יש לי שאלה ואשמח אם תענו לי עליה ,
נראה לכם שיש מצב שיהיה בחור שהוא חצי עובד חצי לומד והיראת שמים שלו כמו בן תורה,
ויהיה לו השקפה חרדית כמו של בן תורה ?
נשלח ב-25/5/2009 09:50
קריסטל כיוונת לדעתי. אשרייך שכוונת לדעת גדולים.
נשלח ב-24/5/2009 23:36
נכון, ההסתברות הרבה יותר גדולה.....
נשלח ב-24/5/2009 23:34
קריסטל77 כתב:
אני חושבת שלשמחתי, היום, ממש לא קשה למצוא בחורים עובדים עם יראת שמים ולצערי, בחורי ישיבות חסרי יראת שמים בעליל...
לא כל בחור בישיבה, נקרא בחור ישיבה.
מה לעשות החברה שלנו פיתחה מצב שכולם ילמדו בישיבה.
באמת האם דבר זה יכול להיות הגיוני.
ובהחלט בחור ישיבה,
שבאמת נקרא בחור ישיבה ,
ההסתברות היא שבהחלט יש לו יראת שמים גדולה בכל אופן הרי כל כולו בתורה.
בקיצור לא כל בחור ישיבה ,יקרא בחור ישיבה.
נשלח ב-24/5/2009 23:21
נהנתי לקרוא אתכם.באמת. מאוד מעניין לדעת דיעות והשקפות של אחרים...
אני חושבת שלשמחתי, היום, ממש לא קשה למצוא בחורים עובדים עם יראת שמים ולצערי, בחורי ישיבות חסרי יראת שמים בעליל...
יראת שמים זה לא משהו שאפשר למתוח כמו כותרת -על ולכופף תחתיה קבוצות של סטיגמות. יראת שמים נמדדת בכל מקרה לגופו, לכל בחור בנפרד, בכל נושא בנפרד, בכל סיטואציה ודרך חיים...
לכן כשאת יושת בפגישה תפתחי טוב טוב את העיניים והאזניים והלב...ותהי מסוגלת לקבל כל מה שיעבור ביניכם להפנים ולמסד נתונים.
אל תתלהבי מהכבוע שלו ואל תפחדי מהחולצה המשובצת שלו...זה לא הכלים למדד של יראת שמים.
כשיש יראת שמים ומידות טובות ונכונות-יש הכל-!
נשלח ב-24/5/2009 18:49
לטעמי אם הגב' חושבת שהיא מעוניינת בקבוצת אוכלוסיה של חרדים לדבר ה' ולא חרדים מהמוסכמות (כהגדרתה), כדאי שתנסה לאתר קבוצה כאמור בכדי שתשתדך עם מי מבני קבוצה זו.
נשלח ב-24/5/2009 18:07
אולי באמת תרחיב שרפ..
נשלח ב-24/5/2009 17:52
את יכולה כבר היום למצוא זאת, צריך רק לחפש.
נשלח ב-24/5/2009 17:50
שרפ, אני חרדית במשמעות המילה, לא במשמעות החברתית הנפוצה, מאוד מפריעה לי העדריות וחוסר החשיבה שה"חרדיות" מחפה עליה. אני מקווה מאוד שבמקום שאגדל בע"ה את ילדי יהיו אנשים שבאמת חרדים את ה' ולא את המוסכמויות.
נשלח ב-23/5/2009 22:23
אני מתייחס לשאלה שבה נפתח האשכול :
זה וודאי שישנם בחורים שעובדים חצי יום וכדומה, אבל השאלה מתחילה הרבה לפני זה, למה הם בכלל יוצאים לעבוד? אז יש את הבחורים המבוגרים, יש לי חבר בישיבה שהוא כמעט ב30 ובשנים האחרונות הוא עובד אפילו יותר מחצי יום, ואני יכול להעיד עליו שיש לו יראת שמים, ושהוא יגדל את בניו על דרך התורה וכו', רק מה, אחרי כמעט 15 שנים בעולם הישיבות, כשהוא עדיין לא מצא את בת זוגו, הוא החליט למצא לעצמו תעסוקה נוספת ומאתגרת מאחר שהלימוד נשחק עם השנים. - אכן שוק הבחורים המבוגרים שעובדים לא צריכים להרתיע, שכן זה לא נובע מכך שהם מואסים בתורה, או מתעצלים בה וכדומה.
אך, רוב הבחורים הצעירים (תחת גיל 24-25) שיוצאים לעבוד, זה נובע בדרך כלל מעצלות ללמוד, או זלזול בלימוד, או תאווה לכסף. הטענה לפיה הם עובדים כמחשבה על העתיד זה שטויות, כי כמה כסף שהוא ירוויח או לא ירוויח עכשיו, זה לא סכום שאפילו יכסה את הרהיטים לדירה, והוא יכול לחיות באשליות שהוא ירוויח יותר.. הסיכוי שבחור שגם לומד חצי יום, גם יחסוך סכום של כמה אלפים כל חודש, זה סיכוי ממש שואף ל 0. מה שאומר שהסיבה ליציאה לעבוד היא סיבה אחרת.. וצריך לבדוק אותה היטב.
חשוב להוסיף, שאם מדובר על בחור מרקע משפחתי יותר פתוח, ולא שחונך באופן סטנדרטי ללמוד בישיבה, ו\או, העבודה היא איזשהו עסק משפחתי, זה יותר יסביר למה הוא יוצא לעבוד, ויותר סביר להניח שיראת השמים שלו לא נפגעה, עדיין צריך לבדוק..
