אני יש לי כמה דברים שמאוד קשים לי בפרשה הזאת אולי תעזרו לי חשבתי לפתוח אשכול וכל מוצאי שבת נלבן ביחד כמה עניינים בפרשה אולי יש לכם שם לאשכול בינתיים הוא עם שם זמני
מה זאת אומרת נדב ואביהוא קיבלו עונש מוות בגלל שהיו רווקים מה לא נראה לכם שטותי(אני מקצין בכוונה)
ועוד משהו שיושב לי כל השבת וידום אהרון קיבל שכר על השתיקה מה זה תגידו רבי יוחנן שאיבד עשרה ילדים והיה הולך
מבית אבלים לבית אבלים ומראה להם את העצם של הבן העשירי שלו והיה מנחם אותם שהם רק איבדו אדם אחד או בן אחד והוא איבד עשרה ילדים וכי ראינו שרבי יוחנן קיבל על זה שכר
בפשטות יש לו מה לומר לקב"ה ולקב"ה לכאורע אין תשובה והוא שתק לכן קיבל שכר לא מוזר
אני מבקש לא לסטות לשאלות אחרות להישאר בעניין הזה בלבד למי שיש תשובות בכבוד ולמי שאין שיתחיל לחפש
נשלח ב-2/5/2009 23:11
אליהו מבשר הגאולה בזכות נדב ואביהוא שמעוברים בו
כותב האריז''ל בשער הפסוקים כי כוונת נדב ואביהוא היתה לתקן את חטאו של אדה''ר ורצו לעשות כוונות ויחודים עצומים בקטורת שהקטירו על מנת לתקן את השכינה אלא שלא עלתה בידם משום שהקריבו אש זרה וכמו שעירבב ס''מ שמחת אדם וחוה ביום שהושמו בג''ע כך ערבב הנחש שמחת יום אשר הוקם המשכן
כי אם היו מצליחים במעשיהם היו מביאים לתחילת ימות המשיח ועוונם היה בחינת ''אכלה פגה'' כמו חטאים של גדולי הדורורת וכגון אדה''ר שרצה להקריב כל האומות תחת כנפי השכינה כיוון שאם לא היה חוטא היו נולדים רק נשמות ישראל וכשחטא התלבש בו אדם בליען ונולדו גם ע' אומות ויש המפרשים שעשה זאת לכתחילה על מנת לתקנם וגרם לו כל הרעה הבאה עליו ועלינו עם ישראל בזה הגלות וגם משרע''ה נכשל בזה בצרפו את הערב רב למחנה ישראל ומת במדבר כתוצאה מכך וגם דוד המלך בלקחו את בת שבע טרם זמנה הראוי שממנה זרה המשיח ואז כנגד החיפזון הזה יש עיכוב בגילוי המשיח וכמו כן שלמה המלך ע''ה שלקח אלף נשים בסוד ''האלף לך שלמה '' שרצה להוציא דרך נשותיו את כל נשמות הגרים בדורו לתוך עם ישראל ולגמור את התיקון וחטא בזה שלא היה זה זמנו הראוי ובסוף ימיו נשיו היטו את לבו וכותב המדרש שהיה שלמה מעדיף להיות גורף ביבין ובלבד שלא יכתב זאת עליו
הנה נדב ואביהוא במהותם רצו להביא לתיקון הסופי ומסרו נפשם על כך ובאמת יכלו להביא לתיקון זה אם היו נסמכים על משה ואהרן וביחד היו יכולים לתקן אבל כשניסו לעשות זאת ללא שמן משחת קודש על ראשם שכן לא היו משוחים נמצא שהשפע העצום והגדול שהורידו לא היה לו היכן לחול ואז נשרפו ונדלקה האש על המזבח וכל העם נפלו על פניהם וירונו וכשקמו מהשתחויתם מצאו את נדב ואביהוא שרופים כי השפע הגדול הלך בחלקו לחיצונים ועל כן יש בפרשת ''אחרי מות '' דיני שעיר לעזאזל כדי ללמת את הכהנים איך לתת לקליפה את השפע הנצרך לקיומה בצורה מבוקרת ושתעשה תועלת ולא נזק
והנה על פי מה שכתוב בזה''ק ובאריז''ל ב '' שער הגלגולים '' כשהרג פנחס את זמרי בן סלוא נכנסו בו נפשות נדב ואביהוא בבחינת עיבור ופנחס הוא אליהו אם כן באליהו יש את נפשות נדב ואביהוא ועל ידן נטבע בו מהות הרצון להביא לתיקון הסופי שבגללו הוא נבחר להיות המבשר של בוא המשיח כמ''ש '' הנה אנכי שולח לכם את אליה הנביא לפני בוא יום ה' הגדול והנורא והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם פן אבוא והכיתי את הארץ חרם''
לכאורה היכן ראינו שאליהו ניסה להקדים את בוא המשיח ולרום את התיקון על זה מביאה הגמרא סיפור בבא מציעה דף פה:
שהיה רגיל אליהו לבוא לרבי ופעם אחת היה ראש חודש והתאחר ולא בא שאל אותו רבי למה התאחרתה ולא באת אמר לו הייתי צריך להקים את אברהם ליטול לו ידים והתפלל והשכבתי אותו וכן אחר כך ליצחק וכן אחר כך ליעקב לכן איחרתי אמר לו ולמה לא תקים אותם ביחד כך תחסוך זמן אמר לויתחזקו בתפילה שלשתם כאחד ויביאו את המשיח בלא בשעתו
כששמע זאת רבי עלה רעיון בלבו שאל אותו האם יש בעולם מישהו כדוגמתם אמר לו כן רבי חייא ובניו
גדר רבי תענית והביא את רבי חייא ובניו שיעמדו שליחי ציבורוכאשר אמר רבי חייא משיב הרוח מיד נשבה הרוח אמר מוריד הגשם מיד התחיל לרדת גשם לפני שאמר מחיה המתים התרגש העולם אמרו ברקיע מי גילה סוד זה אמרו אליהו הביאו את אליהו ונתנו לו שישים מכות בשבט של אש פולסא דנורא בא אליהו נדמה להם כדוב של אש ובלבל אותם ולא אמרו מחיה המתים
הנה אליהו הנביא חוזר על טעותם של נדב ואביהוא שניסו להקדים את הקץ ולכן היכוהו 60 פולסי דנורא
נשלח ב-2/5/2009 22:05
אותך באמת לא ראיתי הרבה זמן
נשלח ב-2/5/2009 22:00
וואה איזה התקפה חכה תן לחפש באריז''ל אולי נמצא משהו
נשלח ב-2/5/2009 21:07
שבוע טוב
איך קשורה פרשתנו פרשת אחרי מות קדושים לגאולה ולאדם הראשון
רמז
מה ניסו לעשות נדב ואביהוא
נשלח ב-25/4/2009 20:23
שבוע טוב שנתבשר בבשורות טובות
כתוב בפרשתינו '' אשה כי תזריע וילדה זכר''
מישהו יכול לפרש במה מדובר והאם זה כפשוטו או לא כפשוטו
נשלח ב-20/4/2009 20:15
אמרת לא לסטות מהנושא אז מה קרה אתה סוטה?
ומה הקשר של הקופים האלו?
נשלח ב-20/4/2009 19:52
יש עוד משהו שאני יכול לעשות בשבילך
נשלח ב-20/4/2009 19:43
המשקיף כתב:
לא קרה כלום הכל בסדר
יש לך איזה קושיא על הפרשה
לי יש אולי לעוד מישהו יש
הראשון שיעלה נתרכז בשאלה שלו כדי שלא נתפשט לעוד מקומות
עניתי לך על זה שכתבת שאני צריך לחשוב לפני שאני מגיב.
אתה צריך לחשוב עוד יותר על מה אתה מגיב.
נשלח ב-20/4/2009 19:22
לא קרה כלום הכל בסדר
יש לך איזה קושיא על הפרשה
לי יש אולי לעוד מישהו יש
הראשון שיעלה נתרכז בשאלה שלו כדי שלא נתפשט לעוד מקומות
נשלח ב-20/4/2009 19:18
כשכתבת שתעלה את הסוגיא והפתרון, חשבתי שהתכוונת לסוגיא בברכות, ולכן אמרתי שלא צריך, מכיוון שכדי לענות על התשובה כבר עיינתי בסוגיא.
נשלח ב-19/4/2009 21:01
פעם הבאה תחשוב מה שאתה אומר
אם יש לך עוד הארות או הערות יש בשביל זה את הפרטי
נשלח ב-19/4/2009 18:07
המשקיף, למה עוותת את מה שכתבתי?
נשלח ב-19/4/2009 00:04
א. מה היה רצון נדב ואביהוא
ב. איזה טענה יכול לטעון אהרן ולא טען ולכן קיבל שכר
תשובות
מבאר הארי''זל
כי נשמות נדב ואביהוא היו בסוד נפש דאצילות של אדם הראשון שאותה הוריש אדה''ר לקין ובזו הנפש חטא אדה''ר ועשה פירוד בעליונים לכן נדב ואביהוא שהיו מבחינת זו הנפש הדגולה רצו לתקן את חטא אדה''ר ולהביא לתיקון הסופי על ידי כוונות גדולות ועצומת שעשו בהקטרת הקטורת
אם כן לא היה זה מעשה פזיז אלא מעשה מחושב שתכליתו היתה להביא לתיקון עולם במלכות שדי ונדב ואביהוא לפום גודל נשמתם חשבו שיוכלו לעשות תיקון זה לבדם ללא עזרה ואמנם היה בכוחם להביא לתיקון זה אילו היו נסמכים על כוחם של משה וארן וביחד יכלו להביא לתיקון אלא כשניסו לעשות זאת בלא שמן משחת קודש על ראשם ובלי הסמכה מהקב''ה להקריב בחיי אביהם
נמצא שהשפע הגדול שהורידו על ידיד כוונותיהם העצומות לא היו לו כלים לחול עליהם ולכן נשרפ באותו זמן ממש שנדלק האש על המזבח וכל העם מיראת הרוממות נפל על פניו וכשקמו מהשתחוותם זאת מצאו לתדהמתם את נדב ואביהוא שרופים
יוצא מפהבני אהרן אלה הם משורש השכינה ורצו לתקנה כראוי ומתו על ששגגו כי מה היה להם לעשות שהרי הם הראשים שבישראל בחכמה ועלה בדעתם בלי שום ספק שתקון זה שעושים לשכינה יועיל וכיון שלא הועיל די בזה והם לא יגיע להם נזקובדבר זה היה לאהרן לצעק בצוחה ויאמר רבונו של עולם מה המשפט הזה מה טעם יש בו הם באו לעשתו תקון לשכינת עזך בשמחה רבה ואתה ממיתם , מהראוי אף אם לא הועילו לא יוזקו מאחר שכל כונתם לשם שמים בלי שום פניה ומאחר שהיה לו לאהרון לטעון טענתא אלימתא הדין ושתק ולא טען משום הכי נכתב עליו בתור ה ששתק וקבל שכר על שתיקתו
על ענין נדב ואביהוא ועל הדומים לו אמר שלמה המלך עליו השלום (משלי יח יט)
'' שלשה המה נפלאו ממני וארבעה לא ידעתים''
דרך הנשר בשמים דרך נחש עלי צור דרך אניה בלב ים ודרך גבר בעלמה
דרך הנשר בשמים הם המלאכים הנבראים בכל יום וכשאומרים שירה מיד נשרפים
דרך נחש עלי צור זה משה רבנו עליו השלום כשהכה את הסלע
דרך אניה בלב ים זה נדב ואביהוא ודרך גבר בעלמה אלו ארבעה שנכנסו לפרדס
ויש עוד להאריך אבל מפאת הזמן אולי מחר אמשיך בביאור זה