חתונה דתית - ל"ג בעומר
אתם יודעים כמה זוגות התחתנו היום בשעה טובה ????? רק אצלנו בישוב נישאו שני זוגות, ועוד שני זוגות שערכו את
חתונתם בישיבה התיכונית אצלנו, אני חושבת שגם אורית דיברה על חתונה שהיא מוזמנת בליל ל"ג בעומר.
אבל באמת אני רוצה לכתוב בשביל חילוניים שמגיעים לכאן וקוראים את האשכולות, הלוואי שתחוו חוויה כזאת בע"ה,
אפילו בשביל 'סתם לראות מה זה', הייתי בכמה חתונות דתיות, בבני ברק יש הפרדה מוחלטת, הפעם - הנישואים
נערכו בירושלים, אברך בן 25 עילוי ממש, שכמה רבנים תולים בו תקוות אדירות, יום ולילה - תורה, והנה הציעו לו
שידוך, בפגישה הראשונה שניהם ידעו שזהו זה, משורש נשמתם, היום היתה החתונה שלהם.
אז ככה, 7 רבנים ערכו את החופה, כל רב בירך 2 ברכות, אגב, גם הרב שרקי היה שם, איזו התרגשות, כל הקהל
עמד סביב החופה דמעות בעיניים (לא אספר את הסיפור המיוחד של האברך שלא חלילה אחשוף אותו), חברים,
הייתי בהרבה חתונות מכל מיני סוגים, אבל כשיש תורה באולם - אין אחד שלא מרגיש את זה.
בחתונה דתית הכלה נמצאת באותו אולם אבל יש מחיצה בין גברים ונשים, הכלה החזיקה נייר ושם הנשים ביקשו ברכות,
לרפואה וזיווג הגון, והכלה מחזיקה את הנייר עם הבקשות ביד הטהורה שלה. המוסיקה המשגעת בעולם מרקידה
את הנשים סביב הכלה, משמחים אותה, מחבקים אותה, מנשקים אותה, מברכים אותה, האמא לצידה, כל החברות
לידה, איזה כייף.
באולם השני - האברך הזמין המון בני ישיבה, כמעט מילאו את האולם, והם עושים שמחה שלא ראיתי בשום חתונה,
שרים, רוקדים, וואוא.
לחתונה הוזמנו גם חילוניים וגם דתיים, לכן אחרי החופה אנשים ישבו בצורה מעורבת, אבל הכלה היתה עדיין במחיצה
עם חברותיה ונשים שכל הזמן הגיעו לברך.
אני כל פעם מתלהבת מחדש מהשמחה הזאת, זה ממש אחרת, אין, אין כזאת שמחה בשום חתונה חילונית, אל תכעסו
עלי, אני מכירה את שני הצדדים, הלוואי כל בני ישראל היו חווים חתונה כזאת, בטוח היו עושים את זה לעצמם אם היו
יודעים כמה השמחה היא אמיתית באמת וכמה ברכה זה מביא למי שבא לשמח חתן וכלה.
מאחלת לכל היהודים הבודדים, צעירים ומבוגרים, למצוא זיווג משורש נשמתם במהרה, אמן.
 |
|
|