בית פורומים שידוכי חרדים

תפילה?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2009 02:46 לינק ישיר 
תפילה?!

אני מאמינה באומנה שלמה בכוח התפילה, אבל לפעמים בזמנים קשים האמונה הזות נישברת ויש קושי להמשיך להתפלל.

כשרק התחלתי שידוכים היתי בטוחה שאתארס מהר, לא יודעת מאיפה היה הביטחון הזה אבל ככה חשבתי.

אחרי תקופה הבנתי שבשידוכים לא הכול הולך חלק ובעיקר לא למשהיא כמוני שרוצה משהוא לא מוגדר...

כול אותו הזמן התפללתי שאזכה לבנות את ביתי וכו' וככול שעבר הזמן הוספתי עוד דברים בין עם זה פרק שירה 40 יום תפילה בקברי צדיקים, פרקי תהילים כותל וכול מה שיכולתי לחשוב עליו.

אבל לפעמם עולות להן מחשבות בלאי שארצה בכלל למה העולם מתנהל ככה למה בנות אחרות שאפילו לא רצו להתחתן התחתנו למה בנות שחגגו יצאו עם בנים ועשו מה שבראש שלהם ואפילו לא התפללו לזה פתאום הם נשואות .

וכן אם ניקבע זיווגו של אדם מיום היוולדו וכמו שניקבעו שאר הדברים בחיינו ניקבע לאדם מתי התחתן ועם מי ומה יעבור כדי להגיעה לזה...

איפה יש כאן חלק לתפילה???  האם בעזרת התפילה אני יכולה לגרום לזרז את מציאת זיווגי (והאם זה טוב בכלל כי "בדרך שאדם רוצה לילך מולכין אותו" האים זה טוב לי שזיוגי יגיע  מקדם יותר)

נישמעתי מבולבלת?? מקווה שלא! נושא זה לא מניח לי כבר הרבה זמן ולא מצאתי את האדם המתאים לשאול ואז חשבתי על הפורום...

מקווה שיהיה לכם תשובות בשבילי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2009 01:22 לינק ישיר 

קריסטל77 וודאי שהענין הוא עם מי להתחתן ולא הענין להתחתן אבל לא ציפית שאפרת על כך לא לשם זה פתחתי את האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 23:29 לינק ישיר 

אם תרצי חברי הפורום ואנכי הקטנה כבר הארכנו רהבה בענין התפילה גם ב"פניני קריסטל" ובעיקר ב"שאלות ותשובות על אמונה"- היה שם שאלה נפלאה על התפילה. עייני שם.אני בטוחה שתהני.

אבל יש לי משפט אחד לומר מריח הדברים שכתבת...

החכמה זה לא להתחתן,
אלא-עם מי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2009 15:41 לינק ישיר 

ישיבאיש תודה, לא קילקלת עזרת :)
ד_שחר קודם אין צורך לומר מה ניסגר אני חושבת שכמעט כול אדם יש לו נפילות בדברים ומותר שזה יהיה גם בתפילה...
וכן נכון אתם צודקים 100% שכאשר מתחברים למלים ולא סתם אומרים אותם כלאחר יד זו תפילה שמגיעה גבוהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 15:22 לינק ישיר 

ד_שחר את אכן צודקת , אך גם בקריאה בעלמא להספיק מה שקיבלת יש מעלה לא קטנה ואסור לזלזל !
כמובן שעדיף להתחבר למילים ולהבין....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 14:34 לינק ישיר 

^^ "!!!!!!!!!!!!! "מה נסגר?!

צריך מאוד מאוד להבין מהי תפילה באמת. רק לומר כל הזמן אימרות מסוימות -זת לא תפילה אלא רק תפילות שבאות מהלב.
לדבר אל ה' סתם ככה - זאת תפילה
לשבת באוטובוס ולקרוא תהילים כי "את צריכה להספיק את מה שקיבלת על עצמך" -זאת לא תפילה, זאת אימרה.
אימרה כתפילה מתבטאת כשיש לך רצון עז לומר אותה,כשאת מתחברת עם המילים, כשאת מרגישה שהמילים שלך - זאת האימרה. בדומה לשיר השירים.

מקווה שהבנת.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2009 10:45 לינק ישיר 

אשכול יפה ונושא חשוב מאוד !!!
{ אני לא רב ולקבל מה שאני אומר בערבון מוגבל }

כל אחד צריך לשאול את עצמו איך התפילה פועלת ? איך זה שאנו מבקשים משהו אמור להשפיע ? מה הקב"ה לא יודע שאנו רוצים את זה כבר ? ומה יעזור אם נבקש פעם אחת או עשר פעמים ? הרי הקב"ה לא שכח חלילה את בקשתינו !!!
אז קודם כל חשוב מאוד להבין מה שלפעמים אנו שוכחים : הקב"ה זה לא כספומט !!!! לא מתפללים וזה נענה מיד !!!! למה ?? כי לקב"ה יש "שיקולים" משלו !!!  ולפעמים זה לטובה !! אבל בטוח פשוט וברור שהתפילות עוזרות !!!!  איך ?? לא תמיד אנו מבינים אבל זה בטוח עוזר ומשפיע וזה פשוט!
שנית ידוע שכל האמהות היו עקרות, ותמוה איך הקב"ה "לא מרחם " חלילה על הצדיקות האלו שהיו גדולות מהאבות !!!!  וחז"ל מסבירים לנו בחכמתם שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים. כמובן שתפילות האמהות השפיעו לכל הדורות !
טוב זה נושא מורכב ויש עוד המון המון מה להאריך אבל לא להתייאש חלילה !!! אין תפילות לשווא !! וכתוב שגם גנב שמתפלל לא להיתפס הקב"ה שומע תפילותיו !
אז המון בהצלחה ולא להתייאש מהתפילות , רק לא לשכוח שצריך לכוון !!! { מורי ורבי סבי זצוק"ל הסביר לי ש"כוונות "  זה לא ייחודים וכו'... אלא להבין קודם כל את פשט המילים, אז כדאי מדי פעם להתבונן מה אנו מדברים בפני המלך ומה משמעות הברכות והמילים . }
מקווה שעזרתי ולא קלקלתי שלכם באהבה גדולה ובברכת סיעתא דשמיא : ישיבאיש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > תפילה?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext