| נשלח ב-1/4/2009 19:03 |
|
| |
נבואה בדורנו. האם קיימת?
נבואות אמרנו?
בפורום השכן היו כל מיני דיבורים על זה שציפי תהיה רה"מ ולא נתניהו. אני שואל שאלה. כמה פעמים ניפול בפח של כל מיני הוזים? מה גורם לאנשים יראי שמים שלמדו קצת זוהר ומדרשים לתת כל מיני נבואות בבטחון עצמי כזה? האם זו עצת היצר שבא בתחבולות לאנשים כדי להפיל אותם ואותנו בפח?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 03:10 |
|
| |
מאז חרב בית המקדש הנבואה ניתנה לשוטים וקטנים(שוטים - כאלה שמדברים שטויות, קטנים - קטני אמונה) גם אם יש מי שיודע באמת דבר, הוא אינו רשאי לגלותו אם זאת הוא עלול לתת רמז, שניתן יהיה רק להבין לאחר מעשה אישית הייתי עד מספר פעמים (3-4) למקרים כאלה גם בתקופת הנביאים, נביא הורשה רק לגלות את מה שהתירו לו לגלות אבותינו נחשבו לנביאים, וראו מה קרה כאשר יעקב רצה לגלות את הקץ נסתלקה ממנו הנבואה לגמרי יש בימינו בעלי רוח קודש, זה אינו נבואה, אלא יכולת לתרגם את המהלכים לשלפנינו בדרך שהוא מעל לטבע ראו את תגובתי בשירשור של סמלים אסרולוגיים בתורה http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2603507&forum_id=19861תשאלו אם כך מה זה התקשור של האוטיסטים א. השיטה היא אמתית - היא הוכחה בבית משפט באוסטרליה ב. לא כל מה שמובא בתקשור בא מכחות האמת, חלק אמת אך חלק ניזון ממה שנקרא הסיטרא אחרא, שאלה אורות נפולים והם מצד השקר ג. זהו ניצול של אנשים/ילדים בעלי מגבלה, אם זה רק לצרך שאיבת מידע, לגבי העתיד (במאמר מוסגר אשתי (פיזיוטרפיסטית) טיפלה בילדים כאלה והשתמשה בשיטה רק על מנת לברר את רצון הילד (אוכל, שינה, משחק) אחת מהילדים האלה היא "גליה" שאמה הוציאה שני ספרים - כך שאני מכיר את השיטה והמצב די מקרוב)
התשובה לשאלת היא לצערי הרב - כן
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 12:23 |
|
| |
שלום אדמק, אני חושבת שאנחנו לא מספיק בגדר 'יודעים' כדי לדעת מה ה'שוטים' - שהם אוטיסטים "יודעים", שהרי
ידוע שכאשר איבר בגוף נפגע, מערכת החושים הרבה יותר חדה מאדם רגיל, לכן צריך להזהר לייחס לשוטים -
שטויות (גם קצת יומרה, לא?).
בשום מקום בתורה לא כתוב ש'מותר לתת רק רמז', זה נראה לי המצאה או השערה של רב שאתה מסתמך על
דעתו, והנה במסכת שבת כתוב חד משמעי:
"כל היודע לחשב בתקופות ומזלות ואינו חושב, עליו הכתוב אומר: ואת פועל ה'
לא יביטו ומעשי ידיו לא ראו . אמר ר' שמואל בר נחמני אמר ר' יוחנן: מנין שמצווה על
האדם לחשב תקופות ומזלות, שנאמר: ושמרתם ועשיתם כי היא חכמתכם ובינתכם
לעיני העמים . ואיזו היא חכמה ובינה לעיני העמים: הוי חישוב תקופות מזלות..."
(מסכת שבת, דף עה, עמוד א)
אני חושבת שהדוגמאות שהבאת אינן מייצגות את שאלתו של אלקנה, שהרי לגבי יעקב אבינו, הזוהר כותב שנסתתר
לו הקץ ולא הנבואה, שהרי בברכות עצמן יש נבואה לעתיד, כך גם לגבי כל הנביאים שלנו, שמשכו את הנבואה
מבית ראשון לתקופת בית שני, הם לא רמזו - הם אמרו כל מה שראו בנבואה.
נאמר שבתקופת הימים תחזור לאט לאט הנבואה ואנחנו רואים היום מקובלים גדולים מאד שיש להם את היכולת
הזאת (הרב כדורי ז"ל, הרבי מלובביץ ז"ל, ואחרים).
לשאלתך אלקנה, אני חושבת שהחשיכה הגדולה שנפלה על ישראל, והייסורים הרבים שהיא עוברת, מייצרים
שרלטנים שמנצלים יהודים תמימים חסרי חשיבה עצמאית, שחיים בחשיבה תלותית לגמרי של עדר שהולך אחרי רבו,
בלי להפעיל חשיבה עצמאית משלו. שהרי חשוב מאד שלכל יהודי יהיה רב, אבל חשוב גם להפעיל את השכל
האלוקי שיש לכל יהודי וחובתו להפעיל אותו.
גם הכמיהה למשיח שמייסרת את הלב, מייצרת שרלטנים מהסוג הזה, חלקם רבנים. כאשר רב אומר אמירה עתידית
יש לבדוק אם האמירה מתגשמת, אם לא - להזהר מאד מהאמירות שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 12:45 |
|
| |
שלום לך 3ברית,
נניח שלאוטיסטים יש יכולת נבואה. הרי ברור בתקשור שהמתקשר מחזיק את ידו של האוטיסט. איך אנו יודעים בודאות שהמתקשר לא מערב את עצמו בכל העניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 12:54 |
|
| |
אני לא מוציאה מכלל אפשרות, עד היום אוטיסטים לא גילו משהו שהתרחש בזמן שצפו אותו,
בטח לא משהו ספציפי.
בכלל לא ראיתי עד היום מישהו, כולל הרבנים, שיש בו יכולת נבואה.
מי שנראה לי נביא הדור היה הרבי מלובביץ' ז"ל שניחן ביכולת נבואית, הוא אמר דברים רבים
שהתגשמו, במיוחד במלחמת המפרץ הראשונה, דברים שאמר לא נשמעו הגיוניים בכלל -
ועובדה הם התרחשו.
כל השאר בעיני בגדר "מוחזקים כנביאים על ידי תמימים", לדעתי.
תוקן על ידי 3ברית ב- 02/04/2009 12:51:52
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2009 13:27 |
|
| |
לצערי לא הבנת אותי נכון, ואני מבקש סליחה על כךאין קשר בין השוטים לבין האוטיסטים גם לא קישרתי בינהם שוטה הוא דוקא אדם נורמלי שמוליך עצמו אחרי שטויות (בבחינת חסיד שוטה) אך נכון מה שאמרת, האוטיסטים ובכלל בעלי נכות שכלית מסויימת כלשהיא ניחנו ביכולת ראיה גבוהה יותר, לא בהכרח נבואית וזאת מפני שהם לא כבולים לקופסא הנקרא מח-שכל שזה כלי מאוד מוגבל וגורם לנו לראות דברים בתפישה בעלת מימדים צרים מאוד מי שנפגע בשכלו הרי הוא יכול לעבור את המחסום הזה על מנת לסבר אתה האוזן והעין אביא שתי דוגמאות מגבלת השמיעה שלנו היא בין 20 הרץ ל20 מגה הרץ - זו מגבלת האוזניים של בני האדם אך ישנם צלילים מעבר לסקלה הזו רק שהם אינם נשמעים לנו מגבלת הראיה שלנו היא בין צבעי הספקטרום (הקשת) אך יש גם צבעים מעבר לסקלה זו
לגבי צלילים היה ידוע שיש צלילים שאין שומעים בני אדם אך חיות שומעות אך לגבי ראיה זה דוקא מענין איך התגלה הדבר לפני 1800 היה ברור שאין צבעים מעבר לספקטרום עד שבא וילאם הרשל וגילה זאת ב"טעות" הוא מדד את עומת החום בספקטרום והעוזר לנו עבר בין הצבעים ומדד זאת לרגע מסויים בלי משים ידו עלתה מעבר לסקלה וכאשר נשאר מה בטמרטורה היא ענה דבר שהדהים את ויליאם, התברר שהיה חום גבוהה יותר בנקודה בה לא היה אור, מתוך כך התברר שיש תדרי אור שהם מעבר למה שהעין רואה
למה הבאתי כל זאת? ובכן המח-השכל האנושי מוגבל מאוד ויש הרבה מעבר לכך, כל מי שנמצא בסקלה בנורמלית לא יוכל בכלל להבין/להשיג את מה שמעל אך בעלי נכות שכלית דוקא הם בעל יכולת כזו ולא נוכל אפילו להבין זאת בגלל נורמליותינו
לפיכך יכולת הנבואה או קשר עם ראיה אלוקית היא יותר קרובה, אין אומר שיש להם יכולת נבואית ממש, אך הם קרובים לזה יותר
 |
|
|
|
|
|