בית פורומים חבלי משיח

הקודש שבחול - הרב שרקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2009 19:08 לינק ישיר 
הקודש שבחול - הרב שרקי

שיחות בין הסופר והמשורר רובי וינטרוב לרב אורי שרקי, השיחות התפרסמו באתר "אזמרך בלאומים", הרב אורי שרקי
הסכים שהשיחות יפורסמו בתנאי שלא תיעשה בהם עריכה. קראתי ואני מביאה חלקים מהשיחות (השיחות ממש ארוכות
ואני ממליצה לכל אחד להיכנס לקישור ולקרוא הכל, מעניין מאד מאד).
אני מביאה רק את דברי הרב אורי שרקי, שמשיב לשאלות המופנות אליו, הנה:

"מוצ"ש פרשת יתרו

תשובה לרובי וינטרוב הי"ו (מאת אורי שרקי):

ד. אלא שבאמת המתבונן היטב יראה שאין כל סתירה. שהרי דבריו ז"ל מחולקים לשני חלקים. האחד בו הוא מביא את המקומות מהזוהר המצביעים על ההבחנה החדה בין קודש לחול. וזו הרי אמת ללא ספק שהחול בשלש קליפותיו שייך לטומאה. והמשך דבריו בהם עומד הוא על הקשר בין הקודש לחול שגם הם לקוחים מהזוהר מדברים על הקליפה הרביעית "נוגה" שיש בה מגע בין קודש לחול, ובהצטרפה אל הקודש נקראת "תוספת חול על הקודש" ובהיפרדה מהקודש מצטרפת לג' הקליפות הרעות, בסוד עורלה.(עי' כללי מאמר החכמה לרמח"ל אות י"ד במהדורת הגר"ח פרידלנדר זצ"ל). כך שדבריו של הרב קוק מכוונים לקליפת נוגה שהיא החול המתעלה אל הקודש וכפי שהזכיר בעל הלשם בעצמו.

ה. מלבד זאת, נראה לומר שהקודש שבחול שעליו מדבר הרב אינו שייך כלל במהותו לקודש שבקודש. שהקודש שבקודש שייך לפרצופים של היושר, שעליהם נאמר שאין הקודש שבהם מתערב בחול, ואילו הקודש שבחול שייך לעיגולים או לרשימו ועליהם לא דבר כלל בספר הדע"ה.

ו. באחרית הימים הקודש שבחול מתגלה למי שיש לו עינים לראות, ובכלל זה הרב קוק זצ"ל, ואז יש להתחשב בו הלכה למעשה. עיין בענין זה שיחות הבירור שקיים ר' הלל צייטלין הי"ד עם הרב קוק והרי"ח זוננפלד ב"ספרן של יחידים" הוצאת מוסד הרב קוק עמ' 238-240.
נ.ב.
לענין דעתו של בעל הלשם שתקופתנו היא תקופת הגאולה ושאינה תלויה כלל בתשובה, עיין כל המקורות שנאספו מתוך כתביו בחוברת "עצתו אמונה" מאת הרב יוסף קלנר.

....
ובהמשך..

חוהמ"פ תשס"ד פעיה"ק ירושת"ו

תשובה ל- ר' יואל אלחנן

ד. ברור שאסור לומר על הקודש חול ועל החול קודש. אין זה מונע כלל לומר שיש קודש מסותר בתוך החול שהרי אפילו בתוך הקליפה עצמה יש ניצוץ קודש, וכפי שכתב הלשם בעצמו בדרוש שהבאת. וכן בפע"ח שער הפורים בהגהה הראשונה: "ידוע שיש ניצוץ של קדושה בכל קליפה המחייה אותה" ומה שכתב הלשם בשם האר"י שהניצוץ הוא רק שורש, ומאיר מבחוץ, הוא המכוון בדברי הרב קוק באורות עמ' פ"ה "אלא שהוא מסתתר הרבה". ולענין קליפת נוגה, תמה אני איך כבודו מתעלם משער שלם בעץ חיים הלא הוא שער קליפת נוגה שכל כולו בנוי על כך שנוגה הוא מעורב מטוב ורע, ושבאצילות קליפת נוגה כולו טוב, ועל העלאת הניצוצות מתוך הקליפות. והוא היסוד לדברי רמח"ל שהבאתי במכתבי הקודם, ובודאי לא נעלם מעיני הלשם. א"כ פשוט שדברי הרב קוק מכוונות לקליפת נוגה ודברי הלשם לג' קליפות האחרות.

ו.ברור ש"העינים לראות" בעקבתא דמשיחא, שייכות דוקא למי ש"מהפך חשוכא לנהורא ומרירו למתיקו" שלפי הקדמת תיקו"ז הוא היכול להיכנס למתיבתא דמלכא משיחא. ולכן מתאימים הדברים דוקא לרב קוק ולא לרבי מסאטמאר כפי שהעזת להעלות על דעתך. ועי' בס' ספרן של יחידים מאת הרב הלל צייטלין (עמ' 238-240) שהבאתי במכתבי הקודם. וכן דברי התיקו"ז שדור עקבתא דמשיחא "ביש מלבר וטב מלגאו".

ז. באותה פסקה של בעל הלשם מחלק הביאורים שהבאת בה הוא מקונן על חורבן כל מילי דמיטב בדורנו, הרי שדבריו אינם נופלים מדברי הקינה הקורעים לב של הרב קוק על מצב הדור בעמודים הראשונים של מאמר "הדור" שבעקבי הצאן. וגם המשך דבריו שם הם ממש כדברי הרב קוק שמציין שבדורות אלה "התחיל להתנוצץ אור התיקון" ודבריו כמעט כלשונו של ר"י מקוטנא בשו"ת ישועות מולכו על התעוררות ישוב א"י שהיא התנוצצות אור הגאולה ובודאי שניתנה רשות לרשעה להתגבר כדי לכלות כוחה ולהחיש עת ביטולה, הן ע"י רוחות של כפירה מבפנים והן ע"י שונאי ישראל מבחוץ שהמיטו עלינו את שואת אירופה לתפ"צ. ואין זה נוגע כלל לשאלת גאוליות תקופתנו.
ומה שכתבת שכל גדולי ישראל לא ראו בציונות שום צעד דאתחלתא דגאולה הוא שקר שכן בזה חלקת על הנצי"ב, על המלבי"ם, האבני נזר, ה"משך חוכמה", ר' משה כלפון, רצ"ה קלישר, ר"א גוטמכר, האדמו"ר מאוסטרובצה, ר"י מקוטנא, ר"מ אליאשברג, ר"ש מוהליבר, רי"א ספקטור, השדי חמד, הרצמ"ח עוזיאל, ועוד רבים מענקי ישראל שכולם פה אחד ראו בהתעוררות לשיבת ציון את האתחלתא דגאולה. אלא אם כן נאמר שכל מי שסבור כן אינו ראוי בעיניך להימנות על גדולי ישראל...

ומה שכתבת שאף אם יגלו היהודים מא"י ח"ו הגאולה בא תבוא. הרי כבר הודיעונו חז"ל בירושלמי שביעית פ"ו ה"א שאחרי שיבת ציון השניה לא תהיה יותר גלות והוכיחו זאת מכתוב מפורש בתורה. וכן כתב רש"י על הפסוק באיכה תם עוונך בת ציון לא יוסיף להגלותך, פקד עליך בת אדום וגו' שאחרי גלות אדום אין יותר גלות. וכן הוא בילקו"ש ישעיה ס' ועוד מקומות. ומה שכתבת על המחיר של שפיכת דם ישראל רח"ל, יש להעיר לכל מי שעיניו לא טרוטות, שאת מחיר שפיכת דמם של ישראל שילמנו בשואה האיומה אחרי שלא שמענו לקול ה' הקורא לשוב לא"י מאז החל הקץ המגולה (סנה' צח.), ושכל הרוגי מלחמות מדינת ישראל אינם עולים במספר יום אחד של הרג באושוויץ. מלבד זאת לא הותר לשום למדן בישראל לקטרג על כלל ישראל המוסר נפשו יומם ולילה על ישוב א"י וכיבושה, אפילו יהא מיושבי ביהמ"ד המסולקים מן הסכנה בשל השתמטותם ממלחמת מצוה.

תוקן על ידי 3ברית ב- 13/05/2009 19:05:20

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2009 11:23 לינק ישיר 

התבלבלתי קצת.
זה שני ספרים שונים.
אני התכוונתי לךספר קודש וחול,ששם יש מאמרים של הרב אלון,הרב טאו והרבנית איצקוביץ בין שאר הכותבים.
זה יצא דרך בני דוד הישיבה בעלי.
מה שאני מפרסם זה הקודש שבחול של ויינטרוב,אבל שקניתי את זה הייתי בטוח שהוא אברך ולא משורר מוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 10:57 לינק ישיר 

בין הרשימה שהבאת, יש גם "הקודש שבחול", האם זה הספר עליו אתה כותב פה ?

אתה יכול להכנס לקישור של השיחות עם הרב שרקי, ושם אפשר למצוא פרטים על רובי ויינטרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2009 02:58 לינק ישיר 

רובי ויינטרוב הוא סופר ומשורר ?
יש לי חוברת שלו.
אגב,יש ספר מעולה בשם הקודש שבחול שעשו על דרור ויינברג הי"ד ששם יש מאמרים שמדברים בדיוק על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 15:56 לינק ישיר 

אני לא בטוח שאלה שכתבו לו הבינו מילה ממה שכתב ,גם השאלות שלהם לא הסתמכו על שום דבר .הרב שרקי איש חכם מאד גדול בתורה וגם יודע איך לדבר לסוג ששלח לו את המכתבים האלה .הייתי רוצה לדעת מה הם הבינו כי השפה גבוהה ומראה על ידיעות עמוקות בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > הקודש שבחול - הרב שרקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext