דוד המלך עליו השלום קיבל ברוח הקודש הארות אותן העביר באותיות קדושות לספר תהילים, אבל גם בתורה עצמה
בפשט, אנו רואים מה אלוקים אוהב ואת מי הוא מושח כמנהיג על עם ישראל, לאורך כל הדורות - החל מאברהם,
שהיה איש חסד, פשוט, צנוע, שקיים את התורה עוד לפני שניתנה לעם ישראל, קיום התורה היה כנראה הקיום שברוח,
ואולי אחרי שלמד את חוקי הטבע והכיר באלוקים, חיקה את הנהגתו בכל מיני צורות שהתלבשו בתורה כ"מצוות",
לפני כן - "נח - איש צדיק היה בדורותיו" ובו בחר אלוקים להיכנס לתיבה, וגם "חנוך" שבקבלה ידוע שעלה לשמיימה
ובהמשך 'יעקב' איש אמת , ובהמשך 'יהודה' , ומשה - איש ענו מכל אדם ועוד.
האורות האלה שליוו את עם ישראל לדורותיו נבחרו בגלל הפשטות שבהם, אבל ובעיקר מידת החסד, צדק וענווה,
כל אחד מהם צימצם את עצמו לעם ישראל כדי שכל אחד בעם יבין מה המנהיג אומר, והנה אפילו הקב"ה צמצם
את עצמו לבניו בכוריו, עם הסגולה, כדי שהם יבינו מה הוא רוצה מהם, שהרי - שפה גבוהה אם ראשי תיבות
וחצאי מילים מובנים רק לאלה שכותבים אותה אבל לא לאחרים....
באשכולות אחרים בהם מכריזים יהודים שהם משיחים, נראית השפה שלהם לא מובנת, קשה, מקטרגת או
גבוהה, לא אציין שמות חלילה, ולכן, כיהודיה אני חושבת שמשיח לא יזרוק אותי למשל לשפה לא מובנת, אלא
יעביר לי את הנהגתו בצורה הפשוטה, כיאה לי, ממש כשם שהקב"ה שנמצא ליד כל יהודי ויהודי ממש - מעביר
לו באותות ובסימנים ברורים - את רצונותיו.
בתהילים כתוב על תכונותיו של משיח, בפרק מה, כמה יפות תכונות אלה שכל עם ישראל אוהב וזקוק, לאחר
שחלק מהאפילה הירדה על ישראל נעוצה בשחיתות ובטומאה בה ארץ ישראל מצויה בחלקה. הנה מהכתוב:
תהילים פרק מה, תיאור המשיח כאיש צדק, אמת וענווה - תכונות שכל יהודי אוהב, כל יהודי מחפש, זה יהיה
המשיח, היהודי שכלי הנשק שלו יהיה במידות הצנועות הללו שכל כך קשה להשיג אותן היום ככתוב:
"יָפְיָפִיתָ, מִבְּנֵי אָדָם- הוּצַק חֵן, בְּשִׂפְתוֹתֶיךָ; עַל-כֵּן בֵּרַכְךָ אֱלֹהִים לְעוֹלָם. חֲגוֹר-חַרְבְּךָ עַל-יָרֵךְ
גִּבּוֹר הוֹדְךָ, וַהֲדָרֶךָ. וַהֲדָרְךָ, צְלַח רְכַב- עַל-דְּבַר-אֱמֶת, וְעַנְוָה-צֶדֶק; וְתוֹרְךָ נוֹרָאוֹת יְמִינֶךָ. חִצֶּיךָ, שְׁנוּנִים:
עַמִּים, תַּחְתֶּיךָ יִפְּלוּ; בְּלֵב, אוֹיְבֵי הַמֶּלֶךְ. כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים, עוֹלָם וָעֶד; שֵׁבֶט מִישֹׁר, שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ. אָהַבְתָּ צֶּדֶק,
וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע: עַל-כֵּן מְשָׁחֲךָ אֱלֹהִים אֱלֹהֶיךָ, שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן מֵחֲבֵרֶךָ.
התכונות האלה, הפשוטות, הקטנות, ממש כמו משה רבנו שהיה הענו באדם, - הם יהיו יסודות תכונותיו של המשיח,
ואת אלה יביא לעם היהודי ואיתם יילחם בכל העולם וגם ינצח.
מי יתן ומשיח בן דוד יבוא במהרה בימינו ויגאל אותנו מייסורינו , אמן !
תוקן על ידי 3ברית ב- 06/04/2009 9:29:48
נשלח ב-12/4/2009 15:13
אין צורך להביא כתובים שלא קשורים לנושא האשכול.
אין ביכולתך להוכיח שנביאים השתמשו בחוכמת הצירופים, ושום דבר ממה שהבאת לא מוכיח
זאת, וגם הודית שהבאת משהו אחר.
אנחנו לא נציף את הפורום מכתבי בעל הסולם או כתבים אחרים.
תוכל לפתוח אשכול נפרד ובו תביא ציטוטים כאוות נפשך.
שיהיה לך שבוע מבורך.
נשלח ב-12/4/2009 15:08
בס"ד
המאמר שהבאתי היה על אורים ותומים ונכון איננו היה מאמר על הנביאים ובגלל זה לא רואים במאמר הזה אפילו שהנביאים השתמשו בחכמת הצירופים אך בעזרת השם בלי נדר אכתוב את המאמר יותר מאוחר. זה היה מאמר על אורים ותומים להוכיח שגם הם השתמשו במקצת בחכמת הצירופים אם תשימי לב במאמר של האורים ותומים נזכר שבני הנביאים לא היו צריכים את אפוד החושן אלא היו לובשים אפוד בד כיוון שהצירופים היו מצטרפים להם במחשבתם, בעזרת השם בלי נדר ארחיב את הנושא על פי כתבי בעל הסולם מקווה שאתם אוהבים את כתביו הוא נותן רמזים מה זה חכמת הצירופים ועוד כל מיני רמזים על הנבואה גם מכתבי הרמח"ל אני יוציא בלי נדר חומר שיעזור להבין את דברי כהלכה.
נשלח ב-12/4/2009 14:31
אביחי, מכל מה שהבאת לכאן אין אפילו התייחסות אחת לכך שהנבואה ניתנה באמצעות
חכמת הצירופים !
הנביא היה רואה מול עיניו אותיות, שמגיעות מאת השכינה, גם באורים ותומים. כפי שממש
כתבת: האותיות היו בולטות כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן
היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.
להזכירך, כל הסיאנסים הנעשים כיום (שאסורים עפ"י תורה), האותיות יוצאות מהשורה, מתחברות
למשפטים ויוצרות הבנות ותשובות.
מה שהבאת לא מראה ולו בקצת שהנביאים השתמשו בתורת הצירופים כדי לנבא, ובוודאי
לא שתורת משיח תהיה תורת הצירופים.
שבוע מבורך לך ולכל בית ישראל
נשלח ב-12/4/2009 12:05
בס"ד
זה מאמר הקשור ל[א]ורים [ות]ומים ראשי תיבות אות(יות).
כתוב: כיצד שואלין? השואל פניו כלפי נשאל, והנשאל פניו כלפי שכינה (למערב). כיצד
נעשית? ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי
ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק. משחרב בית
המקדש ראשון פסקו האורים והתומים.
כיצד שואלין?
בברייתא במסכת יומא ע"ג נאמר:
כיצד שואלין? השואל פניו כלפי נשאל, והנשאל פניו
כלפי שכינה (למערב). השואל אומר "ארדוף אחרי הגדוד הזה?" והנשאל אומר "כה
אמר ה' עלה והצלח".
ר' יהודה אומר אין צריך לומר כה אמר ה' אלא עלה והצלח. אין שואלין בקול רם, ולא מהרהר בלבו, אלא כדרך שאמרה חנה בתפלתה: וחנה היא
מדברת על לבה. אין שואלין שני דברים כאחד, ואם שאל אין מחזירין אלא על אחד
ועל ראשון. ומחזירין לו כסדר אע"פ ששאל שלא כסדר. ואמרו גזירת אורים
ותומים אינה חוזרת, אע"פ שגזירת נביא חוזרת. שנאמר "כמשפט האורים", ובגבעת
בנימין לא בחנו (פירשו) אם לנצח או להנצח, ובאחרונה שבחנו - נצחו. כיצד נעשית? ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.
ריש לקיש אמר: מצטרפות, ר"ל שזזו האותיות ממקומן והיו מצטרפות.
צריך להוסיף שכמו רוח נבואה היתה עוטפת את זה שהיה שואל באורים ותומים, ואני רוצה להתייחס לקטע האחרון: ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.
ריש לקיש אמר: מצטרפות, ר"ל שזזו האותיות ממקומן והיו מצטרפות.
האם יש כאן מחלוקת בין רבי יוחנן לריש לקיש ? ואומר שאין מחלוקת ששניהם צדקו רבי יוחנן אמר אפשרות שהיה עולה לדוגמא המילה על"ה הכוונה הצלח, אך לפעמים היה יכול לעלות הצירוף לע"ה ואז כאן אמר ריש לקיש שהאותיות היו זזות ממקומן והיו מצטרפות למילה על"ה. וזה אומר שלפעמים הכהן שהיה נשאל באורים ותומים היה רואה את המילה באופן ברור לדוגמא המילה על"ה אך לפעמים כמו שאמרתי היו יכולים להראות לו אותה בצורה שונה ואז הוא היה צריך לצרף אותה מחדש אך גם מה שהוא היה כיביכול מצרף מחדש לא היה בכוחו אלא השכינה שהיתה שורה עליו היא היתה מאירה לו את הצירוף החדש.
דרך הגב עמדו לישראל מלא נביאים בתקופת בית ראשון שהיו במעלתם כמו מעלתו של הכהן הגדול והכוונה שהנביאים היו לובשים אפוד בד(שהוא נחשב במעלה יותר מאפוד החושן) כיוון שהנביאים לא היו צריכים את אבני החושן שיראו להם את הצירופים כי הצירופים היו מצטרפים להם במחשבתם. יש לציין שהכהן הגדול היה יכול ללבוש אפוד בד רק מתי שהיה נכנס לקודש הקודש ביום כיפור אך בני הנביאים והכוונה תלמידיו של הנביא היו לובשים כל הזמן אפוד בד שזה רומז על גדולתם של בני הנביאים ולא הנביאים עצמם שמעלתם של הנביאים יותר גדולה משל בני הנביאים כי בני הנביאים היו מתלמדים מפי הנביא המלמדם.
ועל כך העתיק מהרמב"ם שמדבר על הנושא:
(1) רמב"ם יד החזקה - הלכות כלי המקדש פרק י (י) עשו בבית שני אורים ותומים כדי להשלים שמנה בגדים ואע"פ שלא היו נשאלין בהן ומפני מה לא היו שואלין בהן מפני שלא היתה שם רוח הקודש וכל כהן שאינו מדבר ברוח הקודש ואין שכינה שורה עליו אין נשאלין בו: (יא) וכיצד שואלין עומד הכהן ופניו לפני הארון והשואל מאחריו פניו לאחרי הכהן ואומר השואל אעלה או לא אעלה ואינו שואל בקול רם ולא מהרהר בלבו אלא בקול נמוך כמי שמתפלל בינו לבין עצמו ומיד רוח הקדש לובש את הכהן ומביט בחושן ורואה בו במראה הנבואה עלה או לא תעלה באותיות שבולטות מן החושן כנגד פניו והכהן משיבו ואומר לו עלה או לא תעלה: (יב) ואין שואלין על שני דברים כאחד ואם שאל משיבין על הראשון בלבד ואין נשאלין בהן להדיוט אלא או למלך או לבית דין או למי שצורך הציבור בו שנאמר ולפני אלעזר הכהן יעמוד וגו' הוא זה המלך וכל בני ישראל זה הוא משוח מלחמה או מי שצורך הציבור בשאילתו וכל העדה אלו ב"ד הגדול: (יג) זה שאתה מוצא בדבר נביאים שהכהנים היו חוגרין אפוד בד לא היו כהנים גדולים שאין האפוד של כ"ג אפוד בד ואף הלוים היו חוגרין אותו שהרי שמואל הנביא לוי היה ונאמר בו נער חגור אפוד בד אלא אפוד זה היו חוגרים אותו בני הנביאים ומי שהוא ראוי שתשרה עליו רוח הקדש להודיע כי הגיע זה למעלת כהן גדול שמדבר על פי האפוד והחשן ברוח הקדש סליקו להו הלכות כלי המקדש:
זה מאמר על האורים ותומים בעזרת השם אכתוב מאמר על חכמת הצירופים ואיך שהנביאים היו לומדים אותה אך גם המאמר הזה אני בטוח שגילה לחברים דברים שלא ידעו ועכשיו יודעים, וחס ושלום מטילדה שאני יכפה את דעתי על אחרים ככה את מכירה אותי ? אלא אני אומר את דברי מתוך עיון ולימוד מעמיק שלמדתי ואשמח לזכות אותכם במה שזיכני השם יתברך.
נשלח ב-12/4/2009 02:55
אביחי יקר, אתה לא מוכיח לי אלא מעלה ראייה לסברה שכתבת כאן.
אם הרגלא"ט הוא משיח בן דוד, אז קיבל את הידיעה הזאת ממי שצריך לקבל ואנחנו קטנים
להבין ואז זה אמת, אבל הרגלא"ט כתב במפורש שהוא אינו משיח בן דוד, ולכן גם המקור
אליו אתה מפנה לא יכול להגיד שזה מה שיקרה בתחיית המתים, למרות שמאד יפה ומעניין
לעסוק בצירופים.
מכאן - שכל ההמשך בהודעתך - לא רלבנטי.
הנביאים לא עסקו בחוכמת הצירופים, ובוודאי האורים ותומים לא היה להם צורך בחוכמה
זו.
הדרך שאתה מתעקש לחזור שוב ושוב על ראיות שאין להם רגליים ולהעמיד את האחרים
כ"לא מבינים", מעידה על כך שאתה שבוי בראייה חד-צדדית שלא נותנת מקום לאורות
אחרים להיכנס לעולמך, ובדרך אתה מנסה לאכוף את ראייתך זו על אחרים.
מה שאני מבקשת - ראיות ולא שכנועים.
נשלח ב-12/4/2009 01:48
בס"ד
בעזרת השם בלי נדר מחר הוכיח שהנביאים ניבאו ועסקו בזאת החכמה מקוצר הזמן אני לא יוכל לכתוב את המאמר עכשיו.
ובקשר לחכמת הצירופים שילמדו אותה אחרי התחייה את זה אני יודע בוודאות מהרגלא"ט שיום אחד אמר לי את הדבר באחד ממכתביו ששלח לי, אבל כמובן שאם יש לכך מקורות בחז"ל וכו' אז הדבר יהיה מאוד נסתר וכתוב שאנשים יראו מסוף העולם ועד סופו אחרי תחיית המתים וישיגו את מדרגת היחידה שידוע על פי כתבי בעל הסולם שמדרגת יחידה מי שמשיג יחידה או חיה זוכה שאותיות התורה מזדככות לו ורואה את הסודות הנסתרים שבאותיות התורה אך בנוסף אני רוצה להגיד שלא ילמדו רק את החכמה הזאת אלא ילמדו עוד חכמות כמו שאמרתי חכמת הספירות ועוד חכמות.
תקראי את המכתב האחרון של הרגלא"ט הנקרא: "גילוי דעת הרגלא"ט-סיבת התגלות האור הגנוז והפצתו בקרב עם ישראל."
במכתב אין יותר מידי צירופים וממש כל אחד יבין את המכתב והקטע הראשון מאוד חשוב שהוא כותב:
לכל קהל ישראל הקדושים.בזה הגילוי בא אנוכי לבאר הנקודות אשר הבואני
להחלטה ללמד כל בני ישראל תורת הנבואה חכמת הצבעים והצירוףסוד האור הגנוז
לצדיקים לעולם הבא.והרי נאמר כל ישראל צדיקים יש להם חלק בעולם הבא.כלומר
כל ישראל יש להם הזכות לטעום מהאור המזכך הנפש ומלבושי העור ומגלה מלבושי
אור.
בלי נדר מחר הראה הוכחות יותר ברורות שהנביאים כן עסקו בחכמת הצירופים וככה אני בטוח שהרבה ספקות יתבררו.
ומטילדה זה בסדר שאת לא מבינה ושואלת והאמת גם לי לכך הרבה זמן להבין ולהשלים ולהבין את הערך של החכמה הזאת באמת שלכך לי הרבה זמן ולאט לאט ברוך השם זכיתי ללמוד ומקווה שאזכה את שאר החברים בפורום להבין את הערך של החכמה הזאת בעל הסולם נותן הרבה פרטים בקשר לחכמה הזאת ומקווה שאתם אוהבים את צורת כתיבתו כי אני בלי נדר הולך לעשים חלק מדבריו במאמר שאני יכתוב על הנושא הנ"ל.
נשלח ב-12/4/2009 01:17
אתה לא יודע, אתה חושב שאתה יודע - ויש הבדל גדול.
לגבי הנבואה, אין שום מקור המלמד אותנו באיזו חוכמה הנביאים ניבאו ! יש כן מקור המלמד
אותנו שהנביאים ניבאו מכח בית המקדש הראשון, לאחר חורבן בית ראשון - נפסקה הנבואה (מה
שנשאר - זה משרידי בית ראשון).
כמובן התגובה שלי לא מלמדת דבר על הערכתי הרבה אותך כתלמיד חכם.
תוקן על ידי 3ברית ב- 12/04/2009 1:15:16
נשלח ב-12/4/2009 01:09
בס"ד
נכון מה שאת אומרת אך ידוע שילמדו גם את החכמה הזאת כיוון שדרך החכמה הזאת הנביאים ניבאו, ובקשר לימות המשיח זה לא היה נכון להגיד מצידי שילמדו את חכמת הצירופים אלא הייתי צריך להגיד שילמדו כל חכמה וחכמה כיוון שכל אחד יהיה רואה מסוף העולם ועד סופו אחרי תחיית המתים ולפי מה שאני יודע יעסקו בכל חכמת התורה אם זה אומר בחכמת הספירות או חכמת הצירופים או גם דברים שעוד לא נגלו לנו כמו שיש חכמה גדולה באותיות יש בתגין ויש בנקודות וגם בטעמים ולכן יתצתרכו ללמוד ממש את כל החכמות דרך הגב גם מה שאנחנו לומדים בפורום עידן משיח קבלת הצבעים ועוד חכמות רבות זה קצה מזלג של מה שיהיה אחרי התחייה כי זה מחשבת הבריאה שהשם יתברך רצה להנות לניבראיו הכוונה שיתענגו הנבראים מאורו יתברך הדברים שאמרתי בזאת ההודעה הם דברים שלמדתי אותם דבר מתוך דבר ורמוזים בספרי קבלה וגם בכתבי בעל הסולם ועוד כתבים וגם מה שלמדתי מהרגלא"ט ממנו יותר נכון למדתי שאחרי התחייה יעסקו בחכמת הצירופים אבל לדעתי יעסקו בכל החכמות של התורה המופלאה שלנו וידוע לכולם שהתורה שלנו יש בה הרבה חכמות וכל חכמות העולם יצאו מהתורה.
נשלח ב-12/4/2009 01:01
עם כל הכבוד אביחי, ספרי הרמ"ק הקדוש המאור, התמיר והרם והנישא לא כותב בשום מקום בספריו גם לא בספר פרדס רימונים ובוודאי לא בספרו האילימה ובשום מקום אחר שתורת הצירופים תהיה התורה שילמדו אותה אחרי תחיית מתים !
הציטוט שהבאת לא מראה דבר וחצי דבר על התורה שתילמד בימות משיח ואחרי תחיית המתים, מה שהוא כותב על עמקות התורה שאין סוף בה והיא מקיימת צורות וגימטריות וראשי תיבות וסופי תיבות, תורה אוקיינית לכל דבר, אין סופית. מה שציינת בהדגשה זה התקווה להשיג את העניינים שאין ביכולת האדם להשיג למרות הגימטריות והצורות והצירופים.
שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל
נשלח ב-12/4/2009 00:50
בס"ד
האמת למדתי את זה מהרגלא"ט הוא אמר לי שזכיתי ללמוד את חכמת הצירופים שילמדו אותה רק אחרי תחיית המתים.
ואני חושב שכבר כתבתי את המקור שלי מהרמ"ק הקדוש הוא חי בתקופת האר"י לפני שהאר"י הגיע לצפת והיה שמה כמורה ורב לקבלה בחסד עליון ממש וכותב בסיפרו:
(9) ספר פרדס רמונים - שער ל פרק א שער שלשים נקרא שער הצירוף: ידיעת סודות תורתנו הק' הוא ע"י הצרופים והגימטריאות והתמורות וראשי תיבות וסופי תיבות ותוכי תיבות וראשי פסוקים וסופי פסוקים ודלוג אותיות וצרוף אותיות. ועניינים אלו נשגבים ונעלמים וסודם נשגבה ואין בנו כח להשיגם לרוב העלמם כי יתחלפו על פי דרכים אלו לאין סוף ולאין תכלית. ועל זה נאמר ארוכה מארץ מדה וגו'. וענינים אלו אנו מקוים שיתגלו אחר התחיה אחר העכול החומר העכור ואחר שיצרף הגוף הנגוף וישאר הצורה בחפץ יוצרה. והנה מצאנו חלקי הדרוש הזה ג' והם חלק הצרוף וחלק התמורה וחלק הגמטריא ונבא בביאורם בפרקים אלו:
(אחרי הקטע הזה הוא מסביר הרבה שיטות מחכמת הצירופים).
הוא כותב אנו מקוים מה הכוונה ? הוא מדבר בשם כל אלו שעסקו ועוסקים בחכמת הצירופים.
נשלח ב-12/4/2009 00:16
אביחי ערב טוב ושבוע טוב.
מה שלומך ?
ביקשתי בעבר ולא בטוח שקיבלתי איזו תשובה, לא כתוב בשום מקום באיזו תורה יעסקו
אחרי תחיית המתים , אם יש לך ראיה, מקור, אסמכתא לדברים שלך - אנא הבא אותם.
וכמובן שבוע מבורך לכל בית ישראל !
נשלח ב-12/4/2009 00:09
aavichay למדתי בשיעורים שמאנם אליהו הנביא יבשר על בואו אבל אני חושבת שגם משה רבנו והאבות הקדושים ייראו לפני עם ישראל.
נכון הם גם יראו ואולי לא נכון להגיד יראו אלא שהם כבר ראו בעברם בעודם בחיים את נשמתו של המשיח גם נאמר שמשה ראה בכל דור ודור את דורשיו אז אם ראו לו את הדורשים של כל דור אז לא יראו לו את הדורש הכי גדול שיהיה בעזרת השם המשיח ?
וגם אבותינו היו נביאים לכן שאני חושב שהם כבר הספיקו לראות בחייהם את המשיח.
מתי כבר יבוא משיח ???
אני יכול להגיד שעכשיו אנחנו בשנת 5769 לבריאה תעשי 6000 פחות 5769 יוצא 231. למה עשיתי את החישוב הזה ? כיוון שהמשיח ותחיית המתים ובניית בית המקדש וכו' צריכים להיות לפני ה6000 שנה הכוונה לפני שנכנס לאלףך השביעי לכן אני יכול לנחם את כולנו שאנחנו קרובים בתקווה שבורא עולם יתנהג איתנו במידת הרחמים ויגלה את המשיח לפני ה200 שנה בעזרת השם. מדהים נשאר 231 שנה כמניין רל"א צירופים אולי זה רומז על כך שזה הזמן שחכמת הצירופים מתחילה להתגלות שידוע שזאת החכמה שיעסקו בה אחרי תחיית המתים(בעולם הבא).
נשלח ב-11/4/2009 23:51
שרה שאלה...מתי כבר יבוא משיח???
שאלה נכונה......
אבל אסור להתייאש הוא יבוא תיכף ומיד ממש...
נשלח ב-11/4/2009 22:19
אדמק כתב יפה במקום אחר "משיח יבוא בהיסח דעת".
aavichay למדתי בשיעורים שמאנם אליהו הנביא יבשר על בואו אבל אני חושבת שגם משה רבנו והאבות הקדושים ייראו לפני עם ישראל.