בית פורומים שידוכי חרדים

שאלה: בחור חסידי עם בחורה לטאית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2009 17:40 לינק ישיר 
שאלה: בחור חסידי עם בחורה לטאית?

מה דעתכם על שידוך סחור חסידי שאפשר להגיד חסיד נורמלי לא מטומטם ולא חניוק למי שמבין את ההגדרה בחור פתוח לגמרי ובחור לעניין אם בחורה לטאית שלא משנה מה יהיה הסגנון שלה אבל בחורה לטאית זה תפיסה אחרת לגמרי מבחור חסידי.

מה דעתכם?

דעתי: שלא כ"כ כדאי מכמה וכמה סיבות ואני יפרט רק אחת.

בחורה לטאית באה מכיוון אחר לגמרי ולא משנה מה היא תיהיה ואיזה סגנון היא תיהיה אבל היא יותר בקטע של בעל  שישב וילמד ולא מעניין אותה ללכת לרבה או ללכת לטיש או ליסוע לרבה לראש השנה ולהשאיר אותה לבד וכ'ו.

לעומת זאת בחורה שבאה מבית חסידי ואפילו הכי פושר שיכול מבינה וחייה את זה. ולכן לדעתי החיבור יהיה הרבה יותר קל.

נ.ב. אני מכיר את המושג שתמיד יש יוצא מן הכלל אני שואל בכללי ולא שואל את היוצא מן הכלל.
ואני גם לא מדבר על הפרחים למיניהם שלהם אין כלום. אני מדבר עם בחורים ובחורות סטנדרט במובן המודרני הרגיל ולא במובן המודרני הפרחי.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/04/2009 18:45:22

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 01:23 לינק ישיר 

תודה לכולם אני חושב שהגעתי פחות או יותר להחלטה שכמה שזה תלוי בי אני ישתדל להימנע מכך.

אבל תמיד אנחנו חייבים לדעת שלא אנחנו מנהיגים את העולם אלא יש אחד בשמים שמנהיג ומה שהוא יחליט כך יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2009 01:02 לינק ישיר 

אני מכירה מקרוב גם את הצד של החתן וגם של הכלה החתן ליטאי מעולה מישיבה מוכרת מאוד אבל היה מבוגר (חצה כבר את העשור השלישי לחייו) הבחורה לעומת זאת מחסידות מאוד מוכרת והבחורה גם משפחה מוכרת בתוך החסידות (יש קרוב משפחה משותף להם ולאדמו"ר) אבל מבוגרת בערך  28-29 ששם 20 זו רווקה זקנה....והם התחתנו וב"ה חיים בעושר ואושר
לדעתי מלכתחילה צריך לקחת מישהו יותר קרוב במגזר ובסגנון המשפחה אבל אם לא הולך אז למה לחסום הצעות טובות?
(שני הנ"ל באמת מעולים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

תוקן על ידי DonnaKaran ב- 14/04/2009 1:01:53

תוקן על ידי DonnaKaran ב- 14/04/2009 1:08:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 23:18 לינק ישיר 

ממש לא מומלץ.
החיים יזמנו גם ככה אינספור התמודדויות. לא צריך ליזום נוספות כאלו לכתחילה.
הפערים גדולים גם בדורנו, הן תרבותית, הן הלכתית, כך שזה מיותר.

קריסטל,
אבא שלי ויהודים יראים רבים לא ישנו שום מנהג או הלכה ממורשת אבותיהם לכבוד חתן שמגיע. חס ושלום!!! מנהג בישראל דין הוא, לא משנים מסורות בשביל לכבד או לתת הרגשה טובה למישהו. פשוט לא יעלה על הדעת!!!
זה לא עניין של כבדות או קלילות. זה עניין של ישוב הדעת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 16:45 לינק ישיר 

לא מומלץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 08:30 לינק ישיר 

כל דבר לגופו !
אבל הטוב ביותר הוא שהבחור והבחורה מגיעים מאותו רקע כך זה יוצר פחות "מכשולים "
שצריך להתגבר או לעקוף .

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2009 02:33 לינק ישיר 

היום רוב המכונים ליטאים הינם ממוצא חסידי (דוגמא ר יהודה שפירא זל נכתב בעיתון המודיע שאביו היה חסיד קרלין)

הבטחה ללא קיום כצ'יק ללא כיסוי!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 22:52 לינק ישיר 

תודה קוטבית חיזקת את מחשבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 19:26 לינק ישיר 

אם אתה שואל בכללי, אז אין שום טעם לשדך שידוך שצריך מלכתחילה לגשר על פערים רבים יותר של תפישת חיים, מנהגים שונים, ומנטליות שונה של אורח חיים.
אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל, ולכן באופן חריג זה קיים ומצוי ולגיטימי שכך. בחור חסידי שהולך על שידוך עם ליטאית, הוא מודע לכך שיתכן ויתפשר במהלך חייו על קו חסידי לחלוטין.. או שהליטאית מוכנה 'להתחסד'(תרתי משמע) וללכת אחרי בעלה. תלוי מה הכיוון שלהם בחיים. יתכן והחסיד רוצה להיות ככה באמצע.. לא ממש חסיד ולא ללכת עד הסוף לכיוון הליטאי.. יש בימינו הרבה זרמים.. גם את אלה שבאמצע אפשר ממש לראות בתוך הכלל..
הרעיון הוא, שאם הבחור ממש בנוי ויודע מה הוא רוצה מעצמו, עד איפה הוא חסיד ומאיפה הוא ליטאי.. ומה תפישת חייו ואורח חייו.. אז שום צחוק וגיחוך לא יפריע לו לנהל את המשך חייו כסידרם. כי הוא שלם עם עצמו וטוב לו בחייו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 19:23 לינק ישיר 

בס"ד

טוב, זה ממש פשוט.

אתה צריך לקחת בחשבון את הבדלי המנהגים, הבדלי המנטליות שא"א לפורטם כי רבים הם עד למאוד.

אם אתה מוכן לנסות לדלג/לפשר/להסתדר עם כל אלו, והבחורה מוצאת חן בעינייך. תזמין אותי לחתונה.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 19:18 לינק ישיר 

למה הכל אצלכם נורא שלילי..? המשפחה שלי לעולם לא היתה מתבדחת על מנהגי הבחור, להיפך-הם היו מכבדים אותו כמלך. אבא לי היה משנה את כל השולחן לפי המנהגים של הבחור... אמא שלי היתה מכינה את האוכל לפי האמונה שלו... היינו מחפשים כמה שיותר לעזור, לייצב, לגשר... לצחוק?  מה הקשר בכלל...?

טוב, אולי תלוי בסוג המשפחות....

וגם אם צוחקים-די, זה ברוח טובה... הוא יכול בכיף לצחוק איתם על עצמו... :)

יש כאן באוירה תמיד קטע חזק כזה- שאם מישהו שונה ממני-זה בטח יהווה מכשול ובלגן...אולי תחשבו קצת שדווקא השוני זהה יכול להביא לעניין, לטעם, לחויה שטרם הכרתם...

שוב, זה דברים שהזוג צריך ללבן עד כמה כח זה יקבל ומה זה דורש...

ותפסיקו להיות כ"כ כבדים!! תלמדו לפעמים שאפשר וצריך וכיף[!!] להפוך עולמות האחד בשביל השני...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 19:02 לינק ישיר 

משפחה שממש מתנגדת לחסידות, מן הסתם לא תתן לבת שלה להתחתן עם חסיד. אז אם יש הסכמה שהזוג יתחתן הם גם יצליחו לא לצחוק לידו על מנהגיו ולהיפך.
תקרים יכולים להיות בכל התחברות של שתי משפחות שונות (גם מחסידיות שונות), החכמה לדעת איך להתעלות מעל ההבדלים בלי לפגוע....
וככלל אני לא בעד המצב שאתה מתאר, כל אחד מבני הזוג מגיע ממקום מאוד יציב, הם יודעים שניהם מה הם רוצים והלימוד תורה זה החלק הפחות נורא.. קיצור אני לא בעד.

הצלחה
היא להשיג את מה שאתה רוצה,
אושר הוא לרצות את מה שהשגת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 18:01 לינק ישיר 

בוא נגיד שיש מצב שהבחור והבחורה יכולים להסתדר אולי בהתחלה יצטרכו לעבוד ע"ז אבל אח"כ יש סיכוי שזה יזרום. אבל מה יעשה בחור חסידי ולא משנה מה הסטטוס שלו בחסידות אם המשפחה שלה?

הרי זה לא סוד שהלטאים הדבר הכי טוב שהם יודעים לעשות זה לצחוק על החסידים. ומה יעשה בחור חסידי במשפחה לטאית? תארו לכם ליל הסדר בחור חסידי מגיע לעשות במשפחה לטאית? הוא מגיע עם מצות עגולות ולא אוכל שרויה וכל ע"ז הדרך  זה יכול ליצור הרבה מאוד טקלים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 17:57 לינק ישיר 

אבריימי,
הרבה יותר קל יהיה לזוג להגיע מאותו מקום....אין ספק.כמוב כל דבר בחיים...

אלא אם כן- היא משהו שממש ממש שווה לעבוד עליו, להשקיע בו... ואז יש מקום לספר על כל ההנהגות-ולראות את תגובותיה להלך הדברים...

הבחור החסיד המודרני פתוח שאתה מייצג הוא לא אחד שישב וילמד-כך שמצדיה עדיף לה- לא לקחת בחור כזה.

יכול להיות שיהיו קצת "תקלים" בהתחלה, אבל שוב, אם היא משהו מיוחד וטוב שווה להתעכב על זה... ואם זו הצעה של בירור נטו שכבר יש לך חששות כבדים בבטן לגבי הלך הקשר- אולי באמת עדיף להימנע כמה שיותר מלסבך את החיים והקשר...שגם ככה זקוקים להרבה עבודה ורגש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שאלה: בחור חסידי עם בחורה לטאית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext