בית פורומים פורום הפילוסופיה

שאלה על "רבינו בחיי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2009 17:17 לינק ישיר 
שאלה על "רבינו בחיי"

רבינו בחיי על דברים פרק יג פסוק ז

אשר לא ידעת אתה ואבותיך - פירש רש"י ז"ל ראה כמה מגונה עצתו, שאומר לך להניח מה שמסרו לך אבותיך:  ויתכן לפרש שירמוז בכאן על שני חלקי האמונה, שני חלקים, האחד מצד הקבלה והשני מצד הידיעה והחכמה. המאמין מצד הקבלה שקבל מאבותיו כן, אמונה טובה היא מאחר שהקבלה אמתית אבל אין לה שלמות לפי שאין בה חכמה, והנה דמיונו כעור ההולך בחברת עורים וכל אחד ואחד סומך ידו על חברו ויש פקח אחד בראש כלן שהוא מנהיג אותן, בודאי כלן הולכין בדרך סלולה וישרה מאחר שהם אוחזים דרך הפקח, כן אמונתנו מצד הקבלה בלא חכמה דרך סלולה היא הסומכין ונשענים זה על זה עד משה רבינו ע"ה ואנחנו אוחזין דרכו כי באזנינו שמענו ואבותינו ספרו לנו, אבל אין שלמות לאמונה הזאת, כי המאמין מצד הקבלה אם ישמע דברי התועים והכופרים עובדי אלילים אינו בטוח בעצמו שלא יטה לבו לאחד מהם כיון שאין לו חכמה, אבל בודאי אפשר שיטה לבו, או יאמין או יסתפק כמו העור שאינו בטוח בעצמו שלא יכשל, אבל הפקח הוא בטוח שלא יכשל כי כח הראות חזק עמו ואין צריך לאחר, כן המאמין הזה שלם בעצמו, בטוח שלא יטה לבו אחרי המבהילים, ומתוך חכמתו וידיעתו יסתור דעתם וישאר לבו חזק באמונתו, לכך יצטרך האדם שלא יספיק לו ענין אמונתו מצד הקבלה בלבד אלא שילמוד ויחכם עד שתשלם אמונתו ותהיה לו אמונה מצד הקבלה ומצד הידיעה, ועל זה אמרו רז"ל הוי שקוד ללמוד תורה ודע מה שתשיב לאפיקורוס. וזהו שהזכיר בכאן שני חלקי האמונה ואמר אשר לא ידעת זהו אמונה מצד הידיעה, אתה ואבותיך היא האמונה מצד קבלת האבות:

השאלה שלי היא:
מדוע יש חלוקה בין אמונה עפ"י הקבלה ובין אמונה עפ"י החכמה?
הרי- אפשר לשבת ולהוכיח מבחינה לוגית שהקבלה היא ראייה לאמיתות דרכנו, וזו גם חכמה שניתן להשיב לאפיקורס...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 13:17 לינק ישיר 

אפשר - כתבתי כמה דברים ארוכים על הנושאים האלה...אבל לא נראה לי שיהיה לאנשים כח לקרוא...
נראה לך שכן?
תפתחי אם תרצי...אני אצטרף ב"נ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 09:56 לינק ישיר 

כל אחד והלב שלו...
נוכל לפתוח על זה אשכול (וכן על ההבדלים בין גברים לנשים- מה משכנע יותר כל אחד?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 20:47 לינק ישיר 

לוידע, כי כתבת שרבינו בחיי כן אמר שיותר טוב להאמין באמונה שכלית, חוצמזה בכלל אין לך מה להעלב כי יכול להיות שאני טועה...

אחרי שיש בורא לא יתכן שסתם ברא עולם כי בא לו לשחק SIMS.. מן הסתם יש לעולם מטרה. מה היא? פשוט שאי אפשר להגיע אליה לבד. חייב להיות מקום שבו אמר הבורא מה לעשות.
עכשיו מתחיל להכנס התנ"ך והמסורת שזהו המקום היחיד שבו מופיעה הדרכה של הבורא איך להתנהג בעולם...

(מוזר לי קצת שיותר התיישב לך הספר השני אבל פסדר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 18:28 לינק ישיר 

הראיה
תראה, אני קראתי גם את הספר אותו קראת אתה וגם את הספר הנוסף,
ומה לעשות? אבל ההוכחות שבספר השני התיישבו אצלי יותר חזק על הלב.

חוצמזה- להאמין שיש בורא זה ממש לא מספיק, כי גם אם אתה יודע שהוא קיים אתה לא יודע מה הוא דורש ממך, ואתה לא בטוח בצדקת דרכך.

ולמה היה לך הרושם שנעלבתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 18:21 לינק ישיר 

וואלה? אופס. אולי זה כי רבינו בחיי היה בן...חחח...
טוב, לא אמרתי את זה סתם, אני די חושב הרבה על הנושא הזה..
לדעתי אין לך מה להעלב או משו..

את לא יכולה להסביר למה יותר קל לך עם האמונה ע"פ המסורת?
הרי הרבה יותר פשוט להאמין בשכל - בריאה - בורא - סוף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 17:38 לינק ישיר 

כן יותר טוב להאמין עפ"י האמונה השכלית, רבינו בחיי אומר!
ויש לך הרגשה... גבר לענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 17:34 לינק ישיר 

מוזר. למה? זה הרבה יותר פשוט - יש עולם - יש יוצר. - סוף!

את יודעת...יש לי הרגשה שזה בגלל שאת בת, אני לא רוצה להתפלסף על זה אבל..זה ראש שונה, וזה ממש לא שובניסטי, לא שיותר טוב להאמין ע"פ האמונה השכלית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 17:26 לינק ישיר 

קראתי את הספר
ומשום מה- מה שאצלי יושב טוב יותר על הלב זה האמונה עפ"י הקבלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 16:40 לינק ישיר 

אופק20 כתב:
אמרתי כבר שהוכחה חזקה או חלשה - שתיהן הוכחות - רק שאחת מניחה יותרת את הדעת ולכן היא יותר חזקה אע"פ ששתיהן מוכיחות. הוכחה שכלית חוץ מההוכחה לפי המסורת מיישבת את הדבר יותר על הלב. 

זו התנהגות לא הגיונית: אם שתיהן מוגדרות כהוכחות, הן צריכות להניח את הדעת ב-100%,
אבל כנראה שאנחנו לא יצורים כ"כ הגיוניים...
זו המשימה שלנו- "וידעת היום והשבות אל לבבך"..

הוכחה שכלית מתיישבת יותר על הלב מהוכחה עפ"י הקבלה?
אצלי עכ"פ ההוכחה עפ"י הקבלה היא החזקה ביותר שיש בידי כרגע, אך כנראה שיש משהו עוד יותר חזק. מהו?
למה התכוון רבינו בחיי באמרו "אמונה עפ"י השכל"?
חבר'ה- הושיעו נא!!

אה..אם זו השאלה - זה פשוט:
בשביל זה קראי את הספר הראשון של הרב נויגרשל - מסע אל עמקי ההויה - לזה התכוון רבינו בחיי.
הוכחה שכלית - לכל דבר יש יוצר - דברים לא נוצרים בלי מתכנן - חייב להיות מישהו שברא את העולם - זו ההוכחה השכלית שעליהה מדבר רבינו בחיי - והיא אינה ניתנת לערעור..
מיד לאחר מכן נשאלת השאלה - מי יצר את היוצר - ויש מה לדון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 15:41 לינק ישיר 

הראיה כתב:
אמרתי כבר שהוכחה חזקה או חלשה - שתיהן הוכחות - רק שאחת מניחה יותרת את הדעת ולכן היא יותר חזקה אע"פ ששתיהן מוכיחות. הוכחה שכלית חוץ מההוכחה לפי המסורת מיישבת את הדבר יותר על הלב. 

זו התנהגות לא הגיונית: אם שתיהן מוגדרות כהוכחות, הן צריכות להניח את הדעת ב-100%,
אבל כנראה שאנחנו לא יצורים כ"כ הגיוניים...
זו המשימה שלנו- "וידעת היום והשבות אל לבבך"..

הוכחה שכלית מתיישבת יותר על הלב מהוכחה עפ"י הקבלה?
אצלי עכ"פ ההוכחה עפ"י הקבלה היא החזקה ביותר שיש בידי כרגע, אך כנראה שיש משהו עוד יותר חזק. מהו?
למה התכוון רבינו בחיי באמרו "אמונה עפ"י השכל"?
חבר'ה- הושיעו נא!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 14:38 לינק ישיר 

ממש לא סטינו - אמרתי כבר שהוכחה חזקה או חלשה - שתיהן הוכחות - רק שאחת מניחה יותרת את הדעת ולכן היא יותר חזקה אע"פ ששתיהן מוכיחות. הוכחה שכלית חוץ מההוכחה לפי המסורת מיישבת את הדבר יותר על הלב.

אם אלך בכיוון שלך שהיא יכולה לשקר - לא חושב שיש הוכחה. יש מצבים שברור שזה לא שקר. לפי"ז יכול להיות שגם 600,000 החליטו להמציא יחד שקר מסוים כמו שהבת לא שלך יכולה לשקר ללא שום אינטרס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 14:29 לינק ישיר 

יש הוכחה עפ"י המסורת חזקה יותר מכל מה שתיארת...

אני כן ארגיש יותר בטוחה אבל זה שאנחנו מרגישים בטוחים יותר או פחות לא מחייב שאומר משהו לגבי נכונות הדבר, לגבי הוכחתו.
מה שבטוח- שאם הדבר מוכח, 100%, אז אני אהיה רגועה לחלוטין.

ועוד שניה רציו יעיף מפה את כל הדיון הזה, כי כבר סטינו מהנושא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 14:24 לינק ישיר 

אין לה שום אינטרס...
אם את אומרת ככה, לא נראה לי שיכולה להיות לך הוכחה ע"פ המסורת.
יודעת מה?
דוגמא חדשה:
את בטיול והילדים נשארים בבית, אמא שלך שתח' נשארת להשגיח עליהם ואומרת שהכל בסדר, ולצורך העניין גם אבא שלך אומר ככה וגם סבא וסבתא...(ואפי' עוד כמה אנשים אמינים...) - יודעת מה ? את מקבלת גם מסמך בפקס שבדק שיהלדים בסדר והוא חתום ע"י עמותה רצינית.
אך עדיין, לא תרגישי יותר בטוחה כשתראי אותם בעצמך...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 13:49 לינק ישיר 

הראיה
זה לא נכון שברור לי מעל כל ספק שהיא דוברת אמת. זה אולי 99.99999% אך עדיין לא 100%.
היא יכולה לשקר, עם כל הכבוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 13:41 לינק ישיר 

א. (אמן.) העניין הוא שכשהיא אומרת בסדר ברור לך מעל לכל ספק שאינה משקרת - א"כ יש כאן הוכחה שהתינוק בסדר - אך זה עדיין לא מרגיע אותך בהרגשה - את מעדיפה לראות בעצמך.

ב. תודה רבה. אשתדל להסתכל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > שאלה על "רבינו בחיי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext