בית פורומים עצור כאן חושבים

'יהדות חילונית', יש כזה דבר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2009 03:22 לינק ישיר 
'יהדות חילונית', יש כזה דבר?

לחברי הפורום הוותיקים והנכבדים: האשכול אושר ע"י עצכח.

חיפשתי בהיסטורית הפורום ולמערי לא מצאתי אשכול הדן בתופעה הזו.

אי לכך ובהתאם לזאת החלטתי לכתוב כאן לאחר שנים שלי צפייה ללא כתיבה בפורומכם הנכבד.

במאמר לפניכם מובאות דעותי בנושא זה. הייתי שמח לשמוע מחברים נוספים את דעתם על נושא בוער זה.

יהדות חילונית. לכאורה זה נשמע צמד מלים מעניין מאד. אך מאחורי צמד מלים אלו ישנו אבסורד גדול כ"כ, שלאחר עיון מעמיק בסוגיה זו, צחקתי על ממציא המושג הטיפשי הזה. ובכדי להבין למה המושג הזה הוא מנותק מהמציאות נצטרך תחילה לבאר את שני המושגים הכלולים בצמד 'יהדות חילונית'.

יהדות. יסוד היהדות התחילה בחשיבתו המחודשת של אברהם אבינו. אאע"ה היה הראשון לחשוב שמאחורי היקום עומד גורם עליוני (וכך מתחיל הרמב"ם בהלכות יסוד התורה: "יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא"). אותו גורם הבטיח לאברהם "ואעשך לגוי גדול", ואף ציווה אותו בהמשך למול עצמו ואת ילדיו כאות לברית ביניהם.  רק בהר סיני נהיו  'בני ישראל' לעם יהודי. ידוע המדרש  שהקב"ה הלך לכל העמים והציע להם את התורה, כל עם סירב לקבל את התורה מסיבתו שלו (הישמעאלים בגלל רצח וכו'). היהודים הם היחידים שהסכימו לקבל את התורה ומצוותי', כמו שכתוב "ויענו כל העם יחדו ויאמרו, כל אשר דבר ה' נעשה" (שמות י"ט, פס' ח') כלומר, אם היו מסרבים ולו למצווה אחת – לא היה נותן להם את התורה.

חילוניות. בזמן הקצר שהיה לי, עיינתי בכמה מקורות המנסים להסביר מיהו ומהו חילוני. ישנם הרבה חילוקי דעות בעניין זה. לענ"ד, חילוני הוא אדם החושב שהוא ריבון על גופו, עולמו, מעשיו ומחשבותיו. בדיוק ההיפך מהדתי (ולא משנה באיזה דת), שמאמין שכל דבר הקורה בעולמו ובעולם כלל מונהג ע"י גורם על-אנושי, אלוהים, שהוא מעל לכל השגה אנושית. [ככלל, אנו צריכים לדעת שרוב רובם של אחינו שאינם שומרים תורה ומצוות אינם חילונים, אלא שומרי מסורת שמאמינים בא-ל אחד ובתורתו, אך לצערנו מסיבות שונות הם אינם מקיימים את כלל מצוותיו.]

אם כך, ממילא מובן מדוע לא יכולה להיות 'יהדות חילונית'.  חילונית היא עקירת עיקרי הדת. כלומר, הוצאת הדת מהחיים. כל מהותה היא האמונה בעולם הזה, ובהשלכות מחשבותיי ומעשיי עליו. אם כן, מה לחילוניות וליהדות? הרי מדובר כאן בשתי הפכים גמורים. האחד מאמין בגורם עליון – השני אינו מאמין. האחד מאמין שכל מעשיו משפיעים על מעמדו בעולם הבא – והשני מאמין שמעשיו משפיעים אך ורק לעולם הזה, וכן על זה הדרך.

הרמב"ם בהקדמה  לפירושו לפרק 'חלק' במסכת סנהדרין, מביא את עיקרי האמונה ומעמידם על שלושה עשר (אגב, הפיוט 'יגדל אלוהים חי' חובר על שלושה עשר עיקרים אלו). עיקרים אלו, כל יהודי צריך להאמין בהם. אך כמובן, יהודי שלא מאמין בהם, התואר 'יהודי' לא נשלל ממנו. באה החילוניות ושוללת את כל העיקרים האלו לחלוטין. כיצד רוצים אנשים מוזרים אלו לטעון שישנה הגדרה חדשה של 'יהדות חילונית'?

