לכבוד הרב מוצפי שליט"א
מועדים לשמחה לרב ולבני ביתו
לצערי קנינו יין מכרמל ולא שמנו לב שזה מאוצר בית דין השתמשנו ל4 כוסות ב'ה לא נשפך ממנו ונותרו לנו עוד בקבוקים מה הדין לגביהם? היות ולא הפקרנו אותם בערב פסח לא עלה על דעתינו שצריך בדיקה תודה להשם שיש לנו את הרב להתיעץ ה' יאריך ימיך בטוב ובנעימים
תשובה
תפקירו היום בפני שלשה, ותזהרו בקדושת שביעית.
שאלה - 22279
לכבוד הרב שלום וברכה
עצות לשלום בית
תשובה
להיות רגוע, סבלן, וללמוד לאהוב.
שאלה - 22278
לכבוד הרב שלום וברכה
אם אני מכניסה את השבת קודם הזמן ועדין לא מקבלת עלי שבת האם מותר לי לעשות מלאכה אם לא הספקתי משהו?
ב האם זה עדין נחשב תוספת שבת אם הדלקתי נרות קודם הזמן הכתוב בלוח
תשובה
אין אפשרות להכניס שבת ולא לקבל אותה. כשמקבלים גם מכניסים. ונכון לאשה הנמצאת בבית לקבל בזמן הכתוב בלוח, שלא תשכח דבר מה ותתחרט.
שאלה - 22277
לכבוד הרב שלום וברכה
עד איזה שעה בלילה מותר לאישה להתפלל ערבית?
תשובה
כל הלילה. עד עלות השחר.
שאלה - 22276
לכבוד הרב
במחילה מכבוד הרב, הסתכלתי בש"ות באתר ,ואני קצת מבולבלת משום שראיתי בשאלה אחת שהרב כתב תשובה לשאלה האם מותר להקליד במחשב והתשובה הייתה מותר רק על המחשב ותשובה אחרת היה כתוב מותר רק למקצועות קודש ?
אז במידה ויש לי ש"ב ש חול האם מותר לי להקליד אותם על המחשב.
בברכת חג שמח
תשובה
שתי התשובות נכונות, אבל כל אחת נכתבה לגבי אותו מקרה. מותר במחשב ודברי קודש.
שאלה - 22275
לכבוד הרב שלום וברכה
האם יש ענין לעלות בחוה"מ לירושלים ואם כן איזה תפילות יש לומר בכותל?
תשובה
מצוה לעלות כי השכינה שם ושמיחה לראותינו. ואומרים שיר המעלות לדוד שמחתי... שיר למעלות אשא עינ אל ההרים... אנא בכח... אין כאלקינו... ועלינו לשבח.
שאלה - 22273
לכבוד הרב שלום וברכה
בתפילה כשאומרים הלל עם ברכה במזמורי ההלל יש פסוק בסוף המזמור "מה אשיב לה' כל...ובסוף הללויה" הציבור והחזן שרים את המזמור בניגון וכשמגיעים לתיבת הללויה חוזרים עליה מספר פעמים לצורך הניגון האם הדבר מותר או נחשב להפסק מפני הברכה?
תשובה
אין לחזור עליו כמה פעמים.
שאלה - 22272
לכבוד הרב שלום וברכה
ביתי בת ה6 היתה אצל משפחה שאינה שומרת שבת ושם בחג צירה ונסעה באופנוע חשמלי מאד כעסתי עליה וצעקתי עליה מה עלי לעשות
תשובה
להבא אל תשלחי אותה בשבת למי שאינם שומרים שבת.
שאלה - 22271
לכבוד הרב שלום וברכה
אני שומרת נידה איני עושה מח דחוק לאחר ההפסק מפני שבעבר קיבלתי היתר מרב שלא לעשות ועד היום איני עושה כדי שלא אפצע מה דעת הרב בעינין האם זה גורם לעיכוב 6 שנים אני מנסה להרות ולא מצליחה
תשובה
מותר לך.
שאלה - 22270
לכבוד הרבשלום וברכה תחזקנה ידיכה
לאחר הולדת ביתי עברתי גרידה כבר 6 שנים שאיני מצליחה להרות עשיתי את כל הבדיקות הכל בסדר מלבד שפעמים הביוץ יוצא קודם לטבילה מה עלי לעשות גם שדחיתי את הביוץ ולקחתי זריקות וכדורים עדין איני נקלטת אשמח אם הרב יברך אותי וייעץ לךי לאן ומה עלי לעשות?
תשובה
לפנות למומחים בעלי שם בתחום, ותתייעצי עם אירגון עזרא ומרפא רחוב החיד"א בני ברק. או אירגון בוני עולם.
שאלה - 22268
שלום רב לכבוד הרב שליט"א ומועדים לשמחה !
א. אסור לשמוע שירים גם בחול המועד ?
ב. עדיף להשאר ער בליל שישי גם אם למוחרת בבוקר הולכים לישון ?
ג. מתי זמן הביעור של הלימונים ? ואפשר להפקיר בשבת שלפניו ?
תודה רבה !!!
תשובה
א,מותר. ב,לפי היכולת. ג,הלימונים שעתה נמצאים הם אחרי השמיטה.
שאלה - 22267
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
חג שמח לכבוד הרב היקר ותודה על דברי התורה כן שבאתר ישר כוח !!!
רציתי לשאול האם מותר לכתוב במחשב ולסכם חומר למודים ולא להדפיס ההדפסה תהיה אחרי החג ?
בבכת חג שמח
תשובה
מותר במחשב בלבד.
שאלה - 22266
לכבוד הרב שלום רב
ברצוני לשאול את הרב או יותר נכון לקבל הנחיה מהרב אני עברתי הפלה טיבעית ומאז שנתיים איני מצליחה להיתעבר
כבוד הרב כדאי ללכת להיבדק או שמא לחכות לישועות מהק"בה אני מאז ההפלה לא ניבדקתי אצל שום רופא מעולם כי סמכתי ועדיין סומכת אך ורק על אבא שבשמיים אז שאלתי היא אם כדאי ללכת לרופא ולהיבדק או שלהמשיך לחכות לישועות שיגיעו
ה' יברך אותך ויתן לך בריאות איתנה וכוח לענות לכל אדם
תשובה
תלכי לרופא מומחה ותעשי את כל הבדיקות.
שאלה - 22264
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
תודה רבה על כך שאתה מחזק אותנו ושבזכותך ידעתי מזה כזית מצה ואכלתי כמו שצריך בליל הסדר חג פסח שמח וכשר והמון תודה
תשובה
שהשם יתברך יברכך בכל הברכות הכתובות בתורה, יחד עם כל עם ישראל.
שאלה - 22263
לכבוד הרב שלום.
האם מותר להשתמש במד-חום דיגיטלי לתינוק בשבת אם חושבים שהוא חם ואולי יש לו חום ורוצים למדוד לו כדי שלא יחשב לנו חילול שבת.
תשובה
רק כשיש חשש סכנה, אבל באון נורמלי לא.
שאלה - 22262
כבוד הרב, יש לי "נרווין". אני לא מצליח לגבור עליו, אמא עצובה וטוענת שיש לי פחדים ספקות וחששות.איך להתגבר עליהם, מה לעשות?
תשובה
תפנה לייעוץ פסיכולוגי חרדי, זה עוזר מאוד.
שאלה - 22261
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
יש לי אח שיש לו חברה גיורת. היא רוסיה שהתגיירה במהלך הצבא אבל הם לא שומרים תורה ומצוות בכלל. לפי מה שאני הבנתי שבגלל זה הגיור שלה מתבטל. רציתי לדעת האם זה נכון? ואם כן אז זה אומר שהוא מתחתן עם גויה אז מה עם הברכות של הרב המקדש ומה עם הילדים שלהם שיחשבו גויים אבל בתעודת זהות רשום יהודים כי לפי הרבנות הגיור נחשב והם לא יודעים שהם לא שומרים תורה.
תשובה
לצערינו ישנם רבים כאלה במדינה .
שאלה - 22260
לכבוד הרב הגאון,
אני בעל תשובה וגר עם הוריי החילונים. אנחנו מגדלים בביתנו תוכי, ולא ניתן להאכיל אותו באוכל הרגיל שלו בגלל שהוא חמץ. כמו כן, יש חשש שהשינוי בתזונה והמעבר לתזונה דלה מאוד וכשרה לפסח יגרום לצער בעלי חיים גדול ואף למוות של הציפור.
הוריי לוחצים עלי למסור את התוכי לדוד שלנו שהוא חילוני, בידיעה שהוא יאכיל אותו באוכל חמץ.
מה עלי לעשות?
שפע ברכות לרב ומועדים לשמחה לעם ישראל
תשובה
רק לגוי מותר למסרו, יהודי חייב להאכילו אוכל כשר, ויש דבר כזה תתעניין בחנויות.
שאלה - 22259
2לכבוד הרב מוצפי שליט"א
א. האם ניתן להשתמש באותו תנור אפייה לבישולי בשר וחלב באיזה אופן?
ב.כיצד מגעילים מיחם של מים חמים לפסח?
תודה רבה!
תשובה
א,בהבדל של 24 שעות בניהם, שהתנור נוקה, ותבנית נפרדת.
ב,אסור להגעיל בפסח.
שאלה - 22258
שלום לכבוד הרב
בחג באו לביתנו בני המשפחה שאינם דתיים והניחו את הסירים שלהם- טרפים ולא כשרים לפסח, על הגז וחיממו את האוכל. החצובות התלכלכו. מה לעשות?
תשובה
לשרוף את החצובות על האש למשך שתי דקות.
שאלה - 22257
לכבוד מו"ר שליט"א שמעתי את הרב עובדיה שליט"א שאומר אם הסתפק אם ברך ברכה ראשונה על המוציא למשל הפתרון להסתדר עם הפוסקים שחולקים הוא לברך בלב ולצאת ידי חובת כל הדעות אז אני שואל האם אפשר להשתמש בפתרון זה בכל עניין למשל אשר יצר וכל שאר הברכות שכמו "המוציא" גם הם מדרבן ? תודה מחילה על הטרחה אוהבים את הרב מאד ויש שכר לפעלתך על כל עבודת הקודש ומסירות הנפש והחסד שהרב עושה איתנו השואלים לפנים משורת הדין
תשובה
זה רק לגבי שאלה זו, ולא לגבי שאר הענינים.
שאלה - 22255
שלום לכבוד הרב
גילוח בחג לכבוד שבת חול המועד וחג שני
תודה וחג שמח
תשובה
אסור לחלוטין.
שאלה - 22254
לכבוד הרב חג שמח,
האם מותר לי לכבס חליפה שאין לי אחרת נאה כמותה לשבת וליום טוב הבא בע"ה?,
והאם מותר לכבס מפות שהתלכלכו בחג?
תודה רבה
תשובה
א,אין לכבס. ב,אם יש אחרת לא.
שאלה - 22253
לכבוד הרה"ג שליט"א א.אם שתיתי מרק עם ירקות בפנים כגון גזר ופיטרוזליה ובצל וכו' מה עלי לברך ברכה ראשונה ואחרונה ?
ב. איך מנקדים את ביתר מ"נס הרוגי ביתר" עם קמץ תחת הת' או עם סגול כמו ששמעתי את מרן הרב עובדיה שליט"א מבטא בסגול ?
ג. ספק אם ברכתי או לא ברכת המזון שזה מהתורה אז לחומרא ואני חוזר האם לומר את הברכה הרביעית שהיא מדרבנן? ואם לא מה עם נוסח הרחמן? מועדים לשמחה
תשובה
א,האדמה ובורא נפשות. ב,בית חיריק,תיו סגול. ג,כן.
שאלה - 22250
לכבוד הרב שלום רב
1. האם שביעי של פסח זה גם חלק מ3 הרגלים?
2. האם יש לקרוא בפתיחת ההיכל בשביעי של פסח בבוקר את התפילה שתיקן האר"י לקרוא ב3 הרגלים?
תודה
תשובה
א,הוא חג הפסח עצמו. ב,התפלה הקצרה בלבד המופיעה במחזורים.
שאלה - 22249
אני ואישתי עשינו את החג אצל הוריה. בליל הסדר אבא שלה מאוד ממהר בקריאת ההגדה. אני דווקא מאוד רציתי להאריך מעט ולספר בסיפור יציאת מצרים ולפרש דברים מההגדה ומדרשים אך לא איפשרו לי. זה היה לקרוא את ההגדה בריצה וזהו. זה מאוד הפריע לי אך התנחמתי בכך שיש לנו בנתיים רק תינוקת אחת שעדיין לא מבינה. אני רוצה בעזרת השם לעעשות בשנים הבאות רק בביתי לפי רצוני ואיך שאני אחליט. האם זה נכון או שעדיף עם המשפחה?
תשובה
בנתיים עדיף ביחד. ואל תדאג עתה לשנים הבאות.
שאלה - 22248
שלום לכבוד הרב
אני ואישתי חוזרים בתשובה כבר מס' שנים. ביום רביעי בצהרים לפני כניסת החג ביקרנו את ההורים שלי שהם לא שומרים מצוות כלל והכלים שלהם לא כשרים לפסח וגם המוצרים בבית לא הוחלפו. אימי הכינה חרוסת ואני כדי לא לפגוע בה טעמתי ממנה. השאלה היא האם החרוסת נחשבת חמץ כי המצרכים לא כשרים לפסח וזה היה אחרי זמן איסור חמץ. ומה עלי לעשות כדי לתקן.בברכת חג השמח
תשובה
זה נקרא חשש חמץ, ואין צורך בכפרה.
שאלה - 22247
שלום לכבוד הרב
ברצוני לשאול את כבוד הרב בקשר לשמי הפרטי
שמי דנה ושמעתי שיש בשם זה משורש הדין.האם יש בעיה עם השם?
יישר כח לרב!!!
תשובה
אין בו דין כלל.
שאלה - 22246
שלום לכבוד הרב שליט"א ומועדים לשמחה.
א. מה מברכים בפסח על עוגת מצת שוקולד? ב. מרק עם מצה מרוסקת בתוך המרק?. ג. ומה מברכים על בריק (מצה מטוגנת עם בשר ותפו"א ממולא במצה).
תשובה
א,מצה שמרחו עליה שוקולד ברכתה המוציא, ואם נאפתה עם השוקולד מזונות. ב,המוציא. ג, מזונות.
שאלה - 22245
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם אפשר ורצוי להגיד את כל סדר ספירת העומר כמו שכתוב בלשון חכמים של הבן איש חי או שזה רק לנוהגים על פי הסוד?
תודה רבה ומועדים לשמחה
תשובה
טוב מאוד לאמרו לכל אדם.
שאלה - 22244
הרב רציתי לשאול שאלה דחופה לא שמתי לב בליל הסדר שתיתי כוסית אחת וודקה שעשוי מחיטים ושעורים מה אני יעשה? קניתי את הבקבוק במנקום שהיה כתוב על המדף כשר לפסח בגדול וחשבתי שזה בסדר
תשובה
תלמד משניות מסכת פסחים וספר תהלים כולו לכפרה.
שאלה - 22243
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
איך משערים כזית במצות רכות לצורך אכילת מצת מצווה בליל הסזר וגם איך משערים כזית מרור?
תשובה
מצות רכות 30 גרם. מרור 20 גרם.
שאלה - 22242
לכבוד הרב
האם מותר לקנות בגדים חדשים בימים אלו ?(חול המועד\ספירת העומר) ?
תשובה
בחול המועד אסור, בספירה מותר.
שאלה - 22241
לכבוד הרב שלום רב
יש לנו ילדה ב"אומנה" מוצאה שונה ממוצאינו האם היא צריכה לנהוג מנהגי הוריה למרות שלא בדיוק ברור מי הם, מבחינת על תיטוש או לנהוג מינהגי הבית שלנו, למשל מנהגי פסח
תודה ופסח כשר ושמח
תשובה
מנהגי הבית שלכם, וכשתנשא לאיש תנהג כמוהו.
שאלה - 22240
לכבוד הרב
האם מותר לגזור ולזרוק תמונות?
תשובה
מותר.
נשלח ב-11/5/2011 08:49
נראה לי אולי ואני עוד יבדוק את זה שמדובר ברב שם טוב גפן
לכבוד הרב שלום רב
א-עדיף להכניס ס"ת בלי רמונים או עם רימונים ולהוציא אותם כל פעם לפני הוצאת ס"ת?
ב-האם להלביש את הרימונים גם בימי ב'וה',ר"ח...
ג-מיץ ענבים קדוש בקדושת שביעית שנמצא בחנויות ומן הסתם לא ביערו אותו,מה דינו?
ד-בורא נפשות ועל המחיה.מה קודם למה?
תשובה
מצוה רבה להלביש הרימונים על הספר תורה בשעה שמוציאים אותו מההיכל. בכל קריאה שהיא. לא לקנות שום מוצר בקדושת שביעית כלל. קודם על המחיה, אלא שאם אכל פרי ולא שתה מים יקדים נפשות שלא יכנס לספק אם יברך נפשות כי יש אומרים שכבר יצא ידי חובתו באמירת תנובת השדה.
שאלה - 24181
לכבוד הרב שלום רב
האם אישה מותר לה להיסתפר בימי העומר, והאם אישה אלמנה ללא ילדים צריכה להתפלל עם כיסוי ראש תודה
תשובה
אם יש לה צורך יכולה להסתפר. צריכה כיסוי בתפלה.
שאלה - 24179
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם מותר לעשות השכבה לנפטר שלא ביום האזכרה אודה לרב באם יוכל להרחיב מעט
תשובה
כתב רבנו יצחק אבן גיאת וכן הרמב"ן בתורת האדם והכלבו ומרן הבית יוסף שאין להזכירו אחרי עבור י"ב חודש כלל.
שאלה - 24178
שלום לכבוד הרב,
מצאתי כלי כתיבה בבית ספר לפני זמן רב. על חלקם יש מדבקות, על אחד קישקוש שאולי הוא סימן. מה עליי לעשות איתם. אני חוששת שאם אתלה שלטים יורידו אותם?
תשובה
תתלי ושיורידו.
שאלה - 24177
לכבוד הרב
היתי בהלויה והביאו לציבור לכסות בחול בעזרת מעדרים ואמרו שאסור להעביר מעדר מיד ליד אלא להניח על הריצםה ואז מישהו אחר ירים. האים זה נכון?
תודה
תשובה
אמת ויציב.
נשלח ב-19/4/2009 19:30
לכבוד הרב שלום רב ה' יאריך ימיך בטוב כבוד הרב האם יש אמת בדבר שאסור לאישה מעוברת לדרוך על ציפורניים שנפלו על הריצפה?
האם יש ענייו בנעליים שהן הפוכות?האם זה אסור? האם אחרי ק"ש של הלילה מותר לקרוא תהילים? תודה לרב שמעניק לנו מזמנו תבורך מפי עליון
תשובה
הגמרא אומרת שאין לזרוק צפרנים על הרצפה ולא לגרום נזק לאשה הרה. מותר לומר תהלים בלילה בעיקר לנשים ולמי שאין לו לימוד אחר.
נשלח ב-19/4/2009 19:29
שלום לכבוד הרב שליט"א
1) האם יש עניין לומר לפני חיפוש דבר מה שנאבד
את הפסוק "אמר רבי בנימין הכל בחזקת סומין עד שבא הקדוש ברוך הוא ופקח עיניהם של ישראל"?
2.)אם אורז גודל באדמה איך יכול להיות שהוא מזונות?
תשובה
א,כנראה שכן. ב,תקנת חכמי התלמוד מכיון והוא משביע ובא עם אוכל. ובימינו איננו יכולים להוסיף או לגרוע על תקנותיהם.
נשלח ב-19/4/2009 19:28
לכבוד הרב !
שלום וברכה
הגשתי לאגד תלונה נגד נהג שסרב להעלות אותי לאטובוס האם עישתי כהוגן ? אני רוצה לצאת ידי חובה כלפי שמים
תשובה
נהג הוא נושא בתפקיד ציבורי ועליו למלאת את ההוראות, ומי שמוותר לו מחנך אותו להמשיך ולמעול בתפקידו.
נשלח ב-19/4/2009 19:28
שאלה - 22900
שלום לכבוד הרב
מזמני השקיעה שכתובים בלוח כמה זמן צריך לחכות לתפילת ערבית?שיהיה וודאי לילה או שאפשר לפני? (גם לעניין ספירת העומר)
תודה רבה!
תשובה
18 דקות.
נשלח ב-19/4/2009 19:26
שאלה - 22908
לכבוד הרה"ג שלום רב,
האם יש בעיה כלשהי ללבוש בגדים יד שניה?
אמרו לי שבגד מושפע מתכונות האדם שלובש אותו, ונאחזות בו.
האם אמת הדבר?
תודה לרב.
תשובה
שקר גמור.
נשלח ב-19/4/2009 19:25
לכבוד הרב שלום רב,
אמא שלי בוכה לי רבות בנושא ההפרדה בחתונה, מצער אותי מאד לראות שאני גורמת צער להורים שלי.
א. האם ניתן לעשות הפרדה (תחום לגברים ותחום לנשים) אך ללא מחיצות?
ב. האם אני חוטאת בכך שאימי בוכה?
ג. כיצד ניתן לפתור את הבעיה?
תשובה
מוטב שתבכה עכשיו משתבכה בעולם הבא. ואני בוכה עליה שאינה מבינה את חומרת הדבר.
נשלח ב-18/4/2009 22:36
הרב יעקב אריאל מכהן כרב העיר רמת גן ונשיא ישיבת ההסדר בעיר, והינו מחשובי הפוסקים והרבנים בציונות הדתית והוא מוערך כגדול בתורה גם בקרב מתנגדיו, בייחוד הללו הנמנים עם המגזר החרדי.
לאחרונה הוא התפרסם בהתנגדותו ל'הליכה העיוורת' אחרי היתר המכירה בשמיטה והוא מעודד באמצעות מכון התורה והארץ את השימוש בהיתר של אוצר בית דין.
לדעתו אין חלות הלכתית לכיבוש שנעשה בשנת 48 לשטחי מדינת ישראל ולכן לערבה הדרומית יש דין חוץ לארץ בנושא השמיטה. לאור זאת הוא מתיר לייבא מהערבה הדרומית פירות וירקות כדי לשווקם ללא קדושת שביעית.
שאלה:
בן אדם שכיר שמקבל משכורת צריך לעשר ממנה מעשר, ובכן כמה צריך לעשר בן אדם שיש לו עסק עצמאי ושכל יום יש לו כסף ביד? למשל חנות מכולת..?
תשובה: בעל עסק חייב להגיש מאזן כל שנה לצרכי מס
בשעת הכנת המאזן עליו להפריש מעשר מרווחיו
הוא יכול לנכות את המעשר מרווחיו
אם הוא תורם למלכ"ר יש להביא בחשבון את ההחזר
נשלח ב-18/4/2009 21:55
שאלה:
האם נכון שהרמב"ם וכמו"כ הבן איש חי כתבו שיש היתר מסוים (כמובן בנסיבות מסוימות) לבעל לתת מכה לאשתו?
אם כן- באילו תנאים בדיוק והאם זה תקף גם בימינו?
ובעיקר- מדוע??
מלבד זאת שמעתי שמועה (שאני מקווה כי אינה נכונה) שהרב עובדיה יוסף הי"ו התיר לבעל להכות את אשתו בעדינות.. האם זה נכון?
תשובה: שלום לך,
הכאת נשים על ידי בעליהם הוא אסור פשוט, כפי שנפסק בשולחן ערוך (אבן העזר סי' קנד סע' ג): "איש המכה אישתו עבירה היא בידו כמכה חברו, ואם רגיל בכך יש ביד בית דין לייסרו ולהחרימו ולהלקותו בכל מיני רידוי וכפייה ולהשביעו שלא יעשה עוד". והגאון רבי משה רבקש כתב (בשם תשובת ר' ירוחם) שהמכה את אישתו עונשו גדול יותר מהמכה את חברו "דבחבירו אינו חייב בכבודו ובאישתו חייב בכבודה לכבדה יותר מגופו... ועונשו גדול ממכה חברו כי היא יושבת לבטח איתו ודימעתה מצויה".
וכך גם דעת הרמב"ם שכתב (הלכות אישות פרק טו, הלכה יז-כ): "... לא יאנוס אותה ויבעול בעל כרחה אלא לדעתה ומתוך שיחה ושמחה. וכן צוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז". הרי שדעת הרמב"ם אסור לאדם להטיל אימה על אישתו (ואין צריך לומר שהמכה את אישתו מטיל עליה אימה).
נמצא שכל הפוסקים מסכימים שאסור לאדם להכות את אישתו, אם מחמת האיסור להכות כל אדם מישראל (וגם אישתו היא אדם מישראל), אם מחמת היותה אישתו והוא חייב בכבודה.
אומנם יש פוסקים שהתירו לאיש להכות את אישתו אם הוא רואה שהיא עוברת עבירה או שהיא מבזה אותו ומקללת אותו או את הוריו וכד'. אלא שהיתר זה אינו קשור לאישתו דווקא אלא לכל אדם מישראל, כפי שנפסק בשולחן ערוך (חושן משפט סי' תכ"א סע' יג): "וכן מי שהוא תחת רשותו, ורואה בו שהוא עושה דבר עבירה, רשאי להכותו ולייסרו כדי להפרישו מאיסור, ואין צריך להביאו לבית דין". כלומר, מותר לאדם להכות כל מי שהוא תחת רשותו ועל ידי המכות יוכל להפרישו מאיסור. כלומר, אין היתר לאדם להכות את אישתו, אלא להכות עוברי עבירה, ובכלל זה, לחלק מהדעות, גם את אישתו אם היא עוברת עבירה. אולם היתר זה אינו לכל אדם, וכפי שכתב הגאון מהרש"ל (ב"ק פ"ג סי' ט): "ודווקא באדם המוחזק לכשרות שידוע שלשם שמים עשה, והוא אדם חשוב ומופלג, אבל בסתמא דאינשי לאו כל כמיניה" כלומר, רק לתלמיד חכם חשוב מותר להשתמש בהיתר להכות אחרים כדי להפרישם מאיסור, ולא לכל אדם. ותלמידי חכמים כידוע אינם אלימים.
מה עוד שכל זה הוא דווקא בדורות קודמים שבהם היו כופים על המצוות בדרך של הכאה ועינוי. אך כבר כתבו הפוסקים שהיום כפייה על המצוות בדרך של הכאה ועינוי לא מקרבת לאבינו שבשמים אלא מרחיקה ממנו, ולכן אסור להכות אחרים גם כדי לכפות על המצוות, ודווקא בדרכי נועם והאהבה יש לקרב את מי שנתרחק, ולא מקרבים בזרוע. ונמצא שאין היום שום צד להתיר הכאה כלשהיא, בין את אישתו ובין אחרים, משום טעם שהוא. וחמור המכה את אישתו שהיא חברתו ואשת בריתו.
וכמובן שהגאון הרב עובדיה יוסף לא התיר להכות (לא בעדינות ולא בצורה אחרת. ובכלל אינני מכיר מכות בעדינות. מי שמכה הוא לא עדין). וכך גם כל פוסקי דורונו שהוקיעו את הכאת הנשים בכל צורה שהיא.