בית פורומים הנה ימים באים

למוד תורת הסוד חיוב בדורנו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/5/2009 16:39 לינק ישיר 
למוד תורת הסוד חיוב בדורנו

ראיתי מאמר בזוהר שאמרתי שאני חייב להביא לכם אותו מאמר מדהים ברור שבדור שלנו חל חיוב על עיסוק לימוד תורת הסוד
כמו שאמר משה רבנו לרבי שמעון בר יוחאי
בגין האי חיבורה דילך יפקו ביה מן גלותא ברחמין

ולא די בדור שלנו רק לימוד תורת הפשט שעל זה אומר הזוהר שמי שלומד רק תורת הפשט ואינו לומד להבין את תורת הסוד ואינו משתדל להבין את תורת הסוד ואינו מכוון לייחד את הפרצופים הקדושים הרי הוא בבחינת עבד ואינו מגיע לבחינת בן

וכך אומר הזהר

זוהר - רעיא מהימנא כרך ג (ויקרא) פרשת בהר דף קיב עמוד א

זכאה חולקיה דהאי בן דזכי לאשתדלא למנדע בגנזי דאבוי ובכל רזין דביתיה

אשרי חלקו של הבן שזכה למדרגת בן שקיבל נר''ן דאצילות שכל מי שמשתדל ללמוד את תורת הסוד מקבל נפש רוח נשמה מעולם האצילות וזה מתלבש על הנפש רוח נשמה שלו מבריאה יצירה עשיה שזוכה לדעת את גנזיו של אביו ובכל סודות של ביתו

כברא יחידאי דאשלטיה אבוי בכל גנזוי

כבן יחידי שהשליט אביו בכל אוצרותיו

ודא איהו יקרא דשליט על כלא,

וזהו הכבוד ששולט הבן על הכל

מאן דישתדל באורייתא למנדע ליה לקודשא בריך הוא ובאינון גניזין דיליה אקרי בן לקודשא בריך הוא

מי שמשתדל לדעת סודות התורה לדעת את סודות הקב''ה ובאוצרותיו נקרא בן לקדוש ברוך הוא

כל חילי שמיא לית מאן דימחי בידיה

בכל צבאות השמיים אין מי שימחה בידו

בכל שעתא דאצטריך למיעל לגבי אבוי

בכל שעה שמתפלל התפילה  שלו עולה ישר לקב''ה

זכאה חולקיה בעלמין כלהו,

אשרי חלקו בעולמות כולם

ובג"ד כד אשתדל למנדע ליה בארח פרט ברזא דחכמתא כדין אקרי בן,

ובגלל כאשר הוא משתדל לדעת את הקב''ה בדרך פרט לדעת סודות החכמה אז הוא נקרא בן

בפולחנא דב"נ פלח ליה לקודשא בריך הוא אית פולחנא דאצטריך ב"נ לאתכללא בתרוייהו למהוי עבד ובן לאתעטרא ביה בקודשא בריך הוא,

בעבודת האדם לקב''ה יש עבודה שצריכה להיות כלולה משני המדרגות גם של בן דהיינו לייחד פרצופים ועולמות וגם בדרך עבד בתמימות כאשר אינו יודע לכוון
קיצרתי בגלל החברים רק מה שצריך כדי שנבין את הנקודה
 בן אתדבק תדיר באבוי בלא פרודא כלל לית מאן דימחי בידיה,

בן נדבק תמיד באביו ללא פירוד כלל אין מי שימחה בידו
 דא איהו ב"נ דקודשא בריך הוא אכריז עלוי בכל אלין חיילין ומשריין דכל עלמין ובכל אינון רקיעין אזדהרו בפלניא מהימנא דבי מלכא דכל גנזי דמאריה בידיה,

זה האדם שעובד בדרך כללות את מדרגת הבן ויש בו גם מדרגת העבד זה מי שזוכה לכוון בתפילה ומייחד את הפרצופים ולומד סודות התורה וגם מקיים בפשיטות את המצוות כאשר אינו יודע לכוון עליו מכריז הקב''ה בכל העולמות ובכל הרקיעים הזהרו בפלוני הנאמן של המלך שכל סודות הגנזים בידו

זכאה איהו בהאי עלמא וזכאה איהו בעלמא דאתי, מההוא יומא ולהלאה אשתמודע ב"נ ואתרשים בעלמין כלהו

זכאי הוא בעולם הזה שמוריד שפע לבני העולם
וזכאי הוא לעולם הבא ששומרים לו את הפירות לעולם הבא ומאותו יום שהוא הגיע לעבודת הבן דהיינו מתחיל להשתדל ללמוד סודות התורה הוא נרשם בעולמות כולם

בשעתא דאצטריך כל חילין ומשריין כלהו אזדהרן למהוי גביה וקודשא בריך הוא לא בעי אלא איהו בלחודוי וקלא אתער יאות הוא ליחיד למהוי גביה דיחיד ולאתעסקא יחיד ביחיד

בשעה שהוא צריך משהו כל צבא השמיים מזדרז ללכת לעשות רצונו והקב''ה לא מסכים שילכו אלא רוצה הוא לבדו לעזור לו וקול קורא ואמר ראוי יחיד דהיינו הקב''ה להתעסק ביחיד דהיינו אותו הבן שהוא מיוחד

שני המדרגות רמוזים בפסוק ויאמר לי עבדי דהיינו מי שהוא במדרגת העבד ישראל מי שהוא לומד סודות התורה אשר בך אתפאר

עד כאן הזהר הקדוש הדברים ברורים חל חיוב על כל אחד לעסוק בסודות התורה
ואם ירצה ה' עוד אביא מקורות וסימוכין לדבריי אלו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 02:05 לינק ישיר 

דברי הרבי:אמונה בה' אינה שלמה ללא לימוד פנימיות התורה!:
ועד"ז כן הוא בעניננו, דלאחרי שנת­גלה בפנימיות התורה הפירוש האמיתי באחדות השם, אשר אין שום מציאות בלעדו ית', הרי מי שאינו מאמין בזה ה"ז בדקות דדקות ענין של כפירה באחדותו ית'. וכנ"ל — שאין להביא שום ראי' מזה שבדורות שלפני גילוי פנימיות התורה לא הי' ידוע פירוש זה באחדות השם, וא"כ הרי אפשר שאמונה בהשם יכולה להיות בשלימות גם בלי ידיעה זו ב­אחדות השם, כי לפני התגלות זו בעולם אין בהעדר ידיעה זו שום פגם ח"ו57; אבל לאידך, כאשר "הכל עשה יפה בעתו"58 ונתגלתה פנימיות התורה, כולל גם האופנים העמוקים שבהבנת אחדותו ית', ההולכים ומתגלים מדור לדור, הרי זה חוב על כאו"א מישראל ללמוד ענינים אלו ולהאמין בהם59.

57) וע"ד קודם שנקבעה הלכה, הרי באתרי' דר' יוסי הגלילי אכלו בשר עוף בחלב (חולין קטז, א), ועד"ז בכו"כ ענינים.

58) קהלת ג, יא ובקה"ר שם (לענין נתינת התורה). וראה בארוכה לקו"ש ח"ז (ע' 206 ואילך), לענין גילוי פנימיות התורה בדורות האחרונים דוקא.

59) ראה גם לקו"ש חכ"ה ע' 17 לענין כללות החיוב דלימוד פנימיות התורה בדורות אלו.

(לקו"ש חל"ה עמ' 29, עיי"ש ותמצא דברים נפלאים).

חב"ד מאנט פנימיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 16:54 לינק ישיר 

צברית שבת שלום ומבורך
הרעיון של מה שאת עושה שם ביישוב הוא ממש נפלא מעין כמוהו
בעצם כל עניין הלימוד בחברותא בין אם זה נשים או גברים הוא בירור וליבון הסוגיא ומתוך זה יוצא לפעמים קצת הרמת קול או שנראה לעין המתבונן כויכוח ולמעשה אינו כן לכן לא צריך להבהל מעצם רמת הויכוח התורני היוצא מזה

לגבי מה ללמוד ובכן הנושאים השייכים ללימוד לנשים הוא רחב היקפים בזה אין ספק אני גם לא חושב שנשים צריכות ללמוד זוהר
אבל בהחלט יכולות ללמוד תניא ליקוטי מוהר''ן ועוד ספרי חסידות כאלו ואחרים
אני בטוח שאם תשוטטי קצת ברחבי האינטרנט תמצאי מספיק חומר כתוב שתוכלו ללמוד ממנו אם יהיו לי כיוונים אני בשמחה אשלח אלייך
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 16:32 לינק ישיר 

המשקיף שבת שלום

אכן בשנים האחרונות תלמידי חכמים לומדים את פנימיות התורה (אם זוהר, תניא, ליקוטי
מוהר"ן וכו') ואפילו נשים לומדות תניא (אולי בגלל שלחב"ד יש שליחות טובות שמגיעות לכל
מקום כדי ללמד ולקדם את הנשים בפנימיות התורה).

אני גם חושבת, אחרי שאני עצמי רכשתי ספרים העוסקים בפנימיות התורה, שהלימוד מסייע
בתיקון המידות והתחזקות באמונה וביראה, וגם מאד מחדד את המחשבה. זה ממש מעניין,
אחרי שאני מקשיבה לשיעורים באינטרנט (לצערי קהילת הנשים בשכונה שלנו מאד סובלת
ממחסור בשעורים), אני כותבת תמצית של השיעור ומעבירה הלאה.

השבוע הזמנתי לבית שלי כמה נשים, עשיתי 'מיני-סעודה', והחלטנו להקדיש את זה לשעור
תורה מהספר "תנא דבי אליעזר" ולקחתי דברים שהרב שרקי כתב (אשכול בפורום חבלי משיח)
כדי להקריא להן על 'הקודש שבחול' , והערב היה ממש מהנה, אמנם היו ויכוחים וצעקות
ומחלוקות, והיום אני שואלת את עצמי מה לעשות כדי להביא לרגיעה בע"ה בשבוע הבא, כיוון
שהחלטנו לאמץ לעצמנו לימוד תורה ופנימיות התורה מדי שבוע.

אגב, אם יש לך עצה איך לעשות את זה ומה ללמוד (אני מאמינה שהן לא ירצו ללמוד זוהר, גם
אני נרתעת מזה), אודה לך ולכל מי שיתן עצה טובה.

שבת מבורכת לכל בית ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2009 12:48 לינק ישיר 

חזק וברוך תהיה!

נשיג את הספר לשבת ונראה לאן מתקדמים..

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 11:16 לינק ישיר 

קודם כל פרידום
ההקדמות ללימוד חכמת האמת והתנאים ללימוד החכמה תוכל למצוא בהקדמת המהרח''ו לספר עץ חיים או אוצרות חיים עם פירוש מתוק מדבש שם יש בהתחלה של הספר את כל מה שאתה צריך לדעת וכל מה שביקשת
לגבי שיעורים במרכז יש את הרב שמעון דהאן המלמד את הספר עץ חיים יש לו שם כמה רמות של תלמידים גם מתחילים
הוא נמצא בסוקולוב 14 רמת גן
תשלח בפרטי לעדנרן והוא יתן לך שעות וזמנים
תוכל גם לשאול את הרב שמעון דהאן בעצמו הנה הטלפון0546218217
יום טוב

לצמאלידע
אני רק התכוונתי לומר שיש לנו ברוך ה' את דרך הקבלה הספרדית אין לנו מה לחפש במקומות אחרים
יום טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 09:34 לינק ישיר 

ייאאאא
כל מה שאמרתי זה שיש מי שאומר שחובה עלינו ללמוד את הסוד בדורנו
לא להרוג את השליח

ומלבד זאת המשקיף - אם קמו כל מיני מוזרים זה לא בגלל האשלג אלה כי אותם אנשים מוזרים.
אני לא מתיימר להיותר מלומד לא בזה ולא בזה (וחבל...) רק מביא כמה עובדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 00:58 לינק ישיר 

מישהו אולי יכול להרחיב באמת על מהות לימוד תורת הקבלה?
מה ההבדלים בין החיבורים השונים? ז"א אם נשווה את תורת הסוד לתורת הנגלה, איזה חיבורים הם במסגרת ה'תורה', אילו במסגרת ה'משנה', 'הלכה', 'גמרא' וכו..

על איזה דברים צריך להקפיד לפני שמתחילים ללמוד?
מכיון שתורת הסוד די עמוקה ונכנסת למהות האמונה ללא שום כיסויים (מהבנה שטחית שלי) ואין דרך פשוטה וידועה - כמו בתורה הנגלה, לרוצים ללומדה, נראה לי שדי מסוכן להחליט ללמוד במקום מסוים כי שם במקרה מלמדים..
יש מי שמתנדב לקחת על עצמו לפרסם היכן מתקימים שיעורים המועברים ע"י ברי סמכא באזור המרכז?

בתודה והערכה רבה מראש לכל מי שירים את הכפפה בנושא!

תוקן על ידי המשקיף ב- 15/05/2009 11:08:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 23:29 לינק ישיר 

אני שמעתי דרשות שלו באינטרנט, וגם באתר עינה פקיחה מביא אותו הרבה. בכל מקרה הדרשות שלו, כמו שאומר המשקיף, הם שטחיות, לא נכנס לעומק ויותר על דרך המוסר הקבלי.
אכן כן, מי שרוצה ללמוד סוד כמו שצריך צריך ללכת למקום שמלמדים שם סוד ממש, ולא מלמעלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 23:06 לינק ישיר 

לא זוהי דרכנו עם כל הכבוד לבעל הסולם אני אישית למדתי אצל הנכד שלו אצל רבי שמחה אשלג
זוהי דרך מסויימת אבל לא שלנו
יש לנו את רבותינו שאנו הולכים לאורם וזוהי דרך הקבלה הספרדית הטהורה בדרכו של המהרח''ו ורבינו הארי''זל וממשיך דרכו המהרח''ו
ודרכו של רבינו הרש''ש
יבושם להם שם באשלג אבל יש איתם הרבה בעיות תראה את כל המכונים לחקר הקבלה שקמו כאילו ברשותו אבל לכאורע הלכו בדרכואם זה הרב ברג (רב קליפה יותר מתאים לו) או עם לייטמן וכו' וכו'
חוץ מזה שאני לא מאמין גדול שניתן ללמוד באינטרנט ללמוד צריך בבית המדרש פה באים לקבל חיזוקים באים לקבל נקודת החבר
אבל ממש ללמוד לא זו דעתי ולא זה רצוני
כל אחד יבדוק באזור מגוריו אם קיים שיעור בתורת הסוד אורגינאל
עץ חיים אוצרות חיים שער ההקדמות וכו'
ולא חס ושלום מקופלים למיניהם
אני אישית לא מכיר את הרב אדם סיני אין לי גם את הזמן לבדוק אותו צריך להקשיב לשיעורים שלו כדי לדעת מיהו אז מפאת הספק השארתי את הקישור לאתר שלו
צמא טוב לראות אותך חביבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 21:34 לינק ישיר 

טוב החברה מאור הגנוז, הרב אדם סיני וכל אלה צועקים את זה כבר זמן מה.
יש להם רשימות על רשימות מכל מיני ספרים של מקובלים גדולים התומכים בזה.
אחד האתרים שקל למשוך מתוכו מידע הוא http://hasulam.co.il/
ויש עוד כמובן

תוקן על ידי המשקיף ב- 14/05/2009 22:56:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > למוד תורת הסוד חיוב בדורנו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext