יש לך מקום מדויק וטוב ששאלת : הרמב"ם בהלכות מעשה הקורבנות פרק יט הלכה טו כותב וזה לשונו "מי ששחט קדשים והעלם חוץ לעזרה חייב. מפני שהוא ראוי להיקרב בפנים. שהרי מקריבין אף על פי שאין בית"
הרמב"ם לוקח את הדין הנ"ל מהגמרא במסכת מידות (אפשר לבדוק ברמב"ם את המיקום המדוייק של הגמרא - איני זוכר אותו כעת) וזה לשון הגמרא: "אמר רבי אליעזר שמעתי שמקריבין קורבנות אף על פי שאין בית ואוכלין קודשים אף על פי שאין קלעים"
תודה
מנחם
נשלח ב-24/5/2009 23:15
איך להקריב?מה נבנה מזבח????לא הבנתי...
ועד כמה שידוע לי אסור.
נשלח ב-24/5/2009 16:39
יש מצווה דאורייתא להקריב קרבן פסח ומי שלא מקריב הרי הוא בכרת. (רמב"ם הלכות קרבן פסח פרק א הלכה א)
הרמב"ם גם פוסק כפי שמבואר בגמרא "אמר רבי אליעזר שמעתי שמקריבין אף על פי שאין בית" וכן פוסק הרמב"ם שחובה להקריב קורבנות שהודחו בציבור (אם היו כל הציבור טמאים כמו היום = מקריבים בטומאה).
אם כן נראה לי שדוקא כן צריך להיכנס לספק כגון זה ולעלות להר הבית ולהקריב קורבנות ובפרט כאלה שיש בהם כרת אם לא מקריבים
אשמח לישמוע את דעתך מעל גבי האתר - תודה
מנחם
נשלח ב-24/5/2009 08:39
למה להיכנס לספק?
אם יש כאלו רבנים שאומרים שלא לעלות , באו נחכה כולנו לבנין ביהמ"ק, ואז לא נעלה על ספק....
נשלח ב-22/5/2009 12:47
לסוכריה - ולכל מי שמעוניין
שהרב טנדלר נכדו של הרב משה פיינשטין התיר לעלות להר הבית ואף עלה בעצמו לפני מספר חודשים, שמעת ?- רב חרדי לחלטין - יש לך כאן קישור לווידיאו באתר בחדרי חרדים איך שהוא עולה.
הרב ישראל יעקב פישר ז"ל ראב"ד העדה החרדית מירושלים, הרב דב ליאור, הרב שמואל אליהו רב העיר צפת ובנו של הרשל"צ הרב מרדכי אליהו, הגר"מ מזוז, כל אלה התירו לעלות היום להר הבית, כיון שיש מצווה להקריב קורבנות אפילו שאין לנו בית המקדש. וגם שהרמב"ם פוסק מפורש "טמא מת אפילו המת עצמו מותר להיכנס להר הבית".
דבר חשוב שאת צריכה לדעת שהרב אליישיב הוא הרב היחיד מכל העדה החרדית שפסק שאסור לעלות. כל הרבנים לא מתערבים ולא רוצים לפסוק בנושא, מה עוד שהרב אליישיב לא מנמק את החלטתו. - מה שהוא כן עושה בפסיקות אחרות.
נשלח ב-22/5/2009 11:47
אתה פתחת את הדיון על זה.
אני לא יודעת הרבה הלכות, אני רק יודעת שהרב אלישיב אסר לעלות ואמר שזה כרת.
נשלח ב-22/5/2009 10:38
הוא מהרבנים שפסקו שאפילו לצורכי עבודה אסור.
אבל מה זה נוגע לכאן
אנחנו מדברים מהרמב"ם שביקר בעצמו בהר הבית וגם כתב בסיפרו שמותר לעלות להר הבית.
נשלח ב-22/5/2009 08:45
מנחםם כתב:
1. אני לא זכיתי להבין אותך את אומרת שהרב אליישיב פסק שאסור לעלות בשעה שאת עובר על דבריו כלרגע (הוא פסק שאסור להיכנס לאינטרנט)
בכל אופן נראה שהוא לא הרב שלך אם כן תגידי כאן מי הרב שלך ונברר ביחד מעל גלי העדר מה דעתו בנוגע לעליה להר הבית.
זה נכון שהרב אלישיב אסר נט בבית וכו'
אבל במקום העבודה....
נשלח ב-22/5/2009 03:13
2. כנראה שהייתה לי טעות ולא ידעתי שרוב או כל הנכנסים לפורום "סבבה" הם בנות.