בית פורומים חבלי משיח

תכונותיו של משיח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2009 01:17 לינק ישיר 

אתה לא יודע, אתה חושב שאתה יודע - ויש הבדל גדול.

לגבי הנבואה, אין שום מקור המלמד אותנו באיזו חוכמה הנביאים ניבאו ! יש כן מקור המלמד
אותנו שהנביאים ניבאו מכח בית המקדש הראשון, לאחר חורבן בית ראשון - נפסקה הנבואה (מה
שנשאר - זה משרידי בית ראשון).

כמובן התגובה שלי לא מלמדת דבר על הערכתי הרבה אותך כתלמיד חכם.

תוקן על ידי 3ברית ב- 12/04/2009 1:15:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 01:48 לינק ישיר 

בס"ד

בעזרת השם בלי נדר מחר הוכיח שהנביאים ניבאו ועסקו בזאת החכמה מקוצר הזמן אני לא יוכל לכתוב את המאמר עכשיו.

ובקשר לחכמת הצירופים שילמדו אותה אחרי התחייה את זה אני יודע בוודאות מהרגלא"ט שיום אחד אמר לי את הדבר באחד ממכתביו ששלח לי, אבל כמובן שאם יש לכך מקורות בחז"ל וכו' אז הדבר יהיה מאוד נסתר וכתוב שאנשים יראו מסוף העולם ועד סופו אחרי תחיית המתים וישיגו את מדרגת היחידה שידוע על פי כתבי בעל הסולם שמדרגת יחידה מי שמשיג יחידה או חיה זוכה שאותיות התורה מזדככות לו ורואה את הסודות הנסתרים שבאותיות התורה אך בנוסף אני רוצה להגיד שלא ילמדו רק את החכמה הזאת אלא ילמדו עוד חכמות כמו שאמרתי חכמת הספירות ועוד חכמות.

תקראי את המכתב האחרון של הרגלא"ט הנקרא: "גילוי דעת הרגלא"ט-סיבת התגלות האור הגנוז והפצתו בקרב עם ישראל."

במכתב אין יותר מידי צירופים וממש כל אחד יבין את המכתב והקטע הראשון מאוד חשוב שהוא כותב:

לכל קהל ישראל הקדושים.בזה הגילוי בא אנוכי לבאר הנקודות אשר הבואני להחלטה ללמד כל בני ישראל תורת הנבואה חכמת הצבעים והצירוף סוד האור הגנוז לצדיקים לעולם הבא.והרי נאמר כל ישראל צדיקים יש להם חלק בעולם הבא.כלומר כל ישראל יש להם הזכות לטעום מהאור המזכך הנפש ומלבושי העור ומגלה מלבושי אור.

בלי נדר מחר הראה הוכחות יותר ברורות שהנביאים כן עסקו בחכמת הצירופים וככה אני בטוח שהרבה ספקות יתבררו.

ומטילדה זה בסדר שאת לא מבינה ושואלת והאמת גם לי לכך הרבה זמן להבין ולהשלים ולהבין את הערך של החכמה הזאת באמת שלכך לי הרבה זמן ולאט לאט ברוך השם זכיתי ללמוד ומקווה שאזכה את שאר החברים בפורום להבין את הערך של החכמה הזאת בעל הסולם נותן הרבה פרטים בקשר לחכמה הזאת ומקווה שאתם אוהבים את צורת כתיבתו כי אני בלי נדר הולך לעשים חלק מדבריו במאמר שאני יכתוב על הנושא הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 02:55 לינק ישיר 

אביחי יקר, אתה לא מוכיח לי אלא מעלה ראייה לסברה שכתבת כאן.

אם הרגלא"ט הוא משיח בן דוד, אז קיבל את הידיעה הזאת ממי שצריך לקבל ואנחנו קטנים
להבין ואז זה אמת, אבל הרגלא"ט כתב במפורש שהוא אינו משיח בן דוד, ולכן גם המקור
אליו אתה מפנה לא יכול להגיד שזה מה שיקרה בתחיית המתים, למרות שמאד יפה ומעניין
לעסוק בצירופים.
מכאן - שכל ההמשך בהודעתך - לא רלבנטי.

הנביאים לא עסקו בחוכמת הצירופים, ובוודאי האורים ותומים לא היה להם צורך בחוכמה
זו.

הדרך שאתה מתעקש לחזור שוב ושוב על ראיות שאין להם רגליים ולהעמיד את האחרים
כ"לא מבינים", מעידה על כך שאתה שבוי בראייה חד-צדדית שלא נותנת מקום לאורות
אחרים להיכנס לעולמך, ובדרך אתה מנסה לאכוף את ראייתך זו על אחרים.