'עצבות שמחה', 'ארץ  אווירית', 'אש  מימית', 'פחדן אמיץ', 'חזק חלש' וכו'. כל אלו הם הפכים גמורים שאפי' בטעות לא היינו מנסים לכתוב אותם ביחד. אם כן, מדוע 'יהדות חילונית' הולך ביחד?

בכדי להמחיש את גיחוך העניין אמשול משל. למה הדבר דומה, למלך שמאס בבני ממלכתו והחליט לאחר התייעצות עם מקורביו לקחת חלק קטן מהעם ולרומם אותם. בשביל שידעו כולם מיהם הנבחרים אשר בחר החליט לתת סימן בכולם, כריתת זרת. כמו כן, נתן להם תורה שבה חוקים ומשפטים אשר הם מצווים לעשות. עם ה'קיצ'ים', כך קרא להם. לאחר מאות ואלפי שנים, חלק מצאצאיהם של  אותם קיצ'ים החליטו שאינם מאמינים כלל בהיסטורית עמם. וכל עניין שמירת המצוות והאמונה במלכם הלא נודע, אינה מעניינת אותם יותר. אבל רובם של אותם קיצ'ים החליטו להמשיך ולכרות את הזרת כמעשה אבותיהם.

עכשיו אשאל אתכם, האם הם נקראים קיצ'ים או לאו? האם ישנה קיצ'יות חילונית? ברור לכולם שהם קיצ'ים, מכיוון שהם נולדו לאם קיצ'ית (כך קבע המלך בחוקתו). אך גם כן ברור הוא שלא יכולה להיות קיצ'יות חילונית, בניגוד לדעת מייסדה, אשר קבע כי קיצ'יות היא אורח חיים דתי הכולל בתוכו ציות לתורתו ומצוותיו של המלך. הנמשל, אם כן, ברור לכולם. 

לסיכום המאמר: יהודי (שנולד לאם יהודיה) חילוני – קיים. יהדות חילונית – אינה קיימת.

בתורה הקדושה נאמר: "כי היא חוכמתכם ובינתכם לעיני העמים" (דברים ו', פס' ו'). כלומר, הזהות והחכמה היהודית היא אך ורק ע"י התורה ומצוותי', ולא ח"ו באלה שמנסים לעקור אותה ע"י יצירת זהויות חדשות על בסיס היהדות האמיתית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 23:33 לינק ישיר 

כל אחד הוא חרדי בדרך שלו ומי שלא חרדי בדרך שלו היהדות לא כל כך מעניינת אותו

(כולנו נמצאים בגלות ולא רק החרדים..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 20:30 לינק ישיר 

כשאתה אומר שאין יהדות אני מבין שאתה מתכון לחרדים הרי הם היחידים המפוררים והמפלגים את היהדות ובגללם אין אחדות בין היהודים ואין יהדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 20:17 לינק ישיר 

לעצם הנושא נראה לי לומר שכיום אין דבר כזה יהדות כ"ש יהדות חילונית

סממנים של יהדות מנהגים של יהדות וכד' יש ויש!!

אבל יהדות כמות שהיא בתפארתה - אין!!

מי שעוצם את עיניו והוא חי בתוך בועה - זו בעיה שלו!!

תכל'ס - בגלות שלנו אין יהדות!!

מה שיש בגלות שלנו זה כל מיני סיממנים של יהדות ומנהגים של יהדות וכד'

אבל חיים לפי היהדות - אין ואין!!

ושוב פעם , מי שנח לו לחיות עם הראש באדמה - שיבושם לו!

(לפי זה אפשר ליישב את כל ההשקפות שיש בעם ישראל עד ההשקפה הנקראת "יהדות חילונית"

כי הם הם הדברים, בגלל שאנחנו בגלות וכל זרם מציג את עצמו בצורה כזו מושלמת הגורמת לנו להרגיש כאילו אין אנחנו נמצאים בגלות משום כך האנשים האמיתיים מרגישים בדבר ומגדירים אחרת את היהדות וסובב לו הגלגל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 10:05 לינק ישיר 

הבעיה היא כי -חלק קטן מעם ישראל תפס אפוטרופסות על היהדות,
 לחילונים-ודאי וודאי גם לכל הפלגים הקטנים והגדולים המחוברים בצורה זו או אחרת לעם ישראל- יש את חיי הרוח שלו, יש את ההוגים שלו ואת היהדות שלו,
הרבי מסאטמר אמר פעם שיש בעולם רק 1000 יהודים,(אלו החושבים כמותו) אחרים אומרים שיש רק 50000 אלף יהודים, ויש שמגזימים ואומרים שיש 30000 אלף יהודים, שהיהדות שייכת להם.
אבל בפועל יש בעולם 15000000 יהודים ויותר. שכל אחד רואה את היהדות שלו אחרת, ומקיים את המצוות שבעיניו הן המצוות שצריכים לקיים,
כל ישקאל יש להם חלק לעולם הבא- כי כל אחד מישראל מקיים מצוות.

ברכות דף יז .

מרגלא בפומייהו דרבנן דיבנה: אני בריה וחברי בריה, אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה, אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו, כשם שהוא אינו מתגדר במלאכתי כך אני איני מתגדר במלאכתו, ושמא תאמר: אני מרבה והוא ממעיט - שנינו: אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 23:54 לינק ישיר 

שמח שנושא היהדות החילונית הגיעה גם לעצכ"ח.
שני השקל שלי בנושא:
לעניות דעתי יהדות היא חיי הרוח של עם ישראל. מאחר ולאורך כל הדורות הדת לא היתה נפרדת מהעם אין באמת דת יהודית המנותקת מהעם היהודי. אפשר לבחון זאת אפילו על ידי ההגדרה - הגדרה ליהודי על פי ההלכה היא קודם כל הגדרה אתנית - יהודי הוא מי שאמו יהודיה. זו הגדרה של עם ולא של דת. הגדרה של דת מתבססת על אמונה או מעשים כמו בנצרות או באסלם. ההגדרה ההלכתית ליהודי אינה קשורה למה הוא מאמין או מה הוא עושה.
התוצאה של העסק הזה שלאורך כל הדורות יהודים תפסו את עצמם כיהודים, חשבו על עצמם כיהודים והתווכחו על כל מיני נושאים, החל מהסבוכים ביותר וכלה בבסיסיים ביותר - הגדרת היהדות. אלו חיי הרוח של עם ישראל וזוהי, בעיני, היהדות במובן הרחב ביותר.  כמובן שהגדרה זו כוללת לא רק כתבים דתיים מקובלים, היא כוללת גם את כל הספרים החיצוניים, תרגום השבעים של יהדות אלכסנדריה וכל מה שנכתב שם, הקראים, היהודים הרבניים, האורתודוקסים, הרפורמים, הקונסרבטיביים, עוד כמה זרמים קטנים יחסית וכן במאה וחמישים השנים האחרונות - יהודים חילוניים.
והיהודים החילונים תופסים את היהדות בצורה הזו - חיי הרוח של עם ישראל. לכן יש גם יהדות חילונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 20:30 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

לגבי הדוגמא השניה ...

נגיד שהולכים לדף

ומגוללים כלפי מטה עד שמגיעים לקישור chinese language. לאחר ההקלקה, בשורת הכתובת בדפדפן יופיע כך:

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/10/2011 20:32:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 20:20 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
אה, רק עכשיו שמתי לב שלמעשה רשמת שתי שאלות (להבנתי):
  1. איך כותבים קישור שבו מלל הקישור נשלט
  2. איך עושים קישור למקום מסויים בדף
לשאלה הראשונה ניסיתי להתייחס בתגובה הקודמת. לגבי השניה, יש לרשום
<a href = "www.my_example_link.com#my_example_anchor>
השאלה איך מוצאים את  my_example_anchor. יש שתי אפשרויות:
  1. מסתכלים בקוד המקור של הדף - ההסבר חורג ממה שאני יכול לתאר כאן.
  2. מוצאים בדף היעד תוכן עניינים שהקלקה עליו מעבירה למקום המסויים לדף. לאחר ההקלקה תופיע הכתובת המלאה בשורת הכתובת של הדפדפן.

תודה רבה

באמת פשוט.
כמובן שזה לא תיקן את הלינק אבל לפחות הבנתי את הרעיון.

לגבי הדוגמא השניה עדיין לא הבנתי אבל אנסה בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 20:10 לינק ישיר 

תוקן על ידי צענערענע ב- 04/10/2011 20:17:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 20:05 לינק ישיר 

אה, רק עכשיו שמתי לב שלמעשה רשמת שתי שאלות (להבנתי):

1. איך כותבים קישור שבו מלל הקישור נשלט
  2. איך עושים קישור למקום מסויים בדף
לשאלה הראשונה ניסיתי להתייחס בתגובה הקודמת. לגבי השניה, יש לרשום
<a href = "www.my_example_link.com#my_example_anchor>
השאלה איך מוצאים את  my_example_anchor. יש שתי אפשרויות:
  1. מסתכלים בקוד המקור של הדף - ההסבר חורג ממה שאני יכול לתאר כאן.
  2. מוצאים בדף היעד תוכן עניינים שהקלקה עליו מעבירה למקום המסויים לדף. לאחר ההקלקה תופיע הכתובת המלאה בשורת הכתובת של הדפדפן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 19:59 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
עשיתי העתק הדבק וזה מה שיצא.
שיבולאיו

לתועלת הכלל האם אתה יכל לפרט איך באתר עצכ"ח ניתן להכניס לינק לא בצורה הפשוטה של העתק הדבק אלא בצורה של כתיבה של מילה אחת שלחיצה עליה מביאה בדיוק למקום מסוים בעמוד שברצוני להעתיק ממנו כמו הלינקים שעשית בעברית לדת היפנית.
תודה מראש.

שלום,

יש לכך שתי אפשרויות:
1. גרפית - מעל לתיבת הטקסט יש סרגל כלים ובו סימן חוליית שרשרת. אני משער שהקלקה עליו תפתח חלונית קטנה שתאפשר לעשות זאת, אלא שהדבר איננו עובד בדפדפן שלי (כמו דברים אחרים באתר).
2. ישירות - מתחת לתיבת הטקסט יש תיבת כלים ובו כפתור html. מקליקים עליו. במקום בו רוצים קישור, אפשר לרשום
<a href = "www.my_example_link.com">
טקסט הקישור שלי
</a>

בשפת html אין משמעות מיוחדת לרווחים, ולכן אין צורך להתאמץ לשים את הקישור בשורה אחת, או כך שתחילתו באותה שורה כשורת הטקסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 19:46 לינק ישיר 

עשיתי העתק הדבק וזה מה שיצא.
שיבולאיו

לתועלת הכלל האם אתה יכל לפרט איך באתר עצכ"ח ניתן להכניס לינק לא בצורה הפשוטה של העתק הדבק אלא בצורה של כתיבה של מילה אחת שלחיצה עליה מביאה בדיוק למקום מסוים בעמוד שברצוני להעתיק ממנו כמו הלינקים שעשית בעברית לדת היפנית.
תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 19:34 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
http://www.nrg.co.il/online/1/art2/292/615.html?hp=1&cat=468&loc=4

הלינק ז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 19:33 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/1/art2/292/615.html?hp=1&cat=468&loc=4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 19:31 לינק ישיר 

עודד

אכן אתה צודק.
פרק א' בישעיה אקטואלי יותר מתמיד.
כנראה שעוד כמה עשרות (בינתיים)ישראלים מסכימים אתך:

"אפקט קניוק: מבקשים למחוק את סעיף הלאום.

ניצחון הסופר בבית המשפט גרם לישראלים רבים לבקש ממשרד הפנים לשנות סעיף הלאום בת.ז לחסרי דת. "יש להפריד את הדת מהמדינה"

כמו שקוטג' אחד עשה מהפכה נראה שחתימה אחת בת"ז תצליח  לחולל מהפכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 15:07 לינק ישיר 

צענערענע, קראי בבקשה את ישעיהו פרק א' ונסי לענות על שאלתיך.

הרהור ראשוני.
חילוני, במקור, משמעותו אדם שעיסוקו בעניני חולין, להבדיל מ'כלי קודש'.
רוב הציבור החילוני בתודעתו עדיין בוחר מרצונו החופשי להשתייך לעם ישראל. הוא מקבל עליו דרישות מוסריות יהודיות [כחובה ללא רווח עתידי בעולם הבא], לומד יצירות תרבות יהודיות ומוסיף עליהם. העיקר הוא במה שיש בו איזו אמת פנימית משלו. ואמת פנימית היא בעלת ערך אמוני רב מאד מאד.
אנשים המחפשים הגדרות חדות כמו במתמטיקה רואים את המציאות בשחור לבן, ונוטים לקיצוניות, אבל, באמת, המציאות תמיד היא ריבוי גוונים של אפור. סובלנות ומתינות כלפי הסבורים אחרת היא מידה טובה וראויה מאד מאד, גם נושאת רווח ועושר רב לכל הצדדים בחברה.
עודד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 'יהדות חילונית', יש כזה דבר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext