בית פורומים ספרים וסופרים

"משיחי השקר ומתנגדיהם". מהדורה חדשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2009 23:58 לינק ישיר 
"משיחי השקר ומתנגדיהם". מהדורה חדשה

שמעתי שהמבורגר האשכנזי הדפיס מהדורה חדשה של ספרו "משיחי השקר ומתנגדיהם" עם הוספות רבות.
מי ראה וקרא?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2016 10:33 לינק ישיר 

הצתה מאוחרת להודעת רזייא בעמ' 1

<וכפי שעולה ממכתבים רבים שחשף מורגנשטרן מדובר היה בחבורה משיחית לכל דבר>

goo.gl/RhEQwy

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2016 10:21 לינק ישיר 

רמ_בישיבה כתב:

שאלה פשוטה, למה זה בסדר גמור שתלמידי הגר"א מגדירים אותו כמשיח בן יוסף (נא לקרוא קצת יותר בעיון את ספר קול התור), וזה לא בסדר שתלמידי הגרמ"מ מגדירים אותו כמשיח בן דוד?
לתשומת ליבכם, עם כל הכבוד הראוי לגאון החסיד והקדוש מוילנא, לא היתה לו השפעה ציבורית בדורו אפילו כעשירית ממה שהיה לגרמ"מ שניאורסאהן על רוב העם היהודי.
זה לא שאני חושב שהוא באמת משיח בן דוד הפיזי (כמו שאני לא חושב שהגאון מוילנא היה משיח בן יוסף הפיזי), אבל אותו 'חכם' גדול [שיש לו מצוה גדולה לקדש את כל המנהגים המוזרים שהגאון מוילנא והחסידים גם יחד טרחו לשרש] יכול 'לחיות' עם המשיחיות הוילנאית, אבל לא עם המשיחיות החסידית. נו, שיערב לו...
ובנוגע לדבריו על הרצל (שמעולם לא הציג את עצמו כמשיח), זה רק מקלקל את כל ההצגה, כי בניגוד לכל האנשים שמוזכרים בספר שלא עשו שום דבר משיחי מעבר לדיבורים וקשקושים (במצב הטוב), או שרק הרעו בסוף לעם ישראל (במצב הפחות טוב). הרי הרצל חזה רעיון, והרעיון קם והיה, עוד הרבה יותר טוב ממה שהוא רצה (בבורותו). אני חושב שהמסר שהוא רצה להעביר יצא הפוך (וטוב שכך, ואכמ"ל).

מה שלום יוסי ח!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפורום החדש שלנו. מוזמנים להיכנס:
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2016 20:29 לינק ישיר 

שאלה פשוטה, למה זה בסדר גמור שתלמידי הגר"א מגדירים אותו כמשיח בן יוסף (נא לקרוא קצת יותר בעיון את ספר קול התור), וזה לא בסדר שתלמידי הגרמ"מ מגדירים אותו כמשיח בן דוד?
לתשומת ליבכם, עם כל הכבוד הראוי לגאון החסיד והקדוש מוילנא, לא היתה לו השפעה ציבורית בדורו אפילו כעשירית ממה שהיה לגרמ"מ שניאורסאהן על רוב העם היהודי.
זה לא שאני חושב שהוא באמת משיח בן דוד הפיזי (כמו שאני לא חושב שהגאון מוילנא היה משיח בן יוסף הפיזי), אבל אותו 'חכם' גדול [שיש לו מצוה גדולה לקדש את כל המנהגים המוזרים שהגאון מוילנא והחסידים גם יחד טרחו לשרש] יכול 'לחיות' עם המשיחיות הוילנאית, אבל לא עם המשיחיות החסידית. נו, שיערב לו...
ובנוגע לדבריו על הרצל (שמעולם לא הציג את עצמו כמשיח), זה רק מקלקל את כל ההצגה, כי בניגוד לכל האנשים שמוזכרים בספר שלא עשו שום דבר משיחי מעבר לדיבורים וקשקושים (במצב הטוב), או שרק הרעו בסוף לעם ישראל (במצב הפחות טוב). הרי הרצל חזה רעיון, והרעיון קם והיה, עוד הרבה יותר טוב ממה שהוא רצה (בבורותו). אני חושב שהמסר שהוא רצה להעביר יצא הפוך (וטוב שכך, ואכמ"ל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 21:03 לינק ישיר 

עברתי על כל האשכול ולא מצאתי תשובה לשאלתי

היו גם הרבה מגדולי ישראל שמוזכרים בספר בצד של "מתנגדיהם" שיצאו בחרמות וגידופים נגד קדוש ה' הרמח"ל ורבן של ישראל ר' יונתן אייבשיץ ושניהם לא מוזכרים בצד של משיחי השקר. אתמהה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 18:15 לינק ישיר 

שמעתי שהמבורגר הוציא איזה מאמר תגובה על המאמר ב'היכל הבעש"ט'. לא שמעתי פרטים היכן הוא מאמר התגובה. אדרבה, יבוא מאן דהו ויחכימני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 21:08 לינק ישיר 

קערעסטיר כתב:
בית_הקהל - בלייקווד רק אומרים קרובץ בימים נוראים ובפורים (בפורים בגלל פרסומי ניסא, וגם מקפידים לעשות חזרת הש"ץ שלמה בחנוכה ובפורים מטעם הנ"ל)  וכך נוהגים בכל הישיבות שנווסדו ע"י תלימידי הגר"א קאטלער. אין שום פיוטים לא ד פרשיות ולא בג' רגלים.

מענייני דיומא. היום ראיתי בשו"ת משיב דבר לרבינו הנצי"ב ריש חלק א', שבוואלוזין היו אומרים קרובות רק בר"ה ויוה"כ, תפילות טל וגשם (עד כאן כמובא במעשה רב), וגם בפורים. עיי"ש טעמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 17:55 לינק ישיר 

קיבלתי במייל מאחד שאינו חפץ להשתמש בשמו:

כיון שבראש האשכול נידונו מפעליו העיקריים של ר' ב"ש המבורגר, החזרת העטרה ליושנה, אוויתי לכתוב כמה מחשבות שהתעוררו אצלי בשעת קריאת הדברים.

היומרה הזאת לחזור ולשחזר בדיוק את 'מה שהיה', 'לטהר' כביכול את בית הכנסת ואת המנהג, מהסיגים של הקבלה החסידות מנהג פולין ושאר שיבושים, לחזור אל 'האורגינל', אל 'המקור', אל 'השורש', אל המקום הנקי, הראשוני (אם תרצו, כפי ששרה נורית גלרון: "מה שהיינו פעם, מזמן...")  יש בה משהו אשלייתי ואוטופי, שאי אפשר באמת לבצע אותו, ושאיננו עומד במבחן המציאות, כפי שהוער על קריטריונים סלקטיביים וחלקיים, וכבר העירו על כך במאמרים שונים בהמעיין.

הדוגמאות הבולטות הם קבלת שבת ותיקון ליל שבועות שנכנסו מהקבלה למנהג אשכנז, והפכו לחלק אינטגרלי מהרפרטואר. למה אז היה מותר לאשכנזים לאמץ הנהגות קבליות והנהגות אלו נכנסו לפנתיאון מנהג אשכנז הטהור והמובהק, ומי שעושה זאת היום יזכה לנזיפה מהמבורגר. אולי כמו שאז זה קרה באופן 'טבעי', כך זה קורה גם היום כשגדולי אשכנז השונים פסקו למשל להניח תפילין בחול המועד, ולפחות לא נלחמו על כך.

הדוגמא הגרוטסקית והביזארית ביותר היא נסיונו של המבורגר להחיות את החולם האשכנזי. מה זו 'הגיה נכונה'? יכול בכלל להיות דבר כזה?

המלחמה המפורסמת שלו על 'חופת מיין', מאפיינת את הענין יותר מכל. אי אפשר להעתיק לארץ ישראל תש"ע את הווי הקהילה היהודית האשכנזית בזולצבך או אופנהיים של המאה ה-15. אם כבר עושים את זה, יש עוד רשימה ארוכה.

האם ירצה גם לחדש את השמש שסבב בסימטאות העיירה והעיר לסליחות, פשוט כי לא היה שעון מעורר?

אני משוכנע שיש לו חלום כזה.

אולי נייבא גם איזה דוכס גרמני אורגינלי, לבל יחסר המזג?

אני מסכים עם דעתו של 'בעל בעמיו' שאין למעשה אפשרות הלכתית לעשות שיחזור ארכיאולוגי למנהגים. כוחו של מנהג נעוץ בהמשכיותו הבלתי פוסקת, ברגע שהיתה הפסקה בקיום, אפילו הפסקה של כמה עשרות שנים, אין כבר אפשרות לעשות 'שיחזור'. אם שיחזור, אולי נשחזר ללפני 500 שנה , אולי לזמן חז"ל. מי קובע איפה לעצור.

הגר"א למשל, רצה 'לטהר' את ההלכה עד חז"ל. הוא חשב שדווקא הפיוטים הנאמרים באמצע התפילה, הם ה'הפרעה', הם ה'גוף הזר'. ולא הם שמסמלים את האורגינל הטהור כמו שהמבורגר חושב.

כל האמור נכתב למרות חיבה ואמפתיה טבעית לאיש כהמבורגר, אדם רציני אמיץ משכיל ויסודי, אדם שמגיע לו פרס על עצם אומץ לבו ונון קונפורמיותו היחסית בחברה כל כך עדרית ומשתקת, אך כמובן יש גם צד שני.

תוקן על ידי ניחא ב- 15/10/2009 17:59:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 13:13 לינק ישיר 

אולי אפשר לסרוק לכאן את המאמר שב"היכל בעש"ט"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2009 23:05 לינק ישיר 

גם בשבועון כפר חב"ד פורסמה בקיץ האחרון כתבה בעקבות הוצאת הספר "ע"י חוגים ידועים מבני ברק" והיא התמקדה בתיאור מעללי הפרנקיסיטים והאמצעים שננקטו נגדם, ביניהם הויכוח המדובר - בלבד.
בתחילת הכתבה מוטחת ביקורת על ספרו של המבורגר בטענה כי לאורך כל הספר ובמיוחד בהקדמה בולטת נימה המזלזלת ברועי החסידות ומשוותם לאותם משיחי השקר.

מול הקביעה של המבורגר כי הבעש"ט לא השתתף בויכוח, לא הובאה שום הוכחה נגדית, מלבד מה שצויין  כי משניים ממכתבי גניזת חרסון משתמע כי הבעש"ט השתתף בעצמו בויכוח. (גם בין מכתבים אלו  יש סתירה בתאריך וכן ישנו שינוי קל בשם הבישוף שקיים את הוויכוח, שאותם מתרץ הכותב על פי הסברו הידוע  של האדמו"ר מליובאוויטש כי הסופר העתיק בחפזה את הכתבים לפני החרמתם, ולכן נפלו אי דיוקים בפרטים לא משמעותיים). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2009 21:06 לינק ישיר 

בהיכל הבעש"ט מתייחס נגד קביעתו של המבורגר כי הבעש"ט לא השתתף בויכוח, מאמר מוצלח, אם כי לא משכנע.

אגב הוא עוקץ שם את המבורגר על פירסום תמונות רבות של הרצל ימ"ש ללא כל קשר לספר.

גם לי זה תמוה, איך זה מסתדר עם משנתו של הגרא"מ שך ז"ל נגד האדמו"ר מחב"ד ז"ל.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2009 12:22 לינק ישיר 

בספרו של רפאל שוח"ט "עולם נסתר בממדי הזמן" מתוארת הגישה העקרונית לגאולה מבית מדרשו של הגר"א, ומתוכה הוא יוצא להוכיח שמורגנשטרן צדק, וגם שתורת הגאולה של הרב קוק היא המשך לתורת הגאולה של הגר"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 11:11 לינק ישיר 

הודעה של *רעמבראנד*

"היכל הבעש"ט" נגד בעל "משיחי השקר ומתנגדיהם"

שמעתי שבקובץ האחרון של "היכל הבעש"ט" יש כתבה נגד המבורגר בעל "משיחי השקר ומתנגדיהם". מי יכול לתת פרטים, מה הרקע ועל איזה נושא הם יצאו חוצץ עכשיו? ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 02:56 לינק ישיר 

כמה חבל שספר זה הוא מגמתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 22:45 לינק ישיר 

גם תמהני מאד מה שהרב בירנבוים במקור ראשון הנ"ל לא כתב במפורש (אלא רק רמז בדרך אגב) שהם עובדי ע"ז בשיתוף (שמאמינים בש"ץ באופן דומה לאמונת הנוצרים בישו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 22:30 לינק ישיר 

במקור ראשון  של שבועות והעיתון שלפניו התפרסמו שתי כתבות על כת הדונמה היום, ניתוך מפורט על מצבם הקבוצות והתת קבוצות. במאמר השני כותב הכותב  בזה"ל, אחרי שמביע את דאגתו משקיעתן של שרידי המאמינים: '..ואין לדעת האם גם על השבתאים יחלוף גל של התעוררות  בתקופה הקרובה , אולם עד אז, חובה לקיים מאמץ מרוכז ע"י השבתאים  או על ידי קבוצות אחרות על מנת לשמר את כל המנהגים הקיימים בעדה שמא קהילה זו תיעלם לתוך השכחה ההיסטורית'  חשבתי שאדם דתי מצפה שנדחים וכופרים אלו יעלמו או יחזרו בתשובה (אם לא שדינם כהקראים שאינם מתאחים, ומ"מ מתשובה הם לא נפטרים) ולא שישארו לנצח. (בסוף הכתבה הוא קצת תיקן עצמו).

[דרך אגב הספר של הרב המבורגר כולו זרוע בעקיצות על חב"ד, כך למשל את שרידי השבתאים הוא מחלק לקבוצות כשכותרתן, משחיסטים ואלוקיסטים, (כינויים שלא ידוע לי שהיו בשימוש בתקופה ההיא) הרמז ברור וגם הנמשל אותו הוא מצפה שיבין הקורא מעצמו]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > "משיחי השקר ומתנגדיהם". מהדורה חדשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext