למי מאיתנו אין ירידות ועליות ברוחניות? אנחנו בני אדם בשר ודם ולפעמים צריכים "טיפת חיזוק".
כמובן שקטנתי מלהטיף ולתת מוסר, וכמובן שמה שאני כותב זה קודם כל לחזק את עצמי !, אבל אולי אזכה גם לשתף אחרים ונתחזק ביחד .
ואומרים בשם הרב שך : " כל יהודי באשר הוא , בכך תקופה ובכל גיל –זקוק ללימוד המוסר , ועליו לקבוע לכל הפחות חצי שעה ביום אשר תוקדש למטרה זו. "בלעדי זה איני יודע איך ניתן להיות יהודי !! "
כמובן שחלק גדול מלימוד המוסר הינו מעשים והנהגות מגדולי ישראל .
אומרים בשם בגרי"ז: " חינכתי את בני ליראת שמים עם סיפורי צדיקים מגדולי ישראל."
כמה כללים בסיסיים על-מנת שלא נפסיד את תועלת האשכול :
אנא מכם אל תסיטו את האשכול החשוב הזה מהנושא !
אין להגיב על ההודעות בו ללא הוספה של קטע מוסר חדש !!
אנא נסו להיות קצרים ועניניים.
אנא מכם אל תתעצלו לכתוב !!
הערה חשובה לסיום :
כאשר אתם "מטריחים" עצמכם לכתוב משהו חדש ( כנ"ל גם באשכולות של דברי תורה ) , נניח שנגזל מזמנכם מקסימום20 דק' ( בלחץ!! וגם זה רק אם אתם מקלידים ע"י אצבעות הרגל השמאלית ללא עזרה נוספת.....). נניח שאת ההודעה שלכם יקראו רק 10 ניקים. מתוכם 5 יספרו זאת בשולחן השבת , יוצא שכבר 20-30 איש שמעו את הד"ת ( דבר-תורה ) שלכם. 20 האנשים יספרו כל אחד לחברו וכבר יש 40 איש . וכך "חברא חברא אית ליה " ( = לכל חבר יש עוד חבר ) ויוצא שבהשקעה של- 20 דק' נתתם שיעור תורה ל- 5000 איש !!!! { אם אתם חושבים שאני מגזים, אז דעו לכם שנורא הפחתתי מהאמת , וה-ד"ת יגיע להרבה יותר מהמספר הזה !!! } אז קדימה ל-"עבודה" !!
נשלח ב-20/1/2011 19:52
יישר כח!
כמה נכון...
וצריך לזכור שהשכר שאנו מקבלים הוא לפי המאמץ!
תודה לילי על החיזוק =)
תוקן על ידי מעשהיה ב- 20/01/2011 19:53:55
בשעה שיהודי פוקח עיניו בבוקר אומר: "מודה אני לפניך".
הוא צריך לערער קמעא... מי הוא "אני" ומי הוא "לפניך". (הקוצקר)
נשלח ב-13/1/2011 19:13
לומר "זה לא סוף העולם" זה "סוף העולם" (ובלשון אחרת: המשפט "אל תעשו עסק" הוא הרס היהדות!כלומר,כאשר משלימים עם פרצות בחומה,מבליגים ומפטירים:"זה לא סוף העולם" ו"לא כדאי 'לעשות עסק' מכל פרט קטן" הרי שתגובות צוננות ומתפשרות כאלה "מקררות את האמבטיה" ופותחות את הפתח לירידה נוספת,רח"ל)
כשהיה פעם הגר"ש שוואב זצ"ל אל הח"ח זצ"ל,שאלו הח"ח:מדוע אתה ישראל ואני כהן?והמשיך:הסיבה היא אחת,משום שכאשר סבא של סבא ששלסבא...שלי שמע את משה רבניו קורא "מי לה' אלי" לאחר חטא העגל,הוא רץ מיד אליו ואילו סבא של סבא של סבא...שלך לא רץ!
ולכן מהיום והלאה,בכל פעם שתשמע את הקריאה "מי לה' אלי",אל תתמהמה-תרוץ מיד!!!!
****ישיבאיש,נהניתי מהאשכול,אשריך!!!
נשלח ב-13/1/2011 19:01
"בראתי יצהר הרע ובראתי תבלין לו"
התבלין לזכרים- עסק התורה, לנקבות- הצניעות...
(הגר"א)
נשלח ב-18/7/2010 01:05
כולם מוזמנים להוסיף...
נשלח ב-18/7/2010 00:57
אמן!
אוסיף ואקשה. מדוע אומרים בגלל קמצא ובר קמצא נחרב בית המקדש? מה קמצא אשם?? אלא שי"א שקמצא ובר קמצא היו אב ובן. ואם כן מדוע לא חינך קמצא את בנו (בר קמצא) שאפילו שמביישים אותך לעיני כל תוותר! תמחל! ומכיון שלא חינכו למחול על כבודו, הלך בר קמצא לשלטונות ונגרם צער לישראל...
נשלח ב-18/7/2010 00:52
גם אם בר קמצא הוזמן בטעות , למה הוא הולך למסיבה ? הרי סביר שבן אדם שיודע שהוא מסוכסך עם המזמין לא ילך בד"כ. מה יש לו לחפש שם ?! אלא ש - בר-קמצא כנראה חשב שמזמינים אותו בשביל להתפייס . אם כן הוא ניצל את ההזדמנות הטובה כדי גם לעזור לקדם את ההזמנות . כידוע בית המקדש השני חרב על שנאת חינם ואנחנו צריכים לנצל את ההזדמנות הזו בדיוק כדי לתקן את העוון החמור הזה ולהתפייס עכשיו בלי לדחות ליום כיפור. שנזכה לראות את הבית השלישי בהודו והדרו בב"א .
נשלח ב-13/6/2010 19:25
לכל הצדיקים והצדיקות משו קטן וטוב שאהבתי:
... יש להודיע לכל, כי כל איש הרוצה להביא נפשו לידי מידות הטובות, צריך לערב יראת שמים עם כל מידה ומידה, כי יראת ה' היא קשר המחזקת כל המידות, ודומה לחוט שהכניסוהו לתוך חורי המרגליות, וקשרו קשרים בתחתיתו להחזיק כל המרגליות, אין ספק כי בהינתק הקשר יפלו כל המרגליות, כך היראה היא המחזקת כל המידות, ואם תתיר קשם היראה ייבדלו ממך כל המידות הטובות. וכשאין בידך מידות טובות אין בידך תורה ומצוות, כי כל התורה תלויה בתיקון המידות, כי כל המידות טובות ורעות, החכם יוכל לעשות הרעות לטובות, והכסיל יעשה מידות טובות לרעות. מי שהולך החושך ואינו מתבונן בתיקון המידות, אפשר שיהא בו מידה המאבדת כל זכויותיו.
(אורחות צדיקים)
נשלח ב-2/5/2010 12:42
חחח
יאלה תעלה/ו עוד... ווקשה!
נשלח ב-2/5/2010 12:41
זו שעת צהרים...
נשלח ב-2/5/2010 12:10
חחח לא נראלי... ז"א בטוח לא.
יפה יפה. לא הכרתי!!
יאללה עוד.. (זו שעת רצון חחח)
נשלח ב-2/5/2010 12:07
[ לא צריך להגזים ...נראה לי שהפרזת קצת...זה בסה"כ נחמדון לא יותר מזה...] אבל את כבר יודעת שאני קמצן.....חחח
יש שאלה עתיקה : איך יכול להיות שרשב"י אחרי 12 שנה שרף כל דבר שראה , ואחרי שנענש למד עוד שנה ואז ריפה כל מה שראה ? לכאורה עכשיו היה צריך לשרוף יותר...הרי שבטוח התעלה ונדבק ברוחניות יותר ולא חלילה ירד.... ( יש הרבה תירוצים אבל אני אגיד אחד ששמעתי כמדומני מהרב הראשי שלמה עמאר ) : אחרי 12 שנה רשב"י באמת היה כל כך קדוש ששרף כל דבר בלי שליטתו מכוח הקדושה , ואילו לאחר שהוסיף ללמוד עוד שנה ונתוספה לו עוד קדושה אזי גם יכל לשלוט בזה ואפילו לא לשרוף....
נשלח ב-2/5/2010 11:51
בטח בסדר.. יותר מבסדר. מצוין. יותר ממצוין.....
עוד עוד.. לא להתקמצן!
נשלח ב-2/5/2010 11:49
ידוע שרשב"י מופיע באריכות עם הסיפור במסכת שבת דף ל"ג וזה האיזכור ה- ל"ג שלו בש"ס. וכידוע הוא גילה לנו את סודות התורה ורמז לכך הוא הפסוק : " גל עיני ואביטה נפלאות מתורתיך "... מעש', זה בסדר ?....
נשלח ב-2/5/2010 11:46
ז"א שאתה חייב לנו חידוש אחד. מחכים!!
תמיד אתה מפספס את ההודעה האחרונה חחח
נשלח ב-2/5/2010 11:43
מעשהיה כתב:
תודה.
ראית עמוד קודם??