| נשלח ב-5/5/2009 04:55 |
|
| |
הצלחת הפורום
בס"ד
לכל חובשי ספסלי הפורום, שלום!
בשיאם של מאמצים לתכנן קהילה וירטואלית בתחום אחר, תמהתי לעצמי האם אני מכיר קהילות וירטואליות קיימות שדומות למה שאני רואה לנגד עיני. התשובה שהתכנסתי אליה כללה קהילה אחת: עצור כאן חושבים.
והנה המאפיינים החשובים שמצאתי כאן: - רמה. דיון שחורג הרבה מעבר ל"מה נשמע" (מבלי לבטל את מקומו של האחרון). דיון שמתאפיין בפוריות אמיתית - מבין הכותבים נוצרת יצירה חדשה, נושאים מתבררים. - במה וירטואלית שמקבצת אנשים שכנראה לא היו יכולים להתקבץ במסגרת מפגש פיסי. - חשיבה עצמאית כנגד הדוגמות השולטות.
אני רוצה להעלות לדיון את סוד הצלחת הפורום. מציע שהדיון יכלול התיחסות הסטורית של וותיקי הפורום, יחד עם דיון פרשני - מדוע הסיפור כאן עובד?
הענין האישי שלי בשאלה נעוץ בקהילה שעליה אני עמל. למרות שהיא לא תעסוק בתורה, מאפיינים רבים שלה דומים לאילו של "עצור כאן חושבים" שהזכרתי לעיל. היא נועדה לקבץ אנשים שהולכים שלא בתלם המוכתב, נכונים למאמץ, וצפיפותם באוכלוסיה אינה מאד גבוהה. גם בקהילה שלנגד עיני, אני רוצה בדיון עניני פורה, הרבה מעבר לעצם המסגרת החברתית.
במנותק ממטרותי בהעלאת הנושא, אני מאמין שהדיון יהיה מענין לחברי הפורום, בזכות עצמו. אני מקווה גם שאחוות החושבים עצמאית, תעמוד לי בהעלאת המעורבות של החברים בדיון.
אני רוצה לבקשה מהמגיבים להתיחס לשתי נקודות (בנוסף לכל דבר אחר שירצו לומר בנושא): א. כיצד האנשים קובצו מרחבי תבל לבין כותלי הפורום, במיוחד בימי צעירותו. ב. כיצד נוצרה ונשמרה רמת הדיון.
בברכת חזק
דני
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 20:40 |
|
| |
הרב גורן אין כאן משגיחי רמה. יש אשכולות טובים יוצר וטובים פחות. יש מידיינים שלעתים הם במיטבם ולעתים הם עייפים. יש כאלו שמרגישים שמיצו את הפורום ויש כאלו שמצטרפים. למשל הודעתו הראשונה של הרב גורן בפורום היא מ 10.12.2009.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 20:05 |
|
| |
לדעתך עדיין ניתן לקרוא לבחישה ברפש הרדוד "הצלחה"? עדיין ישנה כיום איזו בשורה בפורום? הכותבים הטובים עדיין משתתפים? הדיונים מתועלים לאפיקים נכונים? מנוהלים ברמה גבוהה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 20:01 |
|
| |
למה שבק?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 19:59 |
|
| |
ועתה רבותי, לשאלה האקטולית: מדוע הפורום שבק חיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 15:49 |
|
| |
| בוגיעלון כתב: |  | צ'טונג
לא מזמן פתחת אשכול: 'מכתב ליוצא בשאלה' ולא הבינו המגיבים מה מקומו של האשכול כאן. כעת מתברר שאתה חושב שהנמען של מכתבך מקומו כאן.
|
|
בוגי,
אני מודה שהתחבטתי בקושיה הזו, ונדמה לי שההסבר שלך מתיישב היטב. תודה!
[דני,
אין לי מושג איך בונים דבר כזה, אבל הנה לך דוגמא לחלק הכרחי ב"קהילה" (וירטואלית ומציאותית כאחת) - בעלי תפקידים.
תפקידו של הניק צ'אוטנג בפורום הוא לעצבן, להצחיק (כמה מאושיות ההומור של הפורום נוצרו על ידו), ללגלג על שאר הכותבים ולזרוק בהם מרה על שאינם ראויים לנוכחותו. מי אינו מבין ב"קהילות" עלול לחשוד שיש כאן פרדוקס, שהרי מי שחש כך כלפי אחרים מדוע יבקש את קרבתם שוב ושוב, וממי שחושב שהפורום אינו ראוי לנוכחותו מדוע יחזור לכתוב בו? מי שקצת מכיר "קהילות" ידע מיד כי ניק זה נמצא ב"תפקיד", וכפי שאין להתנגד למעצר שוטר, כך אסור להפריע לו במילוי תפקידו, ולכן יש להתעצבן כשהוא מעצבן, להתמרד כשהוא מזלזל ולרדת עליו כשהוא יורד עליך (ומתוך כך, לפעמים, מתרווחת השמועה. ולפעמים לא).]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 14:00 |
|
| |
צ'טונג
אני חב לך תודה על שני דברים.
1. למעלה כתבתי על התיאוריות שלך והיתה לי נקיפת מצפון קטנה, שמא אני לא מדייק. כעת עם התיאוריה החדשה: 'משמש במה לאנשים שחייהם האישיים הם הפך הערכי, ושמתייחסים לדברים המקודשים ביותר בזלזול ובביטול', הרגעת אותי. איפה אתה חי? באיזו מעלית שמזיזה את הראש מהמקום? ב'מת, מי כאן: 'הפך הערכי המזלזל בדברים המקודשים'? סך הכל מתוכחים כאן על מה מקודש בצורה חיובית ומה מקודש בתור עבודה זרה! לא כמוך שכשאתה לא אוהב את מה שאתה קורא הנך מפסיק לקרוא, כאן (ישנם עדיין כאלה ש)מנסים להתחקות על הסיבה שלא אוהבים את מה שהם קוראים, אם זה מתוך בסיס מוצדק או מתוך הרגל מוטעה.
2. לא מזמן פתחת אשכול: 'מכתב ליוצא בשאלה' ולא הבינו המגיבים מה מקומו של האשכול כאן. כעת מתברר שאתה חושב שהנמען של מכתבך מקומו כאן.
זיי גיזונט!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 13:10 |
|
| |
בעקבות דבריהם של ווטו1, asher177 ויהוסף, אני רוצה לשאול האם בכל שנות קיום הפורום ישנו אותה מידת הצלחה. אולי בתקופה הראשונה כשרוב משתמשי הפורום הגיעו מאסכולה אחת, עם מטרות דומות, באמת הפורום הצליח לרומם את המשתתפים. אבל היום, יכול להיות, עקב ריבוי המשתתפים ורקעיהם השונים, שהשפעת הפורום היא שלילית ולא חיובית.
אני יודע שאני מדבר לא רק בשם עצמי אלא בשם כמה אנשים מוכשרים, שבעבר השתתפו בפורום, ולבסוף עזבו בגלל הדיבורים השליליים הנמצאים כאן. אני הצטרפתי עם תקוות גדולות. אני מאמין שאין דבר חשוב יותר מאשר לחיות בצורה עמוקה ואמיתית. השתתפותי בפורום היתה על סמך ההבנה שכאן נמצאים אנשים שמקדישים את חייהם למען דבר מהותי וערכי. וכאן הבן שואל, איזה רושם יקבל קורא תמים בקריאה בפורום? האם הפורום אכן משמש לחיפוש הנ"ל, או שהוא משמש במה לאנשים שחייהם האישיים הם הפך הערכי, ושמתייחסים לדברים המקודשים ביותר בזלזול ובביטול? לי ברור שכיום משמשים בפורום אור וחושך בערבוביא. מה הן תוצאות ערבוביא זו, חיוביות או שליליות?
גוונא:
אם אני נכנס לאשכול ואני לא אוהב מה שאני קורא, אני מפסיק ולא נכנס אליו שוב. לפעמים לפי הכותרת והכותב כבר אפשר לנחש מה יהיה התוכן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 11:24 |
|
| |
ההצלחה של הפורום, ולידיעתי הפורום הצליח בקרב רבים שחיפשו לבסס את הבנתם ביסודות הדת והמחשבה, ומאלו שאני מכיר, אצל רובם הגדול הדבר חיזק והגביר את רצינותם ולא ההיפך. מכל מקום איני יכול לטעון מה השפיע על רוב המשתתפים, כי איני מכיר אפילו את מחציתם, ובדרך כלל כל אדם מכיר את הקבוצה הדוברת יותר אל ליבו, ומכאן שגם אם יש ומכיר קבוצה שהושפעה או השתמשה לרעה בפתיחות שהפורום מציע, אין זה מדד אובייקטיבי, אלא סובייקטיבי ובהתאם לחברת המודד.
המדד האובייקטיבי, יהיה לקחת את הנושאים שהועלו, ולבחון אם הרוח העולה מהם היא "בוא נהרוס" או "בוא ונבין", עד היום זיהיתי כשלעצמי ברוב המוחלט של התכנים את המגמה של ההבנה.
מכאן גם לסוד ההצלחה. נראה שהכנות מחד והמאמץ הבלתי נלאה לבהירות מאידך, תוך ענווה ראויה, היא זו שהביאה להצלחת הפורום. הגרעין של הפורום הכיל מספיק טוהר כוונה ומחשבה, שאיפשר לרבים לראות את הפורום כמקום שפותח את הדיון ומוביל אותו בכנות למקומות שהוא נע אליהם מטבעו, ללא מגמות חוץ. וכל זה תוך דביקות בלתי נלאית במטרה בטהרתה.
בדרך כלל, כאשר יש ספר או פורום בעל יעד, הוא נתחם בסגנון מסוים, תוך הקדמת תדמית המגמה והכותב, על פני הקדמת התוכן והתכנים המציאותיים אותם הוא מייצג. אם לשאלת דני, אזי נדמה שכהתחלה חשוב 1. ענווה וכנות 2. מאמץ לראייה בהירה ללא יאוש (ותמיד לשמור על ה'בינתיים איני יודע').
הפקתי רבות מהפורום, וגם במה שאני עוסק מחוץ לפורום מלוות אותי תובנות יסוד מהפורום יחסית יותר מאשר ההימצאות בפורום עצמו.
יישר כח.
תוקן על ידי יהוסף ב- 08/05/2009 11:28:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 09:57 |
|
| |
צ'אוטנג,
אולי לא תכפה על כולם את הציפיות שלך מהפורום?! חשבת לאנשים אחרים יש מטרות שונות משלך?! כבד את זה.
ספר לי איך אתה מדלג על הודעות לא ראויות? אולי ספקי אינטרנט רימון פספסו פטנט גאוני וזול הרבה יותר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 10:03 |
|
| |
קלמר
אל דאגה, התיאוריות של צ'טונג כה חזקות ששום דבר לא מקלקל/מבלבל אותן!
תוקן על ידי בוגיעלון ב- 07/05/2009 10:01:00
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 07:29 |
|
| |
[מזוהר,
אני דוקא חשבתי שהוא קובל על כך שנשים שהגיעו כיחידות, לא מצאו כאן זיווג... ]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 00:58 |
|
| |
תזהר אשר,אתה עלול לקלקל לשוטנג את התאוריה שלו....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 00:09 |
|
| |
הכרתי את הפורום כשהוא הוזכר בפורום "חדרי חרדים" בכינוי "הפורום שאסור להזכיר את שמו" סקרנותי משכה אותי לחפש מהו הפורום הזה וכך הגעתי אליו זה היה לפני כ6 שנים בערך,
גיליתי כאן המון ידע ופתיחות, ולמדתי כאן המון. דעותיי בנושאים מסוימים השתנו לחלוטין בעקבות הדיונים כאן, ואני יכול רק להודות לה' שהנחני בדרך אמת.
הגישה של החרדיות הקלאסית שמקדשת את השקרים במקום להתמודד איתם היא בעייתית מאוד מכיון שהשקר אין לו רגליים, וכאן מצאתי מים קרים על נפש עייפה, אנשים ונשים שמוכנים לדון בצורה רצינית בשאלות החשובות ביותר.
זו ההצלחה של הפורום. (לצערי אני כבר לא כותב כאן בשנים האחרונות, אך בליבי שמורה הערכה אמיתית למקום הזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 00:05 |
|
| |
| chouteng כתב: |  | | אני לא מכיר מקרה אחד של אחד שהשתתף לאורך זמן, ופתאום התחיל לחבוש כיפה או מטפחת. תקן אותי אם אני טועה.
|
|
האם כוונתך לנשים שבטרם ראו את שערי הפורום כיסו ראשיהן עם פאה, ולמרות שהייתן בפורום לא גילחו שערותיהן ועטו מטפחת לקודקודיהן?
|
|
|