| נשלח ב-5/5/2009 00:53 |
|
| |
מי מעוניין בקרב מוחות????
הדגש הוא כמובן על מוחות, ולא על אלה שהמחשבות באות להם מהחלק שהם יושבים עליו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2009 19:14 |
|
| |
תנו לי חריף!
אני אוהבת חידודי מחשבות...
הנה האות להתחיל:
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 18:15 |
|
| |
| מעשהיה כתב: |  | לכל אלו אשר מפציצות אותי בתוכחות על אי אהבת ישראל שבי
אינני חוזר בי מהמשפט שהחילוני איננו אחי, כל זמן שהוא אפיקורוס [אפילו בטעות] אין לי איתו ולא כלום
כן, הוא איינו אחי, ממש לא איכפת לי אם הוא חי או מת [אדרבה, ברמב"ם כתוב שצריך לעשות סעודה כשחילוני מתפגר לו]
וכמו שכבר כתבתי, העובדה שהם תינוקות שנשבו לא מוציאה אותם מכלל אפיקורסות
כשהם חוזרים בתשובה, מעלתם עצומה, וכמו שכתוב במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד [והפירוש המבזה והמרושע שראיתי באחד מהפורומים הוא מעוות לחלוטין, בעל תשובה מבחינתי במדרגה עצומה, ואהוב עלינו במיוחד]
אני יודע שרוב האנשים טועים בענייין הזה וממהרים ללקק לכל חילוני ולצעוק לו אחינו אתה, אבל ידוע לכולם מה שכתוב בגמ' על העונש שספגו עם ישראל על שאמרו לאגריפס המלך [שהיה צדיק גמור] ואמרו לו אחינו אתה [כששם מדובר בעבירונת קטנטנה של מינוי מלך לא ראוי]
והיות ואני אוהב ישראל הרבה הרבה יותר מכל מקהלת הצבועים שבכאן, אני בפירוש לא אגיד לחילוני אחי אתה ואמיט בזה אסון וחורבן גדול על העם
ועכשיו כולם להתקפה,
כי כמו כל דבר גם הנושא הזה בציבור שלנו קנה אמיתות שמקורם בעולם הדל"י ובעולם החילוני, ומבחינתי האהבה הנשפכת כלפי כל זוללי החזיר האתאיסטים מעוותי התנ"ך מצביעה על הרגשת נחיתות בדתיות שלנו
למעט אצל בעלי התשובה עצמם שההרגשה אצלם נובעת מהעובדה שהם באו מעולם זה ורוב קרוביהם עדיין שם, והם באמת לא כל כך אשמים בזה, כי הגמ' אומרת שאל תבזה גוי לפני גר עד עשרה דורות, ולכן בעלי התשובה מחשבתם לגיטימית אבל כל השאר אינם אלא מעוותי הדת, חובבי הליקוק, [והרבה הרבה פחות מכבדים את בורא העולם]
זהו, עכשיו תור ההתקפות, תור שליפת הצפרניים של כל אוהבי ישראל המדומיינים
תוקן על ידי זאב1 ב- 10/05/2009 8:44:39
עם הדברים המודגשים אני בהחלט מסכימה אבל (הנה הגיע האבל הגדול!!) על כל העניין של "חובבי הליקוק" למיניהם... אני חולקת!!
כי זה באמת לא ליקוק אלא חיבור להחזיר יהודי בתשובה. וזו מעלה גדולה להכזיר יהודי וכל העניין של זיכוי הרבים מעלה עצומה! (אני לא חושבת שהרב אמנון יצחק מלקק לאנשים!! והמציאות מדברת בעד עצמה שהוא החזיר יותר ממליון יהודים בתשובה!!!) ועם עוד דבר אני לא מסכימה... עם הקטע שחילוני הוא אפיקורס. אפיקורס הוא אחד כופר, וחילוני הוא לא כופר!!! כיון שיש בו את הניצוץ ועובדה שכל אחד חוזר בתשובה מתישהו, וצריך לדעת איך לקרב אותם! וזה שאתה מרחיק אותו ממך זה כבר חילול ה' וכבר יוצא מזה שם רע לחרדים. (לא חסר סיפורים לטוב ולרע...)
אני מכבדת את כל המקורות... בכל מקרה זו הדעה שלי בקצרה...
בבקשה לקחת את העיקר!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 19:27 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | לכל אלו אשר מפציצות אותי בתוכחות על אי אהבת ישראל שבי
אינני חוזר בי מהמשפט שהחילוני איננו אחי, כל זמן שהוא אפיקורוס [אפילו בטעות] אין לי איתו ולא כלום
כן, הוא איינו אחי, ממש לא איכפת לי אם הוא חי או מת [אדרבה, ברמב"ם כתוב שצריך לעשות סעודה כשחילוני מתפגר לו]
וכמו שכבר כתבתי, העובדה שהם תינוקות שנשבו לא מוציאה אותם מכלל אפיקורסות
כשהם חוזרים בתשובה, מעלתם עצומה, וכמו שכתוב במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד [והפירוש המבזה והמרושע שראיתי באחד מהפורומים הוא מעוות לחלוטין, בעל תשובה מבחינתי במדרגה עצומה, ואהוב עלינו במיוחד]
אני יודע שרוב האנשים טועים בענייין הזה וממהרים ללקק לכל חילוני ולצעוק לו אחינו אתה, אבל ידוע לכולם מה שכתוב בגמ' על העונש שספגו עם ישראל על שאמרו לאגריפס המלך [שהיה צדיק גמור] ואמרו לו אחינו אתה [כששם מדובר בעבירונת קטנטנה של מינוי מלך לא ראוי]
והיות ואני אוהב ישראל הרבה הרבה יותר מכל מקהלת הצבועים שבכאן, אני בפירוש לא אגיד לחילוני אחי אתה ואמיט בזה אסון וחורבן גדול על העם
ועכשיו כולם להתקפה,
כי כמו כל דבר גם הנושא הזה בציבור שלנו קנה אמיתות שמקורם בעולם הדל"י ובעולם החילוני, ומבחינתי האהבה הנשפכת כלפי כל זוללי החזיר האתאיסטים מעוותי התנ"ך מצביעה על הרגשת נחיתות בדתיות שלנו
למעט אצל בעלי התשובה עצמם שההרגשה אצלם נובעת מהעובדה שהם באו מעולם זה ורוב קרוביהם עדיין שם, והם באמת לא כל כך אשמים בזה, כי הגמ' אומרת שאל תבזה גוי לפני גר עד עשרה דורות, ולכן בעלי התשובה מחשבתם לגיטימית אבל כל השאר אינם אלא מעוותי הדת, חובבי הליקוק, [והרבה הרבה פחות מכבדים את בורא העולם]
זהו, עכשיו תור ההתקפות, תור שליפת הצפרניים של כל אוהבי ישראל המדומיינים
|
|
עם הדברים המודגשים אני בהחלט מסכימה אבל (הנה הגיע האבל הגדול!!) על כל העניין של "חובבי הליקוק" למיניהם... אני חולקת!!
כי זה באמת לא ליקוק אלא חיבור להחזיר יהודי בתשובה. וזו מעלה גדולה להכזיר יהודי וכל העניין של זיכוי הרבים מעלה עצומה! (אני לא חושבת שהרב אמנון יצחק מלקק לאנשים!! והמציאות מדברת בעד עצמה שהוא החזיר יותר ממליון יהודים בתשובה!!!) ועם עוד דבר אני לא מסכימה... עם הקטע שחילוני הוא אפיקורס. אפיקורס הוא אחד כופר, וחילוני הוא לא כופר!!! כיון שיש בו את הניצוץ ועובדה שכל אחד חוזר בתשובה מתישהו, וצריך לדעת איך לקרב אותם! וזה שאתה מרחיק אותו ממך זה כבר חילול ה' וכבר יוצא מזה שם רע לחרדים. (לא חסר סיפורים לטוב ולרע...)
אני מכבדת את כל המקורות... בכל מקרה זו הדעה שלי בקצרה...
בבקשה לקחת את העיקר!!!!
|
| נשלח ב-10/5/2009 16:54 |
|
| |
חבדניקית, לא מובן לי ההקשר שעשית ביני לבין המקרה של גלעד שליט, ואני מבקש להתווכח עם מקורות, כשהבאת לי בפעם האחרונה את הסיפא של הרמב"ם כיבדתי אותך, כי זו היתה תשובה עניינית, מגובה במקור [למרות שהיא מוטעית] ועניתי לך בצורה מכובדת, שחילוני איננו נחשב כאוכל נבילות לתיאבון אלא הוא מהאפיקורסים אבל על תגובתך העכשווית אין בי ולו גם שמץ של כבוד כלפייך, כי היא טיפשית, אמוציונלית, באה מהבטן, מהאיזור שמתחת לחגורה ולך קוטבית [צפון או דרום] אינני מבין מה את בדיוק רוצה, תבדקי היטב באשכול, דווקא אני הקפדתי מאד לדבר תמיד עניינית, וכל הטיעונים שהעליתי היו מגובים במקור זה או אחר, אם זה לא תואם את ההשקפה שלך האשם איננו בי, אלא במורייך שלא השכילו ללמד אותך מעט אמת, ואדרבה הייתי מאד מאד מעוניין לשמוע ולהבין היכן אני טועה, ומבטיח שכל תגובה עניינית שאיננה על גבול ההשמצה תתקבל אצלי בעין יפה וטובה, ולא אהסס להודות על האמת אם מישהו יעשה את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 15:27 |
|
| |
זאב, אתה ביקשת 'קרב מוחות' נדמה לי.. ובתכלס אתה פשוט משווע ל'קרב כוחות'..
אתה רוצה לריב, להילחם, להתווכח ובעיקר להתנצח.
אין לך מטרה לדון בענינים שונים ועמוקים בצורה שפויה ומעמיקה. כל מטרתך היא לעורר סערה, להקפיץ ולהתסיס..
ואני חושבת שכולנו קלטנו את זה ש..-אין עם מי לדבר.
אם אתה באמת בחור שכלתן, שרוצה להעמיק ולדעת ולהשמיע את דבריך- אז תעשה זאת בנועם.
ואני בטוחה שגם אתה יודע את האמת.. ובכ"ז בוחר להביע דיעה קיצונית שבסתר ליבך אתה לא מסכים איתה. אתה יודע שהמקורות שאתה מביא- אמנם נכונים לכשעצמם אך א"א לקשר אותם לסיטואציה מסוימת מאד בחיינו..
בכ"א, אני אישית התאכזבתי מרמת האשכול הרדודה.. חשבתי שהינך הולך להוביל לקרב מוחות תכליתי. שנהנה כולנו מלהעמיק ולצבור ידע, ולגלות נק' מבט מגוונות לנושאים מענינם..
עדיין אפשר לשנות ולהשתנות.
יום נעים!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 14:47 |
|
| |
זאב התבלבלת באשכול.....
ואגב,גם אנו נשמח מאד כשתהיה בשבי וכך תמנע מלעבור על איסורים שבין אדם לחברו שאתה מרבה כאן לעבור עליהים מכיון שאנו ניקים ולא אנשים שאתה מכיר.(ואולי גם בחיים האמיתיים אתה לא נמנע מלרדת על אנשים בכל מילה שניה???)וגם תוכל שם לשמור עיניים מצוין אז בעצם מה כ"כ רע להיות בשבי מחבלים אם הם מצילים אותך מעברות?!?!?!
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 08:46 |
|
| |
לכל אלו אשר מפציצות אותי בתוכחות על אי אהבת ישראל שבי אינני חוזר בי מהמשפט שהחילוני איננו אחי, כל זמן שהוא אפיקורוס [אפילו בטעות] אין לי איתו ולא כלום כן, הוא איינו אחי, ממש לא איכפת לי אם הוא חי או מת [אדרבה, ברמב"ם כתוב שצריך לעשות סעודה כשחילוני מתפגר לו] וכמו שכבר כתבתי, העובדה שהם תינוקות שנשבו לא מוציאה אותם מכלל אפיקורסות כשהם חוזרים בתשובה, מעלתם עצומה, וכמו שכתוב במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד [והפירוש המבזה והמרושע שראיתי באחד מהפורומים הוא מעוות לחלוטין, בעל תשובה מבחינתי במדרגה עצומה, ואהוב עלינו במיוחד] אני יודע שרוב האנשים טועים בענייין הזה וממהרים ללקק לכל חילוני ולצעוק לו אחינו אתה, אבל ידוע לכולם מה שכתוב בגמ' על העונש שספגו עם ישראל על שאמרו לאגריפס המלך [שהיה צדיק גמור] ואמרו לו אחינו אתה [כששם מדובר בעבירונת קטנטנה של מינוי מלך לא ראוי] והיות ואני אוהב ישראל הרבה הרבה יותר מכל מקהלת הצבועים שבכאן, אני בפירוש לא אגיד לחילוני אחי אתה ואמיט בזה אסון וחורבן גדול על העם ועכשיו כולם להתקפה, כי כמו כל דבר גם הנושא הזה בציבור שלנו קנה אמיתות שמקורם בעולם הדל"י ובעולם החילוני, ומבחינתי האהבה הנשפכת כלפי כל זוללי החזיר האתאיסטים מעוותי התנ"ך מצביעה על הרגשת נחיתות בדתיות שלנו למעט אצל בעלי התשובה עצמם שההרגשה אצלם נובעת מהעובדה שהם באו מעולם זה ורוב קרוביהם עדיין שם, והם באמת לא כל כך אשמים בזה, כי הגמ' אומרת שאל תבזה גוי לפני גר עד עשרה דורות, ולכן בעלי התשובה מחשבתם לגיטימית אבל כל השאר אינם אלא מעוותי הדת, חובבי הליקוק, [והרבה הרבה פחות מכבדים את בורא העולם] זהו, עכשיו תור ההתקפות, תור שליפת הצפרניים של כל אוהבי ישראל המדומיינים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 01:46 |
|
| |
ליאורר צודקת במליון אחוז וכך גם אני סובר שאתה טוחנים מיים
סתם מבלבלים את השכל וזה משה לא קשור לפורום הזה..
בקיצור פרשו לדוקים חח
סתם אבל תהיו רצינים תחשבו על זה שיש כאן את כול הסוגים של האנשים
ודי למבין..
וזה סתם יגיע למריבות ובליבולי שכל
בקיצור לפי דעתי צריך למחוק את האשכול הזה וזהו
הם יש לכם ראש על הכתפים אז תעשו מה שאני אמרתי זהו אני אמרתי את שלי בי לכם (-;
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 00:50 |
|
| |
תגידו, מתי השם יתברך מינה אותכם לחלק מהפמלייה של מעלה עם כל הדיון הזה?
אתם קולטים מה אתם עושים? אתם מקשקשים ומקשקשים בלי תכלית ואתם יכולים לגרום קטרוג על העם שלכם בשמיים!!!!
אף אחד לא מושלם והיצר הרע לא פוסח על אף אדם אני בטוחה שלא אני ולא אף אחד פה צדיק גמור! כשאתם דנים לכף חובה ככה ידונו אותכם אז במקום לקשקש על הבל תלכו להתפלל על מי שלא חזר בתשובה ותסיימו תדיון הדבילי הזה!
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 00:32 |
|
| |
בדיוק!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 00:23 |
|
| |
כמה שזה לא נשמע טוב, עדיף לקיים כמה מצוות ולהזניח את השאר (ברור שעדיף לקיים הכוווול!!!) מאר לא לקיים בכלל.
אבל הנקודה שהם חושבים שהדרך שלהם טובה ושהם צודקים ואז ממילא יש להם פחות סיכויים לחזור בתשובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 00:13 |
|
| |
בחור,תאמין לי שההורים שלי בכלל לא מדברים על זה.
ואת המורות שלי זה ממש לא מעניין.
ואם אתה בוחר לקרוא למישהי בת 18 ילדה-זכותך המלאה...למרות שזה לא נכון בכלל..
ובקשר לדעות שאני כביכול שואבת מהם..
ממש לא!!!!!!!!!!!
אלו הן הדעות שאני רכשתי במהלך השנים.!
אני ממש לא אחת ש"אבלע" כל מה שיגידו לי ויטיפו לי או ישקו אותי(מחק את המיותר.)
אבל..
האמת כואבת.
אני יודעת.
וחצי פיתרון זה לפחות להודות בה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2009 23:46 |
|
| |
הבחור,
אנחנו פה לא ילדים קטנים. נכון ששמענו דיעות של הורים/מורות וכד'.. זה לגיטימי שנצטט זאת כשהגענו למסקנה דומה. ובהחלט זה המקום להביע גם דעות שונות ולהשמיע.
אנחנו רואים שגם לאנשים מבוגרים יותר יש מחלוקת בדיעות שונות, וזה אומר שלא קשור הגיל אלא כל אחד שמעוניין להביע דעתו ויכול גם להצדיק והוכיח אותה, אז הוא ראוי ליחס של תגובה פה.
זוהי דעתי, ואתה יכול גם לחלוק עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2009 21:48 |
|
| |
אני אישית לא הייתי מייחס למה שנערים/ות אומרים/ות בגלל שהם יצטטו בדיוק את מה שהם שומעים בבית אם אתם כבר מדברים אז מי שצריך לתת דעה שונה זה אדם גדול שחושב שכך האמת ולא כי שמע צד אחד מהוריו וכו' שלא היה יכול להתווכח אז הוא חי במציאות!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2009 20:52 |
|
| |
אני עדיין נשארת בעמדתי הקודמת.
לכל אחד יש פגמים ואין אחד טוב יותר מהשני.
אצל הדת"ל-הם הפכו את מצוות ישוב הארץ למצווה הכי חשובה בתורה ואת שאר המצוות הם כנראה שכחו.(כיסוי ראש??למה צריך לראות את כל השיער מבצבץ מתחת למטפחת מזערית?או..מכנסיים!מי קבע שאם הם רחבים אז מותר??וכל הערבוב בין בנים לבנות בכל התנועות השונות?...מה עם זה ?זה בסדר?)
גם לחרדים לא חסר.(פאות ארוכות,חצאיות קצרות..)
ועל החילונים..אין מה לדבר.
אז שלא תבינו לא נכון.
בכל מגזר יש כאלה שיהו יותר מכולם,יותר חזקים מכולם,יותר צנועים מכולם,
אבל...
זוהי האמת!
ואני מכירה דתיים לאומיים מקרוב!!!!!
דודים שלי גרים בישוב דת"ל מוכר וגם הם פעם היו כאלו.
ודיברתי עם נערה בגילי משם והיא אמרה לי שהארץ יותר חשובה לה מהתורה!
לאיזה אבסורד הגענו????????
שמצווה אחת מהתורה תעלה בחשיסותה על כל המצוות האחרות????.
אתם מבינים איזה אבסורד זה????????????????
|
|
|
|
|