מה שאני מבקשת - ראיות ולא שכנועים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 12:05 לינק ישיר 

בס"ד

זה מאמר הקשור ל[א]ורים [ות]ומים ראשי תיבות אות(יות).

כתוב:
כיצד שואלין? השואל פניו כלפי נשאל, והנשאל פניו כלפי שכינה (למערב). כיצד נעשית? ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק. משחרב בית המקדש ראשון פסקו האורים והתומים.

כיצד שואלין?
בברייתא במסכת יומא ע"ג נאמר:
כיצד שואלין? השואל פניו כלפי נשאל, והנשאל פניו כלפי שכינה (למערב). השואל אומר "ארדוף אחרי הגדוד הזה?" והנשאל אומר "כה אמר ה' עלה והצלח".

ר' יהודה אומר אין צריך לומר כה אמר ה' אלא עלה והצלח. אין שואלין בקול רם, ולא מהרהר בלבו, אלא כדרך שאמרה חנה בתפלתה: וחנה היא מדברת על לבה. אין שואלין שני דברים כאחד, ואם שאל אין מחזירין אלא על אחד ועל ראשון. ומחזירין לו כסדר אע"פ ששאל שלא כסדר. ואמרו גזירת אורים ותומים אינה חוזרת, אע"פ שגזירת נביא חוזרת. שנאמר "כמשפט האורים", ובגבעת בנימין לא בחנו (פירשו) אם לנצח או להנצח, ובאחרונה שבחנו - נצחו.
כיצד נעשית?
ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.
ריש לקיש אמר: מצטרפות, ר"ל שזזו האותיות ממקומן והיו מצטרפות.

צריך להוסיף שכמו רוח נבואה היתה עוטפת את זה שהיה שואל באורים ותומים, ואני רוצה להתייחס לקטע האחרון:
ר' יוחנן אומר: בולטות היו האותיות, כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.
ריש לקיש אמר: מצטרפות, ר"ל שזזו האותיות ממקומן והיו מצטרפות.

האם יש כאן מחלוקת בין רבי יוחנן לריש לקיש ?
ואומר שאין מחלוקת ששניהם צדקו רבי יוחנן אמר אפשרות שהיה עולה לדוגמא המילה על"ה הכוונה הצלח, אך לפעמים היה יכול לעלות הצירוף לע"ה ואז כאן אמר ריש לקיש שהאותיות היו זזות ממקומן והיו מצטרפות למילה על"ה.
וזה אומר שלפעמים הכהן שהיה נשאל באורים ותומים היה רואה את המילה באופן ברור לדוגמא המילה על"ה אך לפעמים כמו שאמרתי היו יכולים להראות לו אותה בצורה שונה ואז הוא היה צריך לצרף אותה מחדש אך גם מה שהוא היה כיביכול מצרף מחדש לא היה בכוחו אלא השכינה שהיתה שורה עליו היא היתה מאירה לו את הצירוף החדש.

דרך הגב עמדו לישראל מלא נביאים בתקופת בית ראשון שהיו במעלתם כמו מעלתו של הכהן הגדול והכוונה שהנביאים היו לובשים אפוד בד(שהוא נחשב במעלה יותר מאפוד החושן) כיוון שהנביאים לא היו צריכים את אבני החושן שיראו להם את הצירופים כי הצירופים היו מצטרפים להם במחשבתם.
יש לציין שהכהן הגדול היה יכול ללבוש אפוד בד רק מתי שהיה נכנס לקודש הקודש ביום כיפור אך בני הנביאים והכוונה תלמידיו של הנביא היו לובשים כל הזמן אפוד בד שזה רומז על גדולתם של בני הנביאים ולא הנביאים עצמם שמעלתם של הנביאים יותר גדולה משל בני הנביאים כי בני הנביאים היו מתלמדים מפי הנביא המלמדם.

ועל כך העתיק מהרמב"ם שמדבר על הנושא:

(1) רמב"ם יד החזקה - הלכות כלי המקדש פרק י
(י) עשו בבית שני אורים ותומים כדי להשלים שמנה בגדים ואע"פ שלא היו נשאלין בהן ומפני מה לא היו שואלין בהן מפני שלא היתה שם רוח הקודש וכל כהן שאינו מדבר ברוח הקודש ואין שכינה שורה עליו אין נשאלין בו:
(יא) וכיצד שואלין עומד הכהן ופניו לפני הארון והשואל מאחריו פניו לאחרי הכהן ואומר השואל אעלה או לא אעלה ואינו שואל בקול רם ולא מהרהר בלבו אלא בקול נמוך כמי שמתפלל בינו לבין עצמו ומיד רוח הקדש לובש את הכהן ומביט בחושן ורואה בו במראה הנבואה עלה או לא תעלה באותיות שבולטות מן החושן כנגד פניו והכהן משיבו ואומר לו עלה או לא תעלה:
(יב) ואין שואלין על שני דברים כאחד ואם שאל משיבין על הראשון בלבד ואין נשאלין בהן להדיוט אלא או למלך או לבית דין או למי שצורך הציבור בו שנאמר ולפני אלעזר הכהן יעמוד וגו' הוא זה המלך וכל בני ישראל זה הוא משוח מלחמה או מי שצורך הציבור בשאילתו וכל העדה אלו ב"ד הגדול:
(יג) זה שאתה מוצא בדבר נביאים שהכהנים היו חוגרין אפוד בד לא היו כהנים גדולים שאין האפוד של כ"ג אפוד בד ואף הלוים היו חוגרין אותו שהרי שמואל הנביא לוי היה ונאמר בו נער חגור אפוד בד אלא אפוד זה היו חוגרים אותו בני הנביאים ומי שהוא ראוי שתשרה עליו רוח הקדש להודיע כי הגיע זה למעלת כהן גדול שמדבר על פי האפוד והחשן ברוח הקדש סליקו להו הלכות כלי המקדש:

זה מאמר על האורים ותומים בעזרת השם אכתוב מאמר על חכמת הצירופים ואיך שהנביאים היו לומדים אותה אך גם המאמר הזה אני בטוח שגילה לחברים דברים שלא ידעו ועכשיו יודעים, וחס ושלום מטילדה שאני יכפה את דעתי על אחרים ככה את מכירה אותי ? אלא אני אומר את דברי מתוך עיון ולימוד מעמיק שלמדתי ואשמח לזכות אותכם במה שזיכני השם יתברך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 14:31 לינק ישיר 

אביחי, מכל מה שהבאת לכאן אין אפילו התייחסות אחת לכך שהנבואה ניתנה באמצעות
חכמת הצירופים !

הנביא היה רואה מול עיניו אותיות, שמגיעות מאת השכינה, גם באורים ותומים. כפי שממש
כתבת: האותיות היו בולטות כגון עי"ן משמעון למ"ד מלוי ה"א מיהודה לחבר המלה "עלה" והכהן
היה מצרפן מעצמו ברוה"ק.

להזכירך, כל הסיאנסים הנעשים כיום (שאסורים עפ"י תורה), האותיות יוצאות מהשורה, מתחברות
למשפטים ויוצרות הבנות ותשובות.

מה שהבאת לא מראה ולו בקצת שהנביאים השתמשו בתורת הצירופים כדי לנבא, ובוודאי
לא שתורת משיח תהיה תורת הצירופים.

שבוע מבורך לך ולכל בית ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 15:08 לינק ישיר 

בס"ד

המאמר שהבאתי היה על אורים ותומים ונכון איננו היה מאמר על הנביאים ובגלל זה לא רואים במאמר הזה אפילו שהנביאים השתמשו בחכמת הצירופים אך בעזרת השם בלי נדר אכתוב את המאמר יותר מאוחר.
זה היה מאמר על אורים ותומים להוכיח שגם הם השתמשו במקצת בחכמת הצירופים אם תשימי לב במאמר של האורים ותומים נזכר שבני הנביאים לא היו צריכים את אפוד החושן אלא היו לובשים אפוד בד כיוון שהצירופים היו מצטרפים להם במחשבתם, בעזרת השם בלי נדר ארחיב את הנושא על פי כתבי בעל הסולם מקווה שאתם אוהבים את כתביו הוא נותן רמזים מה זה חכמת הצירופים ועוד כל מיני רמזים על הנבואה גם מכתבי הרמח"ל אני יוציא בלי נדר חומר שיעזור להבין את דברי כהלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 15:13 לינק ישיר 

אין צורך להביא כתובים שלא קשורים לנושא האשכול.

אין ביכולתך להוכיח שנביאים השתמשו בחוכמת הצירופים, ושום דבר ממה שהבאת לא מוכיח
זאת, וגם הודית שהבאת משהו אחר.

אנחנו לא נציף את הפורום מכתבי בעל הסולם או כתבים אחרים.

תוכל לפתוח אשכול נפרד ובו תביא ציטוטים כאוות נפשך.

שיהיה לך שבוע מבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > תכונותיו של משיח
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.