אם הבחור באמת מנסה לחשוב על העתיד ולעשות משהו בנידון, אז הוא יכול להתחיל להשלים בגרויות, וללמוד אקדמיה במקביל לישיבה (כן, זה אפשרי) .
בכל אופן, התשובה באופן כללי לשאלה, - כן, יש בחורים כאלו. אבל אם הם צעירים, אז הם ממש בודדים.
נשלח ב-22/5/2009 13:28
הפסקתי יום שלם להיות בישיבה,
אין לי יראת שמים ,באמת.....
בנקודה של ההשקפה לחיים, פה מונחת השאלה.
ובהחלט זה לא מחייב שהשקפה שונה, תלוי למה הוא לא בישיבה .
תוקן על ידי מזדקן ב- 22/05/2009 14:00:57
נשלח ב-22/5/2009 11:56
maamina כתב:
ומה קורה בבית יעקב? רב הבחורות נשארות בסמינרים רק בגלל שידוכים, ההורים שורפים 30,000 ש" רק בשביל שידוכים ובסוף עושים לנו טובה ונותנים לנו תעודת הוראה... זו בדיחה די עצובה, כי במכללות לומדים אותו זמן אפשר להשיג מלגות וכאלה משלמים בסופו של דבר פחות, ומקבלים תואר , טוב, אנחנו לא יכולים להיות מתקני העולם אבל החברה שלנו מאוד מעוותת, סליחה על הבוטות אבל...
לפי מה שנאמר כאן, אין אפשרות להכליל בכל מקום אפשר למצוא זבל ואפשר למצוא זהב, נקווה שכל אחד ימצא כבר את היהלום שלו...
תסתלחי לי.
את מלאת ביקורת כרימון על התנהלויות כאלו ואחרות. את בודאי לא מאחלת לילידים שלך לחיות בכזו חברה.
אז למה את לא מנסה לשנות את עצמך, דהיינו למצוא היכן יש חברה שכן מתאימה?
נשלח ב-22/5/2009 10:59
קוטבית כתב:
תרי,
הם כן סותרים.
כי בחור שאין לו ראש ללמוד ויוצא לעבוד- הוא לא יוצא בגלל חשיבה על עתיד משפחתו.. [בקושי הוא מצליח לשרוד את עצמו.. עד שמוצא את עצמו בעולם הגדול ללא מסגרת לימודית כפי שיתרגל וללא בית מחייב..]
אבל אין ספק שוודאי עדיף שיצא לעבוד.. מאשר יתבטל בישיבה שהרי ידוע שהבטלה מביאה.....לידי חטא..
וטוב הוא עושה שהוא דואג לעצמו ולוקח אחריות על חייו.
חבל על בטלנים שמחממים תכסא בשביל 'מה יגידו'..
לא הבנתי למה יש כאן סתירה. יכול להיות בחור שאין לו ראש ללמוד וגם יש לו דאגה לעתיד. הוא גם יכול להשאר בישיבה ולחמם את הספסל, אבל יוצא בגלל אותה מחשבה לעתיד.
נשלח ב-22/5/2009 10:50
ומה קורה בבית יעקב? רב הבחורות נשארות בסמינרים רק בגלל שידוכים, ההורים שורפים 30,000 ש" רק בשביל שידוכים ובסוף עושים לנו טובה ונותנים לנו תעודת הוראה... זו בדיחה די עצובה, כי במכללות לומדים אותו זמן אפשר להשיג מלגות וכאלה משלמים בסופו של דבר פחות, ומקבלים תואר , טוב, אנחנו לא יכולים להיות מתקני העולם אבל החברה שלנו מאוד מעוותת, סליחה על הבוטות אבל...
לפי מה שנאמר כאן, אין אפשרות להכליל בכל מקום אפשר למצוא זבל ואפשר למצוא זהב, נקווה שכל אחד ימצא כבר את היהלום שלו...
נשלח ב-22/5/2009 07:19
לדעתי אתם טועים ולא מכירים את העובדות.
אנ י גדלתי בבית של אברך. מכיוון שהחלטתי שחיי העוני החרדיים לא מתאימים לי (ולא כי לא התאמתי ללימוד), החלטתי בגיל צעיר לדאוג להשלים השכלה. למדתי בישיבות הכי נחשבות וזה בכלל לא היה רלוונטי להחלטותי.
יתכן שהיום עם התוכניות להשלמת השכלה זה פחות בעייתי, אבל יש מספיק אנשים שבגיל צעיר מחליטים שהדרך הסלולה של כולל, אשה עובדת, חיי צמצום, גלגלול גמחים אינם הדרך האידיאלית אותה הקב"ה יעד לאדם. אז הם נאלצים להישאר בישיבה כדי לא לפגוע בשידוכים ולשחק לבחורות עמן הם נפגשים.
נשלח ב-22/5/2009 03:31
תרי,
הם כן סותרים.
כי בחור שאין לו ראש ללמוד ויוצא לעבוד- הוא לא יוצא בגלל חשיבה על עתיד משפחתו.. [בקושי הוא מצליח לשרוד את עצמו.. עד שמוצא את עצמו בעולם הגדול ללא מסגרת לימודית כפי שיתרגל וללא בית מחייב..]
אבל אין ספק שוודאי עדיף שיצא לעבוד.. מאשר יתבטל בישיבה שהרי ידוע שהבטלה מביאה.....לידי חטא..
וטוב הוא עושה שהוא דואג לעצמו ולוקח אחריות על חייו.
חבל על בטלנים שמחממים תכסא בשביל 'מה יגידו'..