגם.

-"הלכנו טונההה" ציייץ פנחס בקולו הילדותי במין זרועות אימו 

-"בא, בא, שב תשתה הלכת הרבה..."

שמוליק נכנס לסלון בצעד מהסס כשתמונה גדולה תפסה את מבטו תמונה של ר'  שולעם. הוא שמע את 'מארחו' אומר "זה, זה אבא שלי..."

שמוליק היה המום. והרי הוא מכיר את המשגיח ואת בניו ואיך לא ידע שזהו בנו?

הוא התישב על הכיסא הקרוב ומארחו התישב לידו והתחיל לספר לו

"אבי, כפי שאתה רואה הוא ר' שולעם המשגיח של ישבת 'בית ירמיהו'. כשהייתי בן 3 אימי נפטרה, ואבי התחתן בשנית עם הרבנית. אני מקפיד לבוא לבקרו מידי חודש. אך איני חש בנח. אחרי שאימי נפטרה אביא הקים חיים חדשים ואני - למרות שאבי קירב אותי יותר משאר הבנים שבאו מאשתו השניה - הרגשתי כמפריע להרמוניה המשפחתית שלהם. גם הרבנית נסתה לקרבני, אך זה רק הגביר את קנאת האחים בי שלא יכולתי שלא לחוש בה. אז, ברגע שיכולתי, נעלמתי. נסעתי לישיבה קטנה פה בירושלים והתגוררתי בפנימיה. כך גם בישיבה גדולה. לאחר מכן נשאתי והקמתי בית משלי..." הוא התנער מזכרונות העבר שלו והישיר מבט המום אל שמוליק. ניכר היה על פניו שהוא המום מין ההשתפכות שלו עצמו. אך הוא התעשת מיד וחייך. ואז אמר לשמוליק "יש בך משהו מיוחד... אתה מוזמן אלי בכל עת ותודה על שהחזרת לנו את פנחס."

תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 30/03/2009 15:32:46

אם אני אני בגלל שאתה אתה ואתה אתה בגלל שאני אני ואז אני לא אני
ואתה לא אתה. אך אם אתה אתה בגלל שאתה אתה ואני אני בגלל שאני
אני אז אתה אתה ואני אני.

תוקן על ידי שובב_רציני ב- 30/03/2009 20:01:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2009 14:48 לינק ישיר 

ליל האמש.
אולמי 'היכלי היהלום שבפנינה'.
שני בערב - יום סילוקו של שמוליק מן הישיבה.
חתונת קונפלמכר את שוורצמן.
תחילת הריקודים השניים.
הריקודים סוערים במיוחד והשמחה רבה.
מכיוון התזמורת נשמעת המילה "חנינא" משום מה יותר מדי פעמים לטעמה של גברת פרומא הכבודה הנדחקת  ליד המחיצה ומלהגת במרץ לעבר אוזניה של האשה הצעירה העומדת לידה:
"זה הגבוה? נו זה דניאל לוין. בַּבוּסט.. תראי איזה ביטחון עצמי, איך שהוא רוקד שם באמצע... ושמעתי שבישיבה הוא ממש חוֹשוּבֶער... פשש..  היייי אני זוכרת את אמא שלו עליה השלום.. איזה צַדֵייקֶעס..."

-"אהממ.." - מנסה להשחיל האשה הצעיר מילה - "מי זה שמואל ישראל" שהצעת לנו שבוע שעבר, את מזהה אותו פה??"

-"אהה תיכף נראה, רק מינוט..  אהממ. אולי זה שמה בסוף שיושב? זה הנמוך? ממ... לא ההוא שחרחר וזה כאן יותר בהיר...   יָפָה, אני לא מוצאת אותו אם אראה אותו אני כבר אקרא לך.. מוזר למה הוא לא נמצא כאן? דוקא שמעתי שהוא מהשיעור של החתן. מוזר... אולי הוא כבר הלך..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > סיפור חדש בהמשכים - מיוחד לבין הזמנים - מאת חברי פורום נוער חרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext